WhedonWatch: "Buffy" writers line-up

Καλύτερο δώρο ενόψει της νέας χρονιάς δε θα μπορούσε να μας κάνει ο Joss Whedon (ΟΚ, μια νέα σειρά θα την εκτιμούσα δεόντως, είναι αλήθεια) καθώς ανακοίνωσε την ομάδα συγγραφέων που θα τον συνοδέψουν στο φιλόδοξο σχέδιο του να συνεχίσει τη σπουδαία σειρά του σε σειρά κόμικς. Πέραν του ίδιου, λοιπόν, χρέη σεναριογράφου θα αναλάβουν οι παρακάτω βετεράνοι της τηλεοπτικής σειράς:

  • Jane Espenson. Co-executive producer και staff writer στην τηλεοπτική Buffy για 5 χρόνια (σεζόν 3-7), ενώ το resume της περιλαμβάνει ακόμα τις σειρές Gilmore Girls, Angel, The Inside και Battlestar Galactica. Χαρακτηριστικό επεισόδιο: "Band Candy", όπου όλος ο ενήλικος πληθυσμός του Sunnydale επιστρέφει για ένα βράδυ στην εφηβική του ηλικία.
  • Drew Goddard: Staff writer στην τελευταία σεζόν της Buffy, ενώ στα θαυμαστά credits του συναντάμε ακόμα την 5η σεζόν του Angel, τις σεζόν 4 & 5 του Alias και για τα δύο επόμενα χρόνια, το Lost. Χαρακτηριστικό επεισόδιο: "Lies My Parents Told Me", όπου Spike και Principal Wood μάχονται μέχρι τέλους, καθώς μέσα από σειρά flash-backs (τότε που ακόμα είχαν νόημα) μαθαίνουμε περισσότερα για την αρρωστημένη σχέση του William the Bloody με τη μητέρα του.
  • Drew Z. Greenberg: Staff writer στις δύο τελευταίες σεζόν της Buffy, με το φετινό critically-acclaimed Dexter να βρίσκεται επίσης στο ενεργητικό του. Χαρατηριστικό επεισόδιο: "Smashed", όπου, εμ, δεν ξέρω αν θυμάστε ένα κτίριο να γκρεμίζεται και δύο very hot people να ξεδίνουν στα συντρίμμια του για πρώτη φορά? Ναι, αυτό.
  • Steven DeKnight: Staff writer στις σεζόν 5 & 6 της Buffy, από όπου στη συνέχεια μεταπήδησε ως producer, writer, ακόμα και σκηνοθέτης, στο Angel για τις δύο τελευταίες σεζόν του. Δυστυχώς έκτοτε δουλεύει στο Smallville. Χαρακτηριστικό επεισόδιο: "Seeing Red", ή αλλιώς The One With Warren's Stray Bullet. Tην καλύτερη δουλειά του όμως έχει να την επιδείξει στο Angel, με κορυφαίο παράδειγμα το "Shells", στην ουσία την πρώτη εμφάνιση της Illyria.
  • Doug Petrie: Co-executive producer και staff writer για 5 χρόνια (σεζόν 3-7) στην Buffy. Από τότε έχει δουλέψει στα shows Tru Calling, The 4400 και CSI. Χαρακτηριστικό επεισόδιο: "Fool for Love", το διάσημο crossover flashback με το Angel, όπου ο Spike εξιστορεί στη Buffy το παρελθόν του και το πώς σκότωσε δύο slayers.

Στην ουσία δηλαδή ο Whedon οργάνωσε ένα staff όμοιο με αυτό που είχε όταν τελείωσε η σειρά, και επιπλέον προσκάλεσε και μερικούς ακόμα φίλους του στο πάρτυ:

  • Brian K Vaughan: Πολυβραβευμένος και κορυφαίος σεναριογράφος κόμικς εδώ και δύο χρόνια, με σπουδαιότερες δουλειές τα Y - The Last Man και Pride of Baghdad. Μια εκ των δημιουργιών του, το Runaways, θα το αφήσει αυτή την άνοιξη στα χέρια του Joss Whedon, ενώ μόλις σήμερα ανακοινώθηκε οτι προσλήφθηκε επίσημα ως staff writer στο Lost.
  • Brad Meltzer: Διάσημος συγγραφέας best-sellers όπως το Zero Game και το Book of Fate. Πρόσφατα έγραψε το εξαιρετικό mini-series Idenity Crisis για την DC Comics, ενώ αυτή τη στιγμή γράφει το relaunched Justice League of America.
  • Jeph Loeb: Βετεράνος των κόμικς και της τηλεόρασης, προσωπικά δεν τον αντέχω, αλλά αφού αρέσει στον Joss εγώ περισσεύω! Στα credits του συναντάμε τις σειρές Smallville, Heroes και Lost, και τα κόμικς (ενδεικτικά) Batman: The Long Halloween, Hush και... Onslaught Reborn. (όχι που θα το άφηνα) O Loeb θα ήταν showrunner του Buffy Animated αν το σχέδιο αυτό είχε προχωρήσει.


Για να συνοψίσουμε: Joss Whedon. Jane Espenson. Drew Goddard. Brian K. Vaughan. Brad Melzer. Steven DeKnight. Jeph Loeb. Drew Greenberg. Doug Petrie. Όλοι αυτοί θα δουλέψουν στην ίδια σειρά.

....

Στη συνειδητοποίηση του ταλέντου που έχει μαζευτεί για να γράφει μια licensed σειρά κόμικς, ο Whedon είπε:

There's other peeps I'd love to have (σσ. David Fury? Μοιάζει να είναι ο μόνος που λείπει από το line-up των 3 τελευταίων σεζόν της σειράς), but a lot of them are busy (σσ. Ναι.) and I've got to make sure I've got the peeps already named orgabanized. It's very confusing, running a show entirely from one's computer.

More revelations to come...

3 σχόλια:

  1. Man, upothetw etsi tha niwthoun oi filathloi me ta dream teams...

    B. U. F. F. Y. S. GO BYFFYS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kala, an skefteis oti tsougkrizame mpures stous Xartes otan anakoinwthike oti o Whedon analamvanei Runaways... Maaaan, this calls for champagne!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνω στην ώρα για την αλλαγή του χρόνου! Λοιπόν, στο ρεβεγιόν ένα τσούγρισμα πάει για τη Buffy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή