Desperate Housewives: A Happy Couple


Έχω βδομάδες να αναφερθώ στην Wisteria Lane, και νομίζω πως το πιο πρόσφατο επεισόδιο είναι μια καλή αφορμή να δούμε πώς πάνε εκεί τα πράγματα. (hint: μια χαρά.) Spoilers ahoy.

Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει στο Desperate Housewives τελευταία. Βγάζει νόημα. Η σεζόν ξεκίνησε με κύριο ερώτημα τα κίνητρα του Orson, και 15 επεισόδια μετά νιώθω πως έχουμε λάβει μια ικανοποιητική απάντηση! Το τελευταίο επεισόδιο, μάλιστα, ολοκληρώθηκε με έναν τρόπο που θύμιζε περισσότερο season (ή και series) finale, παρά ένα τυχαίο sweeps επεισόδιο. Όλο περίμενα κάτι φριχτό να συμβεί στον Orson, αλλά τελικά όλα οδηγούσαν σε ευτυχή κατάληξη. Ποιος να το έλεγε!

Φυσικά, στον κόσμο των Housewives, ευτυχία είναι όταν ο άντρας σου αφήνει τη μητέρα του να μείνει conscious φυτό, και αποπειράται να σκοτώσει κόσμο με το αυτοκίνητό του επειδή νομίζουν οτι τον έχουν δει να διαπράττει ένα έγκλημα που δεν έχει πράγματι διαπράξει. Σε κάθε περίπτωση, μου άρεσε πόσο τακτοποιημένα έκλεισαν όλα στο τέλος, χωρίς την ιστορία να τραβάει περισσότερο από όσο θα μπορούσε να αντέξει. Μπορεί μετά από 2 σεζόν, οι σεναριογράφοι αυτής της σειράς να έμαθαν σωστό pacing?!

Εκτός από το πλήρως ικανοποιητικό closure του στόρι του Orson (που επιπλέον, βοήθησε χαρακτήρες σαν της Dixie Carter να φύγουν από τη σειρά πριν γίνουν κινούμενα ανέκδοτα) επίσης απολαμβάνω και τους Scavo αυτό τον καιρό. Η πιτσαρία είναι μια ευχάριστη αλλαγή ρυθμού από τις βλακείες με τη διαφημιστική εταιρεία, και δίνει περισσότερο screen time στον Doug Savant, οπότε εγκρίνω.

Η Susan ήταν πάντα ο αδύναμος κρίκος για μένα, και παραμένει και σήμερα. Το love story της με τον Ian με άφηνε εξαρχής αδιάφορο, πέραν του περιστασιακού gag (η πρόταση γάμου στο νεκροτομείο, ο μπάτλερ που δεν τη χωνεύει), αλλά τουλάχιστον στα τελευταία επεισόδια μπήκε ξανά ο Mike στη δράση, αφήνοντας πίσω του την πιο lame αμνησία στην ιστορία της σαπουνόπερας, οπότε ένα ενδιαφέρον υπάρχει.

Η Gaby έχει το πιο περίεργο arc. Μισώ αυτές τις βλακείες με τον Zach Young, αλλά λατρεύω κάθε δευτερόλεπτο που μοιράζεται με τον Carlos. Μπορεί κανείς να πει οτι, μέσα από μια σειρά βαρετών και ανέμπνευστων αισθηματικών ιστοριών για τους δυο τους, οι συγγραφείς έχουν καταφέρει να κάνουν ξανά τους Carlos και Gaby ένα ζευγάρι to root for. Περιμένω πώς και πώς να τα ξαναβρούνε.

To Desperate Housewives παραμένει ακόμα μακριά από αυτό που θα χαρακτήριζα εγώ must-see TV, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες στιγμές της 3χρονης ζωής του. Χωρίς πλέον ο τύπος να ασχολείται με αυτό όλη την ώρα, υπεραναλύοντας το παραμικρό βήμα του (κάτι που συνέβη φέτος με το Lost και το Studio 60, και πέρσι με τις ίδιες τις Housewives, έχοντας ως αποτέλεσμα την καταστροφή των εν λόγω σειρών), ο Marc Cherry και η ομάδα του παραδίδουν ένα σταθερά διασκεδαστικό 40λεπτο κάθε εβδομάδα. Χωρίς μεγάλες απαιτήσεις, χωρίς αξέχαστες στιγμές, χωρίς -πλέον- ψευδαισθήσεις μεγαλείου. Οι Housewives απλά είναι εκεί, για όσους τις θέλουν ακόμα. Count me in.

4 σχόλια:

  1. Δεν κατάλαβα, δηλαδή τέλειωσε το μυστήριο του Orson; Αυτό ήταν; Όχι ότι δε με ικανοποίησε, απλά νόμιζα ότι μας κρατάνε κι άλλες εκπλήξεις για τη συνέχεια.

    Τώρα θα αρχίσουν καινούριο μυστήριο; Χμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η σειρά έχει πολύ περισσότερο χιούμορ πλέον (ή είναι πιο εμφανές και όχι τόσο υπόγειο -ίσως επειδή τόσες δολοφονίες πια δε μπορούμε να τις πάρουμε στα σοβαρά...).
    σκέψεις:
    αυτός ο τύπος που παίζει τον όρσον έπαιζε και στο S&C ξανά το μαμάκια!! το χει η φάτσα του;
    βαριέμαι πολύ ζακ γιανγκ!!! απαίσιο μαλλί και αηδιαστικός χαρακτήρας (πάντα ήταν, αλλά τώρα το χει παρατραβήξει με τα λεφτά)
    τι μετάλλαξη έπαθε ο άντριου????!
    το ενδιαφέρον της έχει χάσει η μπρι! πού είναι οι δολοφονικές ατάκες;
    συμπαθώ σούζαν και θα χει πολύ πλάκα να δουμε ποιον θα διαλέξει οριστκά. ελπίζω όχι μάικ γιατί το χουμε ξαναδει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν το είδα.....:(... Δεν με άφηνε ο χαζός ο Ν. να το δώ... Θ πάω να το νοικιάσω απο το dvd blue.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αποκλείεται να έχουμε κι άλλες εκπλήξεις στη συνέχεια, αλλά με τον Mike να θυμάται την αλήθεια, τη θανάσιμη πεθερά να μένει φυτό, την ανισόρροπη νύφη να ψοφάει και τη Bree να μαθαίνει την αλήθεια και να τον συγχωρεί, νομίζω οτι αυτό είναι όσο πιο κοντά σε closure μπορεί να φτάσει ένα serialized μυστήριο.

    Ο τύπος που κάνει τον Orson είναι ο Kyle MacLachlan, και εκτός του S&C (όπου φυσικά τον λάτρεψα! "damn nice coffee!") έχει πρωταγωνιστήσει και στις δύο αγαπημένες μου Lynch-ιές ever, το Blue Velvet και το Twin Peaks. Όταν πέρσι είχα εγκαταλείψει το Housewives, γύρισα πίσω αποκλειστικά για τον Kyle, και ευτυχώς διαπίστωσα οτι ήταν γενικά καλύτερη η κατάσταση, οπότε κι έμεινα.

    ΤΕΑΜ KYLE! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή