HIMYM: Monday Night Football


Σχόλια για το Super Bowl-themed επεισόδιο How I Met Your Mother.

Μου ήταν δύσκολο να απολαύσω το επεισόδιο μιας και κάθε φορά που κοίταγα την Robin σκεφτόμουν πόσο καλή Wonder Woman θα ήταν για τον Joss, αλλά τελοσπάντων. Μου ήταν επίσης δύσκολο να απολαύσω το επεισόδιο γιατί συνέχεια σκεφτόμουν πόσο ανόητα φέρθηκε το CBS που δεν έβαλε αυτή τη σειρά μετά το Super Bowl, δεδομένου και του θέματος του επεισοδίου. Ένα love letter στην παράδοση του Super Bowl, το 'Monday Night Football' χτύπησε ευαίσθητες χορδές βάζοντας τους ήρωές του να προσπαθούν να περάσουν μια ολόκληρη εργάσιμη μέρα δίχως να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα του αγώνα. Βέβαια το outcome ήταν δυστυχώς κάπως προβλέψιμο, αλλά δεν έκλεψε τίποτα από τη γοητεία του επεισοδίου.

Διότι σε κάθε περίπτωση, ως κάποιος που ζει μέσα στην pop κουλτούρα, είναι άπειρες οι φορές που έχω βρεθεί σε παρόμοια θέση με τον Ted και την παρέα του, οπότε ένα άλφα επίπεδο ταύτισης το ένιωσα. Τα ίδια τα gags που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της μέρας αποκλεισμού από τα media έπαιζαν από το προφανές (ο Marshall και το 10χρονο που τον εκβίαζε για να μην του αποκαλύψει το σκορ), στο ξεκαρδιστικό (η ατάκα του teleprompter για τη Robin: "The mayor of the losing team city had to pay up sending the mayor of the winning team city fifteen pounds of a delicacy his or her city is famous for. Better fire up whatever type of grill, steamer or fryer one might use to cook that delicacy, winning team's mayor!"), και από το instant classic (το Sensory Deprivatory 5000 του Ted) στο παντελώς random (η εμφάνιση του Emmit και η αναφορά στη νίκη του στο Dancing with the Stars: "Dance, my friend. Dance!").

Άλλα αξέχαστα σημεία ήταν φυσικά η ομαδική αντίδραση καθώς είδαν το πρόσωπο του Mark και κατάλαβαν ποιος είναι, τα flashbacks σε προηγούμενα Super Bowls που έδειξαν πώς η Robin ταίριαξε τέλεια με την υπόλοιπη ομάδα, ο Marshall τιμωρία στη γωνία, τα γκαρίσματα του Ted, η σαστισμένη Robin που έβγαλε στον αέρα τον μετεωρολόγο τη στιγμή που αυτός έτρωγε ένα ντόνατ, η συζήτηση του Barney με τον bookie του στο τηλέφωνο ("You hang up!"), η αναφορά στο Nipplegate. Έστω κι έτσι λοιπόν, η αγαπημένη κωμωδία μπόρεσε να γίνει μέρος της γιορτής (όπως το χαρακτηρίζει και ο Future Ted στο teaser) που είναι το Super Bowl. Mε ένα μικρό classic.

EDIT: H version που είδα είχε πετσοκομμένη την τελευταία ατάκα του Future Ted, οπότε μόλις την διάβασα κάπου και δε μπορώ να μην την αναφέρω: "Kids, sometimes even if you know how something's going to end, doesn't mean you can't enjoy the ride." Λατρεύω αυτές τις meta εξυπνάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου