The Office, Season 3 Finale


*Σνιφ*

Spoilers για το υπέροχο, φανταστικό και -είπα υπέροχο?- γενικότερα awesome season finale για το Office.

Σοβαρά τώρα, ποιος δεν ένιωσε μια ανατριχίλα να τον διαπερνά όταν ο Jim διέκοψε την συνέντευξη της Pam για να της ζητήσει να βγούνε ραντεβού? Τόσο απλά, ένα από τα πιο αγαπημένα will-they-or-won't-they ζευγάρια που έχουμε δει στην τηλεόραση, φτάνει επιτέλους εκεί που ξέραμε πως θα έφτανε από την πρώτη κιόλας φορά που τους είδαμε. Και η Pam με δυσκολία συγγκρατούσε τα δάκρυα συγκίνησής της από τις κάμερες. Το θυμάμαι και ανατριχιάζω! Τέλειο!!

Φυσικά ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο μετά το ξέσπασμα της Pam την περασμένη βδομάδα. Εδώ και κάμποσο καιρό φαινόταν πως ο Jim με την Karen είναι τελειωμένη υπόθεση, έδειχνε λες και απλώς περίμενε την Pam να του κάνει ένα νεύμα πως είναι κι αυτή έτοιμη. Και μέσα σε λίγες μέρες η ντροπαλή γραμματέας έγινε διαφορετικός άνθρωπος, ε? Όχι μόνο βρήκε το θάρρος να πει μπροστά σε όλους ό,τι αισθάνεται γι'αυτούς, αλλά σε αυτό το επεισόδιο φτάνει στο σημείο να εκτελεί τις φάρσες μόνη της, χωρίς πλέον να μελαγχολεί για την απουσία του Jim. Είναι τώρα, που μοιάζει οριστικά να έχει πλέον πείσει τον εαυτό της πως τον ξεπέρασε, που εκείνος κάνει την κίνηση.

(Και, σοβαρά τώρα, ποιος δε θα την έκανε αν έβρισκε ό,τι και ο Jim ανάμεσα στα χαρτιά του? Υπέροχο, υπέροχο, υπέροχο.)

(A, και προσέξατε το faux-μετάλλιο από τους Office Olympics που η Pam είχε κρεμάσει στο σημείωμα?)

(Also of note: έχουμε ξαναδεί τη σειρά να κάνει straight-up flashback σκηνή όπου να ακούγεται κανονικά ο διάλογος και να μην είναι απλά μια σειρά εικόνων ενώ από πίσω υπάρχει αφήγηση? Γιατί το έκανε σίγουρα όταν ανέτρεξε στο διάλογο που είχαν οι Pam-Jim στη λίμνη την περασμένη εβδομάδα.)

Το κωμικό αντίβαρο στο αισθηματικό δράμα των Jam προήλθε από τη γνωστή παρέα ηλιθίων, και έκανε το 40λεπτο να περάσει σα νεράκι. Είχαμε τη λυπηρή σιγουριά του Michael για τη θέση, το reign of terror του Dwight (μαύρο γραφείο!), το boob job της Jan και το υστερικό ξέσπασμά της που ακολούθησε (προσέξτε το περίλυπο βλέμμα του Steve Carell όταν η Jan λέει στον Michael πως το μέλλον της είναι να τον περιμένει στο σπίτι όταν γυρίζει από τη δουλειά), πληροφορίες που δε θέλαμε να ξέρουμε για το πώς έχει συνηθίσει να το κάνει η Meredith, καθώς και τον Creed να είναι απλώς ο Creed. Για μια ακόμα φορά αυτά τα διπλά επεισόδια δίνουν την ευκαιρία σε ανεκμετάλλευτους χαρακτήρες να λάμψουν, μετατρέποντας ένα task που θα γονάτιζε κάθε άλλη 20λεπτη κωμωδία, σε ένα αληθινό event- αστείο, συναισθηματικό, συγκινητικό και ξέφρενο.

Να κλείσω με αναφορά στο ίδιο το κλείσιμο του επεισοδίου? Η ανάληψη της θέσης από τον Ryan ήρθε από το πουθενά, αλλά η άμεσή του αντίδραση στο να χωρίσει με την Kelly καθώς και το βλέμμα που έριξε στην κάμερα έκανε ίσως την πιο υστερικά αστεία στιγμή ολόκληρης της σεζόν. Υπέροχο το πώς μέσα στα ίδια 60 δευτερόλεπτα ήρθα να σκουπίζω το πρόσωπό μου δύο φορές-- τη μία γιατί έκλαιγα από τα γέλια λόγω του Ryan και, μια στιγμή νωρίτερα, γιατί η Pam με έκανε να θέλω να αγκαλιάσω όποιον άνθρωπο έβλεπα μπροστά μου για την υπόλοιπη μέρα. Σνιφ!

7 σχόλια:

  1. Creed thoughts!

    Teleio teleio teleio kata ta alla. Jim and Paaaaaaaaaaaam! Kai i anatropi sto telos. LOL

    (A, και προσέξατε το faux-μετάλλιο από τους Office Olympics που η Pam είχε κρεμάσει στο σημείωμα?)

    Oxi re! Pou itan auto??? Kala, super orasi or what?

    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά το πρόσεξα όταν έκανα το screencap! Γι'αυτό είναι σε παρένθεση κάπου μέσα στο κείμενο, γιατί το πρόσεξα αφού είχα γράψει για το επεισόδιο και βαριόμουν μετά να το ταιριάζω κάπου. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Egw to'xa proseksei alla elega "ti skata einai ayto?" :P

    Ti fobero finale. Pwpw. Ki egw hthela n'agkaliasw opoion ebriska mprosta moy. M'esteile sto Stupid Smile Land. Htan kataplhktikh h diakoph toy klasikoy "den me peirazei poy efyge o Jim" monologoy ths Pam (poy exoyme dei toses fores) kai, fysika, to prospathw-na-to-krypsw xamogelo-dakryaki poy rixnei sto telos.
    Ti teleio, ti glyko, ti sygkinhtiko.
    "I'm sorry, what was the question?"

    Epishs, tha xarw toso poly na dw ton Ryan, twra, na'nai afentiko toy Michael. Awkward! Ase poy shmainei oti h Karen tha parameinei sto Scranton opote tha ginei toy love triangle gia allh mia fora.

    Ekatse kaneis sas na diabasei ta Creed Thoughts?
    "What do you guys think is the best kind of car? To me, you can't beat motorcycles. They're small and dangerous."

    Allh priceless skhnh: o Kevin na sygkrinei Karen kai Pam. Fun fun fun!

    To mono moy parapono einai oti to koyrema toy Jim einai flwriko. Poly.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nαι, το κούρεμα πάει κι αυτό για να δείξει για άλλη μια φορά γιατί ο Jim και η Karen δεν πρέπει να είναι μαζί! (LOL) Χάλια, χάλια, χάλια.

    Γουστάρω που η Karen δεν πήρε τη δουλειά, αν και δεν ξέρω πόσο μπορεί να κάτσει στη σειρά-- είναι σε έναν πιλότο που επελέγη για midseason σειρά από το ABC, νομίζω.

    Σωστός για Ryan ως anti-Jan. LOL, o Michael έχει να μας δώσει μερικές από τις πιο αστεία awkward στιγμές της σειράς, indeed!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ta Creed Thoughts yparxoun in all their glory edo:

    http://blog.nbc.com/CreedThoughts/
    2007/05/creed_thoughts.php (xoris to keno!)

    Exei plaka ekei pou leei gia to ksespasma tis Pam stin paralia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. nai re!
    gamo ta epeisodia.
    apla gelaga sinexeia... kathe lepto kai ataka H' gegonos...
    gia mena to boob-job tis Jane itan makran to kalitero asteio kai edelos out of this world... lol... poios to perimene afto???? lol. fadastiki idea!!! kai to twist oti o michael dinei interview gia tin thesi tis...
    jim kai pam xara megali etsi opos egine... alla nomizo pos to proto epeisodio epomenou season tha einai to pio awkward prama pou exoume dei sto office... Jim+Pam+Kate trigono mesa sto grafeio. tha ginei tis kakomoiras...
    makran ena apo ta top-5 olou tou office...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά, όταν η Jan γύρισε για πρώτη φορα "ξεσκέπαστη", προσπαθούσα για λίγα δευτερόλεπτα να καταλάβω τι δε μου πήγαινε καλά, και όταν το βρήκα ξέσπασε σε γέλια. Αριστούργημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή