Pilot Watch '07: Aliens in America (The CW)



Συντελεστές. O μοναδικός άνθρωπος που είχα ξαναδεί από όλο το καστ ήταν ο Patrick Breen (character actor με guest spots στις μισές αμερικάνικες σειρές) αλλά τον αντικατέστησαν με τον Scott Patterson ("Gilmore Girls"). Οι δημιουργοί έχουν υπάρξει μέλη του staff παλαιότερων sitcoms σαν τα "Just Shoot Me" και "Mad About You".

Premise. Οι γονείς ενός κοινωνικά απόβλητου παιδιού στο σχολείο του, αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών ελπίζοντας ο "alien" να βοηθήσει το γιο τους να φανεί πιο cool στους συμμαθητές τους. Αντ'αυτού, βρίσκονται με την ευθύνη της φροντίδας ενός 16χρονου μουσουλμάνου από το Πακιστάν.

Yada-Yada. Δεδομένου οτι στην ουσία δεν γνώριζα τίποτα για κανέναν συντελεστή αυτού του πιλότου, το είδα δίχως την παραμικρή προκατάληψη, και αυτό που είδα μου άρεσε. Ωραίο premise, με το οποίο πολλοί από εμάς θα νιώσουν μια κάποια σύνδεση. Αντιμετώπιση υλικού με ωριμότητα και καθαρή σκέψη. Δε θα βρείτε τα κλασικά εύκολα αστεία επιπέδου κλανιάς, από αυτά που απλώς δείχνουν έναν άνθρωπο διαφορετικής κουλτούρας και γελάνε μαζί του. Αντ'αυτού, αν η σειρά κοροϊδεύει κάποιον, είναι οι στενοκέφαλοι κάτοικοι της αμερικάνικης δύσης, και γι'αυτό και μόνο παραδέχομαι τους συγγραφείς. Το εικοσάλεπτο κυλάει ευχάριστα, με κάμποσα γέλια (όχι κάποιο βροντερό όμως) και τουλάχιστον μία στιγμή ιδιοφυούς χιούμορ που από μόνη της θα αρκούσε για να με φέρει πίσω για τη συνέχεια (μιλάω για το νεκρό κλόουν στο σαλόνι, ίσως η single καλύτερη ιδέα που είδα οπουδήποτε σε αυτή την pilot season εξαιρώντας το "Pushing Daisies".)


Προσπερνώντας το γεγονός οτι τα πάντα μου άρεσαν αλλά σχεδόν τίποτα δε με ενθουσίασε (το λέω αυτό "Everybody Hates Chris" effect) το μοναδικό αρνητικό που βρίσκω αυτή τη στιγμή στο "Aliens" είναι η αναγκαστική, λόγω συμβολαίου του ηθοποιού με τη Warner, αντικατάσταση του πολύ καλού εδώ Patrick Breen από τον Scott Patterson. Ο Patterson είναι συμπαθέστατος, και η εμπλοκή του με το "Gilmore Girls" τον έχει βάλει στη λίστα των αιώνια αγαπημένων, αλλά αστείος δεν είναι, και συνεπώς δε βλέπω πώς μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Breen. Κρίμα.

2 σχόλια:

  1. Κι εμενα μου άρεσε αρκετά.Σύμφωνώ για την σκηνή με τον κλόουν αλλα μου άρεσαν και αρκετές από τις ατάκες που ακούστηκαν στο επεισόδιο.Θα το παρακολουθήσω σίγουρα του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kι εγώ, ναι. Αν μη τι άλλο είναι η καλύτερη νέα κωμωδία, ό,τι κι αν σημαίνει πια αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή