Gossip Girl: Blair Witch


Και πάμε λίγα λόγια για το απίθανο season finale του "Gossip Girl", μετά το άλμα. Spoilers, φυσικά.

All hell breaks loose! Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για το ποιος χαρακτήρας είναι ο αληθινός πρωταγωνιστής αυτής της σειράς, η επικέντρωση αυτού του φινάλε εκτάκτου ανάγκης γύρω από τη Blair θα πρέπει να την έδιωξε μακριά. Η Serena κι ο Dan είχαν κι αυτή τις στιγμές τους, και το b-story τους ήταν ιδιαίτερα γλυκό, ομολογώ, με τους απαιτούμενους μηχανισμούς της πλοκής να συναντιούνται έντεχνα με το κεντρικό στόρι της Blair και του μυστικού της. (Ο ρόλος της Jenny και στα δύο plots με εντυπωσίασε πόσο φυσιολογικά ήταν ενταγμένος.)

Όμως όλα τα λεφτά ήταν η αποκάλυψη του ένοχου μυστικού και οι αλυσιδωτές εκρήξεις που ακολούθησαν. Πόσο εντυπωσιακά είχαν στηθεί όλα από τους Schwartz και Savage ώστε μια κρυμμένη αλήθεια να αλλάξει όλο το status του show! Ξαφνικά οι πάντες γύρισαν εναντίον της Blair, ο Nate δε θέλει να τη βλέπει, ο Chuck την άδειασε με μια τρομακτικά cruel ατάκα (το effect της οποίας έγινε πολλαπλάσιο λόγω του timing) άξια του χαρακτήρα που την ξεστόμισε (nice to see old Chuck back) και για κερασάκι στην τούρτα, το άχρωμο και άοσμο posse της αποφάσισε να την εκθρονίσει από queen bee προετοιμάζοντας, τι ακριβώς? Την Jenny για τη θέση της? Χλωμό γιατί παραείναι φτωχή.

In any case, η Blair αφού συνήλθε με τη βοήθεια της Serena, λίγο-πολύ ορκίστηκε εκδίκηση σε όλους όσους την πλήγωσαν, και αν αυτό δεν κάνει για το καλύτερο δυνατό cliffhanger, τότε δεν ξέρω τι θα έκανε. Για να δω χεράκια λίγο: συγκρίνοντας κλεισίματα σειρών ως τώρα, ποιου χαρακτήρα την εκδίκηση περιμένετε -και φοβάστε- πιο πολύ? Του Sylar ή της Blair Waldorf?

Thought so. Τα λέμε από Σεπτέμβρη ξανά, ή όποτε τελειώσει αυτή η ρημάδα η απεργία, τελοσπάντων.

(Α, φαντάζομαι κάπου θα έπρεπε να αναφέρω και το άβολα στριμωγμένο double bill του Rufus, αλλά όσο κι αν τον συμπαθώ απλά δε μπορώ να εκτιμήσω μια τόσο βεβιασμένη σειρά συμπτώσεων και ατυχών συναντήσεων και εξυπνακίστικων "Call me in two days" - "Couldn't wait HAHA *WINK*". Bring back Lilly ίσως?)

4 σχόλια:

  1. sylar who???
    perimena pos kai pos gia na min sou po tipota gia to finale....
    aplos exo pathei tetoia zimia me tin seira pou tetoai agonia oute poios itan stin porta tis veronica mars....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Poor little Jenny Humphrey... Th lypatai h psyxh mou sto next season :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mporei h jennoula na fainetai 1 glyko k athwo koritsaki alla mono tetoio den einai. ta sigana potamakia na fovasai giati agaphth jenny ousiastika arxise tis glykies me to nate prin xwrisei me th (thea - proskynw) Blair. gia na mhn piasw th Serena pou ousiastika an den htan auth k t (adeio) ksantho mualouthaki ths, o Chuck de tha mathenai tpt gia thn egkumosunh kai isws na mhn eftanan s auto to shmeio me th (thea - ksanaproskynw) Blair. btw, ti killer ataka htan auth pou ths eipe sto telos? kontepsa na valw ta klamata gia thn kahmenoula.

    ΑπάντησηΔιαγραφή