'Survivor': Balls!


Spoilers για το φινάλε μιας φανταστικής σεζόν 'Survivor' μετά το άλμα.

Φανταστικό μέχρι την τελευταία του στιγμή φέτος το show. (Xωρίς να μετράω το reunion show που ήταν σκέτη απογοήτευση, αλλά θα επανέλθω σε αυτό.) Η Amanda όπως και στην Κίνα θριάμβευσε στα τελευταία challenges τώρα που όλοι οι δυνατοί παίχτες είχαν εξουδετερωθεί, και έφτασε πάλι στον τελικό για να παραδώσει $1 m. σε όποιον καθόταν δίπλα της. Ενώ όμως στην Κίνα φώναζα νευριασμένος στην οθόνη γιατί ειλικρινά ήθελα να κερδίσει εις βάρος το Todd, εδώ έβλεπα την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ της Parvati και δε μπορούσα να συγκρατώ χαμόγελα θριάμβου.

Αυτό δε σημαίνει οτι η Amanda δεν έκανε και πάλι καλό παιχνίδι, απλώς οτι οι αντίπαλοί της έκαναν καλύτερο. Εκεί που ο Todd ζούσε τη μία σύγχυση μετά την άλλη και στο τέλος εκμεταλλευόμενος τις ντροπές της αντιπάλου του, πήρε credit για ό,τι κίνηση συνέβη στο παιχνίδι, χωρίς πάντα αυτό να ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα, εδώ η αλήθεια είναι πως Parvati και Cirie έπαιξαν ένα πολύ πιο συγκροτημένο και στρατηγικό παιχνίδι. Τόσο από τον Todd, όσο κι από την Amanda.

Από την αρχή της σεζόν ήρθε με τη στάμπα της flirty bitch και ήταν ίσως η μοναδική παίκτρια που φρόντισε πράγματι να αλλάξει την τακτική της σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Έβαλε τον εαυτό της στο μέσον πολλαπλών συμμαχιών, σε όλες με τρόπο που να μην την αφήνουν τελευταία και αναλώσιμη (κάτι που δε μπόρεσε να αποφύγει η Cirie ή η Natalie), αλλά ούτε και ηγέτη και κινούμενο στόχο (το downfall του Ozzy). Δημιούργησε στρατηγική εκεί που έπρεπε, σε όλα τα κομβικά σημεία που θα έκριναν την πορεία του παιχνιδιού, καταφέρνοντας πάντα να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από όλους.

Όποτε το παιχνίδι όδευε σε δυσμενή κατεύθυνση για αυτήν, έστριβε τόσο αποτελεσματικά, που χωρίς να κερδίζει challenges και χωρίς να έρθει στην κατοχή της ούτε μία φορά το Immunity Idol (χαρακτηριστική η σκηνή όπου λιάζεται στην παραλία χωρίς καν να ψάχνει για αυτό, επειδή ήξερε οτι δεν ήταν απαραίτητο για να προχωρήσει, παρά μόνο θα της έβαζε στόχο πάνω από το κεφάλι) κατάφερε να περπατήσει με άνεση μέχρι τον τελικό, σχεδόν χωρίς να γραφτεί ποτέ το όνομά της προς αποχώρηση. Πώς ενορχηστρώνεις όλο το παιχνίδι και καταφέρνεις να μην είσαι ποτέ στόχος; Εκεί που την πάτησαν θρύλοι του παιχνιδιού σαν τον Fairplay, τον Rob C., τον Yau Man, ακόμα και την Cirie, εκεί πέτυχε η Parvati. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Και δεν είναι οτι κέρδισε απέναντι σε κάποιον άφαντο παίκτη που κουβάλησε μαζί της ως τον τελικό, τακτική που ακολουθούν οι περισσότεροι νικητές στην ιστορία του show. (Και ναι, το ξέρω οτι τεχνικά η Amanda κουβάλησε την Parvati στον τελικό, αλλά η Parvati θα μπορούσε σε διάφορες περιπτώσεις να έχει στείλει σπίτι της είτε την Amanda είτε την Cirie, κι επιπλέον ξέρουμε πολύ καλά πως αν η Cirie κέρδιζε το τελευταίο challenge πάλι την Parv θα έπαιρνε μαζί της, οπότε για τις προθέσεις αυτού του post, η Parvati κουβάλησε στον τελικό αυτές που ήθελε, κι όχι το αντίθετο.) Κέρδισε μέσα από ένα final 3 (ακόμα και 4) παικτών που η κάθε μία τους είχε κάνει παιχνίδι. Ποτέ ξανά δεν έχω δει τριάδα (πόσο μάλλον τετράδα) που να μην περιλαμβάνει ούτε έναν flying under the radar, ούτε έναν παίκτη που να έτυχε να φτάσει εκεί χωρίς να το κερδίσει.

Στο τέλος, οι 3 καλύτεροι παίκτες έφτασα στην τριάδα, κι από εκεί το παιχνίδι το πήρε εκείνη που είχε τοποθετηθεί καλύτερα ανάμεσά τους. Η Parvati ήταν no-brainer παρτενέρ για τον τελικό για όποια κι αν νικούσε το τελευταίο challenge, αλλά από εκεί και πέρα ήταν μια άλλη ιστορία. Η Cirie, smooth-talking συμπαθέστατη Cirie, μπορεί και να την κέρδιζε (αν και δεν είμαι όσο σίγουρος μοιάζουν όλοι να είναι) αλλά η κακομοίρα η Amanda δεν είχε τύχη απέναντί της.

Το κορυφαίο σημείο του τελικού Tribal Council πρέπει να ήταν όταν η Cirie ρώτησε την Amanda γιατί πήρε μαζί της την Parvati κι εκείνη, αντί να απαντήσει όπως θα είχε απαντήσει ο Todd ή η αποψινή αντίπαλός της (ή όπως απάντησε στο Fiji ο Earl όταν του έκανε την ίδια ερώτηση ο Yau Man ("Γιατί στον τελικό θα με έλιωνες." η μεγαλειώδης απάντηση του eventual winner)), αντ'αυτού ξέφυγε σε ένα άβολο και παραληρηματικό λογύδριο για το πώς η Parvati έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, και το άξιζε περισσότερο και... βασικά όχι μόνο αποδυνάμωσε έτσι τη δική της θέση πετώντας ανειλικρίνειες λίγο μετά τα ανυπόφορα δάκρυα και τα aw-shucks pouts της, αλλά ακόμα χειρότερα, κατέληξε να προμοτάρει την αντίπαλό της!

Από εκείνο το σημείο, όσο κι αν ο Ozzy πήγε να το γυρίσει μόνος του υπέρ της Amanda με ένα declaration of love που με έκανε να ρολάρω τα μάτια μου τόσο πολύ που με πόνεσαν, η Parvati δεν το έχανε, όντας πλέον σαφές οτι ήταν η καλύτερη παίκτρια από τις δύο.

Άλλα αξέχαστα κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, η καρα-άβολη ερώτηση της Natalie που είναι εντύπωσή μου ή την έπεφτε στην Parvati; Επίσης, η Alexis που θεωρεί την σκυλάρα και επιφανειακή και αντιπαθή Parvati (για να διαχωρίζουμε και λίγο το παιχνίδι από την πραγματικότητα) ως καλό role-model (WTF;!;!) και ο Ozzy που ακόμα και μετά από μέρες δε μπορούσε να ξεπεράσει το γεγονός οτι είναι μόνο ένα παιχνίδι.

Όλα αυτά μας φέρνουν τώρα στο reunion show, όπου και προς μεγάλη μου έκπληξη και ευχαρίστηση είδα πως η Eliza τελικά ψήφισε Parvati. (Μετά από αυτό που έμοιαζε σαν τριήμερες διαβουλεύσεις με τον εαυτό της.) Απρόσμενα, αλλά και δίκαια, η Amanda έμεινε πάλι δεύτερη μετά από τη φρικτή της και πάλι απόδοση μπροστά στο συμβούλιο, και εκεί άρχισε το Q&A με τον Probst.

Ενώ, λοιπόν, είναι πολύ συναρπαστικό και ενδιαφέρον (not) να κάνουμε πλάκα στον Erik μέχρι το τέλος του κόσμου, θα με ενδιέφερε πολύ περισσότερο αν ο χρόνος είχε αναλωθεί σε πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Γιατί ψήφισε την Parvati η Eliza, και γιατί ο Jason; Πώς θα είχαν ψηφίσει να ήταν η Cirie στον τελικό; Kαι επίσης, κατόπιν μιας σεζόν γεμάτη στρατηγικό παιχνίδι, αφιερώθηκαν στη σχετική συζήτηση μόνο 3 λεπτά όπου η Parvati πήρε credit για τα πάντα, κανείς δεν την αμφισβήτησε στο ελάχιστο, και περάσαμε την υπόλοιπη ώρα με τους έρωτες της Mary (της ποιας;) και με το μωρό του Fairplay; Γιατί;!

Anyway, η ουσία είναι οτι μια απολαυστική σεζόν που είχε τα πάντα ολοκληρώθηκε με μια πανάξια τελική τριάδα, μια αγωνιώδη τελική ψήφο, και μια -εντελώς αναπάντεχα, όπως κι αν το εννοούμε αυτό- πολύ καλή νικήτρια. Κρίμα για τη Cirie, το άξιζε εξίσου. H ανατροπή με την επιστροφή στον παραδοσιακό τελικό δύο ατόμων (*) σίγουρα κατέστρεψε το παιχνίδι της, αλλά εκεί φάνηκε ποιος είχε καλύτερες ενδο-συμμαχικές τοποθετήσεις για παν ενδεχόμενο. Ίσως την επόμενη φορά...;

(*) Αυτού του τύπου οι τελικοί συνήθως απαρτίζονται από έναν δυνατό παίκτη που παίρνει μαζί του κάποιον ανύπαρκτο για να κερδίσει εύκολα, συντελώντας σε βαρετές ή προβλέψιμες τελικές μονομαχίες, με πανάξιους παίκτες να μένουν εκτός τελικού. Αλλά φέτος όπως ήδη εξηγήσαμε, τέτοιο φαινόμενο δε θα μπορούσε να υπάρξει, οπότε καλωσορίζω την επιστροφή του τελικού δύο παικτών στο show. To coolest όμως θα είναι αν κάθε φορά οι παίκτες δεν ξέρουν τι τελικός θα γίνεται, ώστε να είνια αναγκασμένοι να προετοιμαστούν και για τα δύο ενδεχόμενα, τα οποία σηκώνουν ριζικά διαφορετικές στρατηγικές.

Και τώρα, λέει, Αφρική. Δεν ξέρω, θα μου είναι φοβερά περίεργο το 'Survivor' χωρίς την Amanda, ίσως αν την κάναμε μόνιμη μέχρι να κερδίσει το ρημάδι το εκατομμύριο...;

6 σχόλια:

  1. kala, trela ateleioto episodio. 2 wres katharo show? are we serious? oute ellada na imastan...

    eixe gelio to walk of remembrance, kathws oi kopelies itan oles faves k den ikseran kan poioi itan oi perissoteroi paiktes.

    anamesa se parv k amanda den mporousa na apofasisw stin arxi, alla ontos i amanda to exase pali to final council, kai egw tin idia apantisi eixa sto mualo mou ('an se eixa parei ston teliko tha me kerdizes), oxi ayta ta alampournezika. telika tin psifise mono o ozzie, o erik kai o james. k meta katigoroun tin parv gia flirt!

    poor Amanda. Always a bridesmaid, never the bride!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε, οι τελικοί είναι πάντα δυο ώρες, αφού έχει μέσα δύο eliminations, λογικό είναι. Αν μπορούσαν μόνο να ξεφορτωθούν το έκτρωμα με τους 'πεσμένους συντρόφους' όλα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Αν και όπως λες φέτος άξιζε μόνο και μόνο για την ατάκα της Parvati: "Maaaaaryyyy.... I didn't really know Mary." Τέλειο! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. k o persinos etsi itan? to thumamai apla san diplo episodio, oxi triplo

    aaaaanyhow

    to elliniko survivor pote ksekinaei? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, πάντα έτσι είναι. Μιάμιση ώρα ο τελικός (διπλό επεισόδιο για τα δύο eliminations) και άλλο ένα μισάωρο το reunion.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλος και με την καλύτερη κατά την άποψή μου survivor season..!
    Highlights η ήττα της Cirie στην immunity challenge (να τελικά πως κάποιες φορές απλά ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσεις ασυλία για να παραμείνεις κ όσο smooth-talker και strategic αν είσαι δεν ωφελεί), όπως και τα final words της όπου δακρυσμένη ζητούσε συγγνώμη από την οικογένειά της που δεν τα κατάφερε :(( Κριμα!

    Όσο για το twist του F2, μάλλον έβλαψε περισσότερο την Amanda, αφού οι 3 ψήφοι που πήρε δε θα άλλαζαν. Και πάλι όμως χάσαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη Cirie να αναλύει το gameplay της..
    Δικαίως πάντως κέρδισε η Parvari, της άξιζε περισσότερο.. εξαιρετική στις απαντήσεις της, σε αντιθεση με την Amanda που έχασε με την άθλια απόδοσή της την ψήφο της Eliza και πιθανόν της Cirie..
    Αναρωτιέμαι ποιο θα ήταν το tie-braker αν πήγαινε 4-4 η ψηφοφορία..

    Anyway, ελπίζω και οι μελλοντικές season να συνεχίσουν έτσι.. Great expectations πλέον!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Cirie ήταν δεδομένο οτι θα ψήφιζε Parvati μετά την απαράδεκτη απάντηση που της έδωσε η Amanda. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις πότε ο άλλος θέλει λίγο ego-stroking; (Θυμάστε πώς ο Todd είχε τυλίξει τον Jean-Robert στην Κίνα; Είχε έρθει ο άλλος πύρκαυλος να τον ξεσκίσει επειδή τον πέταξε έξω από το παιχνίδι, και ο Todd άρχισε το γλύψιμο, και τα "Αναγνώρισα σε εσένα την μεγαλύτερη απειλή και απλά ΕΠΡΕΠΕ να σε ξεφορτωθώ" και κάτι τέτοια.)

    Από εκεί και μετά, απλά κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να ρωτήσει το σκεπτικό για τις ψήφους των Jason και Eliza, που εν τέλει έκριναν το παιχνίδι.

    By the way, more Parvati appreciation: σε συνέντευξή της στο EW.com αποκάλυψε πως όταν πήγε στο exile island στο final 5, το βρήκε το Immunity Idol, αλλά το ξαναέβαλε στη θέση του γιατί θα δημιουργούσε αχρείαστα προβλήματα! Θεά;

    Επίσης είπε οτι το τελευταίο immunity challenge δεν ήθελε έτσι κι αλλιώς να το κερδίσει, γιατί ουσιαστικά θα της έχανε μία ψήφο (όποιας δεν επέλεγε να πάρει στον τελικό) ενώ από την άλλη ήταν βέβαιη οτι όποια από τις δύο κι αν κέρδιζε, θα έπαιρνε την Parv μαζί της, και φυσικά έχει δίκιο.

    Είναι σχεδόν γελοίο το πώς αυτή η τύπισσα τους έπαιξε όλους έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή