'CSI' version 2.0


Τα νέα είναι μεγάλα πλέον και μάλλον ασυγκράτητα, αλλά για την περίπτωση που κάποιος θέλει να επιχειρήσει να δει τη νέα σεζόν 'CSI' χωρίς το παραμικρό spoiler (θα αποτύχει), δυο λόγια για το μεγάλο νέο μετά το άλμα.

O Michael Ausiello μεταδίδει λοιπόν την είδηση που όλοι βλέπαμε αργά και σταθερά να έρχεται εδώ και καμιά διετία: o Grissom μας αποχαιρετά από το 'CSI' και προς τιμήν του William Petersen η όλη διαδικασία αναμένεται αναπάντεχα ομαλή για show που χάνει βασικά τον πρωταγωνιστή του. Γνωστό εδώ και καιρό σε αυτούς που έπρεπε να το ξέρουν, το γεγονός της αποχώρησης θα οδηγήσει δίχως άλλο σε μια ζουμερότατη ιστορία, όπως άλλωστε και οι αποχωρήσεις των Fox και Dourdan που έχουν προηγηθεί. Εξάλλου την τελευταία φορά που έλειψε ο χαρακτήρας του για ένα σεβαστό διάστημα στο μέσο της σεζόν (και μάλιστα σεζόν όχι όποιας κι όποιας, αλλά εκείνης με το season arc) τα 'filler' επεισόδια με τον Liev Schreiber ήταν εξίσου συναρπαστικά με τα κανονικά.

Είναι λοιπόν κατάθεση στο ταλέντο και την αφοσίωση των ανθρώπων που τρέχουν αυτή τη σειρά, το οτι μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν χάσει 3 original cast members και η σειρά δεν δείχνει ιδιαίτερα σημάδια κούρασης, ακόμα. Σε συνέντευξη στον Ausiello η Carol Mendelsohn μας δίνει αρκετές ειδησούλες σχετικά με το ποιος θα επιστρέψει και πότε, ποιος θα σκηνοθετήσει τι κτλ. Ο Petersen θα συνεχίσει να ασχολείται με το show ως παραγωγός, κάτι που αυτόματα κάνει ιδιαίτερα πιστευτό τον ισχυρισμό της κατά καιρούς επιστροφής του. Το βασικότερο όμως είναι (όπως προκύπτει κι από το παράδειγμα που ανέφερα παραπάνω) ο αντικαταστάτης του Grissom στο κέντρο του show να είναι ένας ηθοποιός του βεληνεκούς και της στιβαρής παρουσίας τουλάχιστον ενός Schreiber-- και η κατεύθυνση στην οποία κινούνται οι παραγωγοί, αν κρίνω από τα ονόματα που αναφέρονται στο παραπάνω link, μοιάζει πολλά υποσχόμενη.

Για μια ακόμα χρονιά λοιπόν, can't wait. Και σε ένα τηλεοπτικό τοπίο τίγκα στις σειρές μυθολογίας, όπου η υποτιμημένη τέχνη του σωστού procedural έχει εκφυλιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά σε αδιάφορα παρασκευιάτικα shows του CBS, αυτό λέει πάρα πολλά.

10 σχόλια:

  1. Το να αντικαταστήσεις τον Grissom αν και δύσκόλο είναι εφικτό, άμα φύγει ο Caruso από το CSI Miami υπάρχει άλλος τόσο cheesy ηθοποιός για να λέει τις άθλιες ατάκες του Caine;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. File anonume sou vrika ego ithopoio!Katherine heigl afou akolouthei kai na imata tou etsi kai allios!LOL!!!!!(kakies!Polles kakies!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι σίγουρος για το πως νιώθω γι'αυτά τα νέα. Ο Grissom είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας, κι έχω δεί μόνο μια season της σειράς. Φαντάζομαι ότι θα είναι μια καλή ιδέα να δω παλιότερες, όπου είχε και πιο συχνή παρουσία. Ο Petersen έχει αυτό το ρόλο 8 χρόνια όμως, και μια αλλαγή είναι καλή.
    Από την άλλη, δεν μπορούν να δiώξουν τον Gory MacSneeze από το NY? Ίσως πάρει μετάθεση για το Vegas! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Diafwnw ka8etws o Sinise sto CSI NY einai oti to agalma ths eley8erias kai oi Yankees gia to NY, ta Starbucks gia to Seattle kai h pinakida toy Holywood gia to LA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. LMAO για Katherine Heigl! (Περιμένω με αγωνία να δω πώς θα την ξεγράψουν από το show.) Και LMAO και για τα σχόλια για τον Sinise, μόνο που νομίζω οτι ταιριάζουν περισσότερο στον cheeseιάρη τον Caruso!

    Πώς δυο τύποι που πήγαν να ξεπατικώσουν τον Petersen βγήκαν τόσο καρτούν, δε μπορώ να καταλάβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά έχω μια συμπάθεια προς το Sinise γιατί βγάζει το όλο gritty feeling του N.Y.. Όσο για τον Carouso νομίζω ότι βρήκα το κατάλληλο product για celebrity endorsment :P http://www.youtube.com/watch?v=G5udwntuV7c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. I ADORE Grissom.

    Γιατί φεύγει;;; :(
    χάθηκε να κλεισουν ολο μαζί το Miami??

    αν τον αντικαταστήσει ο Schreiber, εντάξει, θα είναι απλώς απίστευτα. Τα επεισόδια που έπαιζε σε προηγουμενη σεζον ήταν φανταστικός και ταίριαζε παρα πολύ με το όλο κλίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Sinise den einai toso cheesy, bebaia den einai kai Grissom to 8emaeinai pws otanton vlepeis sto NY den sekftesai oti "twra aytos prospa8ei na antigrapsei ton Petersen",proswpika einai o pio agaphtos CSI Leader .Twra gia ton Caruzo , well he's cheesyb alla den antigrafei ton Grissom se kammmia periptsh, mallon prospa8ei na aknei ena kakektypo, forensiko cversion toy xarakthra toy apo to NYPD Blue .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pantos i feteini season tha einai terastio reset button gia tin seira..
    grissom feygei mallon me tin fox o allos ta kakarose kai mas exoun meinei oi ipoloipoi...
    den perimeno kati ligotero apo to teleio apo to csi las vegas...den me exei apogoiteysei oute mia fora sta tosa xronia,exei kanei apisteyta epeisodia,exei efeyrei apisteytous xaraktires(miniature killer)kai fisika poli kalo storytelling...
    isos i seira pou akoma meta apo tosa xronia se krata ekei kollimeno xoris na se exei kourasei oute ena lepto!!!
    ta akous ayta er????
    ante psofa tora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή