The people have spoken

Ένα πολύ κοπιαστικό καλοκαίρι κορυφώνεται (hopefully αρκετοί από εσάς θα απολαύσετε τους καρπούς αυτού του τρεχαλητού σε κανά μήνα από τώρα-- θα τα πούμε και τότε) και το μπλογκ πάει για διακοπές μέχρι τις 25 Αυγούστου. Ο μήνας που θα ακολουθήσει θα είναι μάλλον ακόμα πιο απάλευτος, αλλά κάτι ψιλά θα λέμε εδώ κι εκεί ('Gossip Girl', για παράδειγμα, δε θα μας ξεφεύγει!), μέχρι να έρθει ο Οκτώβρης και μαζί του η επιστροφή στους γνώριμους ρυθμούς.

Καλή ξεκούραση, λοιπόν, σε όσους φύγουν αυτές τις μέρες, καλή επιστροφή σε όσους γυρνάνε, και καλή συνέχεια σε όσους μένουν γενικώς εδώ όλο το καλοκαίρι (ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΡΕ BILL). Kαι πριν σας αποχαιρετήσω, πάμε μία μετά το άλμα για να δείτε τι κάνατε!


CABLE SERIES
Battlestar Galactica (40%), Dexter (33%), The Wire (20%), Weeds (15%), Doctor Who (10%)

Το 'Battlestar Galactica' επέστρεψε με μια (μισή;) 4η σεζόν σε τοπ φόρμα και πήρε τα σώβρακα των υπολοίπων (πλην του 'Dexter' που έχει μεγάλη πέραση!), η έτερη sci fi λατρεία, 'Doctor Who', δε μας ενθουσίασε όσο θέλαμε φέτος, ενώ κάθε τοποθέτηση του 'Wire' σε οποιαδήποτε πεντάδα οποιουδήποτε context, είναι λόγος χαράς. To 'Mad Men', από την άλλη, πολύ μου το γκρεμοτσακίσατε, ενώ τα κρυμμένα διαμάντια του ΗΒΟ ('John from Cincinnati', 'In Treatment') παρέμειναν αυτό ακριβώς.
My pick: John from Cincinnati


NETWORK SERIES
Lost (36%), How I Met Your Mother (32%), House (25%), Pushing Daisies (20%), Gossip Girl (16%)
Ύστερα από επική τιτανομαχία ψήφο με ψήφο, το 'Lost' (στην καλύτερη ενδεχομένως σεζόν του ως σήμερα) επικράτησε για 4 κλικς του 'How I Met Your Mother' που ακόμα και σε μια χρονιά χτυπημένη από την απεργία των σεναριογράφων διατηρήθηκε ζεστή έως καυτή στις καρδιές μας, και πολύ-πολύ πιο μπροστά από οποιαδήποτε άλλη κωμωδία. Από κοντά ο 'House', επίσης σε μεγάλα κέφια φέτος, και τα δύο νέα fan-favorites, 'Pushing Daisies' και 'Gossip Girl'.
My pick: Pushing Daisies


ACTRESS
Mary McDonnell / Battlestar Galactica (36%), Mary-Louise Parker / Weeds (23%), Marcia Cross / Desperate Housewives (17%), Catherine Tate / Doctor Who (13%), Dana Delaney / Desperate Housewives (11%)

Με κάθε σεβασμό στην καθηλωτική MLP και τις υπόλοιπες εξαιρετικές κυρίες της κατηγορίας (και είναι όλες τους, αλήθεια, υπέροχες), αλλά τίποτα άλλο δε θα μπορούσε να έχει συμβεί εδώ. Η Mary McDonnell το παίρνει και πάει σπίτι της, διάολε! Κατά τα άλλα, σε μια χαριτωμένη τροπή των γεγονότων, η κατάταξη είναι μία-προς-μία θέση αυτή ακριβώς που θα έβγαζα κι εγώ αν με ρωτάγατε. Είναι αυτό που λένε, και σόρι για το προφανές της αναφοράς, "So say we all."
My pick: Mary McDonnell / Battlestar Galactica


ACTOR
Hugh Laurie / House (33%), Michael C. Hall / Dexter (28%), Edward James Olmos / Battlestar Galactica (22%), Steve Carell / The Office (12%), Alec Baldwin / 30 Rock (12%)

Ποιον να πάρεις και ποιον να αφήσεις εδώ. Ο Hugh Laurie με το καλύτερό του υλικό εδώ και χρόνια αφήνει στους υπόλοιπους τον καπνό του (ποτέ δε θα στεναχωρηθώ για κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν ανάλογα με τα κέφια μου 'υποστηρίζω' άλλον), ο Michael C. Hall και ο Edward James Olmos μας κερδίζουν με τις καθηλωτικά εσωτερικές τους ερμηνείες, ενώ στη μάχη των comic geniuses ο Steve Carell βγήκε πάνω από τον Alec Baldwin για ακριβώς μία ψήφο. Μόνο κρίμα, η σχετική παραγκώνιση του Gabriel Byrne, που σήκωσε στις πλάτες του το πιο απαιτητικό ερμηνευτικά show της σεζόν.
My pick: Gabriel Byrne / In Treatment


SUPPORTING ACTOR
Neil Patrick Harris / How I Met Your Mother (51%), Michael Emerson / Lost (34%), Michael Hogan / Battlestar Galactica (24%), Chi McBride / Pushing Daisies (11%), Michael K. Williams / The Wire (5%)

Awesome. Οριακά πάνω από τους μισούς ψηφίσατε Barney, και η μόνη δικαιολογία που έχω για τους υπόλοιπους είναι οτι δεν βλέπετε το show! Μερικά οικόπεδα πίσω ακολουθούν οι λοιπές παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, που για σερί χρονιές παραδίδουν ερμηνειάρες ανεξαρτήτως υλικού. (Katherine Heigl) Ο Michael Emerson συνεχίζει να είναι όλο το 'Lost' (ή όσο δεν είναι ο Desmond και η Penny, εν πάσει περιπτώσει), το ένα μάτι του Michael Hogan σε κάνει να ξεχνάς οτι δεν υπάρχει δεύτερο, και ο Michael K. Williams είναι απλά ο Omar. Μαζί τους το νέο uber-cool entry, o Chi McBride που κάνει τον τέλειο straight man μέσα στο candy-colored παραμυθένιο σύμπαν του 'Pushing Daisies'.
My pick: Neil Patrick Harris / How I Met Your Mother


SUPPORTING ACTRESS
Leighton Meester / Gossip Girl (30%), Yunjin Kim / Lost (26%), Kristin Chenowith / Pushing Daisies (21%), Anne Dudek / House (10%), Christina Hendricks / Mad Men (8%)

You guuuuuys! Ένα γενναίο man-tear συγκίνησης κύλησε στο δεξί μου μάγουλο όταν συνειδητοποίησα τι έχετε κάνει εδώ πέρα. Δεν είμαι μόνος μου στον πλανήτη όπου η Leighton Meester δίνει μια από τις απόλυτες ερμηνείες οπουδήποτε στην τηλεόραση! Whee! Σχεδόν 1 στους 3 από εσάς δηλώνει εξίσου μαγεμένος από την queen bee Blair Waldorf, δηλαδή ελαφρώς περισσότεροι από όσους εξακολουθούν να λατρεύουν την Yunjin Kim που παραμένει το κρυφό όπλο του 'Lost'. (Τόσο που ούτε η ίδια η σειρά μοιάζει να ξέρει τι να την κάνει.) Από κοντά οι νέες αγάπες Chenowith, Dudek και Hendricks, και δυστυχώς όχι εξίσου κοντά και η προσωπική μου μεγαλύτερη όλων, η συγκλονιστική (και ολόφρεσκη) Mia Wasikowska. Και σε μια κάπως ανησυχητική, για μένα, σημείωση: η επιλογή "Άλλη ρε Tyler" συγκέντρωσε το σοκαριστικό ποσοστό του 15%, ξεπερνώντας όλες πλην 3 συμμετέχουσες. Πού τα θαλάσσωσα, και ποια ήταν αυτή που ξέχασα;
My pick: Leighton Meester / Gossip Girl

Άντε και του χρόνου περισσότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου