RIP David Mills


Χτες το βράδυ με σόκαρε η είδηση του ξαφνικού θανάτου ενός από τους αγαπημένους μου crime TV writers, του 48χρονου David Mills. Ο Mills, αρχικά δημοσιογράφος, ξεκίνησε να δουλεύει στο NYPD Blue όταν εντυπωσίασε τον David Milch με ένα γράμμα που του είχε στείλει. Έκτοτε η καριέρα του απογειώθηκε, έγραψε σε μερικά από τα πιο σημαντικά αστυνομικά shows των τελευταίων 15 χρόνων, κέρδισε Emmy για το mini-series The Corner, δούλεψε ακόμα υπό τον David Simon στο Wire, και τώρα είχε για πρώτη φορά εμπλακεί στη δημιουργία μια νέας σειράς από την αρχή της.

Για το Treme του ΗΒΟ και του Simon βρέθηκε στη Νέα Ορλεάνη για να ζήσει και να αναπνεύσει την πόλη για την οποία έγραφε. Εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή από εγκεφαλικό ανεύρυσμα κατά τη διάρκεια γυρίσματος επεισοδίου του Treme, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του show για το οποίο είχε δώσει τόσα. Ήταν τραγικά νέος, πολύ ταλαντούχος, και εξαιρετικά αγαπητός στους ανθρώπους της βιομηχανίας παρότι δεν υπήρξε ποτέ A-list.

Περισσότερα:

->
Το blog του David Mills, όπου ως Undercover Black Man μοιραζόταν την αγάπη του για την μουσική, την τηλεόραση, την κουλτούρα και την πολιτική, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα blogs εκεί έξω. (Το βιντεάκι του Alex Chilton εκεί πάνω δεξιά με στεναχώρησε ακόμα περισσότερο.)

->Ο κριτικός τηλεόρασης Alan Sepinwall
γράφει ένα ιδιαίτερα προσωπικό κείμενο για τον φίλο του, David Mills.

->
To ίδιο και ο Ken Tucker του Entertainment Weekly.

->
Υπέροχο obit από τους Times-Picayune της Νέας Ορλεάνης.

->
Μερικά ακόμα λόγια από ανθρώπους της βιομηχανίας για τον Mills, στο Deadline Hollywood Daily.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου