TrailerWatch: Terriers




“For a second I thought you were undercover, but now I relize you just dress like that.”


Nice.


O Shawn Ryan, ο άνθρωπος πίσω από το Shield, είναι περίεργη περίπτωση δημιουργού- για κάποιον που έχει δημιουργήσει ένα από σπουδαία αμερικάνικα δράματα, δεν θα έλεγε κανείς ότι η υπόλοιπη καριέρα του έχει πάντα το must-see status άλλων μεγάλων tv auteurs σαν τον David Milch, τον Joss Whedon ή τον David Simon. Δε θα έπρεπε να είναι έτσι. Απλά το κακό με τον Ryan είναι ότι δεν το έχει σε τίποτα να κάθεται για 2 χρόνια και να ασχολείται με κάτι σαν το Lie to Me, το οποίο είναι θαυμάσιο για αυτό που είναι, αλλά ας μη γελιόμαστε, κανείς δε θα το μνημονεύει ποτέ ως κάτι σπουδαίο- ούτε κι ο ίδιος ο Ryan.


Οπότε ήταν μουσική στα αυτιά μου το νέο ότι η φετινή σεζόν θα δει δύο νέες σειρές δημιουργημένες από τον ίδιο αντί να τον βλέπουμε να χαραμίζεται σε work for hire. Η μία είναι το Ride-Along (χειμώνας '11 στο Fox) και η άλλη το Terriers, και αν μου ζήταγες να διαλέξω μία για την οποία είμαι αληθινά ανυπόμονος, θα σου έλεγα το δεύτερο, δηλαδή την ιστορία ενός πρώην μπάτσου που μαζί με τον κολλητό του ανοίγουν ένα γραφείο ντετέκτιβ της κακιάς ώρας.


Το Terriers, εκτός του Ryan, το γράφει ο Ted Griffin, σεναριογράφος του Ocean's 11 και του Matchstick Men. Η ταινία του Ridley Scott έχει κάτι το μαγικό για μένα, είναι από αυτά τα μικρά διαμαντάκια που δεν θεωρούν ότι είναι κάτι μεγαλειώδες, όμως γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι. Losers με χρυσή καρδιά- δεν έχω καλύτερο. Και σε μια πρώτη ματιά, το Terriers μοιάζει να πετυχαίνει αυτή τη νότα, με τον Donal Logue στον πρωταγωνιστικό ρόλο να είναι ιδανικός για έναν τέτοιου είδους χαρακτήρα. (Όσοι έβλεπαν το εξαιρετικό και υποτιμημένο Life ξέρουν σίγουρα τι εννοώ.)


Και σίγουρα δε μπορεί παρά να βοηθήσει και η παρουσία του Tim Minear, ο οποίος όπως και οι χαρακτήρες της σειράς, είναι κι αυτός loser που δε μπορείς παρά να αγαπάς. Γιατί φεύγοντας από το Angel (όπου για την έξοχη 2η σεζόν ήταν αφεντικό του Shawn Ryan, του τωρινού του αφεντικού) πέρασε σε μια σειρά θρυλικά αποτυχημένων/αγαπημένων σειρών εκ των οποίων η μόνη που έφτασε 2η σεζόν ήταν το Dollhouse- φαντάσου. (Μέτρα: Firefly, Wonderfalls, The Inside, Drive, Dollhouse.) Επιτέλους ο άνθρωπος βρήκε το κάλεσμά του: καλωδιακή τηλεόραση. Δεν ήταν τόσο δύσκολο, ήταν;


Τόσο λοιπόν λόγω του εμπλεκόμενου ταλέντου, όσο και βάσει του ότι δε μοιάζει με Ένα Ακόμα Αστυνομικό Show (σε αντίθεση με το Ride-Along), το Terriers είμαι έτοιμος να το αγαπήσω. Πρεμιέρα 6 Σεπτεμβρίου.


.

9 σχόλια:

  1. Το The Shield είναι στις 3-4 πιο αγαπημένες μου σειρές ΟΛΩΝ των εποχών, αλλά το Terriers ρε γαμώτο δεν έχει τη δυναμική του (τουλάχιστον δεν μοιάζει να την έχει και κατά 99,999% δεν θα την έχει:p)... Θα περιμένω να ακούσω τα πρώτα σχόλια και μετά θα αποφασίσω αν θα του δώσω ευκαιρία (=το trailer δεν με κέρδισε).

    ΥΓ: Το Matchstick Men πάντως είναι όντως εξαιρετική ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα δεν είναι κάτι εξίσου δυνατό με το Shield, αλλά από την άλλη δεν επιδιώκει να είναι. Πάει για πιο ελαφρό και off-beat, που νομίζω είναι μια ευχάριστη αλλαγή για τον Shawn Ryan. Σύντομα θα ξέρουμε, πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς και δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο, αλλά εκεί δεν θα ήταν η πραγματική πρόκληση για τον Ryan; Φυσικά δεν θέλω να κάνει μια αντιγραφή του The Shield, αλλά κάτι εξίσου δυνατό (η προσπάθεια μετράει)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, θα δούμε το Ride-Along, μοιάζει να είναι πιο straight police drama. Πάντως όσο αφορά την δημιουργική πρόκληση, νομίζω η μεγαλύτερη είναι να δοκιμάζεις να απλώσεις τις θεματικές σου με νέους τρόπους σε διαφορετικό καμβά κάθε φορά- όλοι οι κύριοι που ανέφερα παραπάνω στο post αυτό έχουν κάνει στην καριέρα τους, και γι'αυτό θεωρούνται μεγάλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν διαφωνώ, αλλά νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν με το εξής: Το αριστούργημά του Ryan θα είναι για πάντα το The Shield. Ότι άλλο και να κάνει. Το The Shield δεν ξεπερνιέται και μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο να ξαναπιάσει τέτοια ύψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας λόγος παραπάνω για να κάνει και κάτι διαφορετικό σε ύφος λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, αλλά να είναι εξίσου δυνατό... Αλήθεια επιστημονική φαντασία θα μπορούσε να κάνει λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει κάνει fantasy, οπότε γιατί όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαν το Unusuals, made by Shawn Ryan. Αν είναι έστω και λίγο καλύτερο από κάποια αντίστοιχα show του USA, έχει τη ψήφο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή