Glee: Horror

Μην το πολυλογήσουμε χωρίς να υπάρχει λόγος. Απλά ότι το 'homage' (*) του Glee στο 'Rocky Horror Picture Show' ήταν μια χαρά διασκεδαστικούλι (δεδομένου) μέχρι το φρικώδες τελευταίο δεκάλεπτο που η σειρά θυμήθηκε να το γυρίσει στο κήρυγμα, δίνοντας εύκολες απαντήσεις σε απαιτητικές ερωτήσεις που κανείς δεν ζήτησε να τεθούν.

(*Homage είναι φυσικά πολύ βαριά λέξη για αυτό που κάνει το Glee. Δηλαδή να επιλέγει απλά γνωστές εικόνες που συνοδεύουν γνωστές μουσικές και τις αναπαράγει χωρίς γούστο ή φαντασία. Αλλά ξέρεις, ΟΚ, fun. Κάπως.)

Διάβαζα πρόσφατα στο Vulture ένα opinion για το πώς οι συγγραφείς της σειράς μοιάζουν να μην έχουν δει ποτέ τους ηθοποιούς που παίζουν τους χαρακτήρες τους (δηλαδή αν ο Finn και η Rachel έχουν προβληματικό body image τότε η κοινωνία μας είναι σε πολύ πιο απελπιστική κατάσταση από ό,τι ήθελα να πιστεύω) και ανάμεσα σε αυτό και το μίζερα αυτολογοκριτικό φίνις του επεισοδίου που τρακάρει με οτιδήποτε προσπαθεί να πει αυτό το ρημάδι το επεισόδιο επί 35 λεπτά, αρχίζω να αναρωτιέμαι οι συγγραφείς γνωρίζονται έστω μεταξύ τους.

Τελοσπάντων, έχουμε δει και χειρότερα. Απλά κάποια πράγματα δεν έχει και πολύ νόημα να τα ακουμπάς, ειδικά όταν δεν ξέρεις τι να πεις με αυτά. Η όλη ιδέα πως το Rocky Horror είναι ένα σύμβολο προσωπικής επανάστασης του outsider είναι κάπως σαχλή πλέον, τη στιγμή που παίζεται η παράσταση σε μια χώρα σαν την Ελλάδα και πηγαίνει στο θέατρο η μητέρα μου με τις φίλες της και πετάνε κωλόχαρτα στους ηθοποιούς όπως τους εξηγούσαν τα τυπωμένα χαρτάκια με οδηγίες που μοίραζαν στην είσοδο.

.

13 σχόλια:

  1. Δεν αφήνεις το Γκλι να κάνεις κανά ποστ για το φινάλε και τη σεζόν του Μαντ Μεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο τη μία, τραγούδια και εικόνες απο το Rocky Horror αυτόματα έκαναν το Glee 50 φορές πιο διασκεδαστικό.

    απο την άλλη, όταν παίρνεις μια τέτοια cultίλα για "homage" και του αλλάζεις τα φώτα ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΝΤΑΣ μέχρι και λέξεις όπως "Transexual"... what is the point??

    Μου αρέσει που κόψανε τη λέξη "Transexual" απο το Sweet Transvestite και το αντικατέστησαν με "sin-sational"... αλλά ο κινέζος μια χαρά φώναξε τη λέξη tranny για να την ακούσουν όλοι :P #logic fail

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπαμε, σχιζοφρένεια! Είναι σαν το κάθε act να το γράφει άλλος άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουλάχιστον το κήρυγμα αυτή τη φορά ήταν λιγότερο εκνευριστικό από το Grilled Cheesus (a.k.a. ένα από τα χειρότερα επεισόδια οποιασδήποτε σειράς που έχω δει ποτέ στη ζωή μου). Το homage ήταν συμπαθητικούλι, τίποτα το ιδιαίτερο, και για ακόμη μια φορά θριάμβευσε η απόλυτη ασυμφωνία και έλλειψη στοιχιώδους λογικής όσον αφορά τη συμπεριφορά των χαρακτήρων. Πραγματικά, ακόμη και σε horror b-movies των 80's οι χαρακτήρες είναι πιο πιστοί στις βασικές πληροφορίες που μας έχουν παραθέσει οι σεναριογράφοι.

    Είχα μια συζήτηση με τη φίλη μου που μου πρότεινε το Glee τις προάλλες:

    Kim: So, what do you think of the characters?
    Me: I hate Kurt. I want him to die. His very existence is so insulting to me as a gay guy. I used to like Quinn 'cause she was fierce, but then she became a saint, so she annoys me. Finn and Rachel are probably the most uninteresting leads I've ever seen since 'Ghost Whisperer'. Schue's becoming irritating. And...
    Kim: Do you actually like anyone?
    Me: Yeah, Sue. And what's-her-name, the psychologist. She says some pretty smart stuff sometimes. Except in 'Grilled Cheesus'. I hated everyone in that episode. I think I want everyone to die after that. Even the 'atheist' was a caricature. I think there should be a bomb in the finale, with only Sue surviving.
    Kim: .... Why do you keep watching it?

    Νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα να το σταματήσω. :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά φανταστικός διάλογος, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σόρρυ μαν, αλλά θα διαφωνήσω σ' αυτό που είπες στο τέλος. Την θεατρική παράσταση την είδα δυο φορές κι ήταν καταπληκτική. Τολμώ να πω μάλιστα ότι ήταν πιο διασκεδαστική απ' την ταινία. Οι οδηγίες που έδιναν στο κοινό κτλ. ήταν παρόμοιες με αυτές που δίνονται στην ίδια παράσταση στο εξωτερικό και το δείχνει σε μια σκηνή και μες στο επεισόδιο.

    Επίσης δεν καταλαβαίνω το "μια παράσταση που παίζεται σε μια χώρα σαν την Ελλάδα" απ' την στιγμή που η Ελλάδα γέννησε το θέατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παρεξήγησες αυτό που έγραψα. Την παράσταση την είδα κι εγώ και πέρασα φοβερά. Αναφέρομαι αποκλειστικά στο θέμα του πόσο μαζικό ήταν ως φαινόμενο, από τη στιγμή που παιζόταν στην Ελλάδα (δηλαδή μια χώρα όχι στα 'μέσα' της σύγχρονης ποπ κουλτούρας) και πήγαιναν και το απολάμβαναν οι γονείς μας με τους φίλους τους, και η διοργάνωση τύπωνε οδηγίες επειδή ακριβώς ήταν μεγάλη και οργανωμένη και ακριβή και κάθε άλλο παρά outsider και cult. Αυτό που λέω ουσιαστικά ήταν ότι το point που προσπάθησε να κάνει το Glee ήταν άκυρο, γιατί το Rocky Horror δεν είναι η καλτίλα που παρουσιάζουν, αλλά είναι mainstream αναγνωρισμένη διασκέδαση. Και καλά κάνει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε νταξ' έχεις ένα δίκιο ως προς την αναγνωρισιμότητά του αλλά θα έλεγα ότι διατηρεί την καλτίλα του μόνο και μόνο λόγω camp αισθητικής, όχι ότι έχει καμιά φοβερή ιδεολογία από πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, δίκιο, έγραφα την απάντηση αγουροξυπνημένος, φυσικά και είναι καλτ ταινία το Rocky Horror, ο ορισμός κιόλας, απλά να το κάνεις σημαία και παράδειγμα με τον τρόπο που το έδειξε το Glee είναι άτοπο όταν με τον Frankenfurter έχουν χορέψει και οι θείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σόρυ κιόλας, αλλά στην καλτίλα σας τρώω γιατί το Rocky Horror το έχω δει με Πασχάλη Τσαρούχα ως Frankenfurter, οπότε τι να μου πει το Glee?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε κι εγώ το ίδιο και προφανώς και ο Tyler. Μάλιστα ο Τσαρούχας, παρά τις πολύ χαμηλές μου προσδοκίες, γάμησε ως Frankenfurter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πωπω, το είχα σβήσει αυτό από τη μνήμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαχα, νόμιζα ότι μιλάτε για τον ξένο θίασο που είχε έρθει στο Λυκαβηττό. Κρίμα πάντως, δεν θυμάμαι ούτε μισό στίχο απ'την ελληνική μετάφραση των τραγουδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή