RIP Caprica, Hello Blood & Chrome

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, το Caprica μας άφησε χρόνους χθες, αλλά το BSG-Verse ζει και βασιλεύει στο SyFy χάρη στο νέο spin-off, Blood & Chrome, το οποίο ανακοινώθηκε προχθές. Το ονομασμένο σαν παρωδία του Spartacus νέο spin-off, θα επικεντρώνεται στα πρώτα χρόνια του πολέμου η έκβαση του οποίου αποτέλεσε την εκκίνηση του Battlestar Galactica, και συγκεκριμένα στα έργα και τις ημέρες του νεαρού Bill Adama σε αυτόν.

Αυτό είναι λάθος για πολλούς λόγους, και όχι μόνο για τον τίτλο. (Τι, το Fire, Fox & Sand ήταν πιασμένο;) Το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι ένα prequel, όπως κι αν το πας και το φέρεις και το στρίψεις, εξακολουθεί να είναι prequel. Και τα prequel δε μας νοιάζουν. Τα prequel είναι προβληματικά. Τα prequel ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Δηλαδή πόσο πιο απλά να το θέσουμε; Όχι. Άλλα. Prequels. Τέλος.-

Βασικά αυτό που έκανε εδώ το SyFy, στην προσπάθειά του να κρατήσει ζωντανό το μοναδικό του αληθινά prestigious franchise, είναι να αντικαταστήσει το προβληματικό και σαπουνοπερατικό spin-off που ήδη είχε, με ένα spin-off με ρομπότ και μάχες. Και αν δεν δουλέψει κι αυτό, ποιος ξέρει; Ίσως να ήρθε η ώρα και για εξωγήινους.

Αντίο λοιπόν, Caprica. Προσπάθησες πολύ και, παρότι δε με τράβηξες, η προσπάθειά σου ήταν τίμια. Μου λέγατε αρκετοί πως η σειρά είχε γίνει πολύ καλή κάπου προς το τέλος του μισού πρώτου season- τώρα φαντάζομαι πως δεν θα το μάθω ποτέ.

Τα υπόλοιπα 5 επεισόδια που έχουν γυριστεί, θα προβληθούν κάπως, κάπου, κάποτε. Το Battlestar Galactica: Opera & Safari, για το οποίο μπορείτε να δείτε τι λέει David Eick, έχει παραγγελθεί σε επίπεδο δίωρου πιλότου, αλλά η λογική λέει πως είναι τυπικό να προκριθεί και για series order. Η προβολή του αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2011.

.

11 σχόλια:

  1. Λένε ότι θα τα προβάλλουν σαν προάγγελους του Blood & Chrome. Μα πόσο βλάκες είναι; Γιατί δεν υπάρχει κανάλι ανταγωνιστικό του SyFy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα εδώ και το ίδιο το SyFy προσπαθεί να σταματήσει να είναι Sci-Fi αλλά δεν πολυξέρει πώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα να βλέπεις να κόβεται το Κάπρικα και να ανανεώνεται το Haven, το οποίο το μόνο που είχε να παρουσιάσει ήταν τα πολύ όμορφα τοπία της Nέας Σκωτίας (και τον Eric Balfour).
    Κι αυτός ο προγραμματισμός της σειράς... Έχω ιδρώσει 2 χρόνια για να δω 18 επεισόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά πιστεύω ότι το Caprica θεμελίωσε πολύ ωραία την ιστορία του από την αρχή διατηρώντας το BSG feeling σχετικά με τους ιστορικούς του παραλληλισμούς, συνέχισε να θέτει τα πιο μείζοντα θέματα. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ΔΕΝ άρεσε. Εγώ το βρήκα από συμπαθέστατο μέχρι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Οποιοσδήποτε περίμενε να αντικαταστήσει το BSG έχασε.

    Διαφωνώ ότι τα prequels ξέρουμε πως τελειώνουν. Το συγκεκριμένο δεν έχω αποφασίσει ακόμα πως θα τελειώσει, γιατί φαντάζομαι ότι θα ήθελαν να μπορούσαν να το φτάσουν μέχρι την αρχή του πρώτου Cylon War, πράγμα που ήθελα να δω πολύ και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία.

    Συμφωνώ με την αδυναμία του SyFy να κάνει κάτι μη-SciFi. Η παρουσίαση παρα-ήταν Inception για την υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.to blood and chrome san titlos einai toso fail pou kanei tous #star_titles na fainontai gamatoi.
    2.to caprica ginotan olo k kalytero k sigoura htan mia seira toulaxiston a3ioprephs.afto pou me anhsyxei einai oti fetos kovontai h mia meta thn allh seires pou a3izoun.apo oti akouw k to community k to terriers exoun tragika noumera.an kopoun aftes oi seires me ti 8a meinoume?an afairesoume mad men k breaking bad (gt den paizoun afth th stigmh)menoume me dyo seires: fringe k boardwalk empire.
    k elpizw se aftes na proste8ei k to Walking Dead :D
    my point is: xairomai gia to prequel.gt pistevw oti akoma k to xeirotero prequel tou galactica na kanoun,8a nai kalytero apo to 80% twn seirwn pou paizoun afth th stigmh sthn amerikh.
    egw exw ri3ei ta standards mou sthn amerikanikh thleorash,exw katalavei oti pane oi epoxes pou evlepa taftoxrona deka gamates seires (kai gkriniaza kiolas).
    giafto de me xalase ka8olou to prequel.8a to dw k 8a pw k ena tragoudi!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OK για τα υπόλοιπα, αλλά με το ρίξιμο των στάνταρ διαφωνώ! Βρίσκεις άνετα 10 και 20 γαμάτες σειρές, απλά δε φαίνεται το ίδιο επειδή πλέον το 90% των καλών σειρών είναι στην καλωδιακή, και άρα είναι διάσπαρτες ανά τρίμηνα μέσα στη χρονιά, αντί του παραδοσιακού Σεπτέμβριος-Μάιος.

    Μπορεί δηλαδή να μη βλέπουμε καθόλη τη διάρκεια της σεζόν 15 γαμάτες σειρές, αλλά κάθε τρίμηνο έχουμε 3-4. Συν το Community που είναι όλο το χρόνο :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτα πρώτα το Haven είναι γενικά καλό. To Syfy έχει πολύ χειρότερες σειρές από αυτό όπως το Warehouse 13 στον 2ο κύκλο του, το Sanctuary κοκ.

    To Caprica γινόταν αρκετά δύσκολο όσο και καλύτερο επεισόδιο επεισόδιο. Επίσης δεν βοηθήθηκε καθόλου από το κανάλι με πιλότους να βγαίνουν δεν θυμάμαι πόσο καιρό πριν αρχίσει η σειρά, διακοπή μετά την μέση του κύκλου και ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. Σαν να τους έπεφτε ακριβή και θέλανε να βρουν δικαιολογία να κοπεί η σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To Caprica ήταν καλό, αλλά πολύ απλά δεν ήταν sci-fi σειρά. Γι'αυτό και δεν άρεσε.
    Βέβαια, αυτό είχαν πει ότι θα κάνουν από την αρχή.
    Μία sci-fi σαπουνόπερα. Αν έβγαζες τις σκηνές στον virtual κόσμο, τα τελευταία 3-4 επεισόδια θα μπορούσαν να ανήκουν σε οποιοδήποτε -καλό- δράμα.

    Αλλά εμείς θέλαμε frakin toasters γαμώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το caprica όντως το είχα συμπαθήσει στο τέλος της πρώτης φάσης (γιατί υποτίθεται ότι όλο ήταν μια season) και κρίμα γιατί δεν μου αρέσει να αφήνω πράγματα στην μέση να κρέμονται. oh well.

    εμένα στο syfy μου φαίνονται λίγο σαν μικρά παιδιά που χτυπάνε το battlestar galactica στον τοίχο μπας και καταφέρουν και βγάλουν κάτι που πουλάει. Μόνο το project σε γενικές γραμμές είχε αποτύχει από την τελευταία season του galactica...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kai mono pou vazw to fringe mesa stis kalyteres seires mou fetos,gia mena deixnei oti exw ri3ei ta standards mou.paliotera to fringe 8a to 8ewrousa apla kalo,de 8a to vaza toso pshla.fetos omws,einai toso liges oi seires pou vlepontai,pou to fringe mou fainetai ypergamato...
    elpizw community k terriers na mhn exoun thn idia tyxh me to caprica. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ το κανάλι πιστεύω ότι ήθελε να πετύχει η σειρά, απλά δεν ήταν σίγουρο πώς. Εκ του αποτελέσματος, ό,τι έκαναν ήταν λάθος, αλλά ειλικρινά πιστεύω πως ήθελαν πραγματικά να πετύχει, τουλάχιστον μέχρι την πρεμιέρα του season 1b.

    ΑπάντησηΔιαγραφή