Survivor finale: Θεέ μου


Το Survivor ολοκλήρωσε αυτή τη βδομάδα μια από τις πιο, ας τις πούμε, ενδιαφέρουσες σεζόν του και πιάσαμε με τον έτερο φαν συν-μπλόγκερ Μανώλη να κουβεντιάσουμε τα καυτά σημεία του φινάλε, και της σεζόν γενικότερα. Μετά το άλμα κάνω τη σέντρα, ο Μανώλης είναι με italics.

~~~

Νομίζω ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον φινάλε με την έννοια πως ήταν η πρώτη φορά από όσο θυμάμαι τελικούς τριών παιχτών (τους οποίους εξακολουθώ να μισώ ως concept, by the way) που κανείς εξ αυτών δεν είναι νεκρό βάρος. Και μη μου πει κανείς για τη Sandra τώρα, η Sandra είναι ακριβώς το είδος του παίχτη που μισώ στο Survivor.

Αλλά εδώ είχε ενδιαφέρον, νομίζω. Δηλαδή ως 'τρίτος τροχός', ο Albert δεν ήταν χωρίς τα highlights του. Ο Albert μπορούσε να υποστηρίξει πως πράγματι είχε επιθετικές διαθέσεις, ασχέτως που εν τέλει προέκυψε αυτό το γλοιώδες είδος του τύπου που σου κολλάει και όλο μιλάει για σπουδαιότητα αλλά απλώς περιμένει εσένα να κάνεις κάτι για να κολλήσει κι αυτός δίπλα. Η αγαπημένη μου στιγμή στο τελικό jury ήταν όταν απλά αρνείτο να απαντήσει την ευθεία ερώτηση του Brandon. Ξεκαρδιστικός Albert.

Ο Coach όπως είπε η Sophie όντως στραπατσαρίστηκε άσχημα στο τελικό συμβούλιο, και όχι αδίκως. Δεν έχουν μάθει πια όλα αυτά τα τυπάκια που πάνε εκεί αμυντικά να ζητήσουν συγγνώμες ότι δεν κερδίζεις έτσι; Μας τα έκανε τσουρέκια ο Coach Wade για το honor-integrity, οπότε πώς περίμενε ότι στο τέλος τα μέλη του συμβουλίου ΔΕΝ θα ψήφιζαν βάσει αυτού; Ενώ η Sophie σου λέει ξεκάθαρα, "Εκεί σκίζω, εκεί είμαι καλή, είπα ψέματα εκεί που με έπαιρνε, εκεί βασικά δεν ξέρω τι μου γίνεται, παραδίπλα είμαι έτσι κι έτσι κλπ, αλλά βασικά είμαι η καλύτερη, δηλαδή δεν το βλέπεις;". Δεν ξέρω αν απλώς με έπεισε στο συμβούλιο την ώρα που ο Coach είχε γίνει γατάκι που ζήταγε συγγνώμες από τον Θυμωμένο Καουμπόη, όμως τελικά πιστεύω πως η Sophie είναι η πιο άξια νικήτρια που είχε η σειρά εδώ και πάρα πολλές σεζόν.

Εσύ συμφωνείς με το νικητή;




Sophie FTW. Εγώ ήμουν Team Sophie ήδη από το merge και μετά. Μετά τον Cochran και τα geeky awkward στραβοπατήματα του, το αγαπημένο μου κομμάτι κάθε επεισοδίου ήταν αυτό το στανταράκι που ο Albert αισθανόταν ευάλωτος (και γενικά είχε φαγούρα) στην συμμαχία των 5 και προσπαθούσε να οργανώσει κάποιο 'big move', μιλούσε με κόσμο, έκανε σχέδια, μετά πήγαινε στην Sophie, της τα'λεγε, αυτή έλεγε 'θα το σκεφτώ' και μετά στο συμβούλιο δεν έκανε απολύτως τίποτα.


Σαν θεατής του μέσου της σεζόν αυτή η εμμονή της στο αρχικό σχέδιο μας έδωσε το πιο βαρετό σερί επεισοδίων από... καλά,από πέρυσι, αλλά 1. λάτρεψα την deadpan αντιμετώπιση της προς τον Albert, not taking any of his shit κτλ και 2. πλέον βλέποντας ότι η στρατηγική την οδήγησε στην πιο δίκαια νίκη των τελευταίων σεζόν, ε, δεν μπορείς να της κρατήσεις κακάτο.


Όσο για το τελικό council, οι υπεκφυγές του Albert δεν είναι τίποτα μπροστά στην ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κουτοπονηριά του Coach όποτε του κάνανε μια ευθεία ερώτηση. Ούτε ο ΓΑΠ.


Πως σου φάνηκαν οι ερωτήσεις του Jury?


Συγγνώμη, δεν συγκράτησα ερωτήσεις του Jury γιατί για μισή ώρα προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι στο καλό συνέβαινε με το look του Ozzy. Κάτι μεταξύ της Χάιντι, της Πίπης Φακιδομύτης, Μορμόνου στο Κυριακάτικο τραπέζι και λίγο από Μόγλη. Σοβαρά, μιλάμε για καταστροφή.

Ας μιλήσουμε αντ'αυτού για τη Whitney.



Ωραία, χαίρομαι που το έβγαλα από το σύστημά μου. Οι ερωτήσεις λοιπόν. Οι ερωτήσεις δεν ήταν φρικτές, συνήθως είναι. Δηλαδή ο Θυμωμένος Καουμπόη δεν ήταν συγχυσμένος σε βαθμό Lex από το All-Star (πάντα υπάρχει ένας Lex), ο Ozzy ήταν τρεις λαλούν και δυο χορεύουν (*), η Edna κατέβηκε και είπε σε όλους βασικά να calm the fuck down γιατί όπως θα θύμιζε σε αυτό το σημείο και ο Μεγάλος Hatch, It's only a game, yo. (Ίσως να μην έλεγε 'yo'.) Τελοσπάντων, η παρέμβαση της Edna δεν ήταν ερώτηση βέβαια αλλά αποσυμπίεσε λίγο την κατάσταση. Γενικά ήταν το πιο κουλαριστό συγκριτικά Jury.

(* Σοβαρά, κάποιος να του δώσει ηρεμιστικά. Το Reunion το τελείωσα πριν καμιά ώρα αλλά ακόμα τον ακούω να μιλάει και να λέει πόσο ωραία είανι η ζωή όταν είσαι Ταρζάν και τι τέλειο που είναι να πέφτεις και να σηκώνεσαι και oh god oh my what a glorious feeling και the beeeeeach is aliiiiiive και ναι, κι εσύ άσχημο κοριτσάκι στο κοινό του Survivor, ναι, κι εσύ μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θελήσεις ποτέ σου να γίνεις το οποίο είναι τέλεια συμβουλή δεδομένου πως δε θα είμαι εγώ εκεί όταν μια μέρα συνειδητοποιήσεις πως ΣΥΓΓΝΩΜΗ, τι πάει να πει θέλεις να γίνεις ποπ σταρ με αυτά τα μούτρα και είναι υπέροχο που )

Ο Brandon έκανε ενδιαφέρουσα παρέμβαση, γιατί δεν κατέβηκε απλώς να πει την πίκρα του, αλλά τους έβαλε να παραδεχτούν ότι λένε μαλακίες, βασικά. Το οποίο ήταν ενδιαφέρουσα ανατροπή για τον τρελό τυπάκο που πέρασε τη μισή σεζόν κλαίγοντας και κάνοντας πράγματα που δεν έβγαζαν νόημα. Επίσης πάντα είμαι φαν των "πες γιατί οι άλλοι δύο βρωμάνε" ερωτήσεων.

Σόρι, ξέφυγα λίγο με τον Ozzy εκεί πέρα.



Αυτό ήταν πλάκα πλάκα το Jury που περίμενε τόσες σεζόν ο Russell. Ο Coach είχε κάνει συμμαχίες ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ τάζοντας τους τελική τριάδα, αλλά τελικά μάζεψε και πάλι ψήφους, χάνοντας μόνο λόγω της αμυντικότητας του. Σε αυτο το καστ θα είχε όντως νικήσει ο Russell.


Όσο για τον Όζζυ/Μόζζλυ... Δεν το λες ότι έπαιξε και Survivor φέτος. Ο Ozzy φέτος ακύρωσε το concept του Redemption Island φέτος. Όποιος ψηφιζότανε από το tribal όντως έφευγε από το παιχνίδι ενώ ο Ozzy που ήταν αυτός που γύρισε στο τέλος είχε πάει εκεί στην αρχή εθελοντικά. Την μισή και βάλε σεζόν τον είχανε απλώς εκεί στο νησάκι του, το Ozzy island, σε ένα παράλληλο σύμπαν, ένα show-within-the-show, να ψαρεύει, να σκαρφαλώνει δέντρα ("αχ καλέ κύριε Μόζζλυ, πως τα καταφέρνετε και είστε τόσο γαμάτος και σκαρφαλώνετε τόσο ψηλά ενώ οι άλλοι survivors είναι τόσο άχρηστοι;") και να παίζει και κανά παιχνίδι να ξεσκουριάσει. Αυτό το ηλίθιο γλυψιμαίικο segment με το κοριτσάκι είναι στην ουσία η προσωποποίηση των παραγωγών. Double Rainbow Jezzus.


Πάμε τώρα σε αυτό που περιμένουμε και οι δυο πώς και πώς. Ας μιλήσουμε για τον Brandon.



Μαλάκα μου ο Brandon. Τι παλικάρι; Jesus freak που τρόμαζε στην ιδέα ότι του σηκωνόταν με μια ημίγυμνη μοντέλα - δηλαδή φιλαράκο, τι γίνεται; By the way, η Mikaela γιατί σβήστηκε έτσι από τις μνήμες μας; Survivor γιατί εξαφανίζεις τα storylines σου;

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για τον Brandon. Δεν υπήρχε επεισόδιο που να μη θες να κλωτσήσεις κάτι στην οθόνη με αυτά που έβλεπες να κάνει. Δηλαδή πραγματικά, τους αδικείς τους Hantzes; Ναι ρε παιδάκι μου, ΟΚ, σκληρό να μη μιλάς στο παιδί σου επειδή έκανε βλακείες στο Survivor αλλά πραγματικά, έκανε απιστευτες βλακείες.

Με τους Hantz τι στα κομμάτι γίνεται όμως; Υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά σε αυτό το σόι, αποκλείεται αυτοί οι τύποι να μην κρύβουν πχ ένα πτώμα μέσα σε κάθε τους υπνοδωμάτιο. Τι background οικογενειακό μπορεί να έχει αυτό το παιδί για να σκάσει στο Survivor και να είναι 'αποφασισμένος να αλλάξει τον εαυτό του'; Από την άλλη, είδαμε θείο, είδαμε πατέρα (ΤΡΟΜΟΣ). Ο Russell την έκανε πάλι τη μαγεία του στο reunion.

-Πες μας Russell για το παιχνίδι του Brandon.
-ΕΓΩ, ΒΑΣΙΚΑ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ -- ΕΓΩ ΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΟΛΑ. ΕΚΑΝΑ -- ΕΙΜΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
-Ευχαριστούμε Russell.
*πλάνο Brandon με γαλήνιο χαμόγελο του στυλ "πάω να κρεμαστώ μετά το τέλος του show"

Σοβαρά, δώστε τους ένα reality κάποιος.

Αγαπημένο σκηνικό με Brandon ποιο έχεις εσύ; AND WHAT ABOUT THE HANTZES.



"Surviving the Hantzes"


"Hantz of God"


Γράφονται μόνα τους αυτά τα σίριαλ!


Πέρα από όλο αυτό το "να διώξουμε την Mikaela γιατί με καβλώνει και δεν θέλω να αμαρτάνω" που ανέφερες ήδη, high point ήταν το προηγούμενο επεισόδιο της αποχώρησης του με το Jesuspalooza όπου όλοι οι παίκτες είχαν φαινομενικά αφήσει τις τύχες τους στην θεία επιφοίτηση. Όλοι αντί να κάνουν στρατηγικές προσεύχονταν και στο κέντρο όλων ο Brandon ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΟ SURVIVOR! Στο επόμενο Survivor δεν θα έχει Tribal Council και Immunity Challenges. Θα τους στήνουν όλους σε μια σειρά και θα αμολάνε ένα περιστέρι να δούνε σε ποιον θα πάει να κουτσουλήσει για να κερδίσει το εκατομμύριο.


Είπαμε, η φετινή σεζόν του Survivor είναι το καλύτερο επιχείρημα για την ύπαρξη του Θεού... και η απόδειξη πως έχει διαολεμένα κάφρικο και σατανικό χιούμορ. Βλέπουμε τον Brandon να κερδίζει το individual immunity (με τη βοήθεια του Ιησού), μετά να το δίνει στον Albert (γιατί αυτό του είπε ο Θεός στον ύπνο του και επειδή ο Albert είναι κι αυτός ξαφνικά/βολικά χριστιανός) και μετά ο Coach να σπάει την συμμαχία του με τον Brandon και να τον ψηφίζει εκτός παιχνιδιού... επειδή και σε αυτόν ήρθε εντολή μέσα από την προσευχή του από κάποια ανώτερη δύναμη. Στον Παράδεισο πιάνουν CBS?


Η Edna έδωσε το στίγμα ολόκληρης της σεζόν με το Final Tribal Council σχόλιο της. "We’re all here to play Survivor. Everybody knows that. And the inherent ingredient is manipulation. We’re all going to be manipulated. The majority of the time we’re going to be manipulating people. And what is the most historic way to manipulate people? Religion. That was successfully utilized."


Μου έμεινε και το άλλο σχόλιο, από τον Jim Rice, τον πιο αδικημένο φέτος παίκτη του οποίου το παιχνίδι σφαγιάστηκε από την ανικανότητα του Cochran να κάνει μια σωστή στρατηγική κίνηση και να δει σε βάθος παιχνιδιού. Είπε ο Jim πως υπέθεσε (λανθασμένα) πως όλοι ήταν εκεί για να κερδίσουν, το οποίο όμως δεν ίσχυε.



O Cochran νομίζω έκανε ο ίδιος την απόλυτη κριτική στον εαυτό του στο reunion. Πήγε εκεί με αυτή την ιδέα πως θα τους στριμώξει όλους σε μια γωνία με τις εξεζητημένες τακτικές του αλλά βρέθηκε σε άμυνα από την πρώτη στιγμή. Ως, εχμ, ακαδημαϊκός του Survivor θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που δε θα ξέχναγε τι συμπεριφορά λαμβάνουν οι nerdy ανασφαλείς τύποι από jocks όταν δεν είναι σε άμεση συμμαχία. Ξεχνάμε ποτέ το Βατερλώ Rob Cesternino στο All-Star;

Αλλά ακόμα και οι nerdy ανασφαλείς που κάνουν γερές συμμαχίες συνήθως έχουν τη μοίρα ενός Stephen. Δηλαδή θα κάθονται στο Jury να βλέπουν να καρπώνεται τους κόπους τους ένας JT, δηλαδή ήμαρτον. Παρόλ'αυτά το επεισόδιο που διώξανε τον Ozzy ήταν από τα πολύ δυνατά της σεζόν. Απλά ο Cochran ποτέ δεν έφτασε το potential του.

Μιλώντας για αποχώρηση του Ozzy και ορμώμενος από αυτό που είπες για την 'στρατηγική' του, και το show-within-a-show που ήταν το Ozzy Island, μπορούμε ίσως να τελειώνουμε με το Redemption; Δύο σεζόν τώρα έχουμε δει να συμβαίνει βασικά το ίδιο πράγμα, και δεν είμαι διατεθειμένος να βλέπω αυτό το ανόητο concept να ρουφάει όλο τον αέρα από τη σειρά μέεεχρι να συμβεί κάτι διαφορετικό. Κανένα suspence. Πλέον κάποιος διώχνεται από το tribe, αλλά κάπου μέσα σου ξέρεις ότι μπορεί να γυρίσει - και κάπου στα μέσα του επόμενου επεισοδίου όταν όντως φεύγει, το έχεις ήδη προσπεράσει. Οι αποχωρήσεις απλά έχουν χάσει την αιχμή τους.

Και όλα αυτά για να έχεις έναν Ozzy κάθε σεζόν να πηγαίνει εκεί και να αράζει μέχρι το top-5! Δηλαδή εδώ αποθρασύνθηκε τελείως ο άλλος, πήγε οικειωθελώς. (Γελάει ο κόσμος by the way. Πιο drama queen πεθαίνεις. ΚΑΜΙΑ στρατηγική χρησιμότητα για το ακροβατικό που έκανε να πάει οικειοθελώς στο Ozzy Island την πρώτη φορά.)

Επίσης θέλω να προσπεράσουμε και το concept των παιχτών που επιστρέφουν συνεχώς. Σε 2 διαδοχικές σεζόν, οι 3 από τους 4 έχουν φτάσει στο τελευταίο επεισόδιο (και ο 4ος ήταν ο Russell που δε θα έφτανε ποτέ ούτως ή άλλως.)

Η ιδέα του επόμενου πώς σου ακούγεται;



Το concept το έχουμε ξαναδεί. Είναι το ελληνικό The Wall. Μια Ρούλα Βροχοπούλου να έχουνε να κλαίγεται που δεν μοιράζονται το ρύζι και λιμοκτονούνε στη βρεγμένη άμμο ενώ οι άλλοι θα τρώνε σταφύλι και θα γελάνε ενώ μαύροι ιθαγενείς τους κάνουν αέρα με φτέρες. Σοβαρά όμως, τι καινούριο μπορεί να προσφέρει το φορμάτ αυτό; Τη δυναμική του να μπαίνουν στο τριπάκι να μην μοιράζονται τα resources τους την βλέπουμε μετά από κάθε merge, το είδαμε να εμφανίζεται σαν προβληματισμός και σε αυτό το season. Αυτό που ίσως επηρεάσει είναι οι στρατηγικές, καθώς θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε και ατομικές συμμαχίες αναμεταξύ των φυλών και ΠΡΙΝ το merge.


Ο Cochran θα μπορούσε μετά την κίνηση-κλειδί του (την οποία εγώ επικροτούσα τότε) να είχε κάνει παπάδες, επιστρέφοντας μετά από δυο γύρους στο παλιό του tribe με τον τότε willing Albert και να διώξει τον Coach. Αλλά... he was too busy drinking the cool-aid.


Ξέρουμε αν του χρόνου θα έχει πάλι redemption island ή το αποσύρανε για τα καλά; Μου λείπουν τα reward challenges. Μου λείπει και το Survivor auction!



Μου λείπουν κι εμένα πάρα πολύ τα 2 challenges ανά επεισόδιο. Και το auction! Αν και ένα καλό βήμα ήταν η σιωπηλή απόσυρση του μοντάζ για τους Πεσμένους Συντρόφους.

Δυστυχώς υπάρχει ακόμα το επεισόδιο με τους συγγενείς αν και φέτος είχε Αδερφό Hantz οπότε άξιζε τον κόπο. Μπορούμε να έχουμε κάθε χρόνο έναν συγγενή του Russell; Πω, αυτό το Survivor: Hantzes θα το ονειρεύομαι μέχρι να γίνει.

Δεν ξέρω τι άλλο θα ήθελα να δω. Μου αρέσει να εκπλήσσομαι, και το Survivor έχει αρκετό καιρό να μου το κάνει αυτό, παρόλο που ήταν καλή η φετινή σεζόν. Θα ήθελα να βλέπω λιγότερα man-crushes του Probst να επιστρέφουν ως "αγαπημένοι παίχτες". Δηλαδή πραγματικά, μπράβο του που έκανε αξιέπαινε παιχνίδι φέτος και εκμεταλλεύτηκε το θρησκευτικό kool-aid για να προχωρήσει, αλλά είχε κανείς την ανάγκη να δει για 3η φορά τον Coach; Έχει πέσει τρομερή αυτοαναφορικότητα αυτή τη στιγμή στη σειρά. Πρέπει να προχωρήσει με νέους παίχτες για ένα διάστημα.

Εκτός κι αν φέρει στο νησί όλους τους Hantzes.

Τι μας έχει ξεφύγει;

~~~

Περισσότερο από το μοντάζ με τους πεσμένους συντρόφους (που οκ, δεν το κάνω και fast forward, μ'αρέσει πόσο awkward είναι μερικές φορές), θέλω να φύγου ανεπιστρεπτί τα challenges με τις ταινίες. Μα ποιος τις επιλέγει πλέον; Πέρσι είχαμε το Γκιούλιβερ, φέτος την βλακεία με τον cross-dressing Adam Sandler... Αυτά είναι τα κινηματογραφικά γούστα του κοινού του Survivor;

Εσύ μπορείς πάντα όταν ξεκινάει το live από το στούντιο να καταλάβεις ποιος έχει νικήσει πριν καν ανοίξει το στόμα του ο Probst; Δε χρειάζεται να είναι ακραίο όπως με τον Russell (που ουσιαστικά μας είχε κάνει spoiler και για την επόμενη σεζόν) αλλά εδώ ας πούμε ήταν προφανές ότι ο Coach είχε χάσει.





Μου έκανε εντύπωση στο reunion που δεν έκανε ο Probst ούτε την τετριμμένη ΜΙΑ ερώτηση σε κάθε παίκτη στο πάνελ, κάποιοι ήταν όντως εκεί απλά για γαρνιτούρα, όπως ο πολυαγαπημένος Papa Bear. (για δικούς μου λόγους, μην σχολιάσεις αμέσως :P )

Το πρόσεξα κι εγώ αυτό. Και ήθελα τόσο πολύ να μάθω για τη συλλογή από κολιέ που δίχως αμφιβολία θα φτιάχνει κάποια από τις διαγωνιζόμενες που έφυγαν νωρίς. (Ποντάρω στην τρελή που έφυγε πρώτη-πρώτη.)

Άβολη χαριτωμένη στιγμή:
-Κριστίν, πιστεύεις ότι θα γνώριζες ποτέ κάποια σαν τη Στέισι στην πραγματικότητα;
-Ναι, αμέ.
-(μην πεις επειδή η μία είναι μαύρη κι η άλλη λευκή μην πεις μην πεις μην πεις ΕΛΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΠΩΣ PROBST, FOCUS MAN) .....OK!

Eσύ νιώθεις ότι υπήρχε κάποιος παίκτης φέτος που αδικήθηκε από τον παράγοντα Cochran; (Nick π.χ.)

Νομίζω ο πιο αδικημένος παίχτης της σεζόν ήταν βασικά ο Cochran, από τον εαυτό του. Είχε φέρει τον εαυτό του σε μια θέση όπου ένας καλός strategist θα έφτανε με ευκολία τουλάχιστον στην 5άδα.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου