The Vampire Diaries: The New Deal


Η επιστροφή του Vampire Diaries δεν είναι και η μεγαλύτερη φόρμα στην οποία έχει βρεθεί η σειρά ποτέ, αλλά παραμένει uber-entertaining.

Καταρχάς αν είναι με αυτό το επεισόδιο να ξεφορτωθήκαμε τον Jeremy, τότε fuck yeah, είμαι μέσα. Θα ήταν κάπως σκληρό για τη σειρά να σκοτώσει και τον μικρό αδερφό της Elena, αλλά από την άλλη οι συγγραφείς έχουν εξαιρετική αίσθηση του ποιοι χαρακτήρες λειτουργούν και υπό ποιες συνθήκες. Το όλο plot με τα φαντάσματα είχε δώσει στον ενοχλητικό αδερφό κάτι να ασχολείται, να είναι κεντρικό κομμάτι της μυθολογίας, και να μην μοιάζει περιττός. Well done. Αλλά τώρα, τι;

Well, αυτό. Έστειλε ένα υβρίδιο να γνωρίσει το δημιουργό του (περίπου) και μετά ο θείος Damon του είπε να πα' να φύγει γιατί δεν είναι ζωή τώρα αυτή για ένα παιδί να αράζει με υβρίδια. Δεν είναι αρκετά cool για να το δικαιούται, πώς το λένε.

Ξέρετε τι ήταν cool; Η τελευταία σκηνή του επεισοδίου, αυτό ήταν cool. Δυόμιση σεζόν χοροπηδάμε εντέχνως γύρω από το κεντρικό ζήτημα του πότε επιτέλους το καθίκι will get the girl και αν και δεν την πήρε ακριβώς, τουλάχιστον την απαίτησε με ένα κάποιο σεβαστό επιχείρημα και μια κάποια πειθώ ρε παιδί μου, respect. Και πάλι: Για να φτάσει η σειρά σε αυτό το σημείο έπρεπε να πετύχει κάτι σαν αντιστροφή ρόλων ανάμεσα στους δύο κεντρικούς male antagonists, αλλά τόσο τα στοιχεία του χαρακτήρα τους που είχαμε δει τόσες σεζόν (το πώς ήταν ο Stefan 'παλιά', το πόσο έρωτα είχε πάθει ο Damon για την Nina Dobrev(*) και το πόσο γατάκι γινόταν ούτως ή άλλως) συν το commitment της σειράς στο να προσδώσει συνέπεια σε αυτό το role reversal, το κάνουν όλο κάπως σωστό.

(* Δε λέω Elena, γιατί πιο πριν είχε τραβήξει το ίδιο κανάλι με την Katherine, οπότε προφανώς δεν είναι θέμα προσωπικότητας, έχει φετίχ με το πώς μοιάζει η Dobrev ο άνθρωπος, όχι ότι τον αδικό ή τίποτα.)

Μονο που τώρα όλοι αυτοί θα πρέπει να δουλέψουν ξανά μαζί, τώρα που άπαντες γνωρίζουν την αλήθεια για κάθε κίνηση του Stefan στο προηγούμενο επεισόδιο. Μια μεγάλη χαρούμενη παρέα.

Είμαι ο μόνος που θέλει να δει τον Klaus να γίνεται μέλος της παρέας με κάποιο τρόπο; Ο τύπος απλά παραείναι χαρισματικός. Και έχω αρχίσει να τον λυπάμαι κιόλας. What's wrong with me? Εντάξει, μέχρι και η very hot αδερφή του τον ήθελε νεκρό, κι αυτός την αγαπάει τόσο που απαίτησε πίσω το σώμα της, πήγε να την ξυπνήσει, και τώρα την άφησε τελικά παγωμένη. Αντικρουόμενα συναισθήματα κλπ. Ξανά, κάπως τον λυπάμαι. Θα στεναχωρηθώ αν φύγει από τη σειρά κάποια μέρα.

Γενικά είναι τόσα τα στοιχεία που μου αρέσουν αυτή τη στιγμή, που ακόμα κι ένα κατά βάση αδιάφορο επεισόδιο σαν αυτό μου φαίνεται άκρως διασκεδαστικό. Διότι στην πραγματικότητα αν το πολυσκεφτείς δεν έγινε και τίποτα ιδιαίτερο. Όλοι έμαθαν πράγματα που εμείς ήδη ξέραμε, και τώρα θα αρχίσει το γλέντι με τον Klaus να ψάχνει μανιωδώς τους τάφους της οικογένειάς του.

Που, btw, χμμ, ο Stefan κρατά καμουφλαρισμένους από τον παρατηρητή τους τάφους 4 Originals. Αναρωτιέμαι τι μπορεί να πάει στραβά εδώ.

Επίσης, δε βλέπω την ώρα για να το παρακολουθήσω.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου