Emmys: Creative Arts Emmys


Aπονεμήθηκαν την Κυριακή τα Creative Emmy Awards και πήραμε έτσι μια πρώτη ιδέα για τις σειρές που θα προτιμηθούν και στο κυρίως πιάτο της ερχόμενης Κυριακής. Μεγάλος θριαμβευτής το HBO (οποία πρωτοτυπία) και η εξαιρετική σειρά Deadwood, που δείχνει πως θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό του καλωδιακού καναλιού από την επόμενη σεζόν, όταν τα 2 θρυλικά δράματά του, Sopranos και Six Feet Under, θα έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Στις δημιουργικές κατηγορίες, λοιπόν, σάρωσε κερδίζοντας 5 βραβεία- περισσότερα από κάθε άλλη σειρά. Συγκεκριμένα, απέσπασε διακρίσεις για Κουστούμια, Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Μακιγιάζ, Φωτογραφία, Hairstyling, όλα απόλυτα αναμενόμενα και δίκαια για αυτή την εκθαμβωτικά βρώμικη απεικόνιση της άγριας δύσης.

Από κοντά σε διακρίσεις το άλλο σπουδαίο δράμα, Lost, το οποίο πέραν 2 τεχνικών βραβείων (Μοντάζ και Οπτικών Εφέ) επικράτησε του Deadwood στην τιτανομαχία για το βραβείο καλύτερου κάστινγκ. Το βραβείο που προσωπικά χάρηκα πιο πολύ ήταν όμως αυτό για την καλύτερη πρωτότυπη μουσική, που απονεμήθηκε στον Michael Giacchino του Lost. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο συνθέτη που έχει καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή σε όλα τα projects που έχει συμμετάσχει.

Μιλώντας για εξαιρετικούς συνθέτες, ο σπουδαίος Danny Elfman απέσπασε το ένα από τα 4 συνολικά βραβεία του Desperate Housewives, αυτό για το καλύτερη μουσική τίτλων αρχής, επίσης απόλυτα δίκαιο. Όσο δίκαιο ήταν αυτό, άλλο τόσο άδικη ήταν η μη βράβευση της ίδιας σειράς για τον απίστευτο σχεδιασμό τίλων αρχής της. Νικητής, αντ'αυτής, το Huff, του καλωδιακού Showtime. Μικρό το κακό όμως για την υπερεπιτυχημένη σαπουνόπερα, καθώς επικράτησε στις κατηγορίες καλύτερου Μοντάζ σε Κωμωδία και Καλύτερης Γκεστ σε Κωμωδία, για την Kathryn Joοsten (του West Wing). Δε θα μιλήσω για το γελοίο θέμα που ακούει στον τίτλο "το Desperate Housewives ως κωμική σειρά", διότι είναι περισσότερο από εμφανές οτι δεν είναι. Και η βράβευση της Joosten το επιβεβαιώνει ακόμα περισσότερο. Η εμφάνισή της, δεν έχει τίποτα το κωμικό. Είναι η πλέον συγκινητική στιγμή μιας άκρως δραματικής σειράς και καλώς βραβεύτηκε, αρκεί να ξεχάσουμε οτι θεωρητικά της δόθηκε για κωμική ερμηνεία.

Αυτό που σίγουρα είναι ανάξιο λόγου, είναι το βραβείο Καλύτερου Κάστινγκ σε Κωμωδία (πήγε κι αυτό στο Housewives) το οποίο χάνει την όποια σημασία του απ
ό τη στιγμή που το Gilmore Girls δεν βρισκόταν καν στις υποψηφιότητες. Δε μιλάμε πλέον απλώς για έλλειψη γούστου από πλευράς της επιτροπής, μιλάμε για εξόφθαλμη και εξοργιστική προκατάληψη. Και πού να να αρχίσω για τα κυρίως βραβεία. Αλλά αυτά, μπορούν να περιμένουν ως την ερχόμενη Κυριακή όπου και θα δούμε ποιες από αυτές τις σειρές θα επικρατήσουν και σε ορισμένες από τις μεγάλες κατηγορίες.

Προς το παρόν, την τιμητική τους έχουν οι παραπάνω σειρές, μαζί με το 24 που τσίμπησε 3 τεχνικά βραβεία (για Ήχο και Stunts) καθώς και οι Amanda Plummer (Law & Order: SVU), Bobby Cannavale (Will & Grace) και Ray Liota (E.R.) που βραβεύτηκαν κι αυτοί για τις γκεστ εμφανίσεις τους στα αντίστοιχα shows.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου