Serenity: Those Left Behind

Πρόκειται για ένα mini-series κόμικ 3 τευχών, που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σε αντίθεση με τις πάμπολλες licensed χαζομάρες που κυκλοφορούν σε κόμικς, αυτή η ιστορία είναι πραγματικά σημαντική για το μύθο του Firefly. Πρώτα-πρώτα το γράφει, την πλοκή έστω, ο ίδιος ο Whedon. Κατά δεύτερον, το σενάριο που χρησιμοποιήθηκε για το κόμικ, επρόκειτο αρχικά να γυριστεί animation που θα τοποθετείτο ανάμεσα στη σειρά και την ταινία. Σκεφτείτε κάτι σαν το Dark Fury για το Chronicles of Riddick. Μόνο που μετά την παταγώδη αποτυχία αυτού του σκουπιδιού, η Universal εγκατέλειψε την τακτική κι έτσι ο Whedon στράφηκε στην εκδοτική εταιρεία Dark Horse.

That's how it came to be, αλλά τι είναι? Το Those Left Behind θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τίτλος του επόμενου επεισοδίου της σειράς μετά το Objects in Space. Πιάνει τα πράγματα από το σημείο που τα είχαμε αφήσει, ειδικά όσο αφορά το storyline της Inara. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπάρχει σημαντική εμβάθυνση στις σχέσεις ορισμένων χαρακτήρων, σημαντικές εξελίξεις όσο αφορά δύο εξ αυτών, κι αυτά εν μέσω μιας δυνατής πλοκής η οποία περιλαμβάνει την επιστροφή 4 κακών της σειράς! Τώρα που το σκέφτομαι, πιο πολύ για season finale θα πήγαινε αυτό το επεισόδιο.

Το σενάριο, πέραν της πλοκής που είναι φυσικά του Whedon, έχει αναλάβει ο Brett Matthews, βοηθός του Joss για 2 χρονιές στις σειρές του, και σεναριογράφος στο Firefly. Η γλώσσα των ηρώων ειναι αυτή που έχουμε συνηθίσει, ξεχωριστή και χαρακτηριστική για τον καθένα απ'τους 9. Στιςς 66 σελίδες της ιστορίας χωράνε ωραίες στιγμές για όλους τους χαρακτήρες, ενώ απολαμβάνουμε και τουλάχιστον 3 καλές σκηνές δράσης. Οι διάλογοι είναι γεμάτοι χιούμορ, είναι γρήγοροι και φρέσκοι, και στις κρίσιμες στιγμές είναι αποτελεσματικοί και στο δράμα. Δηλαδή signature Whedon.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τοποθετούνται η σχέση του Mal με την Inara και κυρίως ο ιερέας Book και τα διλήμματα ηθικής που αντιμετωπίζει κάθε δευτερόλεπτο παραμονής του στο Serenity. Όλα, μαζί και η ιστορία εκδίκησης ενός villain που επιστρέφει απρόσμενα στη σειρά, οδηγούνται σε ένα πλήρως ικανοποιητικό φινάλε το οποίο στήνει τους παίχτες εκεί ακριβώς που τους ήθελε ο Whedon να βρίσκονται στην αρχή της ταινίας που ακολουθεί.

Έχοντας λοιπόν κατά νου
τους 100% whedonesque διαλόγους και character development, το οτι το όλο κόμικ έχει την αίσθηση επεισοδίου, παρά standalone έκδοσης, και κυρίως οτι υπάρχουν εξελίξεις με αληθινό impact στον μύθο του Firefly/Serenity, θεωρώ οτι το κόμικ Serenity: Those Left Behind αποτελεί υποχρεωτική αγορά/ανάγνωση για όλους όσους έχουν ακολουθήσει τη σειρά, και σίγουρα δεν προσφέρεται μόνο για μανιακούς completists που θέλουν να τα έχουν όλα. Προσπαθήστε να το βρείτε πριν δείτε την ταινία, αν και η Dark Horse δε μας διευκολύνει. Η έκδοση σε trade paperback είναι προγραμματισμένη για τις 15/1 και μέχρι τότε η ταινία όχι μόνο θα έχει ανέβει, αλλα εκτός συνταρακτικά ευχάριστου απροόπτου θα έχει κατέβει, από τις ελληνικές αίθουσες.

Δανειστείτε το, ή απλά κατεβάστε το (τι ψυχή έχουν 27 ψωρο-megabytes?).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου