Veronica Mars

Για πολύ μεγάλη μερίδα του κοινού της Buffy, το Veronica Mars είναι η καλύτερη σειρά της περσινής σεζόν, πάνω ακόμα και από το Lost.
Στις μετρήσεις τα αποτελέσμα
τα ήταν καταστροφικά, αλλά η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν χάρη στην τρομερά θετική ανταπόκριση της κριτικής και των λίγων επίλεκτων που το παρακολούθησαν.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλοί ήταν αυτοί που είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον δικό τους 'mars-athon' ώστε να είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα του νέου κύκλου.
Ένας από αυτούς, ο ίδιος ο Joss Whedon, δεν ήταν καθόλου μετριοπαθής στις εκδηλώσεις θαυμασμού του:
Best. Show. Ever. Seriously, I've never gotten more wrapped up in a show I wasn't making, and maybe even more than those. Crazy crisp dialogue. Incredibly tight plotting. Big emotion, I mean BIG, and charsimatic actors and I was just DYING from the mystery and the relationships and PAIN, this show knows from pain and no, I don't care, laugh all you want, I had to share this. These guys know what they're doing on a level that intimidates me.
Κλείνοντας, είπε τη φράση που οι υπεύθυνοι της Warner θα είναι βλάκες αν δεν την μοστράρουν στο εξώφυλλο του box set. Απλά φανταστείτε το:
It's the Harry Potter of shows.
~Joss Whedon, creator of Buffy and Angel, director of Serenity.
Πρόσφατα, ο δημιουργός της σειράς, Rob Thomas, απέστειλε ανοιχτή πρόσκληση στον Whedon για να γράψει και να σκηνοθετήσει κάποιο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν. Αν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί, θα είναι απλά μια φυσιολογική εξέλιξη.
Εξάλλου, οι δεσμοί του show με το Buffyverse ήτ
αν εξαρχής ισχυροί. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από ένα 16χρονο κορίτσι που εργάζεται στο γραφείο ερευνών του πατέρα της, και διηγείται τόσο τις "υποθέσεις-της-βδομάδας", όσο και την προσπάθεια των δύο Mars να εξιχνιάσουν την υπόθεση που ένα χρόνο πριν είχε ταρακουνήσει την community του Neptune. Την δολοφονία της Lilly Kane, καλύτερης φίλης της Veronica. Στην παράδοση της Buffy, όμως, κύριο ρόλο μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό παίζουν οι χαρακτήρες, τα εφηβικά άγχη, η σχέση της περιθωριοποιημένης Veronica με τον πατέρα της, καθώς και με τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα που κάποτε ήταν φίλοι της.

Και σα να μην έφτανε η εμφάνιση της Alyson Hannigan (Willow στην Buffy) στο ρόλο της αδερφής ενός εκ των εν λόγω πλουσιόπαιδων, στην ερχόμενη σεζόν θα εμφανιστεί για τουλάχιστον 6 επεισόδια η Charisma Carpenter (Cordelia σε Buffy και Angel)! Mαζί ο Steve Guttenberg (τον θυμάστε? :p) για τουλάχιστον 7 επεισόδια.

Aλλά ο αστυνόμος Mahoney δε θα είναι η μόνη ανδρική cult παρουσία. Ο Kevin Smith θα περάσει κι αυτός μια βόλτα από το Neptune για να βοηθήσει τη Veronica σε μια απ'τις υποθέσεις της. Σαν τον Whedon κι αυτός, δεν κρύβει καθόλου τη λατρεία του για τη σειρά:
This is, hands-down, the best show on television right now, and proof that TV can be far better than cinema. The cast is pretty uniformly excellent, and the dialogue crackles. Excellent characterization – even with the day-players – makes it the most engaging new show.
Ο Smith μάλιστα αναφέρεται και σε ένα ακόμα άτυπο Buffy connection της σειράς, που δεν είναι άλλο από την εξοργιστική αδιαφορία που επιδεικνύουν τα Emmy απέναντί της.
The fact that Kristen Bell and Enrico Colantoni (“Those poor people…” from the severely underrated “Galaxy Quest”) weren’t Emmy nominated proves how f***ing out of touch and useless the Emmy Awards are to begin with. The tender and witty repartee between these two wonderful actors makes you want to be a better parent.
Όπως και τις σειρές του Joss, όμως, έτσι και τη Veronica Mars θα τη δικαιώσει ο χρόνος...

Η αριστουργηματική πρώτη σεζόν της σειράς κυκλοφορεί σε dvd στις 11/10, ενώ η πολυαναμενόμενη δεύτερη ξεκινάει να προβάλλεται στις 28/9.

4 σχόλια:

  1. Το παράγγειλα. Θα δούμε οταν μου έρθει τι λέει. Αντε να δούμε καμια σειρά μανιοδώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άσχετο με τη Veronica αλλά στο yahoo μπορείς να δεις τον πιλότο του supernatural (ολόκληρο) και νόμιμα...
    εδώ:
    http://tv.yahoo.com/feature/supernatural.html

    thought you should know...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουπς, βιάστηκα...
    μόλις έκανα κλικ και προφανώς ισχύει μόνο για την αμερική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thanx!

    Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή είναι πάντως μια κίνηση που έχει νόημα. Για να δει κάποιος on-line ολόκληρο επεισόδιο πρέπει να έχει dsl και αν έχει dsl και όρεξη να δει στο pc κάτι που θα προβάλλεται σε 2 βδομάδες, δε θα το είχε κάνει τόσους μήνες που κυκλοφορεί στα torrent sites?

    Είναι ευχάριστα τρομακτικό το επεισοδιάκι πάντως. Απλά μου είναι αχώνευτοι οι πρωταγωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή