Week 16/10-22/10: Aquaman Begins

Last Week
Εκπληκτικό επεισόδιο στο Smallville (5x04 Aqua), με την πρώτη εμφάνιση του Aquaman. Λέτε στο μέλλον να λέμε "ρε, πού έγινε η πρώτη εμφάνιση του Aquaman? Εεε... Smallville 4x09! Όχι ρε χαζέ, αυτός ήταν ο Flash!" κτλ? Fun. Επί της ουσίας, είχαμε ένα ιδιαιτέρως καλογραμμένο 40λεπτο, με πολλές αναφορές, στρωτή πλοκή, εξαιρετικό development στη δυναμική Lois-Clark, και αξιομνημόνευτη είσοδο του Aquaman. Οπότε και προέκυψε το απόλυτο highlight της φετινής σεζόν ως τώρα: η, σα να ξεπήδησε από σελίδες κόμικ, υπερηρωική υποβρύχια μάχη των δύο υπερανθρώπων. Και, από κοντά, η Erica Durance με μαγιώ. Επιπλέον, επιτέλους ήρθε η εισαγωγή του Milton Fine, τον οποίον υποδύεται ο James Marsters. Καλές ατάκες, κανέναν πρόβλημα για τον Marsters στη μετάβαση από Άγγλο πανκ βαμπίρ σε Αμερικανόφωνο εξωγήινο ακαδημαϊκό (or something :p). All in all, το επεισόδιο της βδομάδας, και πλέον δε βλέπω την ώρα για τη συνέχεια. Ακούω μάλιστα πως κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου θα βλέπουμε πολύ τον Fine. Cool.

Elsewhere, στα βράδια της Τετάρτης εξακολουθεί να επικρατεί πανικός. Στο Lost (2x05 ...And Found) έχουμε επιζώντες, αρρώστιες, θανάτους, καταπακτές, Άλλους, νούμερα, και μια διακοπή 3 εβδομάδων. Τα hints πάνε κι έρχονται, σιγά-σιγά όλοι θα συνδεθούν με όλους, αλλά πρώτα θα πάρουμε μια άδεια ως τις 9/11 για να χωνέψουμε όσα είδαμε ως τώρα, και για να απολαύσουμε απερίσπαστοι την άλλη μας αγάπη. Η οποία Veronica Mars (2x04 Green-Eyed Monster) είχε ένα πιο χαλαρό επεισόδιο από το οποίο όμως δεν έλειπαν οι μεγάλες στιγμές. Αναμένοντας την επιστροφή των Casablancas και των Echolls, απολαύσαμε την επιστροφή της Tina Majorino στο ρόλο της Μac (Τι να περιέχουν τα αρχεία της Μeg? Γιατί μας παιδεύεις έτσι ρε Veronica?) και ένα cliffhanger που υπόσχεται να ανακατέψει και πάλι την τράπουλα στην ποτέ ήρεμη κοινωνία του Neptune.

Οι, υποτιτλισμένες λόγω φασαρίας, σκηνές του club στο How I Met Your Mother (1x05 Okay Awesome) έχουν ήδη γράψει τη δική τους ιστορία. Και ο Neil Patrick Harris συνεχίζει να ρίχνει ατάκες σε ρυθμό πολυβόλου. Από κοντά και το My Name Is Earl (1x05 Teacher Earl) σε ανοδική πορεία, και με ένα ακόμα ξεκαρδιστικό politically incorrect εικοσάλεπτο ανέκδοτο. Φυσικά με την παρουσία και του Giovanni Ribisi πόσο μη τέλεια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα 20 λεπτά?

No-Prize of the Week
Σούπερ (no pun intended) αναφορά στο Entourage! Κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν της κωμωδίας του ΗΒΟ, ένας βασικός χαρακτήρας υποδύθηκε τοv Aquaman, και οι σεναριογράφοι του Smallville ανταπέδωσαν: Όταν ο Lex ρωτάει τον A.C. (Aquaman) με ποια οργάνωση συνεργάζεται, λαμβάνει σαν απάντηση το ήδη κλασικό
"I don't travel with an entourage."
Ouch! ;)

Still to Come
Η Μadeleine Albright στην αρχή μιας νέας καριέρας, περνάει αυτή τη βδομάδα μια βόλτα από το Stars Hollow υποδυόμενη τον εαυτό της.

Το Prison Break επιτέλους επιστρέφει. Απόντος του 24, η αδρεναλίνη μου είχε καλομάθει με την δισδιάστατων χαρακτήρων νέα περιπέτεια του FOX, κι έτσι για 3 βδομάδες υπέφερα. Το φοβερό σημείο στο οποίο είχαμε μείνει πριν τη διακοπή, δε βοηθούσε επίσης στο να πάρω ήρεμα τη έλλειψη της δόσης μου.

Ευκαιρία να συγκρίνουμε Halloween episodes! Το Everybody Hates Chris και το How I Met Your Mother, στο κλίμα των ημερών, θα παρουσιάσουν 2 hopefully ξεκαρδιστικές κουστουμαρισμένες ιστορίες.

Ο Steven DeKnight γράφει ξανά για βαμπίρ, ξανά για ένα χαρακτήρα ονόματι Buffy, ξανά για τον James Marsters. Όχι, you didn't do the time warp again, ούτε προσγειωθήκατε σε κάποιο περίεργο Buffyverse Convention, ούτε βλέπετε την 5η σεζόν της κλασικής σειράς! Όλα θα συμβούν στο Smallville της επόμενης βδομάδας, με επιπλέον guest την Carrie Fisher. Πόσο πιο promising θα μπορούσε να είναι ένα επεισόδιο?

Quotes
Veronica: The only way I'd ever make two grand in a week working at the Hut, is if they installed a pole.
(Veronica Mars)

A.C./Aquaman: We make a pretty good team, huh? Maybe we should start up a Junior Lifeguard Association or something.
(Smallville)

Ted: Lily's been signing him up for book clubs, cooking class...
Barney: All the things you do when you know where your next thousand lays are coming from.
(How I Met Your Mother)

Waiter: You 'vant' I take your plate?
Earl: No, I 'vant' to suck your blood.
(My Name Is Earl)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου