2005 Review: Finest Moments

Ακολουθούν -χωρίς φυσικά μεγάλη αυστηρότητα στην κατάταξη- οι 20 μάλλον πιο αγαπημένες μου στιγμές του 2005. Άλλες με σόκαραν, άλλες με συνάρπασαν, άλλες με έκαναν να πεθάνω από τα γέλια, κι άλλες να σπαράξω από το κλάμα. Ιδού λοιπόν το εντελώς προσωπικό top 20.

Όπου υπάρχει spoiler, σημειώνεται κάτω από τον τίτλο της σειράς.

20. My Name is Earl
Ο Earl και ο Crabman θυμούνται τις καλές τους στιγμές:
-Hey, Earl.
-Hey, Crabman!

19. The O.C. / Season Two Finale
(spoiler)
Υπό τους υπνωτιστικούς ρυθμούς των Coldplay, ένας θάνατος έρχεται με απροσδόκητο τρόπο και αφήνει πίσω του συντρίμμια.

18. Veronica Mars / Season One Finale

(spoiler)
Φτάνει επιτέλους η στιγμή που πατέρ
ας και κόρη μαθαίνουν την απάντηση στο ερώτημα που τους κατέτρωγε για μήνες και, λυτρωμένοι πλέον, πέφτουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου αφήνοντας τους εαυτούς τους ελεύθερους να κλάψουν από ευτυχία. Και, μαζί τους, εμείς.

17. Depserate Housewives / Season One Finale
(mild spoiler)
Μέσα σε ένα φινάλε όπου δε συμβαίνει τίπο
τα, είναι η συγκλονιστική ερμηνεία της Marcia Cross που του εξασφαλίζει μια θέση στην αιωνιότητα. Έχοντας μόλις μάθει τα τραγικά νέα, η τυπική Bree πρώτα συγυρίζει και, αφού βεβαιωθεί πως όλα είναι στη θέση τους, καταρρέει στην καρέκλα της με ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα που βγάζει από μέσα της την καταπίεση μιας ολόκληρης ζωής.

16. Battlestar Galactica / Season One Finale
(spoiler)

Τη στιγμή που και ο τελευταίος θεατής είχε πιστέψει οτι η συνείδηση θα επικρατούσε του ασυνείδητου, η απόπειρα δολοφ
ονίας εξαναγκάζει μια μεγάλη κραυγή έκπληξης, σε αυτό το cliffhanger-βασανιστήριο.

15. The West Wing / Season Seven
(mild spoiler)
Ξεχνώντας την πολυετή προσφορά του, ο Bartlet απολύει τον υπεύθυνο για τη διαρροή στα media αφήνοντας τον Oliver Babish με ένα π
αράπονο, και τους θεατές σοκαρισμένους με τη αγνωμοσύνη του.

14. Prison Break / Season O
ne Fall Finale
(spoiler)
Σε ένα
πανέξυπνο παιχνίδι προσδοκιών, οι σεναριογράφοι μας καθίζουν σε αναμμένα κάρβουνα αχρηστεύοντας μια ολόκληρη (μισή, έστω) σεζόν και αφήνοντας τους ήρωες μετέωρους. Ο Μάρτιος δε μπορεί να έρθει αρκετά γρήγορα.

13. How I Met Your Mother
Ο Marshall και ο Ted ξιφομαχούν για την τιμή της παραβιασμένης, από την αρραβωνιαστικά του πρώτου, φιλία τους. Εμ, κ
ι αυτό το εννοώ κυριολεκτικά. Ξιφομαχούν.

12. The Shield / Season Four Premiere
(spoiler)
Σηκώνοντας το βλέμμα του από τον εκτελεσμένο μάρτυρα κατηγορίας, ο Vic αντικρύζει τον Shane ν
α τα μαζεύει. Και ήταν τότε που ξέραμε οτι η 4η σεζόν της σπουδαίας σειράς θα αποτελούσε και την πλέον complex της ιστορίας της.

11. House / Season One
Τι δουλειά έχει η Carmen Electra στο εξεταστήριο του Dr. House? Δική του είναι η διήγηση, ό,τι θέλει κάνει!

10. Lost / Season Two

(mild spoiler)
Για όλες τις σοκαριστικές, ανατρεπτικές, συναρπαστικές στιγμές που το Lost είχε να προσφέρει, είναι μία και μόνο που κατάφερε για πρώτη φορά μετά το περσινό "Walkabout" να με αγγίξει συναισθηματ
ικά. Ήταν μια απλή, τρυφερή στιγμή, μια επανένωση που όλοι μας περιμέναμε, και η οποία επετεύχθη χωρίς περιττά πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού. Εκείνη τη στιγμή που η Rose πέφτει στην αγκαλιά του Bernard το Lost απέσπασε με την αξία του το δάκρυ μου, και η πίστη μου στη σειρά αναζωπυρώθηκε και πάλι.

9. Grey'
s Anatomy / Title Sequence
Ψυχρά χρώματα και ιατρικά όργανα δίνουν τη θέση τους στη ζεστασιά της επαφής και του αλκοόλ, πάνω σε έναν στίχ
ο που εστιάζει απροσδόκητο της ζωής. Κάτι ανάμεσα στους εφήμερα φευγάτους του Six Feet Under και τους αποστειρωμένα πλαστικούς του Nip/Tuck, οι τίτλοι αρχής του Grey's Anatomy περικλείουν σε 15'' όσα μπορεί να αγαπήσει κανείς σε αυτή τη σειρά.

8. Six Feet Under / Season Five
Mε τις θεές Patricia Clarkson, Frances Conroy και Kathy Bates να ψέλνουν το αιθέριο "Calling All Angels" της Jane Siberr
y πάνω από το άψυχο σώμα ενός ανθρώπου που σήμαινε πολλά για αυτές, στο πιο λατρεμένο cast performance bit από την εποχή του "Save Me" στο Magnolia, η σειρά μπαίνει οριστικά και αμετάκλητα στην τελική ευθεία της υπέροχα νεκρώσιμης ύπαρξής της.

7. Arrested Development / Season Three
6. Veronica Mars / Season Two Premiere
(spoiler)
Με το πλάνο του γκρεμισμένου σχολικού λεωφορείου να με υποχρεώνει να μαζεύω το σαγόνι μου από το πάτωμα, ξεκινάει ένα νέο μυστήριο στην πολυτάραχη κοινότητα του Neptune και μια ακόμα καλύτερη σεζόν για την εκπληκτική σειρά.

5. Gilmore Girls / Season Five Finale - Season Six Premiere
(MAJOR spoiler)
Με έναν γύρο ποδηλασίας σε εξέλιξη, ποδηλάτες να γκαρίζουν στο δρόμο, και τη ζωή της Lorelai να πηγαίνει ταχύτατα από το κακό στο χειρότερο, η μοναδική σανίδα σωτηρίας είναι ο άνθρωπος που ό,τι κι αν της συνέβη, ήταν πάντα εκεί γι'αυτήν. Ένα αυθόρμητο "Will you marry me?" και ένα εξίσου αυθόρμητο "Yes" σηματοδοτούν τη στιγμή που κάθε φαν περίμενε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Πέντε ολόκληρες σεζόν μετά, έφτασε η στιγμή του.

4. 24 / Season Four
(spoiler)
Τη στιγμή που ένας on fire Tony Almeida μπουκάρει στο γκαράζ πυροβολώντας αδιακρίτως για να σώσει τη ζωή του Jack, η επιστροφή που όλοι περιμέναμε εναγωνίως είναι πια γεγονός και τα μετά μανίας χειροκροτήματα είναι η μόνη αντίδραση που εκφράζει στο απόλυτο τον ενθουσιασμό κάθε φαν της σειράς.

3. Alias / Season Four Finale
(mild spoiler)
Το διπλό σοκ γύρω από τον Michael Vaughn με τίναξε όπως ποτέ ξανά δε με είχε τινάξει τίποτα. Πιθανώς το κορυφαίο cliffhanger από την πλούσια συλλογή της σειράς.

2. Gilmore Girls / Season Six
(spoiler)
Ύστερα από μισή βασανιστική σεζόν και μια θεία παρέμβαση από το πιο απίθανο πρόσωπο, η επανένωση που όλοι περίμεναν σαν τη δευτέρα παρουσία, επιτέλους φτάνει. Η περιστρεφόμενη κάμερα αιχμαλωτίζει τα συναισθήματα λύτρωσης και μεταμέλειας, πνιγμένα κάτω από τα δάκρυα χαράς μητέρας, κόρης και θεατών. All is well in the world.

1. Six Feet Under / Series Finale
Σε ένα ασύλληπτης συγκινησιακής φόρτισης πεντάλεπτο σφραγίζεται η μοίρα των ηρώων, αλλά και της ίδιας της σειράς, υπό τους μελαγχολικούς ήχους της Sia. Πιθανότατα μια από τις σημαντικότερες στιγμές της αμερικάνικης τηλεόρασης.

Up Next: Best Episodes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου