2005 Review: Obsessions

Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τα 5 storylines ή γεγονότα που συνοδεύτηκαν από τα πλέον φανατικά κοινά. Ανθρώπους που για μήνες-- ή και χρόνια, δε σταμάτησαν να αγωνιούν για την τροπή που θα πάρει η αγαπημένη τους σειρά. Μανιακοί ή απλώς σκληροπυρηνικοί, είμαστε εδώ για να τους τιμήσουμε! (LOL)

Να σημειωθεί οτι ορισμένα από τα κείμενα περιλαμβάνουν spoilers-- όποτε είναι τέτοια η περίπτωση, σημειώνεται σε παρένθεση δίπλα στον τίτλο της σειράς.


5. Breaking out... or are they?

(Prison Break, mild spoilers)
Στο φετινό hit Prison Break του Fox, η αγωνία κορυφώθηκε το Δεκέμβριο καθώς η μέρα της εκτέλεσης του Lincoln πλησίαζε. Με το δίκτυο να βάζει τη σειρά σε hiatus μέχρι το Μάρτιο και να διαφημίζει το 13ο επεισόδιο ως "Fall Finale", όλοι ξέραμε οτι κάτι σημαντικό πρέπει να συμβεί, και σε συνδυασμό με πληροφορίες που διέρρευσαν μετά τα November sweeps λίγο-πολύ εθεωρείτο δεδομένο οτι με το κλείσιμο του πρώτου run επεισοδίων, οι πρωταγωνιστές θα πετύχαιναν να αποδράσουν. Η έκρηξη που ακολούθησε τα γεγονότα του τελευταίου επεισοδίου ήθελε τους θεατές σοκαρισμένους με την απρόσμενη εξέλιξη, και κατά μεγάλη πλειοψηφία εκστασιασμένους με το φοβερό παιχνίδι προσδοκιών που έστησαν οι δημιουργοί σε ένα ολόκληρο fan base. Κύριοι του Alias, το internet έτσι το χρησιμοποιούμε σωστά...

4. There's something about Vaughn
(Alias, MAJOR spoilers)
Μιλώντας για Alias, μέσα στο 2005 η σειρά υπέστη δύο μεγάλες... ξεφτίλες είναι η πιο κατάλληλη λέξη, όταν μήνες πριν τα actual γεγονότα είχαν διαρρεύσει στον τύπο λίγο-πολύ επίσημες ανακοινώσεις για τις τεράστιες ανατροπές που επρόκειτο να συμβούν. Ανάμεσα όμως στην ανακοίνωση της επιστροφής της Lena Olin (όταν η Derevko εθεωρείτο νεκρή) και τη διαρροή του θανάτου του Michael Vaughn, ήρθε το σπουδαίο cliffhanger της 4ης σεζόν που είχε όλο το internet να εικάζει προς κάθε τρελή κατεύθυνση! Οι τελευταίες λέξεις της περσινής σεζόν μπορούσαν να σημαίνουν οτιδήποτε, και για τους επόμενους 3 μήνες δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην ανέπτυξε τη δική του παλαβή υπόθεση για το ποιος είναι πραγματικά ο Vaughn. Από τις θεωρίες που τον ήθελαν να είναι απόγονος του Rambaldi (ή ακόμα και ο ίδιος ο Rambaldi) μέχρι οτι ήταν ο αρραβωνιαστικός της Syd από το πρώτο επεισόδιο και με χρήση του προγράμματος Helix άλλαξε εμφάνιση, αυτό το απολαυστικό fan fiction παιχνίδι που ξεκίνησαν οι δημιουργοί και συνέχισαν με ευχαρίστηση οι φαν, κράτησε το ενδιαφέρον για τη σειρά άσβεστο καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

3. Open the damn hatch already!
(Lost, spoiler-free)
Ακόμα περισσότερο από το Alias, το internet δεν έλεγε να το βουλώσει για το Lost. Το φινάλε της πρώτης σεζόν στην ουσία δεν αποκάλυψε τίποτα, παρά δημιούργησε νέα ερωτήματα τα οποία ανακυκλώνονταν ασταμάτητα σε κάθε στήλη, κάθε forum, κάθε chat που σέβεται τον εαυτό του. Με τα έντυπα media να παίζουν το ίδιο παιχνίδι, η αγωνία χτύπησε κόκκινο μες στο κατακαλόκαιρο, δημιουργώντας τέτοια αγωνία και τέτοιο hype που νόμιζες πως η σειρά προβάλλεται Αυγουστιάτικα. Όποιος κατάφερε να μην συναντήσει τη θρυλική πλέον φράση "Vaughn is in the hatch!", μάλλον σε άλλο internet έκοβε βόλτες το καλοκαίρι! Το αποτέλεσμα όλης αυτής της παράνοιας ήταν να εκτιναχθούν άνευ προηγουμένου τα ήδη υψηλά νούμερα της σειράς, δικαιώνοντας απόλυτα τους δημιουργούς για την "υπονόησε πολλά-δείξε ελάχιστα" λογική τους.

2. Who is the Carver?
(Nip/Tuck, spoilers)
Κι αν το να δημιουργήσεις αγωνία με ένα cliffhanger 3 μηνών είναι σχετικά εύκολο, το να δημιουργήσεις παράνοια όταν τα επεισόδια προβάλλονται κάθε εβδομάδα, είναι μαγκιά. Ανεξάρτητα λοιπόν από την ποιότητα της σεζόν, και ιδίως του τελευταίου του επεισοδίου, το Nip/Tuck φέτος κατάφερε να βάλει ξανά τους θεατές σε ένα παιχνίδι μαντεψιάς whodunnit, διάρκειας 3 μηνών. Φτάσαμε στο σημείο σε καζίνο του Las Vegas δίνονταν αποδόσεις σε στοιχήματα για την ταυτότητα του δολοφόνου! Απόδειξη της αγωνίας για την αποκάλυψη της ταυτότητας του serial rapist/killer με το χαριτωμένο προσωνύμιο Carver, ήταν τα ανεπανάληπτα νούμερα του season finale όπου έγινε και η μεγάλη αποκάλυψη-- οι περίπου 5.5. εκατομμύρια θεατές που το παρακολούθησαν, αποτέλεσαν το μεγαλύτερο κοινό στην ιστορία του δικτύου, και το μεγαλύτερο κοινό για οποιοδήποτε καλωδιακό κανάλι για όλο το 2005. Κι αν οι περισσότεροι από αυτούς τους 5.5 εκατομμύρια θεατές ένιωσαν την ανάγκη να φωνάξουν "Gyp/Suck" μετά την αποκάλυψη, γεγονός παραμένει οτι το ερώτημα "Who is the Carver?" θα μείνει στην ιστορία με τον ίδιο τρόπο που και οι πέτρες θυμούνται το "Who shot J.R.?", δεκαετίες μετά, αλλά ελάχιστοι θυμούνται την απάντηση. Αν ο Quentin ξεχαστεί με το πέρασμα των χρόνων, ο Carver θα μείνει χαραγμένος στη συλλογική συνείδηση της pop culture, και αυτό είναι κάτι για το οποίο ο Ryan Murphy μπορεί να υπερηφανεύεται.

1. SERENITY FLIES AGAIN...
(Firefly, spoiler-free)
Όσο όμως και αν αλλού βρίσκονταν τα ρεκόρ τηλεθέασης, δε χωράει η παραμικρή αμφιβολία οτι η επιστροφή των χαρακτήρων που πρωτοεμφανίστηκαν στη βραχύβια σειρά Firefly, ήταν το γεγονός που συγκέντρωσε τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς. Εξαρχής συνέπεια της ψύχωσης των εν λόγω fans, αποκαλούμενων και ως Browncoats, η ταινία Serenity έκλεισε μια ιστορία που είχε ξεκινήσει πριν από 3 ολόκληρα χρόνια. Χωρίς το μεγάλο cliffhanger ή το προφανές ανοιχτό storyline, το απότομο φινάλε του Firefly έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να ζητάνε περισσότερο. 33 μήνες μετά, πήραν αυτό που ήθελαν: το συγκλονιστικό φινάλε μπορεί να πέρασε απαρατήρητο από το mainstream κοινό, αλλά έφερε δάκρυα χαράς και λύπης στα μάτια όσων υπομονετικά περίμεναν τόσο καιρό να το δούνε. Αλήθεια, σκεφτείτε το-- αν μεσολαβούσαν 3 χρόνια από το άνοιγμα του hatch και την αποκάλυψη του εσωτερικού του, πόσοι άνθρωποι θα νοιάζονταν πλέον? Για αυτό το επίπεδο αφοσίωσης, δε μπορεί κανείς παρά να παραδεχτεί στους Browncoats ότι αποτελούν δίχως σύγκριση τον πιο φανατικό πυρήνα θεατών που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τοπίο.

Up Next: Finest Moments
2005 Review: Favourite People, Quotes Hall of Fame, More Quotes, Fox Programming, Top 10 New Shows, Cable, New Series Status
Previously On... ABC, CBS, NBC, Fox, The WB, UPN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου