2005 Review: New Series Status

Mια γρήγορη ματιά στις τύχες των νέων σειρών του φετινού χειμώνα.

Σε ανανέωση ως το τέλος της σεζόν έχουν προχωρήσει τα εξής:

ABC: Commander in Chief, Freddie, Invasion.
To C-i-C αρχικά αντιμετώπιζε προβλήματα προθεσμιών κάτι που το δίκτυο διόρθωσε απολύοντας το δημιουργό Rod Lurie και αντικαθιστώντας τον με τον βετεράνο showrunner Steve Bochco (NYPD Blue). Αν και στο δημογραφικό των 18-49 η σειρά περνάει σχετικά απαρατήρητη, οι τεράστιες θεαματικότητες που σταθερά πετυχαίνει στις μεγαλύτερες ηλικίες φτάνουν για να την αναδείξουν σε μεγαλύτερη επιτυχία της φετινής σεζόν.
Το Invasion ανανεώθηκε νωρίς χάρη στα μεγάλα νούμερα που σημείωνε ακολουθώντας το Lost. Κάθε βδομάδα όμως χάνει ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των θεατών, κάτι που πλέον ανησυχεί έντονα το δίκτυο και κάνει τη σειρά κάθε άλλο παρά σίγουρη για 2η σεζόν.

CBS: Close To Home, Criminal Minds, Ghost Whisperer, How I Met Your Mother, Out Of Practice.
Φέτος το δίκτυο κόντεψε να πετύχει το απόλυτο με τις νέες του σειρές. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Παρασκευές, νεκρές σε οποιοδήποτε άλλο δίκτυο πλην του CBS. Εκεί επετεύχθη η απρόσμενη επιτυχία του Ghost Whisperer, και εκεί ήταν που σώθηκε άλλη μια σειρά. Το Close To Home όδευε προς κόψιμο με τα φτωχά νούμερα που έφερνε τις Τρίτες, όταν αντάλλαξε timeslots με το επίσης ετοιμοθάνατο Threshold. Και μπορεί για το sci fi σκουπίδι η κίνηση να μην απέδωσε, αλλά το δικαστικό δράμα με την Jennifer Finnigan βρήκε απρόσμενη επιτυχία ακολουθώντας τα φαντάσματα της Jennifer Love Hewitt, εξασφαλίζοντας την παρουσία του και για το υπόλοιπο της σεζόν. Όταν μιλάμε για εμπνευσμένο προγραμματισμό...

NBC: E-Ring, My Name Is Earl, Surface.
Παντελής αστοχία για το NBC, με μόνο 3 επιτυχίες εκ των οποίων μάλιστα τις 2 να αγνοούνται επιδεικτικά από την κριτική. Μόνο φωτεινό σημείο αποτελεί ο Earl του Jason Lee, η πιο επιτυχημένη νέα κωμωδία της σεζόν.

Fox: Bones, Prison Break, The War at Home.
Heh.
Mε ένα τραγικό ποσοστό 3/7 νέα shows, το δίκτυο-φονιάς επιπλέον κατάφερε να ρίξει σε hiatus τη μοναδική του φετινή επιτυχία, και να ανανεώσει για ολόκληρη τη σεζόν την πιο μισητή νέα σειρά, το War at Home.
Θα ακολουθήσει ειδικό αφιέρωμα μες στις επόμενες μέρες.

UPN: Everybody Hates Chris, Love, Inc.
Mε την νέα κωμωδία του Chris Rock το δίκτυο πέτυχε τη μεγαλύτερη θεαματικότητα για ημίωρο show στην ιστορία του. Στην πρεμιέρα, ο Chris κατάφερε να ξεπεράσει Joey, The O.C., Smallville και αν και από τότε τα νούμερα έχουν μειωθεί, η επιτυχία της σειράς δε μπορεί παρά να χαροποιεί το UPN, και να το δικαιώνει απόλυτα για την επιλογή του.

The WB: Supernatural, Related, Twins.
To WB φέτος πελαγοδρομεί, με ένα από τα πιο αδιάφορα lineup της ιστορίας του. Το Supernatural ήταν η μοναδική νέα σειρά που απέσπασε την προσοχή και κατάφερε να συγκρατήσει ένα σεβαστό ποσοστό των θεατών του lead-in show, Gilmore Girls.

Οι σειρές που δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο full season order, ήταν οι εξής:
Hot Properties, Night Stalker (ABC), Threshold (CBS), The Apprentice: Martha Stewart, Inconceivable, Three Wishes (NBC), Head Cases, Killer Instinct, Kitchen Confidential, Reunion (Fox), Sex, Love & Secrets (UPN), Just Legal (The WB).

Να σημειωθεί οτι τα δικαιώματα του κομμένου Night Stalker αγόρασε το καλωδιακό Sci Fi Channel, που επιπλέον θα προβάλει και τα 3 επεισόδια που είχαν προηγουμένως μείνει στο ράφι της Disney.

Eπόμενο ραντεβού για το Ratingsdome πάλι την άνοιξη, όπου θα μάθουμε ποιες σειρές θα ανανεωθούν για περισσότερες σεζόν και ποιες θα μας αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι.


Up Next: Cable
2005 Review: Previously On... ABC, CBS, NBC, Fox, The WB, UPN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου