Top 50 Episodes, 2005: 40-31

PART TWO: #40-#31

40. Battlestar Galactica 2x10 Pegasus

Σε μια θαρραλέα κίνηση, οι σεναριογράφοι του Battlestar Galactica κλωτσάνε το τραπέζι και θέτουν και πάλι νέα δεδομένα στη σειρά. Με μια πάντα εκπληκτική Michelle Forbes να κάνει εντυπωσιακή είσοδο, η όλο και καλύτερη σειρά οδηγείται σε ένα εκρηκτικό cliffhanger από τα λίγα.

39. Weeds 1x10 The Godmother
Μιλώντας για cliffhanger, ποιος περίμενε οτι μια dramedy σαν το Weeds θα μπορούσε να κλείσει με τέτοιο τρόπο
? Τινάζοντας από πάνω της την ελαφρότητα των προηγούμενων επεισοδίων, η σειρά τολμά να πάει σε μια κατεύθυνση που μπορεί είτε να την αποθεώσει είτε να την καταστρέψει. Τα αποτελέσματα της συμφωνίας που έγινε πίσω από την κλειστή πόρτα του σαλονιού της Nancy θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε το ερχόμενο καλοκαίρι-- και τα περιμένω πώς και πώς...

38. Alias 4x13 Tuesday

Είναι το επεισόδιο που όλοι μας περιμέναμε με κομμένη την ανάσα: ο Marshall
είναι ο μόνος άνθρωπος που στέκεται ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο της Sydney! Σε μια κάθε άλλο παρά συνηθισμένη Τρίτη της ζωής του, ο resident geek της APO καλείται να τρέξει αντιμέτωπος με το χρόνο, να μεταμφιεστεί, να γίνει αληθινός κατάσκοπος, να ανακαλύψει τάφους, να αποκολλήσει μάτια (!) και τελικά να σώσει την κατάσκοπο-star. Απολαυστικό μέχρι τελευταίου δευτερολέπτου.

37. Grey's Anatomy 2x05 Bring the Pain

Σε ένα φεστιβάλ κουφών storylines, ο George κάνει την πρώτη του σόλο εγχείρηση μέσα σε ένα ασανσέρ, ο Sheppard πετάει με ελικόπτερο σε αναζήτηση ενός σαμάνου που θα επιστρέψει σε μια ασθενή του την ψυχή της ενόψει μιας δύσκολης επέμβασης και η Cristina αφηγείται ιστορίες με "sexy, naughty, saucy" νοσοκόμες σε έναν ασθενή που μπορεί να ζει αποκλειστικά βλέποντας πορνό. Είπατε τίποτα?

36. Desperate Housewives 1x19 Live Alone and Like It (a.k.a. An Unexpected Song)
Απόδειξη οτι αν ήθελαν θα μπορούσαν. Οι σεναριογράφοι της υπερεπιτυχημένης σαπουνόπερας δίνουν σάρκα και οστά στον υπέροχο χαρακτήρα της γειτόνισσας κυρίας McCluskey, φέρνουν δάκρυα στα μάτια, και μετέπειτα οργή όταν δούμε με τι βλακείες ασχολούνται τη στιγμή που έχουν την ικανότητα
να γράψουν τόσο ωραία έναν κάποτε αδιάφορο περιφερειακό χαρακτήρα. Η ανατριχιαστική Kathryn Joosten βραβεύτηκε δικαιότατα με Emmy για την ερμηνεία της σε αυτό το επεισόδιο. Κρίμα για τη συνέχεια της σειράς...

35. The O.C. 2x23 The O.Sea
Μετά τα ρομαντικά up and downs μιας ολόκληρης σεζόν, και πριν το υπερβολ
ικά σοβαρό και δραματικό φινάλε της, ήρθε αυτό το αγαπημένο επεισόδιο με τον χορό, την επιλογή της Summer, και τον George Lucas στο cameo της χρονιάς! Γλυκό, απλό, αφελές, cheesy: ακριβώς το O.C. που αγαπώ. A, και οι Coldplay στο σοκ του φινάλε για κερασάκι στην τούρτα.

34. Arrested Development 3x02 For British Eyes Only

Analrapist? Bob Loblaw? Charlize Theron? Το να ξεχωρίσει επεισόδιο του Arrested είναι πρακτικά αδ
ύνατο, αλλά εδώ ξεκίνησαν όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνουν την τρίτη να είναι η πιο αγαπημένη μου από τις 3 σεζόν της σειράς.

33. Six Feet Under 5x06 Rainbow of Her Reasons
Η Μary Haron του American Psycho βουτάει στον κόσμο του Six Feet Under και παραδίδει το πιο αγγελικό του επεισόδιο. Μια απώλεια φέρνει τους χαρακτήρες πιο κοντά, προοικονομεί τη συγκλονιστική εξέλιξη που θα ακολουθήσει, και συντελεί στη δημιουργί
α της πιο υπέροχης ομαδικής ερμηνείας, του "Calling All Angels" από σύσσωμο το γυναικείο καστ. Ανατριχιάζω όποτε το θυμάμαι.

32. Battlestar Galactica 2x07 Home (2)
(spoiler)
Δεν περιμέναμε οτι θα συνέβαινε τόσο γρήγορα, αλλά για μια ακόμα φορά οι σεναριογράφοι της σειράς δεν φοβήθηκαν να αλλάξουν τα δεδομένα. Το καθηλωτικό φινάλε ενός επεισοδίου γεμάτο συμμαχίες και πισώπλατα μαχαιρώματα φέρνει τους ήρωες, έστω και στιγμιαία, στη Γη της επαγγελίας τους.

31. How I Met Your Mother 1x10 The Pineapple Incident

O Ted επιτέλους ξεπερνάει τους προσωπικούς του φραγμούς, αλλά γίνεται τόσο τύφλα που δε θυμάται τίποτα! Η "χαμένη" βραδιά ξετυλίγεται αργά μέσα από διηγήσεις, μαρτυρίες, flash-back, τη Danica McKellar και έναν ανανά. Πρωτότυπο storytelling και ουκ ολίγες εκπλήξεις μετατρέπουν ένα τυπικά αστείο επεισόδιο στο καλύτερο δείγμα του νέου αυτού sitcom.


Up Next: #30-#21... House, 24, Entourage, Lost + more

PART ONE: #40-#31

Check this out (contains spoilers) : The Futon Critic's Top 50 Episodes of 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου