Deadwood: A Rich Find

Αυτό το επεισόδιο λειτουργεί κυρίως ως γέφυρα μεταξύ του bloody outcome που προηγήθηκε και των όσων, εξίσου αιματηρών, πρόκειται να ακολουθήσουν. Ο Hearst μετά τη δημόσια γελοιοποίησή του παίρνει πλέον απόφαση να καταστρέψει την πόλη ("Does he speak of the hotel? Or even more...?" αναρωτιέται ο E.B. λίγο αφού ο Hearst απειλήσει να το γκρεμίσει), αχρηστεύοντας στην ουσία το δίδυμο που την ελέγχει, στο πρόσωπο του σερίφη Bullock και του "τοποτηρητή" Swearangen. Οι δυο τους έχουν και επίσημα πλέον συμμαχήσει απέναντι στην απειλή του επιχειρηματία από το Yankton και, με όλα τα χαρτιά πλέον στο τραπέζι, περιμένω με περιέργεια (και αγωνία) να δω ποια θα είναι η συνέχεια.

Ο Gerald McRaney είναι καθηλωτικός για ένα ακόμα επεισόδιο. Όχι μόνο ο Hearst του αποτελεί την πιο επιβλητική φιγούρα κακού που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πλέον η οργή του έρχεται να αναμιχθεί με την απέχθειά του για τα όσα συμβολίζει το Deadwood. Σε κάθε σκηνή στο πρόσωπό του διαβάζουμε μια ολόκληρη γκάμα συναισθημάτων, που όλα μαζί τον κάνουν πιο επικίνδυνο από ποτέ-- τα κλισέ περί πληγωμένου θηρίου είναι κλισέ για κάποιον λόγο, σωστά? Το πώς ένας τέτοιος ηθοποιός δεν είχε ως τώρα βρει τον σπουδαίο ρόλο που του άξιζε, είναι πέραν κατανόησης για μένα.

Την κατάσταση εν τω μεταξύ, έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο η άφιξη του Odell, που αν και νιώθω πως σαν storyline κινείται λίγο γρηγορότερα από όσο μας έχει συνηθίσει η σειρά, μπορεί πιθανώς να φέρει μαζί τις δύο κεντρικές ιστορίες των τελευταίων επεισοδίων (την ανατιπαράθεση του Hostetler με τον Steve, και αυτήν του Hearst με την πόλη εν γένει). Άλλες σημαντικές στιγμές ήταν η σκηνή του Al με την Trixie (είχα ξεχάσει τη χημεία των δυο τους) όπου της θυμίζει, και μαζί σε εμάς, το δρόμο που έχει διανύσει σε αυτές τις 3 σεζόν- από πουτάνα σε δυναμική εργαζόμενη σχεδόν-σύζυγο. Επίσης το φινάλε με την Joanie να μαζεύει, για μια ακόμα φορά, την Jane από τα χάλια της υπονοεί οτι αυτή η σχέση πάει επιτέλους κάπου...? Τέλος, μην ξεχνάμε και το στόρι της Alma- συνεχίζει με αξιοθαύμαστο τρόπο να απομακρύνει όλους τους ανθρώπους του περιβάλλοντός της, ανοίγοντας το δρόμο στον Hearst να υλοποιήσει τα σχέδιά του γι'αυτήν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου