Veronica Mars, Season 3, Episode 3

"Witchita Linebacker"


Spoilers, παράπονα και σχόλια για το 3ο επεισόδιο Veronica Mars.

*NUDGE*

Hey, Rob?

*NUDGE*

What the hell, man?

*NUDGE*

Kαρα-αδιάφορο MOW, επιφανειακό characterization, ελάχιστες αναφορές στο overarching plot, disneyfication των θεμάτων... Η Veronica Mars έχει καταφέρει για πρώτη φορά να διατηρεί ένα αξιοπρεπές κοινό, αλλά για να γίνει αυτό έχει περαστεί λουρί στον Rob Thomas και φίμωτρο στην ξεχωριστή φωνή της σειράς. Ενδεικτικά, σε αυτό το επεισόδιο έλαβαν χώρα δύο σκληρά εγκλήματα, και έμειναν και τα δύο με ενοχλητικό τρόπο εκτός οθόνης. Ο Keith απολύει τον Eli και απλώς περιγράφει στη Veronica τα όσα κατάπτυστα ξεσκέπασε προτού απολυθεί? Η Claire βιάστηκε και το μαθαίνουμε με sms? Έχω αυτή την αίσθηση οτι η περσινή σεζόν δε θα είχε συμβεί ποτέ αν τα κουστούμια του δικτύου ήταν και τότε τόσο πολύ αφιερωμένα στην εύρεση κοινού για το αγαπημένο τους παιδί.

Δεν ξέρω αυτή η εμμονή με τα πιο ελαφρά storylines πώς θα συμβαδίσει με τους βιασμούς. Ίσως απλά ο Thomas να θυσίασε λίγα επεισόδια ώστε να πάρει το ΟΚ για πιο σκοτεινό υλικό στη συνέχεια. Θα δείξει. Αλλά για την ώρα δεν έχουμε τίποτα, παρά εβδομαδιαίες σαχλές υποθέσεις που η Veronica του σχολείου είχε αφήσει για τα καλά πίσω της, καθώς και κάτι που έμοιαζε πολύ με το κύκνειο άσμα των Veronica-Logan ως ευτυχισμένου ζευγαριού. Δεν είμαι σίγουρος για τον τρόπο με τον οποίον οι εμμονές της Veronica χρησιμοποιούνται ως μεταφορά για την αδυναμία της να εμπιστευτεί αληθινά άλλον άνθρωπο. Αν θέλει ο Thomas να το κάνει σωστά, θα πρέπει να το τραβήξει κι άλλο (κάτι που δεν αποκλείω να συμβεί). Ως το σημείο που το άφησε, μοιάζει απλά μισοτηγανισμένο.

Κορυφαία στιγμή του επεισοδίου, το φινάλε. Η Kristen Bell πουλάει με άνεση το αβέβαιο characterization, οι δύο εραστές φεύγουν φανερά ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι, η Regina Spektor κελαηδάει στο background. Απλά υπέροχο.

Μερικές ακόμα σημείωσεις: Η επιστροφή του Weevil κρίνεται ως ικανοποιητική, με πιστευτές εξελίξεις τόσο από πλευράς ανάπτυξης χαρακτήρα, όσο και πλοκής. Θα ήθελα πάρα πολύ, πλάκα-πλάκα, να δω τον Eli μόνιμα σαν sidekick του Keith, αλλά υποθέτω πως ο Thomas έψαχνε απλά έναν τρόπο να κάνει τη μεταφορά του στο χώρο του πανεπιστημίου πιο πιστευτή- και το κατάφερε. Και μιλώντας για το πανεπιστήμιο, αγαπώ την επιλογή του Ed Begley Jr. για πρύτανη! Ο Stan Sitwell (παρέα με τα μαλλιά του!) κάνει τον τρίτο απόφοιτο του Αrrested Development που μετακομίζει στο Hearst, και αλήθεια, τι απέγιναν οι άλλοι δύο? Ο Michael Cera παραμένει ο πρώτος μου ύποπτος για τους βιασμούς. Ο θετός γιος του πρύτανη, μόλις ανέβηκε στο #2, με τον T.A. από την πρεμιέρα στο #3. Περισσότερα την επόμενη εβδομάδα που από ό,τι ακούω, θα έχουμε επιτέλους ένα rape-heavy επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου