When Logans Collide


Yikes, έχω μείνει πολύ πίσω, οπότε δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για ξεχωριστό post Veronica Mars, και κρίμα γιατί ήταν το καλύτερο επεισόδιο της 3ης σεζόν. Στα γρήγορα, σχόλια και spoilers για ότι είδα σήμερα, κατά σειρά Veronica Mars, Friday Night Lights, Heroes και Desperate Housewives.

Now, that's more like it, Rob Thomas! Το νέο επεισόδιο της Veronica δεν ήταν δα και 'Nobody Puts Baby in a Corner', αλλά ήταν πολλά βήματα συγχρόνως προς τη σωστή κατεύθυνση. Θέλουμε συμβατότητα με το lead-in Gilmore Girls? Απλούστατο. Ο Keith και η Veronica μοιράζονται τις περισσότερες σκηνές από την αρχή της σεζόν και ανταλλάσουν ατάκες με ρυθμό Lorelai. Επιπλέον, ο Matt Czuchry από το Gilmore Girls προσποιείται πως είναι, ουσιατικά, ο Logan εκείνης της σειράς, που έτσι κι αλλιώς πάντα πίστευα πως είναι ο χαμένος αδερφός του Logan αυτής. (αγαπημένη meta σκηνή της τηλεοπτικής σεζόν ως τώρα, η είσοδος της Veronica στη σκηνή όπου φωνάζει "Logan" και γυρίζουν και την κοιτάνε και οι δύο!)

Tι άλλο? Οι 3 βασικοί χαρακτήρες πήραν επιτέλους όλοι από ένα ενδιαφέρον storyline, κι επιπλέον ένα από αυτά ήταν, ω του θαύματος, συνδεδεμένο με το κεντρικό μυστήριο! Ο Keith τσίμπησε ένα potential (και potentially messy) love interest, ο Logan έμαθε οτι έχει άλλον έναν ετεροθαλή αδερφό, και η Veronica αθώωσε τους βασικούς ύποπτους για τους βιασμούς, αφήνοντάς μας για κληροδότημα μερικές από τις καλύτερες σκηνές της με τον Dick, ever! Περισσότερα για όλα αυτά θα έχουμε σε μελλοντικά επεισόδια, πάνω που είχα αρχίσει να ξεχνάω οτι η σειρά είναι serialized.

Friday Night Lights 1x04 "Who's Your Daddy"
Στo Friday Night Lights ο Matt παίρνει μαθήματα αφοσίωσης από τον προπονητή του, ο οποίος με τη σειρά του θα χρειαζόταν λίγα μαθήματα awareness- λάτρεψα τη στιγμή που ο Taylor συνειδητοποίησε πως η κοπέλα στην αναφερόταν ο QB του δεν ήταν άλλη από την κόρη του. Άλλο high point του επεισοδίου ήταν ο τρόπος με τον οποίον ο Jason κούνησε επιτέλους το χέρι του. Κι ενώ ο κλοιός σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω από τον προπονητή (τώρα εκτός από τους οπαδούς, τον πιέζει και το αφεντικό του, δηλώνοντας αριστερά και δεξιά πόσο σπουδαίο είναι το νέο απόκτημα της ομάδας), ένα ακόμη αστέρι της ομάδας προσπαθεί να βάλει σε τάξη τα ερωτικά του. Το τρίο Tim/Lyla/Jason σίγουρα θα μας απασχολήσει πολύ. Ένα ακόμα εξαιρετικό επεισόδιο, όχι στο επίπεδο των 3 πρώτων, but still.

Στα ίδια επίπεδα, από την άλλη, το Heroes. Ωραία κλείσιμο-mirror του περασμένου cliffhanger, και με πολλά ακόμη διασκεδαστικά πράγματα να συμβαίνουν ανάμεσα στην αρχή και το τέλος του επεισοδίου, όπου Peter και Hiro ανταλάσσουν μηνύματα διαμέσου του χρόνου. (which reminds me: Να νοικιάσω το Lake House, έχω καιρό να δώ ένα Αξέχαστο Σκουπίδι.) Οι χαρακτήρες αρχίζουν να δένουν σιγά-σιγά, ενώ εμφανίστηκε και ο τελευταίος series regular που μας περίσσευε, ο Leonard Roberts από την Buffy. Κι ας μην έχει μιλήσει ακόμη. Κορυφαία στιγμή, η εκδίκηση που πήρε ο Γυαλάκιας εκ μέρους της Claire, σβήνοντας την προσωπικότητα του male-slut παίχτη rugby. Ο μπαμπάς-Claire μόλις προβιβάστηκε σε series regular (effective as of episode 11) και οι σκηνές του σε αυτό το επεισόδιο μου θύμησαν για ποιο λόγο χάρηκα όταν το έμαθα. Πέραν αυτών, okay, fun, αλλά δυο-τρία πραγματάκια μου κάθισαν εντελώς στραβά. Δηλαδή πόσο πιο έξυπνος είναι ο Hiro από τον Jin, που ο πρώτος έμαθε αγγλικά μέσα σε 2 μέρες ενώ ο δεύτερος ακόμα τα παλεύει μετά από 2 μήνες στο νησί του Lost? Το storyline του Matt ελπίζω να πηγαίνει κάπου, γιατί δεν έχω καμία όρεξη να παρακολουθώ τα γαμήλια προβλήματα ενός αδιάφορου ζεύγους σε μια τέτοια σειρά. Επίσης, food for thought: τι περίμενε το NBC για να κάνει regular τον Jack Coleman? Μετά από 4 επεισόδια συνειδητοποίησαν οι παραγωγοί οτι ο Γυαλάκιας ήταν τόσο σημαντικός ή μήπως έχουμε άλλη μια περίπτωση Henry Gale όπου απλά κάποιος πρόσεξε το γκελ ενός χαρακτήρα με το κοινό και είπε "χμ, αυτόν μάλλον θα έπρεπε να τον κρατήσουμε για πάνω από 3 επεισόδια"?

Τέλος, και μιλάμε για τέλος, το Desperate Housewives. Θα λυπηθώ πολύ αν βιάστηκα να χαρώ, αλλά αυτό το επεισόδιο ήταν χάλια. Η Nora έχει γέλιο όταν είναι απλά καραβλαχάρα, αλλά ως manipulative bitch δεν τη δέχομαι που να χτυποιούνται. Την με-το-ζόρι σχέση της Julie με τον ανηψιό της Edie αρνούμαι να τη χωνέψω. Η αμνησία του Mike ήταν καλή όσο αποτελούσε comic relief έδαφος για τη Nicolette Sheridan, αλλά τώρα το χόντρυναν. Το στόρι της Gaby και του Carlos δεν είναι παρά ένα ανέμπνευστο ανθυπο-War of the Roses. Μόνη φωτεινή εξαίρεση, για μία. ακόμη. φορά., η Bree και οτιδήποτε είχε να κάνει με αυτήν. Όλοι οι Hodges/Van de Kamps μαζί έχουν απίστευτη δυναμική. Πειράζει που θέλω spin-off show μόνο με αυτούς? "The Hodges!". Και δεν πά'να κοπεί το original...

7 σχόλια:

  1. den ksero an exeis dei akoma 5o epeisodio apo "gilmore", ena mono tha sou po: sta misa koimithika... oops!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη μου λες τώρα τέτοια και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να κάνει catch-up...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Hiro ήξερε αγγλικά απο πρίν. Ο άλλος ξέρει μόνο νομικούς όρους (χιχιχιχι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως ήξερε αγγλικά από πριν? Τότε γιατί δε μιλούσε αγγλικά στον Isaac και περίμενε να του απαντήσει στα γιαπωνέζικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηξερε να διαβάζει (π.χ. πώς διάβασε το κόμικ στην αρχή;), για να μιλάει δεν ξέρει, για αυτό έβαλε και τον φίλο του σε όλη την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. teleftaio "gilmore" kako, teleftaia apo "nip tuck" (xoris na einai tipota "ouaou" o neos kiklos kathe exei episodio me krataei poli... mpravo tous) kai "lost" (se kapoio parallilo simpan me tosa nea mistika pou ksediplonontai, tha mporouse to epeisodio na apotelei kai telos kapoias season...lol) itan gamata... ade... avrio "office" xa xa... yeah!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ditikos: Aν ήξερε αγγλικά ο Hiro γιατί δε μίλαγε στον Isaac?

    @t-drom: Για Nip/Tuck και Gilmore ελπίζω να προλάβω να κάνω ένα catch-up πριν φύγω, αλλά Lost... άσε, θα επιχειρήσω να ποστάρω ξεχωριστά. Αλλά δάκρυσα από τη βαρεμάρα ρε συ!!

    Δυστυχώς Office δεν έχουμε αυτή την εβδομάδα. Αλλά το Νοέμβρη θα είμαστε μια χαρά, συνοψίζω: νέο επεισόδιο 2/11, το επεισόδιο με το καρα-spoiler τίτλο στις 9/11, διπλό επεισόδιο στις 16/11, Thanksgiving και άρα break στις 23/11, νέο επεισόδιο πακέτο με πρεμιέρα Scrubs στις 30/11. Αγαπώ November sweeps!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή