Veronica Mars, Season 3, Episode 8

"Lord of the Pi's"

Spoilers για το 8ο από 9 μέρη του storyline των βιασμών στη Veronica Mars.


Περιέργως δεν έχω και πολλά να σχολιάσω αυτή τη φορά. Για κάποιο λόγο τα επεισόδια πριν τις αποκαλύψεις τείνουν να είναι σχετικά αδιάφορα σε αυτή τη σειρά. Για να το ξεκαθαρίσω, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση πως δε μου άρεσε το επεισόδιο, η σειρά έχει επανέλθει για τα καλά και δεν υπάρχει θέμα νέας κοιλιάς, όλα πάνε μια χαρά. Απλά αυτή την εβδομάδα δεν ένιωσα πως έμαθα κάτι νέο για τους χαρακτήρες ή για την πλοκή, το οποίο να μην ήξερα ή να μην είχα φανταστεί.

Από την άλλη, δίνεται περισσότερος χώρος ανάπτυξης του χαρακτήρα της Veronica ως προς την προβληματική σχέση της με τον Logan. Σε όλη τη σεζόν ως τώρα υπονοείται έντονα οτι η Veronica γίνεται όλο και πιο κακότροπη, ενώ στο προηγούμενο έγινε ξεκάθαρο. Περίμενα πως αυτή την εβδομάδα ο Thomas θα μας σέρβιρε το γνωστό κλισέ που θέλει την πρωταγωνίστρια να συνειδητοποιεί τι έκανε λάθος και να σπεύδει να διορθωθεί. Αλλά περίμενα τον δημιουργό της σειράς να πέσει σε κλισέ? Τίποτα δεν έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Η Veronica αντί να κοιτάξει πού εχει βρεθεί, κλείνεται ακόμα περισσότερο στον εαυτό της και απορρίπτει τον Logan απλώς και μόνο επειδή ενδιαφέρεται για αυτήν και ανησυχεί για την ακεραιότητά της. Huh. Διόλου παράξενο που έχουμε 7 χρόνια να δούμε τη Mac- μάλλον πήρε το πρώτο αεροπλάνο για να φύγει μακριά από τη σκύλα!

Όσο κι αν είμαι περίεργος να δω πού το πάει ο Thomas με την πτώση της Veronica, υτή τη στιγμή είμαι πιο περίεργος να δω τι ακριβώς συμβαίνει με τους βιασμούς. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν λίγο-πολύ σίγουρος οτι η ενοχή στο τέλος θα βαρύνει τις φεμινίστριες, αλλά με την εντελώς σα να μη συμβαίνει τίποτα κατηγορία της Veronica εις βάρος τους, απομακρύνονται άμεσα από τη θέση του ενόχου. Το πιθανότερο, κρίνοντας κι από το modus operendi του δημιουργού, είναι να έχουν κάποιο νευραλγικό ρόλο στην υπόθεση, πιθανώς με το να είναι copycats του original βιαστή, ο οποίος δηλώνω ξεκάθαρα πως σε αυτό το σημείο δεν έχω ιδέα ποιος μπορεί να είναι!

Μέσα σε όλα αυτά τα συναρπαστικά, είχαμε άλλο ένα πολύ καλό μυστήριο της εβδομάδας, με την Patty Hearst να υποδύεται την πλούσια κληρονόμο που απαγάγεται! Έχουμε φτάσει να τρώμε το meta για πρωινό εδωπέρα. Αλλά και πέρα από την εξυπνάδα, πρέπει κανείς να παραδεχτεί ένα storyline που φέρνει πατέρα κια κόρη Mars να δρουν σα δίδυμο ύστερα από πολύ καιρό, και το οποίο καταφέρνει καθόλη τη διάρκειά του να διατηρεί δεσμούς με το κεντρικό μυστήριο του βιασμού. Κοινώς, δε νιώθεις πως οι συγγραφείς κάθισαν μέσα σε ένα δωμάτιο και είπαν "ΟΚ, πώς θα γεμίσουμε 20 λεπτά αυτή την εβδομάδα?"...

Και λίγο speculation για το κλείσιμο: ο Cyrus O'Dell μοιάζει να πιάνει φιλίες με τον Keith, κάτι που σε συνδυασμό με τη θέση του υπονοεί πως θα τον βλέπουμε πολύ στο μέλλον. Αλλά έχει η σειρά την οικονομική άνεση να πληρώνει τον Ed Begley Jr. για τόσα επεισόδια σε μια σεζόν, όταν καλά-καλά δε μπορεί να πληρώνει τους regular stars της? Το γεγονός, επίσης, οτι ο χαρακτήρας του χρωστάει λεφτά στον Mercer (άλλον έναν περαστικό ύποπτο για τους βιασμούς) δε μου φεύγει από το μυαλό. Θα πάει για δεύτερο μυστήριο ή θα έχουμε εξελίξεις στο επόμενο επεισόδιο? Τροφή για σκέψη...

2 σχόλια:

  1. Πάντως ο Βιαστής δεν είναι ο Dean (είναι πολύ ψηλός για να βιάζει, lol).

    Επιπλέον ο Ed Begley Jr. δεν έχει πρόβλημα μάλλον με την μισθοδοσία. Στο παρελθόν έπαιζε συνεχώς (ίσως και ακόμα) στο βδέλυγμα το 7th heaven. Και ότι έχει κάνει τελευταία απο mini series είναι παραγωγής wb. Όποτε μάλλον θα παίζει τίποτα ongoing contract.

    Το επεισόδιο-αέρας. Το πιό άκυρο όλης της σειράς πιστεύω. Το όλο disorder με τους regulars της σειράς μάλλον δείχνει οτι δεν έχει σχεδιαστεί σωστά το storyline (Remember Season 1's την Sydney Poitier???) ή απλώς οι χαρακτήρες θα έχουν μεγαλύτερη βάση στο δευτερο arc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό πιστεύω κι εγώ οτι ισχύει. Ο Thomas είναι πολύ λεπτομερής στο πώς σχεδιάζει τις ιστορίες του, άρααν δεν ήξερε τι να κάνει τόσους χαρακτήρες, δε θα τους είχε regulars. Το πιθανότερο είναι πως πράγματι, τους φυλάει για τα κατάλληλα σημεία, δεδομένου πως δεν παίζει και κανά τρελό budget κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή