Oh. My. Goodness.

Spoilers για το mind-blowing cliffhanger των Heroes και σχόλια για ένα ακόμα έξοχο Friday Night Lights.


Now, that is how you do a cliffhanger. Ακους, Damon Lindelof? Ακόμα καλύτερα, βλέπεις? Αυτά φαντάζομαι είναι τα πλεονεκτήματα όταν γνωρίζεις, έχεις έστω μια ιδέα του πού στα κομμάτια κατευθύνεται η ιστορία σου. Μας δείχνεις τον Hiro να αντιμετωπίζει έναν τυρρανόσαυρο με το σπαθί απ'το μέλλον, και μετά μας πετάς στο μέλλον, βλέπουμε με ανοιχτό το στόμα μια ominous ομαδική σκηνή προετοιμασίας μάχης, και BOOM! τέλος. Η συνέχεια σε 2 μήνες. Μας ξέσκισες, Tim Kring.

Γενικά για το επεισόδιο δεν έχω πολλά άλλα να πω. Όντως midseason finale αυτό το επεισόδιο αποτελούσε μια μεγεύθυνση όλων των ως τώρα στοιχείων, κάτι αναμενόμενο για κάθε σειρά που δεν είναι το Lost. Έτσι, όσα συνήθως μου αρέσουν εδώ με ενθουσίασαν (το Stepford περιβάλλον της Claire, οι συνεχιζόμενες περιπέτειες του Hiro τώρα έχουν μαζί και δεινόσαυρο-δώρο, ο Grunberg έχει πολύ καλή χημεία με την DuVall), και όσα με αφήνουν αδιάφορο εδώ με εκνεύρισαν (οι ερμηνείες του Leonard Roberts ως Shadowcat είναι σταθερά ό,τι χειρότερο παρακολουθώ κάθε εβδομάδα, ο Mohinder εξακολουθεί να πρέπει να πεθάνει) και σαν added bonus έχουμε μερικές φοβερές εξελίξεις στην πλοκή. Ο Sylar εξελίσσεται σε σοβαρή νέμεση όταν, αποδρώντας από την πανηλίθια φυλακή του, ανάγκασε την Eden να αυτοκτονήσει, σε μια από τις πιο σοκαριστικές σκηνές της σειράς (η Eden με άφηνε εξαρχής αδιάφορο, αλλά ο θάνατός της ήταν way cool). Ο HRG ξεαφνικά δε δείχνει και τόσο ισχυρός, με την Eden νεκρή, τον Haitian ομιλητικότατο εκεί που δεν πρέπει, και όπως όλα δείχνουν, την Claire εναντίον του.

Και το όραμα του Peter? What. the. Hell? Καταρχάς αυτή τη σκηνή 17 φορές να τη δεις, δεν είσαι σίγουρος αν ο μεγάλος Πετρέλλης είναι μαζί με τους ήρωες ή εναντίον τους. Δεν ξέρεις τι παίζεται. Είναι ο Peter που εκρήγνυται επειδή μάζεψε πολλές δυνάμεις? Επειδή απορρόφησε τον ραδιενεργό Ted? Ή μήπως δεν είναι αυτός, απλά πάντα βάζει τον εαυτό του πρωταγωνιστή στα οράματά του? Και, το κυριότερο: Δεινόσαυροι. Στη Νέα Υόρκη. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι στην πράξη όσο cool ακούγεται, θα είναι δύσκολο πάντως. Μακάρι να ακολουθήσουν τη μέθοδο του Battlestar Galactica και να παράγουν μερικά φτηνά επεισόδια ώστε στο finale να δούμε πράγματι τον HIRO ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ FRAKKIN T-REX. Απίστευτο. :)

Friday Night Lights 1χ09 "Full Hearts"
Kαι μετά το geeking out, δυο λόγια για ένα από τα πιο δυνατά επεισόδια Friday Night Lights. H σκηνή όπου ο Matt τραγουδάει το Mr Sandman στη γιαγιά του είναι από αυτές τις υπέροχες και συναισθηματικά πλούσιες σκηνές που δε θα δούμε ποτέ σε κανένα τυπικό high school drama, και παραδίδει την απαραίτητη πλέον Ανατριχιαστική Σκηνή (TM) του επεισοδίου. Γενικότερα όλες οι προσπάθειες του Matt να βγει ένα ραντεβού με τη Julie ήταν διασκεδαστικές, αλλά ακόμα αστειότερος ήταν ο Kyle Chandler ο οποίος και είχε τις δύο ατάκες της εβδομάδας. ("At least she isn't interested in a serial killer- or one of the Riggins." και το "I was kidding." αφού ο Matt πήρε στα σοβαρά την προσφορά του για μια μπύρα.)

Η ανάπτυξη του Smash είναι ενδιαφέρουσα, αλλά δεν αναιρεί το γεγονός οτι η εισαγωγή του στον κόσμο των βοηθημάτων ήταν πιο ξαφνική κι απ'τους περσινούς θανάτους στο Lost. Η σκηνή του Street με την Tyra ήταν λατρεμένη, και θα μου αρέσει να τους δω να αναπτύσσουν μια αρρωστημένη φιλία όπου κέντρο βάρους θα είναι το μίσος προς τους πρώην τους. Οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, μπορεί πολύ εύκολα να εξελιχθούν σε μειονέκτημα για τη σειρά. Συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να μπορούμε να δούμε καθαρά και την πλευρά των "κακών" της ιστορίας, εδώ δηλαδή της Lyla και του Tim αλλά οι δυο αυτοί ηθοποιοί είναι τόσο μέτριοι που οι μόνες σκηνές τους με συναίσθημα είναι αυτές που μοιράζονται με τον Street, και ακόμα και τότε το συναίσθημα είναι μόνο ό,τι αντανακλά πάνω τους από τον Street. Κοινώς... δεν ξέρω. Get them off the show.

Αλλά συνολικά, από τις καλύτερες ώρες της σεζόν για τη σειρά. Ανάμεσα στο Mr. Sandman, το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο Studio 60, τον Hiro με την κατάνα του, τον Turk να χορεύει το Bye, Bye, Bye, και τον Alec Baldwin απλώς να υπάρχει στο 30 Rock, είμαι στο τσακ να κυκλοφορώ στο δρόμο με μπλουζάκι "NBC is my Master now". Good job.

6 σχόλια:

  1. Insolence!
    Only The Master deserves The Teeshirt!

    Apaitw na kaneis euthus amesws treis metanoies an foreseis estw kai deuterolepto tetoio mplouzaki, vlepontas ena epeisodio Buffy, ena Angel kai ena Firefly, me ti seira. Alliws tha se kathairesw apo Mega Guru kai Profiti tou Master. Alli mera omws.

    Kai nai, ok, itan poli kalo to ep kai kat eme. Kai o sunduasmos Future Hiro - deinosauros itan ontws nerdrection-worthy akoma kai ws skepsi prompted ap ti zwgrafia. Anything with Future Hiro is, actually, alla edw to parakanan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bασικά εγώ είμαι υπέρ του να συμβαίνουν γελοία πράγματα στο Heroes. Όποτε η σειρά τολμά να πάρει τον εαυτό της ελάχιστα στα σοβαρά, το αποτέλεσμα είναι ανυπόφορο, για μένα. Όσο πιο μεγάλο και ανόητο, τόσο πιο διασκεδαστικό. Όσο έχουμε τον Χίρο, την κατάνα του και τον δεινόσαυρό του, μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος από αυτή τη σειρά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έλεγα οτι είναι μεταξύ Grey's Anatomy και Heroes.

    Το Grey's είναι η #1 σειρά σε θεαματικότητα και εξακολουθεί να συζητιέται παντού, ενώ το Heroes είναι το νέο sensation και #1 νέο show της σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερααααααααα!
    Βρηκα το blog σου και χαρηκα που επιτελους καποιος στην Ελλαδα αναγνωριζει την αξια του Buffyverse και του Battlestar Galactica:) Θελω να σε ρωτησω κατι...Επειδη με δελεασες με αυτα που εγραψες γαι το Veronica Mars
    και το'ψαξα στο Amazon UK οπου το εχουν μονο σε Region 1 version, ηθελα να σε ρωτησω, αν ξερεις, μπορεις να βρεις multi-region dvd στην Ελλαδα; Κι αν οχι, στο pc μηπως παιζει; Αυτα και keep up the good work!!!!!! Bored now:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hi! Χαίρομαι που σου αρέσουν δύο από τις αγαπημένες μου σειρές ever, και πιστεύω πως βάσει αυτών, η Veronica αποκλείεται να σε απογοητεύσει! Τα DVD Region 1 μπορούν φυσικά να παίξουν σε οποιοδήποτε PC αρκεί να έχεις το κατάλληλο πρόγραμμα (δεν είναι τίποτα, ένα αρχείο 5 KB μονάχα). Multi-region DVD από τη μάνα τους δεν ξέρω αν πωλούνται κανονικά στα καταστήματα, αλλά ξέρω οτι με λίγο ψάξιμο το πιθανότερο είναι να βρεθεί τρόπος να σπάσει και το desktop DVD σου για να παίζει περιοχή 1.

    Τρόποι πάντα υπάρχουν, εν ολίγοις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή