Soap Thursday


Σχόλια και spoilers για την λατρεμένη σαπουνοτριάδα Ugly Betty, The O.C. και Grey's Anatomy, που όμως δεν είχε και την καλύτερή της επίδοση.

Μετά την χαριτωμένη παρένθεση της περασμένης εβδομάδας, η Betty επιστρέφει στο ongoing storyline με τη Sophia και το MYW. Όχι από τα πιο αγαπημένα μου επεισόδια της σειράς, κυρίως γιατί το όλο ξεσήκωμα του "Shape of Things" με τη Salma Hayek ως Rachel Weisz με λιγότερο ταλέντο ήταν κάπως υπερβολικά κυνικό για τα δεδομένα της σειράς, όσο κι αν προσπάθησαν να το σώσουν με τη Sophia να μοιάζει ειλικρινά στεναχωρημένη για την εξέλιξη των πραγμάτων. Παρ'όλ'αυτά, η ανατροπή ήταν έξυπνη οπότε δε σκάω κιόλας. Τρία μπράβο στη θεά Becki Newton που πέραν της όπως πάντα απολαυστικής Amanda της, αυτή την εβδομάδα είχε διπλό ρόλο ως η bizarro Betty του MYW. Kαι, μιλώντας για Amanda, το πόσο απόλαυσα τον ξυλοδαρμό της Sophia στο ασανσέρ, δε λέγεται! Εν γένει, το χάρηκα στο στόρι της Salma, αλλά δε μπορώ να πω οτι τα ενοχλητικά αγγλικά της θα μου λείψουν ιδιαίτερα. Πάμε για Rebecca Romijn-Stamos τώρα! (το spelling ήταν παντελώς random, δεν ανοίγω imdb τώρα)

The O.C. 4x10 "The French Connection"
Μιλώντας για random stuff, πόσο από το πουθενά ήταν η μίμηση Jerry Lewis από τον Sandy στο O.C.? Γελάω ακόμα. Το υπόλοιπο επεισόδιο ήταν σε τυπικά καλά-season-four επίπεδα, χωρίς να πεθάνω όμως κιόλας. Μου άρεσε ο Henry Lubati ως Γάλλος εραστής (τον είχα συμπαθήσει από τις ημέρες του στο Felicity, κι ας έχει υπερβολικά στραβό στόμα για να μπορεί να ρίξει την Keri Russell ή/και την Autumn Reeser) και οι σκηνές με τις αντιδράσεις διαφόρων χαρακτήρων προς το βιβλίο του ήταν σκέτη απόλαυση! By the way, η σελίδα 47 ήταν αναφορά στο Alias? Προχωρώ. Η Kaitlin συνεχίζει να μου αρέσει πολύ, και όταν χαιρέτησε με το όνομά τους τους άστεγους λύθηκα στα γέλια. Αλλά ο Chris Brown μου σπάει τα νεύρα (μίλα χρυσό μου! Άνοιξε το στοματάκι σου και ΑΡΘΡΩΣΕ!) και μου αφαιρεί την όποια απόλαυση θα είχα για το κλασικό στόρι όπου η επιφανειακή bitch γουστάρει τον nerd. Κυρίως γιατί ο Brown δεν μοιάζει ούτε από σπόντα για nerd. Έλεος. Τουλάχιστον ο Seth διάβαζε κόμικς.

Μιλώντας για τον Seth, η επίσκεψή του στο Seattle είχε τις απαραίτητες αναφορές στο Grey's Anatomy, αλλά και την εξίσου αναμενόμενη επιφώτισή του. Αυτό που δεν περίμενα, ήταν η αντίδραση της Summer που μετά από δυο μέρες με τις φρικαλέες ParisHilton-ites και μερικές επισκέψεις από το astral projection του Che (LOL!) αποφάσισε πως θέλει λίγο καιρό για να ανακαλύψει τον εαυτό της καλύτερα. Ενδιαφέρον. Τι άλλο? Α, το βασικότερο. Πάνω που έγραφα για τον Smash στο Friday Night Lights, που βρήκε μια κοπέλα που του αρέσει, αλλά δε μπορεί να είναι μαζί της γιατί είναι εντελώς διαφορετικοί? Νά'σου και το O.C. με το ίδιο ακριβώς θέμα. Εδώ προφανώς το αποτέλεσμα θα είναι πιο μελιστάλαχτο, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που πάνε να το πουλήσουνε, οπότε είμαι cool. Αν μη τι άλλο δηλαδή, δεν προσποιούνται πως η ασυμφωνία επιπέδων είναι non-issue. Για να δούμε.

Κάτι ήθελα να πω και για το Grey's αλλά το ξεχνάω. Τι filler επεισόδιο ήταν αυτό, παναγία μου δηλαδή! "To be continued"? Σιγά, ανατριχιάσαμε. Padded μέχρι αηδίας, αυτά τα 40 λεπτά (παρά τις κατά τόπους χαριτωμένες στιγμές τους) θα μπορούσαν να έχουν παραληφθεί πλήρως, μιας και όλα όσα προετοιμάζει ενόψει του επόμενου action-packed (?) επεισοδίου, μας ήταν ήδη γνωστά. Το μόνο καλό είναι οτι έτσι είδαμε την Mae Whitman για ένα επεισόδιο παραπάνω. "Who?". "Her?". Ναι, ναι. Ας της δώσει κάποιος ένα σοβαρό ongoing gig, η κοπέλα είναι φανταστική ερμηνεύτρια... (τσεκάρετε το περσινό short-lived Thief αφού πρώτα την απολαύσετε στον ξεκαρδιστικό recurring ρόλο της στο Arrested Development.) Δίνω τουλάχιστον πόντους στη Shonda γιατί έκλεισε με ένα μεν forced μοντάζ όλων των χαρακτήρων να κοιτάζουν το τίποτα, αλλά το έκανε χρησιμοποιώντας ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, και όποτε ακούω αυτό το τραγούδι μου είναι αδύνατον να μην αισθανθώ... κάτι. Kudos.

EDIT: Μόλις το διάβασα στο EW.com, μιας και δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Από το Grey's έλειπε το narration. Μια νέα αρχή? Ας το ελπίσουμε. Να πω good riddance? Αχ, μακάρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου