Top 50 Episodes, 2006: 40-31


To countdown συνεχίζεται, με τα επεισόδια #40-31.


40. The Nine 1x01 Pilot
Ο πιλότος που ήταν τόσο καλός, που τελικά χαντάκωσε τη σειρά. Τα πάντα εδώ ήταν τέλεια, από τις λιγοστές σκηνές ομηρίας μέχρι το δέσιμο των χαρακτήρων μετά την απελευθέρωσή τους, κι από τον αναγεννημένο dork Egan Foote μέχρι την Audrey από το 24. Άνθρωποι δέσμιοι των ληστών αλλά και της κοινωνίας, στο ξεκίνημα της ανακάλυψης, και επανεφεύρεσης του εαυτού τους. Κρίμα που όλο αυτό δεν πήγε πουθενά, παρά πνίγηκε στις σαπουνοπερατικές συμβάσεις για να κοπεί άδοξα πριν καν φτάσουμε στα μέσα της σεζόν.

39. Friday Night Lights 1x10 It’s Different for Girls
Ένα επεισόδιο επικεντρωμένο στην πιο ατάλαντη ηθοποιό της σειράς, κι όμως λειτουργεί τέλεια. 40 λεπτά αφηγούνται μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές για τη Lyla, αφού κοιμήθηκε με τον Riggins. Πώς την αντιμετωπίζει ο σχολικός περίγυρος, οι γονείς της, ο Street, o Tim, πώς βλέπει η ίδια πλέον τον εαυτό της. Το υλικό είναι απλά σωστό, και τα συναισθήματα τόσο δυνατά, που η αδυναμία της Minka Kelly να σηκώσει τόσο ερμηνευτικό βάρος περνάει σχεδόν απαρατήρητη.

38. How I Met Your Mother 1x15 Game Night
Εδώ αποκαλύφθηκε το πιο unlikely origin story ήρωα που θα μπορούσα να φανταστώ. Η θέα του Barney ως hippie με περιβαλλοντικές ανησυχίες μου έριξε το σαγόνι στο πάτωμα, ενώ το payoff της ιστορίας με την αναγέννηση του (μια ανεπανάληπτη μείξη James Bond και Darth Vader) με έκανε να χειροκροτώ μπροστά στην οθόνη μου!

37. The O.C. 3x04 The Metamorphosis
Το πιο σημαδιακό επεισόδιο της μεταμόρφωσης του O.C. προς το καλύτερο: εδώ γεννήθηκε το πρώτο μεγάλο ρομάντζο του 21ου αιώνα! Taylor! Ryan! Ποιος να το έλεγε, πίσω στις μίζερες σεζόν που προηγήθηκαν, ότι ο Ben McKenzie θα μπορούσε να είναι γλυκός και αστείος, και να μην υποδύεται διαρκώς τον θυμωμένο bully που θα γρονθοκοπούσε οτιδήποτε προκειμένου να είναι με τη Marissa. Και τα οφείλει (οφείλουμε) όλα στην χαρισματική Autumn Reeser, της οποίας η Taylor είναι ο χαρακτήρας που δεν ξέραμε πως είχαμε ανάγκη.

36. Ugly Betty 1x08 Four Thanksgivings and a Funeral
Ζεστό και γλυκό, το εορταστικό επεισόδιο της πιο διασκεδαστικής νέας σειράς της χρονιάς έκανε όλα όσα περιμένω να δω σε τέτοιου είδους επεισόδια. Όμορφες στιγμές με την extended family (περιελάμβανε τον Daniel) που δεν γίνονται ποτέ schmaltzy και επικεντρώνονται ιδιαίτερα γύρω από τον scene-stealer Mark Indelicato (που εσχάτως είναι πρακτικά Μ.Ι.Α., να το κοιτάξουμε αυτό).

35. The Sopranos 6x01 Members Only
Οδήγησε εν τέλει σε μια αργόσυρτη σεζόν με παντελώς λανθασμένη αίσθηση δραματουργίας, αλλά αυτή εδώ η πρεμιέρα ήταν αλάνθαστη. Κάνει σωστό setup για κάθε issue του Tony που θέλει να εξερευνήσει παρακάτω ο Chase, και οδηγεί σε ένα απόλυτα σοκαριστικό φινάλε το οποίο (αν η σειρά κλείσει με τον τρόπο που φαντάζομαι) θα θεωρείται ακόμα σπουδαιότερο στο μέλλον.

34. Alias 5x12 There’s Only One Sydney Bristow
Όπως το καταλαβαίνω, ο Will Tippin δεν ήταν και ο πλέον δημοφιλής χαρακτήρας όσο ήταν μέλος του regular cast της σειράς, κι όμως αυτή εδώ η επιστροφή του αγκαλιάστηκε ως ζεστή, γλυκιά, σημαντική. Ακριβώς ό,τι χρειαζόταν η Sydney σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής της, ακριβώς εκεί που χρειαζόταν απεγνωσμένα ένα φίλο. Ο Will της βγάζει από το μυαλό κάθε αμφιβολία που είχε σχετικά με το αν έχει κάνει διαφορά σε αυτό τον κόσμο, λέγοντάς της μερικές από τις πιο υπέροχες φράσεις που είπε τηλεοπτικός χαρακτήρας στην περασμένη σεζόν. Η πένα του αγαπημένου Drew Goddard κεντάει, καθησυχάζει τόσο το κοινό όσο και τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του, λίγο πριν αυτό το 100ο επεισόδιο λήξει με ένα φανταστικό cliffhanger, στη θέα της Ana Espinoza να μοιάζει υπερβολικά πολύ με την μία και μοναδική Sydney Bristow.

33. The Wire 4x06 Margin of Error
Η κορύφωση των εκλογών που κατέλαβαν το σημαντικότερο κομμάτι του πρώτου μισού αυτής της σεζόν Wire. Αφού εξερευνήθηκε εξονυχιστικά η προεκλογική διαδικασία μέσα από την καμπάνια του ιδεαλιστή Tommy Carcetti, εδώ έρχεται το ζενίθ της δόξας, και μαζί τα πρώτα σημάδια της πτώσης που αναπόφευκτα θα έρθει στη συνέχεια.

32. Grey’s Anatomy 3x04 What I Am
H Izzie γνωρίζει από κοντά τον πατέρα του τραγικά χαμένου αγαπημένου της, και μοιράζονται μερικές από τις πιο συγκινητικές στιγμές που είδα φέτος οπουδήποτε. Αβάσταχτα αληθινές και ανθρώπινα άβολες, χτυπούν πολύ κοντά στην καρδιά σε όποιον έχει ζήσει παρόμοια κατάσταση. Το «You can call me Denny» του πατέρα απλά με σκότωσε, και η words-fail-me ιδιοφυής ιδέα που έφερε τον ίδιο τον Denny να κάνει το voice over του φινάλε μου γέμισε τα μάτια δάκρυα.

31. Battlestar Galactica 2x20 Lay Down Your Burdens, Part 2
Όταν τέτοιες επεισοδιάρες κάνουν την εμφάνισή τους πριν τα μισά της λίστας, καταλαβαίνει κανείς τι φανταστική χρονιά ήταν το 2006. Εν πάση περιπτώσει, σε αυτό το αξέχαστο season 2 finale, έχουμε πυρηνικές βόμβες, έχουμε στημένες εκλογές, έχουμε την ανακάλυψη κατοικήσιμου πλανήτη, κι έχουμε αυτό το διάσημο χρονικό άλμα που προκάλεσε το μεγαλύτερο collective *gasp* της χρονιάς. Hell. Υeah.


>Still to come: The West Wing, Gilmore Girls, Dexter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου