Top 50 Episodes, 2006: 50-41


It's the time of the year. Καθυστέρησε λίγο περισσότερο από όσο υπολόγιζα, αλλά είναι εδώ! Τα 50 καλύτερα επεισόδια του 2006 (yes, stupid, αυτό σημαίνει οτι έχει μέσα και Arrested Development!) σε πλήρη διάταξη, όπως προέκυψαν ύστερα από κόπο και φροντίδα! Αρχικά φυσικά μου είχε προκύψει μια λίστα που είχε μέσα σχεδόν όλα τα επεισόδια του Shield και του Deadwood, αλλά με πολλές θυσίες και ιδρώτα περιόρισα την κάθε σειρά σε 2-3 το πολύ συμμετοχές για να έχουμε και πλουραλισμό. Κάθε μέρα θα ποστάρω και από μια δεκάδα, τα spoilers είναι fair game για κάθε επεισόδιο, ξεκινάμε με τις θέσεις 50-41 μετά το αλματάκι.



50. The L Word 3x10 Losing the Light
Μια απρόσμενη απώλεια φέρνει τις ηρωίδες ξανά κοντά και δίνει στη σειρά ένα focus που δεν είχε από την πρώτη της σεζόν. Και επιπλέον μας χαρίζει την breakthrough ερμηνεία της Leisha Hailey που από ενοχλητική Alice μετατρέπεται ξαφνικά στον αγαπημένο μου χαρακτήρα.

49. E.R. 13x05 Ames v. Kovac
Η συναρπαστική πορεία του Frank Ames του Forest Whitaker από αγαθό γίγαντα σε εξοργισμένο vengeance-obsessed θύμα καταγράφεται σε μια σειρά gritty flash-backs που παρουσιάζουν με σφαιρικότητα μια κατάσταση στην οποία δε φταίει κανείς και φταίνε όλοι. Η σειρά δεν κατάφερε να με κερδίσει για τους μόνιμους χαρακτήρες της, αλλά για όσο καιρό την εντατική επισκεπτόταν ο Forest Whitaker, δε μπορούσα να πάρω τα μάτια μου. Για το Shield τον αγνόησε η Ακαδημία, για το E.R. μήπως ήρθε η ώρα να πάρει αυτό το ρημάδι το Έμμυ? Oh well, μάλλον θα αρκεστεί σε ένα ψωρο-Όσκαρ.

48. The Wire 4x01 Boys of Summer
Οι season premieres του Wire είναι πάντα πολύ ζόρικη υπόθεση γιατί εισάγουν ένα τεράστιο κομμάτι πλοκής, set-up και νέων χαρακτήρων. Η πρεμιέρα της 4ης σεζόν είναι η πλέον πυκνή από τις τέσσερις, γνωρίζοντάς μας έναν νέο, άγνωστο ως τώρα κόσμο. Τη μέση εκπαίδευση. Από το τρυπάνι του teaser μέχρι το φινάλε με 4 unsung ήρωες της κόλασης της Βαλτιμόρης να περπατούν προς το σπίτι τους, αυτή η δυσβάσταχτη ώρα προετοιμάζει στην εντέλεια τη μεγαλύτερη τραγωδία ως σήμερα για τη σειρά.

47. Entourage 3x12 Sorry, Ari
Άνιση σεζόν, αλλά killer φινάλε (όχι, δε έβαλα εδώ κατά λάθος το κείμενο για το Lost, μείνετε μαζί μου). Ύστερα από τις ατυχείς διαπραγματεύσεις, ο Bob του show-stealing Martin Landau πηδάει τον Ari, αφήνει τον Vince χωρίς project, κι ο ατζέντης κάνει τα πάντα λάθος καθώς προσπαθεί να κερδίσει πίσω τον πελάτη του. Στο φοβερό cliffhanger ο σταρ του πετάει την ατάκα του τίτλου και μας άφησε να ψαχνόμαστε.

46. Robot Chicken 2x15 Sausage Fest
To μέσο επεισόδιο του Robot Chicken έχει hits και έχει και misses. Εδώ όμως, ανάμεσα στο μικρό Hitler, την καμηλοπάρδαλη που περνάει από τα στάδια της θλίψης, και τους Μπάτσους της ομώνυμης Μεγάλης Σχολής να εκπαιδεύονται από τον Charles Xavier ως Νέοι X-Men, δεν υπήρχε σκετσάκι που να μη με κάνει να πνίγομαι από τα γέλια!

45. Desperate Housewives 3x07 Bang
Έτσι γίνονται τα sweeps επεισόδια! Αληθινή αγωνία στις σκηνές της ομηρίας, αληθινά συναισθήματα, η καλύτερη Felicity Huffman που έχουμε δει στη σειρά ως σήμερα, μια Laurie Metcalf που μάλλον έχει το Έμμυ στο τσεπάκι για την εμφάνισή της ως απεγνωσμένη –και ψυχωτική- νοικοκυρά, και ένα δυνατό σοκ στο θάνατο της Nora. Όχι τόσο για το ίδιο το γεγονός, αλλά κυρίως για το ότι με ένοιαξε.

44. Lost 3x02 The Glass Ballerina
Γι'αυτό δε μπορώ να παρατήσω το Lost, διάολε. Χωμένη μέσα στο πιο άνισο 6-pack επεισοδίων στην ιστορία της καλής τηλεόρασης, μια γυάλινη μπαλαρίνα πέφτει με αργές, σχεδόν χορευτικές κινήσεις, σπάει και ξεκινάει έναν κύκλο ψέματος που ακόμα δεν έχει κλείσει. Φοβερό πορτρέτο της Sun, ίσως του πιο ανεκμετάλλευτου χαρακτήρα της σειράς, πλαισιωμένο από μια ιστορία που φέρνει εξελίξεις στο νησί ύστερα από μια εντελώς uneventful πρεμιέρα. Κυρίως, μια υπενθύμιση του πόσο καλοί ηθοποιοί είναι οι Yunjin Kim και Daniel Dae Kim. Δεν είναι τυχαίο που τα επεισόδιά τους πάντα λειτουργούν, έστω κι αν δε μιλάμε πάντα για το επίπεδο αυτού εδώ του διαμαντιού.

43. House 3x07 Son of a Coma Guy
Δεν είναι το πιο πολυτραγουδισμένο επεισόδιο της σειράς, αυτό είναι σίγουρο. Όμως εγώ γοητεύτηκα από αυτή την περίεργη ιστορία ενός ασθενή που ξυπνάει από το κώμα του για μια μόνο μέρα, πριν σβήσει για πάντα. Το ερώτημα «τι θα έκανες αν ήξερες πως έχεις μόνο μια μέρα ζωής?» μπορεί να μην το ακούμε για πρώτη φορά, όμως ο τρόπος με τον οποίο η σειρά αρνείται να γλιστρήσει σε ευκολίες περί λύτρωσης, είχε κάτι να μου πει ως θεατή. Ιδιαίτερο επεισόδιο, περίεργο, αγαπημένο. Ανακαλύψτε το, κι ας μην παρακολουθείτε τη σειρά.

42. Heroes 1x10 Six Months Earlier
Ξέρετε πώς όλες οι σειρές νιώθουν κάποια στιγμή την υποχρέωση να μας γυρίσουν πίσω στο Year One των ηρώων τους, και το αποτέλεσμα είναι συνήθως βαρετό και άνευρο? Ε, ο Tim Kring είχε άλλη άποψη, κι έτσι πέταξε σε αυτό το flashback ένα σκασμό πληροφορίες και αποκαλύψεις, για τη φύση των δυνάμεων των ηρώων του, για την άγνωστη προέλευση του εχθρού τους, και για το πώς όλα αυτά τα mumbo-jumbo που ακούγαμε τόσο καιρό περί πεπρωμένου έχουν ρεαλιστική βάση στο σύμπαν του Heroes.

41. 24 5x16 10:00 PM – 11:00 PM

Εδώ αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο twist που έχει παίξει στους θεατές του το 24 από τις θρυλικές μέρες της Nina Myers! Για 40 λεπτά χτίζεται μια ατμόσφαιρα αβεβαιότητας που προσωπικά με οδήγησε στα πιο ακραία παλαβά συμπεράσματα («Ο Aaron είναι ο προδότης!», «Η Nina είναι ζωντανή και δίνει πληροφορίες στους τρομοκράτες!») αλλά κάτι οι έντεχνοι αντιπερισπασμοί, κάτι η απίστευτη περσόνα που είχε στήσει ο Gregory Itzin καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, τη στιγμή της μεγάλης αποκάλυψης έζησα μια από τις λίγες στιγμές αυθεντικού σοκ που μου έδωσε η τηλεόραση μέσα στο 2006.


>Still to come: The Sopranos, Alias, Friday Night Lights...

3 σχόλια:

  1. Naiiii eixa ksexasei se ti sygklonistiko simeio mas eixe afisei to Entourage. Afou epestrepse aisios to Rome, mpike auto stin koryfi ton pio anamenomenon shows.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό post, Θοδωρή.

    ">Still to come: The Sopranos, Alias, Friday Night Lights..."

    RE: Alias -- θα προσπαθήσω να επηρεάσω την κριτική επιτροπή με μια ψήφο για το "Maternal Instict" με μια exceptionally classy Amy Acker...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To τελείωσες ρε θηρίο? Μα δεν ήταν άψοφη η Amy Acker? Γενικά το τελευταίο σερί επεισοδίων μου άρεσε πάρα πολύ σα σύνολο, αλλά και μεμονωμένα. Μόνο καλά επεισόδιο, αν εξαιρέσουμε εκείνο με τον τραγικά κακοστημένο και κακοπαιγμένο θάνατο της [...]. Κατάλαβες. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή