The "24" double bill

Spoilers και σχόλια για το διπλό 24 αυτής της εβδομάδας.

Πρέπει να πω οτι η σειρά φέτος δοκιμάζει όλο και περισσότερο την αντοχή της στον Καρχαρία, λες και το τραβάνε επίτηδες για να δουν σε ποιο ακριβώς σημείο το σκοινί θα σπάσει οριστικά. Διορθώστε με αν κάνω λάθος: πίσω από την φετινή απειλή, και υπεύθυνος για την βόμβα που έσκασε στο L.A., είναι ένας απόστρατος της KGB που βασικά θέλει να εκδικηθεί τις Η.Π.Α. για τη νίκη τους στον Ψυχρό Πόλεμο? Δεν είναι απλώς οτι μιλάμε για ένα τραγικά παμπάλαιο και ξεθωριασμένο -από το πολύ παίξιμο- κλισέ, αλλά κυρίως διότι είναι υπερβολικά old school για πολιτικά απενοχοποιημένο σύγχρονο θρίλερ σαν το 24. What's next? Ένας Γερμανός Ναζί που θέλει να εκδικηθεί για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο?

Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να μετράνε ως το 10 προτού μιλήσουν, ώστε να ακούσουν μέσα στο κεφάλι τους αυτό που σκοπεύουν να πουν για να σιγουρευτούν οτι δεν είναι μπαρούφα ολκής. Μιας και από το μονόλογο του Gredenko, το μόνο που έλειπε ήταν ένα "Bwahahahaha" στο τέλος, νομίζω την ίδια μέθοδο πρέπει να αρχίσουν να ακολουθούν και οι παραγωγοί του 24. Είμαι σίγουρος οτι κανείς τους δεν στάθηκε να διατυπώσει αυτό το storyline στα φωναχτά, προτού δώσει το ΟΚ. Σοβαρά, δοκιμάστε το. Πείτε φωναχτά "απόστρατος της KGB θέλει να εκδικηθεί την Αμερική για τον Ψυχρό Πόλεμο." Yikes. Ελπίζω να του φορτώσουν μερικά παραπάνω κίνητρα στη συνέχεια γιατί αυτό μου κατέστρεψε λίγο-πολύ όλο το δίωρο.

Δε χρειάζεται και πολύ, όταν βλέπουμε τρομοκράτες να βασανίζουν ανθρώπους με ηλεκτρικά τρυπάνια (την ωμοπλάτη ρε φίλε? Εντελώς random!), παππούδες να απαγάγουν εγγονούς, και απλούς αναλυτές της CTU να ανατινάζουν πράγματα λες και έχουν παρελθόν στις ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Είμαι επί μια ώρα στο τσακ για να σκάσω στα γέλια, ήρθε ο απόστρατος και το σχέδιο εκδίκησής του και απλά λύθηκα.

Δυστυχώς, και με ελάχιστες εξαιρέσεις, αυτό το δίωρο ήταν απλώς βαρετό όταν δεν ήταν ξεκάθαρα γελοίο. Ποοολύ μπλα-μπλα χωρίς αιτία στη CTU (καλός και χρυσός ο Bill Buchanan, και λατρεύω τον James Morrison, αλλά γιατί πρέπει να υποφέρουμε αυτά τα ανούσια 5λεπτα της Αντιτρομοκρατικής κατά τη διάρκεια των οποίων δε συμβαίνει απολύτως τίποτα? Ο Bill ακούει απορημένος τον Jack! Ο Milo απαλάσσει την Chloe από τα καθήκοντά της! Ο Μilo την ξαναφέρνει πίσω! O Βill κοιτάζει απορημένος τον Jack! Riveting stuff.) και ένας Wayne Palmer στο Λευκό Οίκο που εμφανέστατα δεν δουλεύει.

Μέσα σε όλο τον πανζουρλισμό, πρέπει να σημειώσω δύο θετικά. Η σκηνή της επανένωσης του Jack με την Chloe ήταν απλά υπέροχη. Υπέροχη. Και στο Λευκό Οίκο, μπορεί ο μικρούλης Palmer να κοιμίζει το έθνος through the tragedy, αλλά ο Tom Lennox πάει να κάνει γερό παιχνίδι. Έχουμε πολλές σεζόν να δούμε κάποιο καλό πολιτικό power play, και ο Powers Boothe είναι ο άνθρωπος για να το κάνει, διάολε! Αλλά για την ώρα δεν έχουμε ιδέα ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις ενέργειες, δεν ξέρουμε καν ποιες είναι οι ενέργειες αυτές, ενώ μου είναι αδύνατον να πάρω όσα λέει ο Tom, at face value. Σιγά μη δεν έχει αυτός τρίδιπλη ατζέντα... Κρίνοντας αποκλειστικά αυτές τις δύο ώρες, δηλώνω ξεκάθαρα απογοητευμένος, αλλά μετά από αυτές τις εξελίξεις κρατώ τουλάχιστον μια αισιοδοξία οτι επιτέλους (έστω και μετά το 1/3 της σεζόν) θα δούμε επιτέλους και ένα ενδιαφέρον storyline πέραν όσων αφορούν τον Jack.

Οι καλύτερες σεζόν του 24 ξεχώριζαν γιατί είχαν πάντα έναν έναν σπουδαίο παίχτη πέραν του Jack, και ακόμα και οι πιο άνισες είχαν κάτι να επιδείξουν στον τομέα. (George Mason! Dina Araz! Οι Logans! Το πούμα!) Στην 6η σεζόν το μόνο που έχουμε ως τώρα είναι τον μικρό Wayne να νομίζει οτι είναι Πρόεδρος. Γιατί τέτοια χάλια ρε παιδιά?

8 σχόλια:

  1. Wow, ego den tha eixa tosa polla na grapso ektos apo "bo-ring!" alla ego den eimai esy and that's what makes me special. :p Ti ithela na po omos? Den thymamai. I think it was: Me anisixei auto to paixnidi pou paizetai sto ypogeio tou White House giati mou thymizei season ? me to praksikopima enantion tou Real President Palmer pou itan stupid kai bareto. Pantos not all hope is lost giati yparxei i (aoristi) yposxesi tis epistrofis ton Logans. Mexri tote mporoume na thaumazoume to apsogo ksyrisma tou Jack.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επ, λίγα λόγια για την δεύτερη σεζόν! Είναι ο αγαπημένος μου Logan-less κύκλος του 24, και λάτρεψα εκείνο το storyline με το 25th Amendment (όχι πραξικόπημα, άσχετη! :P)

    Τώρα μπορεί να γίνει το πραξικόπημα, καθώς δε μου μοιάζουν και πολύ νομικοφανείς οι διαδικασίες που θέλει να κινήσει ο Cad Lowe.

    Αλλά τεσπά, τι λέμε τώρα. You had me at "bo-ring". ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To blog σου είναι ΘΕΙΚΟ!
    Μόλις το ανακάλυψα , ντροπή μου!!!

    ΜΑ ΚΑΑΑΡΙ να έγραφες και για τα αγαπημένα BOSTON LEGAL και HOUSE M.D.!!!

    Θα περνάω συχνά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thanks!! Θα χαρούμε να σας δεχόμαστε!

    Το Boston Legal υπάρχει ένας και μοναδικός λόγος που δεν το βλέπω, κι αυτός είναι διότι ως σωστοί επιστήμονες που είμεθα άλλωστε, περιμένω πρώτα να δω Ally McBeal και Picket Fences (έρχεται επιτέλους σε DVD) γιατί δε θέλω η πρώτη μου επαφή με τον David E. Kelley να γίνει μέσω του William Shitner. Άσε που είναι και στην 3η σεζόν του (σωστά? 3η ή 4η?) και ποιος τρέχει τώρα να κατεβάζει 20άρια gigabytes!

    To House πάντως το παρακολουθώ, εν γένει. Εδώ και κανά δίμηνο το έχω παραμερίσει, δυστυχώς, αλλά το πρόσφατο επεισόδιο που συζητήθηκε όσο κανένα άλλο της σειράς, το είδα, μου άρεσε, και το σχολιάσα!

    Τhanks for stopping by! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλισέ μεν το masterplan του Γκρεντένκο, αλλά τόσα και τόσα άλλα endgames δεν ξλερουμε ακόμη που σχετίζονται μαυτό; Άλλοστε σκέψου, θα μας έδιναν μια τέτοια απάντηση εωτελώς χαλαρά στο 9ο επισόδειο; Μάλλον ένα πιόνι είναι που νομίζει ότι κάνει και κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, οτι είναι πιόνι, είναι! (εκτός αν έχουμε περίπτωση Marwan που ήταν ο Κακός από την αρχή της σεζόν ως το τέλος.) Απλώς το κίνητρο αυτό μου φάνηκε εντελώς old school James Bond. Ξέρεις, δεν ήταν καν κάτι σχετικό με την απόσχιση της Τσετσενίας ή κάτι σημερινό, όπως πέρσι με τον Julian Sands. Ψυχρός Πόλεμος ρε! LOL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εμένα μέχρι στιγμής δεν με έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα η έκτη σεζόν. Πολλή δράση ναι, αλλά σεναριακά τρία πουλάκια κάθονταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και άριχσε φοβερά ρε γαμώτο. Άρχισε με τον Jack να δαγκώνει κάποιον μέχρι θανάτου! Πώς χάνεις τη μπάλα μετά από αυτό? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή