Heroes: Who's your daddy?

Spoilers για το τελευταίο Heroes.

Yay! Τα δύο πρώτα post-hiatus επεισόδια ήταν βαρεμάρα σκέτη, αλλά εδώ κάτι πάει να γίνει! Καταρχάς είχαμε τη μεγάλη αποκάλυψη (που όπως διαβάζω, είχε πρακτικά spoil-άρει το NBC στα promos πριν την προβολή του επεισοδίου-- nice work, assholes) η οποία με ψιλο-άφησε μαλάκα. Αυτό μάλλον σημαίνει οτι ο Peter και η Claire θα μείνουν απλώς φίλοι. Περισσότερα πάνω σε αυτή την αποκάλυψη θα έχουμε φαντάζομαι στο επόμενο επεισόδιο, οπότε για την ώρα ας πω δυο λόγια για τα όσα συνέβησαν σε αυτό.

Καταρχάς έλειπαν παντελώς οι δυο πιο βαρετοί χαρακτήρες ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ κι αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στη σειρά. Από την άλλη βέβαια, το κακό είναι οτι ο ουσιαστικός πρωταγωνιστής σπατάλησε τα δύο τελευταία επεισόδια σε έναανούσιο storyline που δεν είχε απολύτως τίποτα να κάνει με τίποτα. Yawn. Θα μπορούσε ο πραγματικός πρωταγωνιστής της σειράς να μην είναι ο Hiro (he's so 2006, έτσι κι αλλιώς) αλλά ο emo-boy Peter? Αυτή τη στιγμή είναι αυτός (και προφανώς η Claire-- θα επανέλθω) που κρατάνε τη σειρά. Έχει έναν cool μέντορα, έχει apparently όλες τις δυνάμεις που παίζουν και για να μην τα πολυλογούμε είναι αυτός που θα βρεθεί στην τελική μάχη με τον Sylar. Δε μπορώ να μην αναφέρω οτι τη στιγμή που ο Eccleston πέταξε τον Ventimiglia και την ενοχλητική φράντζα του από την ταράτσα του κτιρίου, πρακτικά χειροκρόταγα!

Και δυο λόγια για την Claire και τους περί αυτής. Δεν έχω ιδέα πού το πάνε με τον HRG, κι αυτό είναι κοπλιμέντο, φαντάζομαι. Στην πλευρά των αγγέλων δε μοιάζει να είναι-- αλλά άμα εκεί βρίσκονται κάτι τύποι σαν τον Μοχίδερ, τότε είναι καλύτερα εκεί που βρίσκεται. Από την άλλη, δε μπορούμε ως κοινό να ορκιστούμε οτι τον έχουμε να διαπράττει κάτι αληθινά εγκληματικό. Ναι, έχει μια πολύ ελεύθερη αντίληψη των ορίων της ηθικής, αλλά το γεγονός παραμένει, πως κάθε του πράξη μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί θεωρώντας πως προστάτευε την κόρη του. Μέσα σε όλα έχουμε και τον Haitian και την μυστική συμμαχία του με την Claire, και όλα αυτά μας κάνουν για ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό γκρουπ χαρακτήρων. Πολύ συχνά ψέγω τους σεναριογράφους για το επιεικώς μετριότατο γράψιμο, αλλά εδώ πρέπει να παραδεχτώ πως ο Tim Kring και η ομάδα του έχουν καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο: να έχουν τόσους χαρακτήρες που να μην ξέρουμε ακριβώς πού στέκονται, όχι όμως επειδή αλλάζουν loyalties κάθε τρεις και λίγο (a la Lost) αλλά επειδή οι πράξεις τους είναι ασαφείς μέσα στη συνέπειά τους. Hats off στην ομάδα.

Εξαιρώντας το νεκρό βάρος (Μοχίδερ, Parkman) που έλειπε αυτή τη βδομάδα, και μερικούς ακόμα ενοχλητικούς που δε μοιάζουν να έχουν κάποιο ιδιαίτερο δεσμό με το κεντρικό storyline (Niki, D.L., Simone, Isaac), οι υπόλοιποι χαρακτήρες της σειράς (HRG, Peter, Nathan, Claire, Hiro, Syler, Haitian, Claude) έχουν πλέον συνδεθεί όλοι μεταξύ τους επαρκώς -και με τέτοιο τρόπο- ώστε η ιστορία να μπορεί πλέον να κυλήσει προς 300 διαφορετικές μεριές. Αυτή τη στιγμή, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν για το Heroes...

2 σχόλια:

  1. παρατήρησα ότι όλα τα αγόρια τρελλαίνονται με αυτή τη σειρά! γιατί; το concept της είναι τόσο περασμένης δεκαετίας! και η αποκάλυψη σε αυτό το επεισόδιο, τίποτα το ιδιαίτερο. ο μόλντερ πότε θα εμφανιστεί να μας δώσει απαντήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου! Το να βλέπω το Heroes σε year-end lists ή να το τοποθετούν θεατές στις αγαπημένες τους σειρές παραμένει κάτι πλήρως ακατανόητο για μένα. Είναι ένα απλό, χαζοχαρούμενο υπερηρωικό κόμικ, και σε αυτή και μόνο τη βάση, το διασκεδάζω.

    Φαντάζομαι θα υπάρχει πάντα ένα τεράστιο κομμάτι κοινού που θα θέλει πάντα τις X-Files-esque αναζητήσεις του, δεν το εξηγώ αλλιώς. (αν και εκείνο ήταν σαφώς ποιοτικότερο show, ακόμα στην παρακμή του.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή