HIMYM, Season 2, Episode 15


Spoilers και σχόλια για τον Ted και τη σπάνια δεκάρα του.

Κοιτάω την κεντρική σελίδα του blog και τρομάζω. Δεν ξέρω αν ήταν η διάθεσή μου σκατά την περασμένη εβδομάδα ή όντως η τηλεόραση πήγε ξαφνικά κατά διαόλου, αλλά πριν από αυτό εδώ το επεισόδιο, ουσιαστικά το αμέσως προηγούμενο επεισόδιο που πραγματικά απόλαυσα ήταν... από την ίδια σειρά. Και δεν είναι τυχαίο. Το HIMYM είναι ζήτημα αν έχει παρουσιάσει ένα ή δύο μέτρια επεισόδια φέτος (δεν λέω κακά-- απλώς μέτρια, επιπέδου "Columns") και όταν συνειδητοποίησα πως είχα πιάσει ένα γελοιωδώς μεγάλο σερί αρνητικών απόψεων, ήταν αμέσως το show που έτρεξα να δω γιατί ήμουν σίγουρος οτι η κατάρα θα έσπαγε.

Και φυσικά το καταδιασκέδασα ως συνήθως, καθώς η σειρά δοκίμασε για μια ακόμη φορά κάτι διαφορετικό. Όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αλλού, αλλά το σημαντικό είναι πως οι ίδιοι οι σεναριογράφοι εδώ δεν επαναλαμβάνουν τους εαυτούς τους. Το κλείσιμο της ιστορίας με τον Ted να ευθύνεται για όλα ήταν μάλλον αναμενόμενο, αλλά από την άλλη δε νομίζω οτι νοιάστηκε κανείς να μας το πουλήσει ως ανατροπή, και πολύ ορθώς. Εν τέλει, δεν είχε και σημασία, καθώς όλα τα λεφτά εδώ ήταν στη σπονδυλωτή ιστορία με το κάθε κεφάλαιο να έχει για πρωταγωνιστή έναν διαφορετικό χαρακτήρα.

Προσωπικό αγαπημένο, εκείνο όπου ο Barney κερδίζει τον μαραθώνιο στο άνετο. Όλο πίστευα οτι κάποια κομπίνα έχει στήσει, όπως και οι φίλοι του, αλλά τελικά το punch line της ιστορίας δεν ήταν στον ίδιο το μαραθώνιο, αλλά αργότερα στο μετρό. Ο ανάπηρος Barney, ο Ted καθώς πήδηξε για να τον προλάβει, η τελική σκηνή με την άνευ όρων παράδοση του Barnicle, όλο απίστευτο απ'την αρχή ως το τέλος. Από τις υπόλοιπες, θα θυμάμαι μέχρι να πεθάνω τον μονόλογο "You are... Marshall. You are Marshall! YOU ARE MARSHALL!!", και θα θυμάμαι πάντα με απορία το πόσο πολύ φαγητό έφαγε (τρόπος του λέγειν) ο τυπάς με τον συναγερμό, από τις κοπέλες στην ουρά!

Και μια απορία μετά και την τελευταία σκηνή του επεισοδίου. Είμαι ο μόνος που βλέπει ως πιθανό σενάριο το να μη γνωρίσουμε ποτέ την actual Μητέρα στη σειρά?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου