Lost: Stranger in a Strange Land


To χειρότερο επεισόδιο των 3 χρόνων του Lost? Discuss.
Spoilers μετά το άλμα.

Κάποτε ο Jack μου άρεσε. Πολύ. Στις αρχές της 2ης σεζόν τον είχα περιγράψει λέγοντας πως είναι ό,τι κοντινότερο έχουμε δει στο χαρακτήρα της Buffy από τότε που τελείωσε η σειρά του Joss Whedon, και από τότε οι σεναριογράφοι του Lost έχουν κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να με γελοιοποιήσουν. Εκεί που η Buffy είχε τόσα άλλα layers κάτω από το σύνδρομο του σωτήρα που την χαρακτήριζε, ο Jack (χάρη στην εμφανή αδυναμία του Lindelof να κάνει κάτι άλλο με τον χαρακτήρα) είναι εδώ και καιρό ένας ακόμα μονοδιάστατος ηθικολόγος χαρακτήρας, από αυτούς με τους οποίους είναι γεμάτο ένα τυχαίο υπερηρωικό κόμικ που μπορείς να επιλέξεις στα ράφια του Forbidden Planet. Μόνιμα οργισμένος, με ξεκάθαρα ορισμένες γραμμές στο characterization του, ξεροκέφαλος, με αδυναμία σύνδεσης με τους γύρω του. Όλα αυτά τα είχαμε πιάσει από πρόπερσι, κι απλά από ένα σημείο και μετά ελπίζεις να συμβεί ένα εκ των εξής δύο: α) να δούμε εξέλιξη στο χαρακτήρα ή β) να σταματήσουμε να ασχολούμαστε κάθε δεύτερη Τετάρτη!

Πού τέτοια τύχη. Ο Jack έχει φτάσει αισίως τα 7 flashbacks και αυτό πρέπει να ήταν με διαφορά το χειρότερο. Πρέπει να ξεκαθαρίσω οτι δεν κατάλαβα τι είδαμε. Ο Jack πετάει έναν χαρταετό, η Bai Ling τον πλησιάζει, κοιτάζονται βαθιά και με νόημα, και 20 λεπτά αργότερα αυτός απαιτεί γκαρίζοντας από αυτήν να του φτιάξει ένα τατουάζ που να λέει οτι είνια ηγέτης γιατί apparently αυτό είναι το χάρισμά της. Μισό λεπτό αργότερα τον Jack σαπίζουν στο ξύλο κάτι ντόπιοι, η Bai Ling κλαίει, ο Jack κοιτάζεται με νόημα με την Juliet στην πρύμνη του καραβιού, "I'm the king of the Wooooorld!", τέλος. WTF?!

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι έβλεπα, γιατί το έβλεπα, τι υποτίθεται οτι σήμαινε. Υπήρχαν αλήθεια άνθρωποι που έδιναν μία για την προέλευση των τατουάζ του Jack? Lindelof, είσαι στα καλά σου? Ξέρεις τι μας ενδιαφέρει? Μας ενδιαφέρει να ξέρουμε γιατί οι Others απήγαγαν παιδιά και γιατί έφεραν τον Michael σε θέση να σκοτώσει την Ana Lucia. Κι εμείς χάνουμε 40 λεπτά από τη ζωή μας για να μάθουμε πώς απέκτησε ο Jack τα τατουάζ του! Και η Kate ρωτάει τον Τέτοιον γιατί γίνονται οι απαγωγές, αυτός απαντάει "γιατί έτσι τα παιδιά αποκτούν καλύτερη ζωή" και η άλλη η ηλίθια αντί να ρωτήσει τι σημαίνει αυτό, γνέφει όλο νόημα στον Sawyer, ο οποίος επιστρέφει το τρίσβαθο βλέμμα?!

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?

Η σειρά έχει βυθιστεί στα 12 εκατομμύρια θεατές (series low την περασμένη βδομάδα) και όπως το βλέπω πλέον, η απόφαση να σταματήσει η σειρά στην 5η σεζόν δεν είναι κάτι που ο Lindelof θα πιέσει να συμβεί για δημιουργικούς λόγους, αλλά που ο Steve McPherson θα επιβάλει στους δημιουργούς για λόγους οικονομικούς. Αλλά πρώτα, είμαι σίγουρος οτι θα βρεθεί χρόνος ώστε να μάθουμε σε flashback τη συναρπαστική ιστορία του πώς ο Charlie αγόρασε την κιθάρα του and got his groove back.

Pathetic.

10 σχόλια:

  1. WTF indeed.

    Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερη φαν του LOST αλλά μετά από αυτό το επεισόδιο έχω μείνει άφωνη (και όχι με την καλή έννοια).

    Βοήθειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα... Τι ελεεινό επεισόδιο ήταν αυτό; ΠΑΛΙ Ο JACK; Έχω βαρεθεί να βλέπω flashback του. ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ FLASHBACK του BEN, ΓΑΜΩΤΟ! Της Juliet, πάλι, έστω! Αλλά του Jack; Τον έχετε ξεσκίσει τον άνθρωπο...

    Ελπίζω να πεθάνει ο Charlie σύντομα. Άσχετο, αλλά ήθελα να το πω. Αφού μας το είπαν, είναι γραφτό, γιατί το καθυστερούν λοιπόν; Άντε, να ψοφήσει, και να πάει και την Claire μαζί του. Κι άμα θέλουν να μην είναι μόνοι τους, και το μωρό. Και τον Πάολο. Και το Locke. Και το Jack. Και την Kate. Και το Sawyer. Και το Hugo. Και... Και... Και... ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    Μήπως το παράκανα;;; *thinks*
    ΜΠΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία, μου αρέσει που συμφωνούμε όλοι για Charlie.

    Αν μας δείξουν flashback για τον Ben υποθέτω πως θα αποκαλυφθούν τόσα πολλά για τα μυστήρια του νησιού, που λογικά θα το κρατάνε για το season finale.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Please... Oh please... KILL JACK AND CHARLIE! Amesa omws!

    Gelasa apisteyta me to post sou. Pes tous ta!!! Ti ahdies htan aytes pali??? Bai Ling O,TI NA 'NAI!!!

    Jack: EIMAI hgeths *mpouaaaa*

    Eleos Jack ksepezepse ligo...

    O ouranos egine mwb...

    Kleboume paidia "giati exoun kalyterh zwh etsi"...

    Kai meis oloi koitame san hli8ioi k kremomaste ap ta xeilh ka8e xanou prwtagwnisth gia na doume MPAS k ekmaieysoun kana mystiko ap tous "allous". Boh8eia mas de les tpt sofia...

    Epishs to tetradaxtylo podi-agalma sthn allh pleyra tou nhsiou ti rolo barouse 8a mou pei kapoios??? (season 2...)

    A kai h mhtra 70xronhs se swma 20xronhs epishs :D Exw parei prefa pws oi others kanoun peiramata "eygonikhs" ap ton 2o kyklo alla gia poio logo ekei? Ti allo krybetai ktl ktl ktl... Etsi k kopei h seira prin apanth8oun ta erwthmata mou 8a tous kapsw to sta8mo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Bai Ling guest star sto Lost. To eidame ki auto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8ewrhsa to epomeno epeisodio "Tricia Tanaka is Dead" akomh xeirotero... An mporeis na fantasteis... Alla ayth einai mono h gnwmh h dikh mou (k ths filhs mou pou to blepoume mazi ka8e bdomada :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωωωωωχ αν το επόμενο είναι χειρότερο από αυτό, καλύτερα να μην κάνω τον κόπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oxi re, den einai xeirotero. Einai pio euxaristo, analafro, anodyno (no Bai Ling)... basika einai san to Little Miss Sunshine! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή