Veronica Mars, Season 3, Episode 12

Spoilers για το 3ο από 6 μέρη του δεύτερου μυστηρίου της Veronica Mars.

Μπορώ τώρα να κάτσω και να γράψω ένα κείμενο για τα όσα συνέβησαν σε αυτό το επεισόδιο, για το προβλέψιμο φινάλε που αντιστρέφει και πάλι το character development της Veronica, για το συγκινητικό τηλεφώνημα του Logan που η σκυλάρα ούτε καν μπήκε στον κόπο να το ακούσει στον τηλεφωνητή, για το πιθανό ειδύλλιο του Keith, για τον Wallace που από επεισόδιο σε επεισόδιο θα ανακαλύψει κάποιος το πτώμα του πεταμένο σε ένα χαντάκι, και για ό,τι άλλο συνέβη σε αυτό το επεισόδιο και το έχω ήδη ξεχάσει. Αλλά θέλω να κάνω μια γενικότερη παρατήρηση για την εξέλιξη της σειράς.

Νιώθω οτι κάπου οι συμβιβασμοί του Rob Thomas προκειμένου να συνεχίσει η σειρά, έχουν σταματήσει να αξίζουν τον κόπο. Το επεισόδιο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου μυστηρίου, αλλά δε μοιάζει με τέτοιο. Όπως και στο στόρι του βιασμού, το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε ένα φουσκωμένο από στοιχεία και αποκαλύψεις φινάλε, ενώ για ένα μήνα πριν έχουμε δεν ασχοληθεί πρακτικά καθόλου. Ακόμα και η σκηνή του Keith με τη χήρα O'Dell έμοιαζε περισσότερο με ρομάντζο παρά με αληθινή αστυνομική έρευνα, κάτι που ισχύει στο πολλαπλάσιο για τις σκηνές της ίδιας της Veronica. ΟΚ, κατανοώ την οπτική της, αλλά από ένα σημείο και μετά ήθελα να αρχίζω να της φωνάζω. Φαντάζομαι υπάρχει μια μερίδα κοινού της σειράς που απολαμβάνει ιδιαίτερα αυτό το συνεχές angst αλλά εγώ έχω κουραστεί. Ας τα φτιάξουν ή ας τα χαλάσουν. Ας είναι και on and off again. Αλλά όχι σε κάθε επεισόδιο άλλη δουλειά να μην έχουμε, ε?

Ο Thomas οδηγεί τη σειρά σε μια κατεύθυνση όλο και περισσότερο Monster-Of-The-Week (με αποκορύφωμα τα τελευταία 5 επεισόδια, όπου δε θα υπάρχει καν overreaching arc) σε μια προσπάθεια να κάνει τη σειρά πιο προσβάσιμη στον casual θεατή. Αλλά για να ικανοποιήσει και το υπάρχον fan base, έχει εντείνει το focus στο ρομάντζο των δύο πρωταγωνιστών. Όσο αφορά αυτό τον θεατή όμως, ο Thomas έχει αστοχήσει και στα δύο. Ίσως είναι καιρός να αποδεχτεί τόσο αυτός όσο και το CW οτι η Veronica δε θα τραβήξει ποτέ μεγαλύτερο κοινό, γιατί αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα, η σειρά θα κοπεί την άνοιξη και κανείς δε θα νοιαστεί και ιδιαίτερα. Τουλάχιστον τα all-time low νούμερα που μαζεύει εδώ και κάμποσες εβδομάδες, αυτό υποδεικνύουν...

2 σχόλια:

  1. Ti agxos ki auto me tin Veronica... apo tote pou ksekinise oloi zoun me to fobo tou cancellation. Sit back and enjoy, people, kai an kopei den egine kai tipota, edo kopike to Firefly! To Freaks and Geeks!
    Anyway, epeidi persi den eixa katalabei tipota apo auta pou ginontan (kai mexri simera akoma den exo katalabei ti rolo baragan oi Fitzpatricks -- actually, den iksera kan poioi itan, opos apodeixthike sto proto ep tis 3 pou diabasa sto blog sou oti autos pou itan sto autokinito me ton Keith itan enas ek ton aderfon), den me enoxlei pou exei pio apla epeisodiakia fetos. Bebaia ego pote den theorousa ton Rob Thomas theo opos eseis. You know who you are.
    Kai oso gia ton Logan, kala. na. pathei. Ki ego psilobariemai ta synexi break-ups alla tha mporouse na paei me opoiadipote kai pige me to monadiko atomo pou kserei oti misei i Veronica. Not OK! Team Veronica! TEAM ANGST! (...Girl Power! Nomizo oti oi Spice Girls syzitane gia epanasyndesi and/or tainia.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από όλο αυτό το reply (με το οποίο δε διαφωνώ τρομακτικά) μου έμεινε φυσικά ένα πράγμα.

    Spice Girls. Revisited. Αν το λες για πλάκα, μια είναι πολύ cruel πλάκα. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή