American Idol: Top 11

(Cheese alert) SPARKS FLY!

Ναι, δε μπορούσα να ανατισταθώ. Και γιατί να το κάνω κιόλας, μιας και η διαγωνιζόμενη που λάτρεψα since day one θεωρείται ξαφνικά φαβορί για τον τελικό! Η Shirley Bassey της εξαφάνισε την Shirley Bassey της LaKisha, και μαζί εξαφάνισε κι ό,τι άλλο παίχτηκε στην Βρετανική βραδιά του Idol.

OK, ψέμματα. Δεν εξαφάνισε τον Sanjaya κατ'αρχάς. Τον οποίο δηλώνω οτι παρακολούθησα (και ορκίζομαι οτι δεν υπερβάλω) κατά το ήμισυ κουκουλωμένος γιατί απλά δεν άντεχα να βλέπω. Καθώς έκλεβα καμιά ματιά πέτυχα το κοριτσάκι που έκλαιγε το οποίο ήταν όλα τα λεφτά, αν και είμαι σίγουρος οτι το φύτεψε εκεί πέρα το FOX.

Τι άλλο είδαμε? Well, ξέρω σίγουρα τι άλλο αξέχαστο ΔΕΝ είδαμε, και αυτή η αναφορά πάει από όλα τα αρσενικά με πολλή αγάπη εξ ημισείας στην Haley και στην αδερφή του Sanjaya. Χαίρομαι που απόψε δε θα φύγει κανείς τους, γιατί στατιστικά μέσα σε δύο εβδομάδες θα έχουμε δει τουλάχιστον λεσβιακό σεξ με το ρυθμό που γδύνεται η Haley από show σε show.

Τι άλλο αξέχαστο είδαμε απόψε? Τον Seacrest να επιχειρεί να κάνει το ρομπότ και καπάκι, όταν ο Blake το έκανε σωστά, να τραγουδάει αυθόρμητα. Άλλη στιγμή που έλαμψε, όταν αρνήθηκε να συμμετάσχει για μια ακόμα βδομάδα στο "δεν είμαι gay, εσύ είσαι!" πανηλίθιο παιχνιδάκι του Simon. Δεν ξέρω, κάτι περίεργο με έπιασε απόψε, και τον συμπάθησα πολύ τον Ryan.

Μπορεί να ήταν γενικά η βραδιά. Γιατί πρέπει να πω πως ήταν ένα από τα καλύτερα performance shows του Idol, με τις κομματάρες του, τις ερμηνειάρες του, τα ναυάγιά του, το κοριτσάκι που έκλαιγε με τον Sanjaya... Την καταδιασκέδασα τη βραδιά! (Και το ίδιο ίσως και οι τεχνικοί, καθώς το show έμοιαζε all over the place σε κάποιες στιγμές. Η κάμερα καθώς έπεφτε μου θύμισε Blair Witch Project.)

Kαι οι coaches! Οι καλύτεροι ever? Τη Lulu τη λάτρευα από τότε που είχα πρωτοδεί το To Sir With Love, μια από τις αγαπημένες μου ταινίες και ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, επίσης, οπότε με το που είδα ξανά τη λατρεία μου δεν περιγράφεται η χαρά μου! Και πόσο spot on ήταν στα σχόλιά της? Μόνο μία δεν την άκουσε, και απόψε πρέπει να έχασε το μισό κοινό της.

Ναι, στη LaKisha αναφέρομαι, που επιμένει παλιομοδίτικα ενώ η Jordin της κλέβει τους φαν. Σε αυτό το σημείο δε θα εκπλαγώ καθόλου αν η Kiki τερματίσει εκτός 5άδας. Όχι οτι αξίζει τέτοια μοίρα, αλλά με τη μικρή να ανεβαίνει τόσο εντυπωσιακά από τη μια βδομάδα στην άλλη, το κοινό που γουστάρει τέτοιες ερμηνείες πόσο πολύ να χωριστεί πια? Όσο για τη Melinda, θα αναπαράγω απλώς ένα σχόλιο τον David Mills του Wire και του NYPD Blue:
Melinda... I'm trying to figure out what's missing there. Technically exquisite, emotionally connected to the lyric, nice stagecraft... why don't I give a shit?

Χμ, ίσως το οτι δεν βρισκόμαστε στο 1950?

Should go: Gina. Ναι, υπάρχουν χειρότεροι αλλά τουλάχιστον με διασκεδάζουν. Αυτή η ψευτοροκού με έχει φέρει στα όριά μου.

Will go: Stephanie. Ποτέ δεν την κατάλαβα, και τώα που επιτέλους τη θάψανε σύσσωμοι κοινό και κριτική, είναι με το ένα πόδι έξω. Αλλιώς, καραδοκεί ο Sligh που συνεχίζει να κάνει τα πάντα λάθος. (και με τέτοια ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ! Ο γάτος μου θα έσκιζε αν τραγούδαγε το "She;s Not There", διάολε!)

Best of the Night: (και της σεζόν. Τουλάχιστον. Chills, people. Chills!)

5 σχόλια:

  1. De kserw an eimai yperbolikos s ayto pou 8a pw, isws na einai h ka8ola bareth mera, alla enoiwsa to rigos! Mou hr8e na klapsw me th fwnh ths Jordin kai thn ermhneia ths! Apisteyto... Mesa se olous tous allous ksexwrize kata poly!!!

    Oso gia ton Sanjaya, arxizw k katalabainw giati lene polloi pleon pws de 8eloun na fygei. Exei gelio! He's so pathetic, it's hilarious!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ma to anisixitiko me tous voters tou Sanjaya einai oti --symfona panta me epistimonikes meletes-- ton psifizoun epeidi tous ARESEI. H East Coast, leei, kai to older koino. (A re East Coast, me apogoiteueis.)

    Exo allaksei gnomi gia tin Jordin meta ta 2 teleutaia eps. Mexri tora den tis edina katholou simasia epeidi eixe sgouro malli (yes!) kai therefore tin theorousa xameni apo xeri, alla exei ekselixthei sxetika entyposiaka. Oxi oti eimai fan ksafnika, alla kalo einai na shake things up ligo... for the sake of the show.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sas iketeyw! Deite to neo LOST! Htan 8eiko! Locke I love you! Eswse olo to season! APISTEYTO! Nai! Exw pa8ei parakroush! O Locke pantote htan my favourite...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρούσα δεδομένο οτι για τον Sanjaya ψηφίζουν οι κάφροι, οι μαμάδες και τα 13χρονα κοριτσάκια, μέχρι που έκοψα μια γύρα σε σχετικά φόρουμ τις τελευταίες μέρες και με φρίκη διαπίστωσα αυτό που λέει η gobias.

    Yeesh!

    (To Lost πάει να κάνει εντυπωσιακό σώσιμο στη σεζόν που έδειχνε να είναι η ταφόπλακά του. Το νέο επεισόδιο θα το δω εντός της μέρας, και σε μια περίεργη τροπή των γεγονότων, είμαι excited. Ποιος να το έλεγε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Auto to "yeesh" diabazetai kai san na lei ena prolonged "yes" o Sean Connery...

    ΑπάντησηΔιαγραφή