Battlestar Galactica: SEASON 3 FINALE


Γι'αυτό βλέπω τηλεόραση!

(Mega-post with mega-spoilers ahead. Beware!)

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω από αυτό το φινάλε. Το κεφάλι μου ακόμα γυρίζει από την ποσότητα και μόνο των plot threads που είτε απαντήθηκαν, είτε αναστήθηκαν, είτε άνοιξαν ακόμη περισσότερο σε αυτά τα 45 λεπτά. Αν και πριν τα πάρουμε ένα-ένα, πρέπει να πω πως η απόφαση του SciFi να προβάλει το φινάλε στα δύο ήταν λάθος. Φυσικά δεν είναι κάτι καινούριο, πάντα έτσι κάνει, αλλά αυτή τη φορά είχε σαν αποτέλεσμα να φύγει ένα κομμάτι της απόλαυσής μου (και φαντάζομαι πολλών άλλων θεατών). Από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν προφανές οτι οι Tigh, Anders και Tory ήταν 3 από τους 5 Cylons και με 7 μέρες στο ενδιάμεσο, αυτό το "σοκ" είχε όλο το χρόνο να αναλυθεί σε σημείο που να μην αποτελεί πλέον σοκ, όσο φανταστική κι αν ήταν η εκτέλεση. Συνυπολογίστε σε αυτά και τη βεβαιότητα πολλών από 3 εβδομάδες πριν, οτι η Kara πέρασε από το Μάτι και βρέθηκε στη Γη, και έχουμε εν τέλει ένα ελαφρώς προβλέψιμο φινάλε.

So-- who frakking cares. Ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Όπως είπα και πάνω-πάνω, επεισόδια σαν αυτά μου θυμίζουν για ποιο λόγο αγαπώ τόσο πολύ αυτό το μέσο. Αν δεν ήταν αυτό το επεισόδιο μια ιδανική χρήση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει ως μέσο η τηλεόραση, τότε δεν ξέρω τι είναι. Storylines κορυφώνονται την ίδια στιγμή και οδηγούν σε μια ανατριχιαστική κλιμάκωση, όσο κι αν κάποιος την είχε δει να έρχεται. Χρειαζόταν σωστή ανάπτυξη χαρακτήρων και χτίσιμο για πολλά επεισόδια προκειμένου να έχει το κατάλληλο impact μια τέτοια εξέλιξη, και το Galactica παίρνει άριστα σε αυτούς τομείς.

Και στο φινάλε? Τι ήταν πιο jaw-dropping, η επιστροφή της Kara, το βλέμμα κατανόησης ανάμεσα στον Tigh και την Tory, το ξέσπασμα του Lee ενώ έδινε τη μαρτυρία του, η θέα της ΓΗΣ? Και το πιο φοβερό μέσα σε όλα αυτά είναι πως κανένα από τα ongoing storylines δεν έχει φτάσει στην κατάληξή του. Σίγουρα, πάθαμε όλοι πολλαπλά σοκ καθώς ερχόταν η μία απολάλυψη μετά την άλλη, αλλά ήταν μόνο αυτό: αποκαλύψεις! Φανταστείτε όταν έρθουν και οι εξελίξεις τι έχει να γίνει... Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε κάθε ένα από τα threads.


H δίκη του Baltar. Ξεκινώ από αυτό για διάφορους λόγους. Ήταν το "A" story, έφτασε σε καθαρό κλείσιμο (αλλά γεννώντας κατά πάσα πιθανότητα κάτι νέο), και, ΟΚ, ήταν το μόνο από το οποίο έχω παράπονα. Όχι ο Romo-- αυτόν εν τέλει τον συμπάθησα. Και η αποκάλυψή του οτι δεν ήταν πραγματικά κουτσός είχε έναν winky τόνο αδερλφοσύνης προς τον Lee, οπότε και η έξοδός του του έδωσε πόντους. Το πρόβλημά μου ήταν η γενικότερη εκτέλεση των σκηνών του δικαστηρίου που έμοιαζαν βασικά ένας τομέας στον οποίο οι συγγραφείς του Galactica ένιωθαν ιδιαίτερα άβολα. Ήταν σα να αναπαρήγαγαν όσα είχαν μάθει για το δικαστικό σύστημα από σκηνές δικαστηρίου σε άλλες σειρές. Ο τρόπος που παρουσιάστηκε η κατηγορία κατά του Baltar ήταν ελλιπής, μαρτυρίες θα έπρεπε να έχουν διαγραφεί (ο Gaeta επιχείρησε να δολοφονήσει τον Baltar! Θα περίμενε κανείς πως μια αλεπού σαν τον Lampkin θα το χρησιμοποιούσε για να καταστήσει άχρηστες τις όποιες μαρτυρίες του Gaeta.) και η κατήγορος θα έπρεπε να έχει χεστεί στις ενστάσεις όσο ο Lee Adama έκανε βασικά το case της υπεράσπισης από το witness stand.

Αλλά ξεπερνώντας τις τεχνικότητες, η δίκη έκλεισε με τρόπο που δεν περίμενα. Δεν αναφέρομαι στην αθώωση, αλλά στο πώς αυτή επήλθε, μέσω της ανάπτυξης από τον Lee μιας αποστομωτικής επιχειρηματολογίας υπέρ του κατηγορούμενου. Έχουν γίνει και στο παρελθόν αναφορές για τη μεσσιανική διάσταση του Baltar, και ο Moore δείνει να τις απολαμβάνει καθώς συνεχίζει να προσθέτει στοιχεία που τις επιβεβαιώνουν. Εδώ, πέραν των αμαρτιών που ο Baltar σήκωσε στην πλάτη του στο παρελθόν (θυσιάζοντας τον εαυτό του, ουσιαστικά, προκειμένουν να μην αφανιστεί το γένος του ανθρώπου στη New Caprica) ο Lee υποδεικνύει πως ο πρώην πρόεδρος φορτώνεται αυτή τη στιγμή και τις ενοχές ολόκληρης της ανθρωπότητας που επιβίωσε. Wow. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά δε θα ήθελα να είμαι ο Baltar αυτή τη στιγμή.

Τι αφήνει πίσω του αυτό το storyline? Μια σαφή ρήξη μεταξύ του Adama και της Roslin (για τους οποίους το επεισόδιο ξεκίνησε με μια τυπικά υπέροχη intimate σκηνή μεταξύ των δυο τους) που δε μπορώ να περιμένω να δω πώς θα παίξει, δεδομένου και του καρκίνου της προέδρου που επέστρεψε δριμύτερος. Τελικά είναι μάλλον γραφτό της να οδηγήσει την ανθρωπότητα στη λύτρωση αλλά η ίδια να μην τη δει ποτέ, όπως ήταν widely speculated πίσω στην πρώτη σεζόν. Και ακόμα, η "απαγωγή" του Baltar από ανθρώπους που τον βλέπουν πράγματι ως σωτήρα, ως εκλεκτό. Προετοιμάζεται άραγε ένα νέο status γι'αυτόν, κάτι σαν υποκινητής ενός underground κινήματος των χαμηλότερων στρωμάτων? Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τη σειρά να δοκιμάζει έναν τέτοιου είδους κοινωνικό σχολιασμό με την ένταση και το focus που έριξε και στο πολιτικό aspect της αμερικάνικης πολιτικής στις αρχές της 3ης σεζόν.


The Final Five.
Heh. Εδώ σας θέλω. Καταρχάς ήταν απίθανο το οτι αποκαλύφθηκαν μια κι έξω 4 από τα 5 τελευταία μοντέλα. Αφήστε άλλους να σέρνονται-- Ron Moore means business! Η σκηνή της συνάντησής τους (γεμάτη με άβολα βλέμματα αμηχανίας και δυσκολίας αποδοχής της πραγματικότητας), οι σκηνές που οδήγησαν στην αποκάλυψη (όπου σταδιακά κι επίπονα συνειδητοποιούσαν τι είναι, ταυτόχρονα με τον θεατή), γενικά όλος ο χειρισμός αυτής της μαζικής ανατροπής ήταν υποδειγματικός. Ουσιαστικά είδαμε την αντίστροφη όψη της αντίστοιχης αποκάλυψης από την πρώτη σεζόν, όταν μάθαμε τότε με το καλημέρα την αλήθεια για τη Sharon. Εδώ ο θεατής μαθαίνει την αλήθεια μαζί με τους 4, και δεν πιστεύει στα μάτια του, όπως κι αυτοί αρνούνται να το δεχτούν στην αρχή.

Τα λόγια του Tigh ακόμα ηχούν στα αυτιά μου: "My name is Saul Tigh. I am an officer in the Colonial fleet. Whatever else I am, whatever else it means, that's the man I want to be. And if I die today, that's the man I'll be." Mιλάμε για ανατριχίλες. Ανατριχίλες! Αυτό που έλεγα πριν για τις δυνατότητες του serialized storytelling? Νά'το. Η μνημειώδης κοσμική ειρωνία, το ανεπανάληπτο δράμα του μαχητή, επαναστάση, στρατιώτη Saul Tigh καθώς ανακαλύπτει οτι είναι αυτό που αντιμαχόταν σε όλη του τη ζωή-- χαίρομαι αφάνταστα όταν σειρές δοκιμάζουν να πουν τέτοιες ιστορίες γιατί χρησιμοποιούν σε όλο τους το extent τα περιθώρια που διαθέτει το μέσο. Δε θα ήταν υπερβολή αν έλεγε κάποιος αυτή τη στιγμή πως η σεζόν άνοιξε με τον Tigh ως πιο συγκλονιστικό και τραγικό χαρακτήρα, και κλείνει με τον Tigh ως πιο συγκλονιστικό και τραγικό χαρακτήρα. Και αυτός είναι ο ρόλος που συνήθως κανείς δεν προσέχει. Ο obligatory grumpy second-in-command που απλά γεμίζει το background, στα χέρια του Ron Moore έχει μετατραπεί στην ολοζώντανη καρδιά του διαστημικού έπους του. (Τι θα ήταν όμως, χωρίς τις συγκλονιστικές ερμηνείες του ηθοποιού που τον φέρνει στη ζωή? Δώστε στον Michael Hogan ένα Emmy, αυτό μόνο ζητάω από τα φετινά βραβεία.)

Είναι όμως όπως τα λέει ο Tigh τα πράγματα, στο quote που παρέθεσα παραπάνω? Μπορούν πράγματι οι 4 τους να συνεχίσουν να είναι οι άντρες και οι γυναίκες που ήταν? Θα ποντάρω πως όχι, θα ποντάρω πως η σττρατηγική τοποθέτησή τους στην chain of command του στόλου δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο δεύτερος του Admiral, η δεύτερη της Προέδρου, ο chief των Μαχητικών, και ο δεύτερός του? Χα! Διόλου τυχαίο. Ανατρίχιασα όταν συνειδητοποίησα τη ζημιά που μπορούν πετύχουν οι Cylons με αυτό το στρατηγικό ρουά ματ τους, και κατόπιν άρχισα να σκέφτομαι για ποιο λόγο ενεργοποίησαν τους sleeper agents τους τη συγκεκριμένη στιγμή. Επειδή η Starbuck βρήκε τη Γη? (WOO-FRAKKI'-HOO, by the way! Θα επανέλθω!) Μήπως επειδή Κάτι Απόκοσμο παίζεται με τη Hera και οι Cylons πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να την κλέψουν από τους ανθρώπους? Και μια που ανέφερα τη μικρή, μήπως τώρα ο Chief θα της κλείνει playdates με το μωρό του? (Χο χο)

Και η κρίσιμη τελευταία ερώτηση: Ποιος είναι ο 5ος? Υποθέτει κανείς πως αν οι 5 είναι έτσι κι αλλιώς ιερότεροι από τον τυπικό Cylon (όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις της D'Anna καθώς αυτή ζήταγε συγγνώμη, λογικά, από τον Tigh), τότε ο μοναδικός από αυτούς που δεν ενεργοποιήθηκε ακόμα, τι θα είναι πια? Οι θεωρίες σήμερα δίνουν και παίρνουν. Είναι η Roslin! Είναι η Kara Thrace And Her Special Destiny! Είναι ο Romo Lampkin! Είναι ο Bill Adama! Είναι ο John Locke! Και πώς μπορούν αυτοί που είδαμε τώρα, να είναι Cylons? Δεν γερνάνε τόσα χρόνια? Οι αναμνήσεις τους?! Υπομονή! Όλα θα απαντηθούν, in Ron we trust, δραματουργικά αυτή η εξέλιξη είναι σπουδαία, και βάζω στοίχημα οτι θα τα μάθουμε όλα, ξεκινώντας πιθανώς από την flashback TV movie του φθινοπώρου...


Kara Thrace And Her Special Destiny.
Φανταστικό. Ως ιδέα, ως εκτέλεση, ως προετοιμασία, ως shock-value... τα πάντα υποδειγματικά. Το πεπρωμένο λοιπόν της Starbuck είναι να οδηγήσει την ανθρωπότητα στη γη της επαγγελίας της. Hell yeah! Δεν ήταν ονειρώδες το βλέμμα της καθώς έλεγε στον Lee τα πιο σοκαριστικά λόγια που έχουν ακουστεί σε αυτή τη σειρά από τότε που το όπλο της Boomer έκανε "bang" στην κατεύθυνση του Adama? Και σα να μην έφτανε αυτό, η κάμερα προχωράει δυο στενά παρακάτω, κάνει μια δεξιά στροφή, και στη γωνία είναι η Γη! Damn! Φαίνεται οτι η σειρά μπαίνει στην τελική της ευθεία, huh? (περισσότερα σε δυο λεπτά) Φυσικά κι εδώ από θεωρίες καλά πάμε. Οτι η Kara είναι νεκρή και ο Lee τη φαντάστηκε. Οτι είναι η μετεξέλιξη των Cylons που θα οδηγήσει τα δύο είδη σε ειρηνική συνύπαρξη στη Γη. (εξ ου και το μεγάλο Πεπρωμένο) Οτι είναι, πολύ απλά, ο 12ος Cylon και γι'αυτό δεν πέθανε. Ουφ! Ποιος περιμένει μέχρι τον Γενάρη, διάολε?


All Along the Watchtower.
Ώστε ο Jimi Hendrix είναι ο 12ος Cylon! (έλα, έλα, αυτό είναι το υποχρεωτικό κρύο αστείο της ημέρας! Όλο και κάποια παραλλαγή του θα πετύχατε... παντού.) Η χρήση ενός δείγματος της δικής μας popular culture μέσα στο context του Galactica με άφησε άφωνο. Δεν είναι μόνο οτι μου φάνηκε περίεργα απόκοσμο, αλλά κυρίως πως μετά συνειδητοποίησα τη σημασία του κομματιού. Όχι του συγκεκριμένου-- αν και υπάρχουν μπόλικες θεωρίες και για αυτό. Φυσικά. Αλλά γενικά, τι σημαίνει το οτι οι Cylons είχαν στην κατοχή τους ένα "δικό μας" τραγούδι?

Σε συνδυασμό με τη θέα της Γης στο δίπλα στενό, έρχονται ξανά στην πρώτη γραμμή όλες οι θεωρίες σχετικά με το timeline του Battlestar Galactica. Διαδραματίζεται στο τώρα? Στο βαθύ μας παρελθόν? Στο δικό μας μέλλον? Ενώ το τραγούδι είναι του Bob Dylan, η εκτέλεση που ακούστηκε στην πραγματικότητα της σειράς ήταν καινούρια. Που σημαίνει? Ό,τι θέλετε! Μπορεί το τραγούδι να ήταν δημοτικό των Cylons και να επέζησε για χιλιετίες ακόμη μέχρι το δικό μας παρόν, όταν και διασκευάστηκε από τον Dylan. Μπορεί όμως η σειρά να διαδραματίζεται και στο μέλλον μας, και το "All Along the Watchtower" να είναι ένα από τα στοιχεία της κουλτούρας μας που επιβίωσε, όπως ακριβώς και ο τρόπος ντυσίματος, κοινωνικής οργάνωσης, ομιλίας, κλπ.


My head is still spinning... Με αυτό το αληθινά καταπληκτικό επεισόδιο ολοκληρώθηκε λοιπόν η 3η σεζόν της λατρεμένης σειράς, και τώρα αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το μέλλον. Η 4η σεζόν είναι επιβεβαιωμένη και θα τρέξει για 20 επεισόδια, και προσωπικά θεωρώ πως εκεί πρέπει η σειρά να τελειώσει δοξασμένα. Ο Moore ήδη μας πληροφορεί οτι η ιστορία έχει εισέλθει στο 3ο act της, και είναι απλά θέμα pacing το αν θα κλείσει φέτος ή αν θα χρειαστεί και 5η σεζόν. Αλλά κάτι τα όλο και χειρότερα ratings, κάτι τα άνισα "μεσαία" επεισόδια που κατά κανόνα παράγει το Galactica, νομίζω πως σε αυτό το σημείο η σοφή απόφαση είναι μία και μοναδική. Να πάρει ο Moore το δώρο που του έκανε το SciFi με την παραγγελία -πλήρους κιόλας!- τέταρτης σεζόν, και να ολοκληρώσει το έπος του δίχως πολλά detours. Ίδωμεν.

Η συνέχεια τον Ιανουάριο του 2008. Λυγμ.

15 σχόλια:

  1. Melania sto sagoni apo tin ptosi tou sto patoma.
    Den xoneua pote 100% ton Lee, ena privileged little army brat pou nomizei oti mporei na kanei o,ti thelei, alla edo ton paradextika kai exei olo mou to sebasmo. An kai itan ontos faoul to closing-statement-disguised-as-a-witness-testimony, o typos eixe polla points. "We're not a civilization, we're a gang." So says Lee Adama!
    Parolo pou itan faneri i anatropi me tous 4, ekana to lathos na amfiballo gia ta kotsia (an einai dynaton) tou Moore... ligo prin mazeutoun (Tigh: "Whooooa!") elega oti apla den mporei na mas to kanei auto, alla itan blakeia ek merous mou giati, hello, telos tis season 2! Kai tin Starbuck perimena, alla oxi tin happy-go-lucky dilosi Earth: Stop -- The Party Is Here. Milame ta eblepa auta me anoixto to stoma, xoris plaka, xorage mesa kai mpala tou bowling. H anatrixiastiki stigmi me to full song! To teliko plano me tin Gi! Den exo ksanaxarei pote toso poly stin thea tou planiti mou. LOL

    Arifrakkinstourgima.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανάλυσή σου είναι (όπως πάντα) spot on. Κατ' αρχήν συμφωνώ ότι αν τα δύο τελευταία επεισόδια είχαν παιχτεί μαζί, ακόμα δεν θα είχαμε συνέλθει από το σοκ. Λίγο-πολύ ξέραμε τι θα παίξει με τους 4, και πάλι ανατριχιάσαμε - σκέψου να μην είχαμε ιδέα. Όσοι δουν την τρίτη σεζόν σε DVD θα είναι τυχεροί. Κατά δεύτερον συμφωνώ ότι η δίκη ήταν ψιλο-μαλακία, και το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ όλοι περιμέναμε πώς και τι τη δίκη, τα "μεγάλα" έγιναν αλλού και όχι στο δικαστήριο. Respect.

    Να πω ότι προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι όντως αυτοί οι 4 είναι Cylons. Εντάξει, δεν *περιμένω* ανατροπή της ανατροπής, αλλά δεν θα με εξέπληττε κιόλας αν γινόταν κάτι τέτοιο στην αρχή της επόμενης σεζόν.

    Πάντως όπως και να 'χει το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το Galactica γαμάει και πέστε μου ποιός περιμένει τώρα μέχρι το φθινόπωρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τώρα δύο ερωτήσεις:

    1. Ποιά είναι η σημασία της εναρκτήριας σκηνής με τον Admiral που κόβεται ενώ ξυρίζεται? Tι παίζει με το αίμα? Κάτι παίζει... δεν μου το βγάζεις από το μυαλό.

    2. Όταν μάθαμε ότι η Boomer ήταν Cylon, ξέραμε ότι οι Cylons ξεχωρίζουν γιατί δεν κουράζονται (ως μηχανές που είναι). Οι 4 όμως σίγουρα δεν ανήκουν στην κατηγορία του σούπερ-ήρωα, που όλα τα αντέχει, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι Cylons, αλλά να ακούν τη μουσική επειδή με κάποιον τρόπο έχουν συσχετιστεί με Cylons, δηλαδή ενδέχεται να είναι Cylon η Ellen ή η Starbuck? Για την Boomer το ξέρουμε, η Tory δεν ξέρω πού ακριβώς κολλάει, αλλά εντάξει, υποθέσεις κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mesa se ola auta ta fovera, ksexnaw panta na anaferw alli mia, mikri men alla polu dunati gia mena stigmi.

    To dakraki tou Baltar sto akousma tis etumigorias tou.
    Itan polu omorfi leptomeria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To δάκρυ του Baltar, ναι, υπέροχη στιγμή! Και "We're not a civilization, we're a gang." πάει καρφί για sig line!

    To οτι μπορεί να μην είναι τελικά Cylons κυκλοφορεί πολύ ως σενάριο, αλλά δεν το νιώθω με τίποτα. Το οτι είναι διαφορετικοί Cylons, όμως, είναι βέβαιο. Λογικά πρέπει να γερνάνε σαν κανονικοί άνθρωποι, πονάνε, πληγώνονται... Γι'αυτό θα περιμένουμε πώς και πώς να μάθουμε τι ακριβώς διαφορετικό έχουν αυτοί οι Πέντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kala re file, pragmatika me tsatizeis e :P
    Logw twn gnwstwn 'relationship politics' (sta opoia akolouthw ti stasi tis Elvetias), den exw polu-asxolithei me to web, kai den egrapsa post gia to final BSG akoma sto forum, alla opws panta piges kai egrapses esi ola osa ithela na pw panw s auto, and more...

    My thoughts ekei loipon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Me to pou anoigo ta matia mou simera to proi to proto pragma pou irthe sto myalo mou itan "oh my gods, o Tigh einai Cylon!" *panic*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το καλύτερο απ' όλα είναι ότι πάθαμε όλοι τέτοιο λα-λα που δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τα γυρίζουμε στο μυαλό μας, να αμφισβητούμε τα αδιαμφισβήτητα και να ανατρέπουμε τις ανατροπές! If that ain't the job of a season finale, I dunno what is!

    Κι εγώ τον πήγα πολύ το Lee και το λόγο του περί civilization, είναι όντως από τις Μεγάλες Ατάκες του show!

    Αυτό πάντως που με έστειλε ήταν η ψυχρή διαπίστωση του Chief όταν μαζεύονται - "Ώστε έτσι συμβαίνει -- γυρνάει απλά ένας διακόπτης στο κεφάλι σου." Η πικρία και η ψυχρότητα με την οποία το λέει είναι chilling!

    Και όολα τα υπόλοιπα που γίνονται set up... Hera's role! All Along the Watchtower! Kara's destiny! Adama and Roslyn... friends no more! (λέμε τώρα) Gaius Baltar... holy man! Earth closer than ever! Και φυικά cliffhanger -- The fleet's last stand? Who makes it outta there?

    Holy frakk, why aren't there more series like this? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά, δεν τη συζητώ την ανατριχίλα από την παγωμένη έκφραση του chief! Έπαιζε κι εκείνη η μουσική εκείνη τη στιγμή... Φοβερή σκηνή! Φοβερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί ο 5ος cylon να μην είναι το πιο προφανές? Ένας cylon που ξέρουμε ήδη ότι είναι cylon? Η Ήρα φυσικά.

    Αν οι νέοι 4 cylon είναι μια δεύτερη έκδοση ανθρωπο-cylon, τότε η Ήρα είναι η τρίτη και πιο τελειοποιημένη έκδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί όταν μάθαμε ότι οι Cylons είναι 12, η Ήρα δεν υπήρχε καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α - Π - Ι - Σ - Τ - Ε - Υ - Τ - Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1,5 xrono meta...
    Jaw dropped, ta sevh mu
    (mexri avrio tha exw dei kai tin s04 staaandar)
    Meta apo kathe ep se symvulevomun, entaksei respect :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ayti i seira tha mou katastrepsei to didaktwriko

    eida simera apanwta ta 2 episodia. ontws, exei ena megalutero DAMN paragonta k ta 2 mazi, k prolaba na bgw mia tsarka stin auli k na suzhthsw tin profani thewria mou 'aytoi pou akoune ti mousiki ine cylons e?' ston token geek tis estias o opoios kratise poker face,prepei na tou to paradextw

    megales stigmes:

    to ksespasma tou Lee
    to spasimo tis Roslin
    i paranoia tou Tigh
    to monaxiko dakry lutrwsis tou Gaius

    k meta, otan enas enas trexan mesa stous diadromous k tragoudousan diadoxika tous stixous tou tragoudiou... ayto ine rigos!

    oi ithopoioi to sikwsan apisteyta panw tous olo ayto to skiniko. o chief, o tigh, i postinlene (ok den tin thumamai, sue me)

    merikes paratiriseis pou logika o upoloipos kosmos tis exei dei sto season 4, alla ine fun k tha to kanw retrospectively:

    oi cylons elkontai o enas ston allo! Boomer me chief, k s'ayto to episodeio o Sam me tin postinlene!

    pisw stin New Caprica, kseroume epitelous giati oi Cylons esteilan na sullaboun tin gunaika tou chief k oxi ton idio (?), i den to kseroume? allios tha eixan afisei to mwro etsi?

    i megaluteri wtf-ness gia mena pantws eksakolouthei na ine i apokalupsi tou Tigh. skotwse ti gunaika tou epeidi sunomwtise me tous Cylons gia na ton swsei. poso alli optiki exoume tora. poso tragiki figoura ine...

    p.s. Kara's return... totally expected, ti stigmi pou bgike gurobolia o Lee.

    p.s. 2: den kserw ti lete, egw nomizw oti ine kala paidia oi Cylons. elpizw na tous fane tous kwloanthrwpous k na pane sti gi na kanoun omadika orgia me ton Jesus Baltar.

    thats all

    aaaa

    p.s. 3: exw didaktwriko na paradwsw se 2 bdomades. enw o theios amerika mou exei balei tin season 4 sto FTP, DEN. THA. TIN. DW... mexri aprili. giati allios xaireta ta ola..

    klaps

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα...Η αρχη του serial με την Six να φυλαει και να καταστραφει τον αντιπροσωπο των ανθρωπων,καθως και το τελος του 3ου κυκλου με "χαλι" το γνωστο τραγουδι σε μια τελεια -κατ'εμε-διασκευη,που ταιριαζε απολυτα,ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε TV εως τωρα...Ξεκιναω αποψε βραδυ (ευτυχως) τον 4ο και τελευταιο (δυστυχως)κυκλο...Ενα μεγαλο μπραβο Tyler που διαβαζοντας σε,με επεισες για αυτην τη σειρα..!!!

    JAD

    ΑπάντησηΔιαγραφή