Lost: Par Avion

Το ταξιδάκι με καθυστέρησε, αλλά είδα επιτέλους και το τελευταίο Lost. Ακολουθούν spoilers.

Εξαιρώντας το μοναδικό από τα τελευταία 5 επεισόδια όπου ο Jack είχε διάλογο, όλα τα υπόλοιπα επεισόδια ήταν από πολύ καλά και πάνω, δημιουργώντας μια αίσθηση που μου είχε λείψει, για το Lost. Συνεχίζοντας την επιτυχμένη δοσολογία των πιο πρόσφατων επεισοδίων, έτσι και το "Par Avion" συνδύαζε την focused εξέλιξη της πλοκής με αρκετές σκηνές ανάμεσα στην παρέα της παραλίας. Αυτή τη φορά, επιπλέον, το flashback δεν έμοιαζε ολοκληρωτικά με χαμένο χρόνο!

Να ξεκινήσω λίγο από το τέλος. Wow. Ίσως η πιο jaw-dropping φετινή σκηνή για μένα, περισσότερο από το teaser της πρεμιέρας, περισσότερο κι από τον Desmond να ξυπνάει στο παρελθόν, περισσότερο κι από την εμφάνιση της Bai Ling. (LOL) Eκτός από απίστευτη καρα-μπλοφάρα, σοκαρίστηκα και με το πηγαίο γέλιο του Jack καθώς επέστρεφε τη μπάλα στον Tom. Ήταν λες κι έβλεπα τον faux Buzz Lightyear να ζει το χαμένο χρόνο με τον Darth Vader-esque πατέρα του στο Toy Story 2! Η πλάκα είναι πως ο Jack με τον Tom έχουν μοιραστεί και την αστειότερη σκηνή της σεζόν, με το άβολο και μουδιασμένο "Hi. I'm Tom." όταν μοιράστηκαν λίγα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου του Ben, πίσω στο 7ο επεισόδιο. Συμπέρασμα? Ο λαός (εγώ) απαιτεί περισσότερες σκηνές ανάμεσα στους δυο τους!

Από εκεί και μετά, διασκέδασα και το πώς φτάσαμε στο φοβερό cliffhanger, με τη διαδρομή των Kate, Locke, Sayid και Rousseau να συνεχίζει να θυμίζει τη σειρά που αγάπησα στην πρώτη σεζόν. Αγωνιώδεις σκηνές μέσα στο δάσος, συγκεκριμένος στόχος (και όχι αφηρημένες, ασύνδετες σκηνές σαν τα φρικτά επεισόδια στο Other Island) και μια διαρκής αίσθηση εξέλιξης καθώς οι χαρακτήρες ανακαλύπτουν συνεχώς πράγματα, και μαζί τους κι εμείς. (και θα κρατάω για πάντα τον θησαυρό που ήταν η σκηνή με την Kate grinding τον κορμό δέντρου. Ανεκτίμητο.)

Στην παραλία, πάντα ευχάριστος ο χρόνος που περνάμε εκεί, κι αυτή τη φορά είχαμε την Claire να σκέφτεται ένα χαριτωμένο σχέδιο απόδρασης και τον Desmond να σώζει και πάλι τον Charlie. Οι συγγραφείς εκεί μέσα πρέπει να διασκεδάζουν αφάνταστα καθώς σκέφτονται από τι παλαβό θάνατο θα σώνει κάθε εβδομάδα το hobbit o brotha. Fun times.

Και για το flashback? Αποκαλύφθηκε ένα κομμάτι ιστορίας του Lost που μάλλον είχαν υποψιαστεί και οι πέτρες, αλλά ευτυχώς οι παραγωγοί δεν επιχείρησαν να το πασάρουν ως κάποια φοβερή και τρομερή ανατροπή. Το ξέραμε όλοι, το ήξεραν οτι το ξέραμε, οπότε απλώς προσπεράστηκε σε μια σκηνή στα μέσα του επεισοδίου, πριν περάσουμε σε Buster/Uncle Oscar-territory. (Eπίσης, μην ξεχάσω: Emily de Ravin με μαύρα μαλλιά? Θεά.)

Πάντως πρέπει να σημειώσω πως, σε αυτό το σημείο, το μόνο που βγάζει νόημα σχετικά με τον Christian, είναι να είναι αυτός ο κρυφός γαμάουα ηγέτης των Others, και να έχει μαζέψει στο νησί ό,τι άνθρωπο γνώρισε ποτέ στη ζωή του που είχε issues με τους γονείς του. Ήδη έχει εμφανιστεί στα flashbacks των Jack, Claire, Sawyer, Ana Lucia (ξεχνάω κάποιον?), όλοι τους χαρακτήρες με σοβαρά ρήγματα στη σχέση με τον πατέρα ή τη μητέρα τους. Την ίδια στιγμή, πρακτικά όλο το υπόλοιπο καστ (Kate, Locke, Hurley, Sun,...) επίσης δεν διατηρούσαν τις καλύτερες σχέσεις με τους γονείς τους-- κι επειδή τόσο επαναλαμβανόμενη δραματουργία παραείναι γελοία και sloppy αν πρόκεται για ασυνείδητη επιλογή των παραγωγών, δε μπορώ παρά να θεωρήσω πως πρόκειται για σχέδιο.

4 σχόλια:

  1. Ante fyge. Gyrisame tin idia mera kai den exo prolabei na do TIPOTA akoma. To galliko me skotose, pantos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O τίτλος είναι, εγώ δεν έκανα τίποτα! (LOL) Έχω κάνει catch up και στην Ugly Betty αλλά δεν έχω προλάβει να ποστάρω τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Gia mena olo to epeisodio (pou m' arese), katastrafhke apo th skhnh me ton Jack. Gelousa akatapaysta me th geloiothta twn 2 tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To proto epeisodio tis season 3 pou euxaristithika pragmatika. Teleio telos! (An kai to EW mas eixe proeidopoiisei.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή