Lost: Some Assembly Required


Οι ναυαγοί προσπαθούν να επισκευάσουν ένα χαλασμένο λεωφορείο, και εκτός από αυτό επισκευάζουν και τη σειρά!

Η βαρεμάρα μου με το Lost με είχε οδηγήσει να μείνω δυο βδομάδες πίσω, αλλά τότε κάτι απίστευτο συνέβη: είχαμε δύο συνεχόμενα πολύ καλά επεισόδια για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα χρόνο. (πιστεύω από τη διαδοχή των "The Other 48 Days" και "Collision", πίσω στις αρχές της 2ης σεζόν.) Νά'ναι καλά το χαλασμένο λεωφορείο, λοιπόν. Και νά'ναι καλά η Tricia Tanaka...


...και ο θάνατός της από μετεωρίτη! Το επεισόδιο του Hurley ήταν αβίαστα γλυκό και διασκεδαστικό, ήταν αυτό ακριβώς που ζητούσα εξοργισμένος μετά το τραγικό τελευταίο flashJack. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνεις filler επεισόδιο από τα να επικεντρωθείς στον Hurley, τον Jin και τα άλλα τα παιδιά στην παραλία? Χωρίς φτιαχτό άγχος, χωρίς self-righteous προβληματικούς χαρακτήρες να ρουφάνε το οξυγόνο από το χώρο, χωρίς ψευδαισθήσεις εξελίξεων. Απλώς 3 φίλοι σε αναζήτηση ενός λόγου για να μπορούν και πάλι να ελπίζουν. Kαι το χιούμορ! Ανέφερα το χιούμορ? Το Lost ήταν αστείο! Με την σωστή έννοια!

Θα μπορούσα και χωρίς το flashback, (τι πρωτότυπο!) αλλά ο Jorge Garcia είναι σταθερά ένας από τους 2-3 πιο απολαυστικούς διασκεδαστές του καστ. Επιπλέον, η παρουσία του Cheech Marin εξιλέωσε την τεμπελιά των σεναριογράφων, οι οποίοι συνέλαβαν μια από τις πιο κλισεδιάρικες και βαριεστημένες βερσιόν του έτσι κι αλλιώς κατακουρασμένου μοτίβου των father issues. Αλλά το flashback μας έδωσε και το θάνατο της Tricia Tanaka, οπότε πώς μπορώ να του κρατήσω μούτρα?

Η ώρα στο νησί ήταν φυσικά όλα τα λεφτά. Η χημεία των χαρακτήρων αυτών με εξοργίζει για το γεγονός οτι έπρεπε να περιμένουμε πρακτικά 9 μήνες για να την απολαύσουμε και πάλι. (Ανεκτίμητη ατάκα: "Shut up, red... neck... man.") Δείτε απλά την αντίδραση του Hurley, το πώς τρέχει να αγκαλιάσει τον Sawyer μόλις τον ξαναείδε. Αυτή πρέπει να είναι η πιο ειλικρινής στιγμή του Lost εδώ και κάμποσο διάστημα, ίσως από την επανένωση της Rose με τον Bernard και μετά. (By the way, ξέρω οτι έχουμε σημαντικούς και αγαπητούς χαρακτήρες σαν τον Paolo και τη Nikki να ασχολούμαστε, αλλά μήπως θα μπορούσαμε να τσεκάρουμε και με το αγαπημένο μας ζευγάρι μία στο τόσο?) Η ουσία είναι πως μέχρι να τελειώσει αυτό το επεισόδιο, ήθελα να πάρει μπροστά αυτό το μικρό λεωφορείο (ευτυχώς δεν ήταν κίτρινο. :P) και καθώς ο Hurley έμεινε στο τέλος να κόβει βόλτες μόνος του, σε αυτό το μικρό και προσωπικό του γύρο του θριάμβου, ένιωσα πως οι συγγραφείς κατάφεραν να αγγίξουν μια πλευρά της σειράς που πίστευα οτι είχε χαθεί για πάντα.

Old-school ήταν και το τελευταίο επεισόδιο, με την παλιοπαρέα των Locke, Rousseau και Sayid να ψάχνει το δάσος και (what a twist!) να βρίσκει απαντήσεις, την ίδια στιγμή που η Kate βρήκε λίγη από τη σκληρή πέτσα της από την πρώτη σεζόν. Και πάλι θα πω οτι το flashback ήταν σπατάλη της ζωής μου, και εδώ δεν υπήρχε καν μια redeeming quality σαν το θάνατο της Tricia Tanaka. Ο Sayid νιώθει ενοχές για το παρελθόν του, ΠΟΣΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ WOW ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗ ΓΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΣΟ POIGNANT!!1! Μπλιαχ.

Προσποιήθηκα λοιπόν οτι το Lost έχει πλέον επεισόδια διάρκειας ενός sitcom, και οι σκηνές του flashback ήταν διαφημίσεις. (Πόσο συχνά βλέπετε διαφημίσεις με ηθοποιούς σαν τον Naveen Andrews?) Ορίστε. Problem solved. Στο πιο πρόσφατο 20λεπτο Lost, λοιπόν, είδαμε την αγαπημένη παρέα της παραλίας να παίζει πινγκ-πονγκ σε μικρές και απολαυστικές σφήνες στη βασική πλοκή του επεισοδίου. Η οποία είχε να κάνει με τον Sayid να κάνει ερωτήσεις και τον Locke να πατάει κουμπιά. Heh. Δεν ήταν όσο κακό ακούγεται, ε? Ίσως επειδή οι ερωτήσεις του Sayid ήταν relevant (σε αντίθεση με κάτι που θα ρώταγε ο Jack ή η Kate) και η περιέργεια του Locke είχε τις καλύτερες προθέσεις.

Μου αρέσει σαν concept η πλήρης εξολόθρευση των ανθρώπων της Hanso, πιθανότατα από τους Others (που ακόμα δεν ξέρουμε ποιοι είναι και τι θέλουν, αλλά τουλάχιστον εγώ αυτή τη στιγμή ενδιαφέρομαι να μάθω), και χαίρομαι αφάνταστα που επιτέλους βρέθηκε ένας τρόπος επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Σίγουρα, μπορεί ο Locke άθελά του να κατέστρεψε τη βάση, αλλά πρέπει στο Νησί να υπάρχουν κι άλλες, σωστά? Και εννοείται πως κάθε παρουσία της Mira Furlan με ενθουσιάζει ξανά από την αρχή. Έχουν υπάρξει γενικά προσεκτικοί με τον χαρακτήρα, και έχω ακόμα αρκετή υπομονή με αυτήν και το περίπλοκο backstory της. Φαντάζομαι οτι μια επίθεση στο Other Village δεν είναι μακριά στον ορίζοντα, και η περίπλοκη ιστορία με την Alex βάζει λογικά τη Rousseau στην καρδιά της πλοκής. Ελπίζω να μην τα θαλασσώσουν οι συγγραφείς όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Δύο συνεχή επεισόδια χωρίς τον Matthew Fox. Aν δε με γελά η μνήμη μου, είναι τα μοναδικά Jack-less επεισόδια της σειράς, και κατά διαολική σύμπτωση (?) έκαναν το πιο απολαυστικό φετινό 80λεπτο. Και πάλι, ξέρω πως ρεαλιστικά αυτό δε θα διαρκέσει. Την τελευταία φορά που το είπα αυτό, ήρθε καπάκι το χειρότερο φετινό επεισόδιο, με πρωταγωνιστή φυσικά τον αγχωτικό χειρούργο. Δεν υποθέτω: ξέρω πως θα συμβεί και πάλι. Αλλά με το Lost παίρνω τις μικρές δόσεις ικανοποίησης όπως προσφέρονται, και αυτή τη στιγμή είμαι και πάλι ικανοποιημένος από τη σειρά. Thank you, Tricia Tanaka!

6 σχόλια:

  1. Hmm... Who the hell is Tricia Tanaka? I know, αυτή που πέθανε στην αρχή, αλλά την έχει ξαναδείξει; :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, από όσο θυμάμαι. Αυτό είναι το γαμάτο, φαντάζομαι! Οτι ο Hurley ενοχοποιεί τον εαυτό του για πράγματα που συμβαίνουν σε παντελώς random ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι η Sung Hi Lee. Την έχετε δεί στο girl next door και σε μερικές δεκάδες playboy πιο "intimate"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Re ego auti tin mperdepsa stin arxi me tin reporter pou emfanizotan sta video clip tou Eminem! LOL (asxeto... or is it?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικά το πιο σημαντικό ήταν η επιστροφή του υπόλοιπου cast. Αυτό είναι που φτιάχνει το Lost και το κράτησε μέσα από μία 2η σαιζόν την οποία θα είναι understatement αν την πεις wobbly...

    Εντάξει, καταλαβαίνω ότι τα πρώτα 6 eps της 3ης είχαν μορφή mini-series και γι'αυτό επικεντρώθηκαν στους 3 amigos, αλλά το Lost είναι ensemble show και ευτυχώς το θυμήθηκαν εγκαίρως.

    Εν αναμονή του περίφημου 3.15 λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάλι νόμιζα οτι αναφερόταν στην Asian Reporter Tricia Takanawa του Family Guy!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή