30 Rock: She's Phoebe, don't know if you remember her...


Σχόλια για τα δύο τελευταία επεισόδια 30 Rock, που στο μυαλό μου είναι το πρώτο 2-parter της σειράς.

To ένα ήταν εντελώς φυσική συνέχεια του άλλου, με τους Jack, Liz και Tracy να βρίσκονται στα ακριβώς ίδια storylines. To μόνο από τα τρία που έκλεισε, αυτό με την Liz και τον Floyd ένιωσα πως επέλεξε την κλασική εύκολη λύση, αλλά το έκανε με χάρη και χιούμορ αντιπαραθέτοντας τη ζωή στη Νέα Υόρκη με τη ζωή στο Cleveland (ανεκτίμητο το φτύσιμο μέσα στο στόμα της Liz από τον τρελό του χωριού. Και by the way, eeew.) Κρίμα που χάσαμε τον Floyd γιατί μου αρέσει ο Sudeikis και γιατί ως χαρακτήρας ταίριαζε με τη Liz (αγάπησα το άνοιγμα το "Corporate Crush" με σκηνές από ραντεβού των δύο τους) αλλά ομολογώ πως η Lemon είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα και αστεία όταν είναι single.

To άλλο affair με ενδιέφερε πολύ περισσότερο, τόσο γιατί έχει τον Alec Baldwin (και εξαρχής αυτό την κάνει πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο στη σειρά) αλλά και λόγω της Emily Mortimer! Περίμενα τη στιγμή που το 30 Rock θα έπιανε στα χέρια του κάποιο τυπικό soapy plot από περιέργεια για το πώς θα το παίξει. Άξιζε η προσμονή, από της επανειλημμένες αυτοσυστήσεις της Phoebe μέχρι τη χορογραφημένη έξοδο της Liz από το γραφείο του Jack και την ταυτόχρονη είσοδο της gold-digger μνηστής του. Πολύ-πολύ το διασκεδάζει η Fey με αυτό το plot, και αυτό φαίνεται τόσο από τις σημαντικές σκηνές για την πλοκή, όσο κι από τα μικρά και φαινομενικά ασήμαντα αστειάκια όπως τα κούφια κόκκαλα της Fiona ή το ringtone της Liz.

O Tracy βέβαια είναι κλασικά ο αδύναμος κρίκος του show, αλλά ομολογώ πως η παρουσίαση του για τον Rip Torn (λατρεύω αυτό το όνομα! Second only to Paul Ben-Victor!) ήταν ξεκαρδιστική! Τι να πρωτοπιάσω, τα bluetooth του entourage του σε ταινία εποχής ή τις τραγικές περιγραφές επιπέδου "Academy Award watcher Tracy Jordan"? Aυτό, και η ύπαρξη της μαύρης συμμαχίας έκαναν το στόρι του Tracy να μην είναι χάσιμο χρόνου. Αλλά κατά τα άλλα συνεχίζω να τον βαριέμαι.

Άλλες αγαπημένες στιγμές:
  • To NBC μπικίνι που πλέκει ο Kenneth.
  • "How Sex & the City are we right now? I am Samantha, you are Charlotte, and you are the lady at home who watches it!"
  • To riff πάνω στα slasher flicks με τον Jack να τηλεφωνεί σε κάθε πιθανή συσκευή του ζεύγους πριν εμφανιστεί στο θυροτηλέφωνο και ακολουθήσει η ατάκα της Liz ("The call is coming from inside the house!") πακετάκι με την κατάλληλη Herrmann-esque μουσική υπόκρουση.
  • Το τρέξιμο του Jack!
Tώρα, μου φαίνεται περίεργο αριθμητικά (21 επεισόδια?) αλλά πιστεύω πως την επόμενη εβδομάδα έχουμε το season finale της σειράς, και πλάκα στην πλάκα η Fey έχει καταφέρει να δώσει μια κάποια υποψία κορύφωσης στα κεντρικά storylines! Αλλά πού είναι ο Pete?

2 σχόλια:

  1. To kleisimo tis portas den itan total anafora sto Godfather? Trelainomai gia anafores sto Godfather!!! LOL
    O Alec Baldwin einai theos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλά, όλη η σκηνή της εξόδου της Liz/εισόδου της Phoebe ήταν αριστούργημα! Και total αναφορά, δεν το συζητώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή