Grey's Anatomy Season 3 Finale


Spoilers για το so very soapy season finale του Grey's Anatomy.

Η Shonda έγραψε στο blog των σεναριογράφων της σειράς πως είδε αυτό το φινάλε ως μια ευκαιρία να τα κάψει όλα και να ξεκινήσει από την αρχή. Whoo-pee. Συνεχίζω να θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο η δημιουργός της σειράς παίρνει το χρόνο να στηρίξει και να προετοιμάσει σχεδόν κάθε σεναριακή εξέλιξη αλλά κάποια στιγμή αυτό πρέπει να πάψει να αποτελεί ικανή δικαιολογία για τα όσα συμβαίνουν. Μια καλογραμμένη "Dynasty" εξακολουθεί να είναι "Dynasty," σωστά?

Έτσι, σε μια και μόνο μέρα έχουν εδώ μαζευτεί όλα τα σημαντικά γεγονότα για το μέλλον κάθε χαρακτήρα της σειράς. Ο γάμος του Burke, η ανακοίνωση του νέου chief, τα αποτελέσματα των εξετάσεων... whoa! Contrived much? Ο chief αποφασίζει να αντικαταστήσει τον εαυτό του με τον εαυτό του (δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς) και τα ξαναβρίσκει με την Adele, ο Burke καταλαβαίνει (φυσικά, στη δραματικότερη δυνατή στιγμή) επιτέλους πως η Cristina δεν είναι η γυναίκα που ψάχνει, η Meredith δίνει στον Derek τα παπούτσια στο χέρι, η Callie πρέπει επιτέλους να κατάλαβε πως η Izzie είναι ερωτευμένη με τον George, και η Bailey χάνει τη θέση της γιατί οι συγγραφείς αποφάσισαν πως δεν έχουν ιδέα τι άλλο να κάνουν με έναν χαρακτήρα που δεν έχει κανενός είδους ερωτικοκατινιάρικα προβλήματα. Λαμπρά.

Τώρα, όλες αυτές τις νέες αρχές της Shonda εγώ τις ακούω βερεσέ. Βασικά ήθελε έναν καλό λόγο για να διώξει τον Isaiah Washington και τον βρήκα. Προς τιμήν αυτής και των σεναριογράφων της, δεν ήταν κάτι μισομαγειρεμένο (όπως θα έκανε κάθε άλλη σαπουνόπερα στην ιστορία της τηλεόρασης) αλλά αντ'αυτού έφτυσε αίμα για μισή σεζόν ώστε να φέρει την κατάσταση σε σημείο όπου η έξοδος του Burke να γίνεται πιστευτή. Γι'αυτό, την παραδέχομαι. Όπως και για το γεγονός πως έδωσε έτσι την ευκαιρία στην Sandra Oh για ένα ξέσπασμα όμοιο του οποίου δεν πρέπει να έχουμε ξαναδεί φέτος στην τηλεόραση. Ανατρίχιασαν και οι κάλτσες μου καθώς κοίταγα χαζεμένος την Cristina να μην ξέρει κι η ίδια αν αισθάνεται χαρά ή λύπη για την ακύρωση του γάμου της-- το "I'm free" συνοδευόμενο από δάκρυα χαρμολύπης ήταν το απόλυτο high point του τελευταίου διμήνου της σειράς.

Η κάπως εκνευριστική εξέλιξη του μη-γάμου χάλασε δυστυχώς την υπέροχη αίσθηση που μου είχε αφήσει ο όρκος του Burke. Γενικά το όλο γεγονός μου είναι δυσάρεστο, καθώς ο Preston συνέχιζε να είναι από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς. (και ο Isaiah Washington ένας από τις καλύτερες προσθήκες του ensemble.) Σταθερός, πάνω από όλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο συναρπαστικό, αλλά ανισόρροπο σύμπαν μιας Izzie και μιας Meredith. Αν όντως παρακολουθήσαμε το κύκνειο άσμα του στη σειρά... well, θα μου λέιψει.

Τι άλλο ενδιαφέρον? H Chyler Leigh την οποία (ξανα) λάτρεψα την περασμένη βδομάδα με τα 30 δευτερόλεπτα παρουσίας της στη σειρά, έκανε διπλά σοκαριστική εμφάνιση εδώ. Πρώτο σοκ όταν κάνει την είσοδό της στο νοσοκομείο, δεύτερο όταν λέει το όνομά της. Σοβαρά ρε παιδιά τώρα, έπρεπε να είναι αδερφή της Meredith? Ήταν τόσο σημαντικό για κάποιον μέσα στο staff να δούμε ερωτικό τρίγωνο μεταξύ ενός γαϊδουριού και δύο αδερφών? Το καλό είναι πως η Lexie δε φάνηκε να είναι self-absorbed σαν την αδερφή της, οπότε μπορεί και να γλιτώσουμε λίγη γκρίνια.

Και στο storyline που με ένοιξε περισσότερο σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων επεισοδίων, οι συγγραφείς υπολογίζουν λάθος και αφήνουν το γλυκύτατο και υπέροχο ως τότε απαγορευμένο love story μεταξύ του Alex και της Ava να χάσει τη μαγεία του τη στιγμή που ο Karev αρνείται το προφανές, οτι έχει αισθήματα για αυτή την κοπέλα. Από μαγευτική, εκείνη η σκηνή μετετράπη σε εκνευριστική, με αποτέλεσμα στο τέλος να μη με απασχολεί το οτι δεν την πρόλαβε. (φυσικά και δεν την πρόλαβε.)

Αυτά λοιπόν για φέτος. Η άνιση 3η σεζόν (φανταστικό -αν και πολύ σοβαρό- πρώτο μισό ακολουθούμενο από ένα κατά κύριο λόγο άστοχο post-ferry σερί επεισοδίων) κλείνει την πρώτη χρονιά των interns στο Seattle Grace δίνοντας την ευκαιρία για μια νέα αρχή. Αυτό το φινάλε δε με άφησε να αγωνιώ για το τι θα έρθει του χρόνου, όχι όπως το περσινό με είχε σκοτώσει, με είχε λιώσει, με είχε στερέψει από κλάματα, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πού θα πάει από εδώ η σειρά. Το ξεκίνημα της 4ης σεζόν θα είναι και υπό μία έννοια η αρχή της υπόλοιπης ζωής πολλών από τους κεντρικούς χαρακτήρες, και γι'αυτό και μόνο αξίζει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Αλλά καλό θα ήταν να ηρεμήσουμε λίγο, Shonda μου.

4 σχόλια:

  1. To oti eklaiga sthn teleytaia skhnh mazi me thn Christina, me ekane na latrepsw to finale. Oles oi ekselikseis, oso tragikes, htan pisteytes. H Lexie mporei na einai adelfh ths Meredith, omws 8a prepei na einai k super genius gia na eftase sto internship 1 xrono meta th Meredith enw o mpampas ths me th mama ths de xwrisan otan ayth htan molis 1 etous... Weird time paradox (san to LOST! xaxa) Les na xasoume k th Meredith k na ginei Lexie's Anatomy next year? :P Mpaaa alla gelio 8a xe! Mias k aresoun ths Shonda ta nea ksekinhmata. Me residents tous palious kalous mas filous :P O George eyxomai na eksafanistei. Nomizw pws mou katestrepse to xarakthra ths Izzie s ayto ton kyklo. Apo kei pou thn latreya twra mou th dinei. K ftaiei o George! O Burke... sto kalo na paei :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα το γαμάτο είναι πως τώρα μπορεί να πεθάνει η Meredith και η σειρά θα συνεχίσει να έχει τον ίδιο τίτλο! (LOL) Ή "Grey's Anatomy Babies" ξέρω 'γω.

    Με τον George δεν έχω ιδεά πού το πάνε. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου πριν κανά μήνα ένα ρεπορτάζ που μίλαγε για την πιθανότητα να αποχωρήσουν από τη σειρά τόσο ο Isaiah Washington όσο και ο T.R. Knight. Λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Derek gaidouri??? Iroas einai o anthropos kai otan gelaei he makes time stop.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. He's a big-time ass! To είπε καιο Denny, θυμάσαι? Και είχε δίκιο, για 10 λεπτά τον είχε αφήσει η Meredith (επειδή ήταν νεκρή, τι να έκανε η κοπέλα? LOL) και αυτός κατάφερε νασκοτώσει τη μητέρα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή