Lost: A great hit


Να πως δεν γκρινιάζει ο θεατής όταν ένα μεγάλο cliffhanger αγνοείται παντελώς στο επόμενο επεισόδιο. Ορκίζομαι, η μοναδική στιγμή κατά τη διάρκεια της ώρας που σκέφτηκα τον Locke ήταν όταν τον ανέφερε ο Alpert. Την υπόλοιπη ώρα, εκεί, βιδωμένος.

Spoilers για το εξαιρετικό Charlie-centric "Greatest Hits".

Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο. Βρισκόμαστε σε περίοδο sweeps, ένας ελάχιστα δημοφιλής χαρακτήρας έχει flashback επεισόδιο, η αναδρομή στο παρελθόν είναι σχεδιασμένη για να κλείσει όμορφα τον κύκλο του στη σειρά... τα έχουμε δει όλα, ξανά και ξανά. Shanon, Boone, Ana Lucia, Eko... Sweeps + λύτρωση + flashback = DEATH. Kαι τότε, ο Charlie πήρε ανάσα: κάγκελο εγώ.

Αυτό πρέπει να ήταν ένα από τα μεγαλύτερα twists που έχουν παίξει οι συγγραφείς στο κοινό. Μετά από 40 λεπτά που κατόρθωσαν εντυπωσιακά να κάνουν και τον πιο μεγάλο hater να νοιαστεί για τον resident rocker μας (όταν αποχαιρέτισε τον Hurley, αν δε σας ξέφυγε ένα μικρό δακράκι είστε φτιαγμένοι από πέτρα), και τα οποία για μια ακόμη φορά φέτος παιχνίδισαν έξυπνα με τη δομή του flashback (με το υπέροχο και συγκινητικό top-5 list της ζωής του), ο Charlie έκανε στη μοίρα του τη μεγαλύτερη ντρίμπλα... εκτός κι αν οι gun-wielding τύπισσες εκεί κάτω έχουν διαφορετική άποψη.

Ή εκτός κι αν ο Desmond μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί. Στο παρελθόν έχουμε δει τα flashes του, εδώ απλώς κούνησε ανήσυχα το κεφάλι και ξεφούρνισε ένα παλαβό σχέδιο στον Charlie. Μπορεί να έλεγε αλήθεια κι απλά ο Charlie να πεθάνει μια ώρα αργότερα, μπορεί όμως να τον παραμύθιασε. Πώς και γιατί, θα δούμε λογικά την άλλη βδομάδα, αλλά πρέπει να πω πως αν ο Charlie δεν πεθάνει, οι Lindelof/Cuse θα έχουν διαπράξει ένα μεγάλο, και αυτό δεν το λέω απλώς επειδή με τσαντίζει ο χαρακτήρας: σε αυτή την περίπτωση, αχρηστεύονται όλα τα flashbacks του Desmond και οι διδαχές της Fionnula.

Πίσω στην παραλία τα γάλατα έχουν σφίξει, με τον Jack να γίνεται και πάλι ο fearless leader που αγαπήσαμε. ...not! Tι μανιακός αυτός ο τύπος, και πόσο πολύ δεν τον έχουν τον χαρακτήρα οι σεναριογράφοι? Πότε ακριβώς ο Jack αποφάσισε να καταπατήσει την σχεδόν υπερηρωική ηθική του ώστε να θέλει τόσο λυσσαλέα να σκοτώσει ανθρώπους, με τους οποίους μάλιστα έπαιζε μπάλα πριν 5 μέρες? *cough* Issues... Η ουσία είναι πως ευτυχώς που υπάρχει και ο Sayid εκεί μέσα να πει και τίποτα ουσιώδες.

Mερικές απορίες, ιδέες, σημειώσεις ακόμα:
  • H Νaomi δίνει περαιτέρω ενδείξεις για το οτι έρχεται από το μέλλον: αν και στον έξω κόσμο είχαν περάσει μόνο 90 μέρες, θα είχε προλάβει η δισκογραφική των Driveshaft να κυκλοφορήσει "Gretest Hits"?
  • Συγγνώμη, γιατί δεν ανατίναζαν απλώς το καλώδιο? Εκτός κι αν δεν δίνει ρεύμα, αλλά κρατάει το Looking Glass στη θέση του.
  • Τι/ποιον θα βρει ο Charlie εκεί κάτω? Έχω μια υποψία...
  • Πάντως έπρεπε να το ξέρουμε οτι θα τη γλίτωνε ο Charlie. Αλλιώς θα ήταν αχρείαστα σκληρό από την πλευρά τον συγγραφέων να παρατήσει πίσω το δαχτυλίδι η Claire.
  • Mάθαμε και τι ήθελε η Danielle με τόσο δυναμίτη, αλλά για όνομα Jack, show-off much? Ήταν ανάγκη να τους σύρει μέσα στο δάσος για να τους δείξει οτι ξέρει να παίζει με στρακαστρούκες? Sheesh...
  • Η κοπελιά που κάνει την κόρη του Ben πρέπει να είναι η χειρότερη ηθοποιός που έχει περάσει από τη σειρά. Για να επιμένουν να τη δείχνουν μάλλον θα σκοπεύουν να κάνουν κάτι σημαντικό με το χαρακτήρα της, αλλιώς είναι ανεξήγητο. Θέλω να πω, hot γυναίκες υπάρχουν κι άλλες, δε χρειάζεται να υποφέρουμε αυτήν. Αλλά αν κρίνω από μια ατάκα της που αμφισβητούσε την πατρότητά της, τότε μάλλον έχουμε ακόμα κάμποσα να δούμε...
  • Aν φέρανε τον Bernard πίσω μόνο και μόνο για να τον σκοτώσουν, θα τσαντιστώ πολύ. Εκτός κι αν πράγματι σκοτώσουν τον Charlie. Δίκαιη ανταλλαγή, νομίζω.
Ελπίζω το season finale να είναι εξίσου καλό με αυτά τα δύο τελευταία επεισόδια. Με τόσα threads ανοιχτά, και ένα game-changing twist για υπόσχεση, οφείλει να είναι.

35 σχόλια:

  1. Γιατί ήταν twist το ότι έζησε ο charlie? Αυτό δεν του είχε πει ο Desmond? Ότι θα βρεθεί σε ένα δωμάτιο με γυναίκες, θα γυρίσει τον διακόπτη και μετά θα πνιγεί.Όλα κυλάν κανονικά. Tο twist θα ήταν να πέθαινε πριν μπει μέσα.
    Πάντως ο Charlie, πρέπει να πεθάνει.

    Α, και όντως η φάση με τον δυναμίτη τελειώς άκυρη... "Έχω ένα μυστικό σχέδιο. Για πρώτη φορά δεν ξέρουν οι others τι ετοιμάζουμε! Ας ανατινάξουμε ένα δέντρο κάνοντας τεράστιο θόρυβο, βγάζοντας φωτιές και καπνούς!!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα ντε, ακόμα κι έναν κλαψομ... σαν τον Τσάρλι μας έκαναν να τον συμπαθήσουμε (αλλά και να θέλουμε να πεθάνει, έστω ηρωικά)
    Νομίζω το δαχτυλίδι απλώς δεν το είδε η Κλαιρ. Το πλάνο ήταν για ναμας δείξει ότι πέρασε το κειμήλιο στην επόμενη γενιά, κι όχι ότι το αγνόησε η Κλαιρ.
    Δίσκος κυκλοφορεί άνετα σε 90 μέρες.
    Συμφωνώ για τον Τζακ.
    Ποιον θα συναντήσει ο Τσάρλι;
    Όσο για τα οράματα του Ντέσμοντ, πρόσεξες ότι δεν μας έδειξαν κανένα αυτή τη φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί ήταν twist το ότι έζησε ο charlie? Αυτό δεν του είχε πει ο Desmond?

    Έχω βάλει τη σκηνή τώρα και την βλέπω ξανά και ξανά και ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν ο Desmond λέει "full of equipment" ή "full of women". Μάλλον γέρνω προς το πρώτο, και σίγουρα αυτό άκουσα όταν το πρωτοείδα. Τεχνικά, λοιπόν, δεν του έχει πει ψέμματα, ακόμα. Αν όντως του λέει "women", τότε φαντάζομαι είναι twist απλώς και μόνο το οτι χαρακτήρας θα πεθάνει σε άλλο επεισόδιο πλην του flashback του. (LOL)

    Νομίζω το δαχτυλίδι απλώς δεν το είδε η Κλαιρ.

    Ναι, φυσικά. Απλώς είναι πολύ σκληρό να θέλησε ο Charlie να αφήσει ένα parting gift στον Aaron και να πήγε χαμένο. Θα ήταν σα να έπεφτε στο νερό η λίστα για την Claire. Δεν ξέρω, μου μοιάζει σαν ένα από τα πιο σκληρά πράγματα που μπορεί να συμβούν... γενικά.

    Δίσκος κυκλοφορεί άνετα σε 90 μέρες.

    Ναι, ε? Kρίμα. Αυτό σημαίνει πως είτε η Naomi λέει ψέμματα για τα πάντα (βαρετό και το έχουμε ξαναδεί σε 500 παραλλαγές) είτε ισχύει κάποια από τις θεωρίες για το δεύτερο αεροπλάνο και τους κλώνους και whatever. Η θεωρία με τους χρόνους διαφορετικών ταχυτήτων μου αρέσει περισσότερο. (LOL)

    Όσο για τα οράματα του Ντέσμοντ, πρόσεξες ότι δεν μας έδειξαν κανένα αυτή τη φορά;

    Ναι, και δεν ξέρω αν έγινε απλώς για να μην καταλάβουμε ακριβώς πώς θα πεθάνει ο Charlie ή επειδή, well, λέει ψέμματα και (για παράδειγμα) είναι αυτός που φεύγει από το νησί και όχι η Claire.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ την πρώτη φορά που το είδα, άκουσα "women", αλλά μου φάνηκε πολύ χαζό, και ήμουν σίγουρος ότι άκουσα λάθος... Abandoned underwater Dharma Station full of women... Heh...
    Και μετά ήρθε το φινάλε του επεισοδίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Equipment" λέει ρε παιδιά!!

    Σωστή η παρατήρηση του συνονόματου για το δυναμίτη... ωραίος τρόπος για να κρατήσεις το σχέδιο μυστικό.

    Όσο για το Jack-hatin' (hater!), όταν απέχεις 30 βήματα από το να πάρεις το υποβρύχιο της επιστροφής και το βλέπεις να ανατινάζεται, λογικό δεν είναι να τρελαθείς; Δε νομίζω ότι υπάρχει τίποτα παράδοξο στη συμπεριφορά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως από την στιγμή που "οι άλλοι" βρίσκονται σε άλλο νησί δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να ακούσουν την έκρηξη. Απ΄την άλλη ήταν λιγάκι αχρείαστη η επίδειξη. Θα μπορούσε ο Τζακ άπλα να τους έλεγε για τον δυναμίτη.
    Και κάτι ακόμα: Μήπως εάν το όραμα του Ντέσμοντ πραγματοποιηθεί και η Κλαιρ με το μωρό πράγματι μπουν σε ένα ελικόπτερο αλλά το ελικόπτερο είναι των αλλων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επιβεβαιωνω για το equipment με την εγκυρη γνωμη ενος αυθεντικου scotchman που μολις συμβουλευτηκα τηλεφωνικα!

    η παρατηρηση μου εμενα ειναι αλλη! αν ο ντεσμοντ βλεπει τα οραματα του τσαρλι και μονο, το συγκεκριμενο που πολυ σωστα παρατηρουμε οτι δεν το δειξανε, θα επρεπε να τελειωνει με το θανατο του! η κλερ ειναι στο νησι και δεν εχει καμια σχεση! δηλαδη ειχε σκηνοθεσια το οραμα και αμεσως μετα εδειξε κλερ? αν θυμαστε εσεις να εχει γινει κατι παρομοιο σε αλλο οραμα πειτε γιατι βαριεμαι να ψαχνω τωρα. αυτη η λεπτομερεια με κανει να πιστευω οτι του πε τη μουφα περι κλερ για να τον πεισει να παει. λογους δε μπορω να σκεφτω!

    επισης εχουμε ακουσει κανενα αλλο τραγουδι εκτος της αηδιας you all everybody, που να δικαιολογει και greatest hits? τι στο διαολο εβαλαν μεσα? κανεις που να θυμαται αναφορα στον αριθμο των δισκων τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το lostpedia με ενημερνει οτι εβγαλαν one-hit δισκο και ακολουθησε μια μεγαλη πατατα! να ανεχτω το θρασος των evanesence να βγαλουν Live με μονο μια δισκογραφικη επιτυχια, αλλα greatest hits με ουσιαστικα ενα μονο Hit παραπαει....χμμμμ....δε μας τα λες καλα Naomi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. spidergiannis: είναι στο ίδιο νησί. Στο προ-προηγούμενο δεν ήρθε ο Locke και βρήκε τον Sawyer; Και μετά ξαναγύρισε στους others;

    Όσο γι'αυτο που λες για το ελικόπτερο, αυτό σκέφτηκα κι εγώ! Μάλιστα, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι κάτι τέτοιο θα γίνει!

    Periklymenos: σχετικά με τη σκηνοθεσία των οραμάτων. Και στο EP που πήγε να πέσει το βέλος στον Charlie ο Desmond είχε δει και τη συνέχεια νομίζω, άσχετα αν εμείς δεν την είδαμε. Είπε ουσιαστικά στον Charlie ότι θα τον πετύχαινε το βέλος στο χρονικό σημείο Τ και στο χρονικό σημείο T+10 θα ερχόταν η Penelope ή κάποιος τελος πάντων. Σωστά;

    Επίσης, όσον αφορά τα greatest hits, εδώ έχει βγάλει Greatest Hits ο Κοργιαλάς! Εκεί θα κολλήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (To χαβά μου εγώ) Αν όμως η Naomi είναι από το μέλλον, όπου οι Driveshaft έβγαλαν κι άλλα άλμπουμ μετά το θάνατο του Charlie, μπορεί έτσι να μαζεύτηκε ένα Greatest Hits.

    Ή μπορεί να λέει ψέμματα, Occam's Razor και τα λοιπά. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι η κορασίδα που έσωσε ο Τσάρλι ήταν η του ...Σαγίντ. right?

    αναρωτιέμαι αν αυτές οι "τυχαίες" συναντήσεις παίζουν κάποιο ρόλο, ή αν απλά τις βάζουν εκεί οι σεναριογράφοι για να παίζουν μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι, είχαν καιρό να βάλουν τέτοιο, ε? Αν θυμάμαι καλά όμως, την είχαμε δει τελευταία φορά να της πουλάει σπίτι ο Λοκ στην Αμερική. Πότε βρέθηκε στην Αγγλία?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Equipment elege. Women 8a eixe fash omws :P Se xaremi 8a phgaine. Den katapatatai o nomos tou Lost an o Charlie pe8anei sto epomeno epeisodio omws? Maybe next season? Kratousa thn anasa mou k gw na dw an 8a eftane se air-pocket or something alla bre8hke antimetwpos me tis oploforouses underwater chicks. Gia ton Locke k gw to syneidhtopoihsa mono sthn anafora pou egine. To 8ewrw api8ano na pe8ane (k na zei o blakas o Jack). Ante to finale emeine mono! OLE!

    P.S. (asxeto) Tyler, Ugly Betty finale eides? HUGE cliffhangers all over the place!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι underwater chicks, by the way, είναι αν δεν απατώμαι οι Tracy Middendorf και Lana Parilla, γνωστές φάτσες β' ρόλων στα μισά τηλεοπτικά shows της τελευταίας δεκαετίας. Είδα τα ονόματά τους στους τίτλους αρχής και στην αρχή τσαντίστηκα γιατί νόμισα πως θα τις χαραμίζανε σε κάποια από τα mini-flashbacks 10'' του Charlie, αλλά κατά τα φαινόμενα θα έχουν περισσότερα να κάνουν.

    Ugly Betty μου έχουν μείνει τα 3 τελευταία επεισόδια, αλλά δε με βλέπω να τα πιάνω για την ώρα. Την ερχόμενη εβδομάδα έχει το φινάλε της αρκούδας και όλα τους προηγούνται της Μπέτεως. Αν και θέλω πολύ να δω την Chenoweth στη σειρά-- μπορεί να είναι αυτή η αρχή ενός μικρού makeover?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Oxi oxi i Chenoweth einai kati entelos diaforetiko pou aplos prepei na deis. O Aaron Sorkin tha petaei ta Bergman DVDs tou sta skoupidia. To Ugly Betty eixe to first great finale of the season!

    (Lost den eida akoma)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. gama to lost kai trexa na deis season finale "THE OFFICE" re moutro!
    ade, akoma kathesai?????
    :D
    t.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολλή δουλειά ρε παιδιά. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γαμιστερά αυτά τα 3 τελευταία επεισόδια, τα είδαμε μόλις τώρα σερί, γιατί δεν είχαμε χρόνο εδώ και τρεις εβδομάδες. Άψογα.
    Εκουίπμεντ ρε μάστορες. Το έγραφαν και οι αγγλικοί μου υπότιτλοι και το άκουσε και η γιαγιά μου από το μέσα δωμάτιο που έβλεπε σούπερ ντηλ στο τέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω μπερδευτεί, guys...

    Έχω δει ως το 20 επεισόδιο του τρίτου κύκλου και παρόλα αυτά κάτι δεν πιάνω... μάλλον μιλάτε για το 21 επεισόδιο.

    Κάτι άλλο έχετε σκεφτεί, όμως;
    Αν, όπως είπε η Ναόμι, το αεροπλάνο βρέθηκε μαζί με τα πτώματα, τότε πού πήγε ο Μάικλ μαζί με τον γιό του όταν τον άφησαν "οι άλλοι" να φύγει με το πλοιάριο; στο τέλος του δεύτερου κύκλου αναφέρομαι. Δεν θα φανερωνόταν η "απάτη" με αυτόν τον τρόπο από τον Μάικλ στον υπόλοιπο κόσμο, ότι υπάρχουν επιζώντες; εκτός κι αν αυτός (το κάθαρμα..) δεν μιλούσε εξ αιτίας των δύο φόνων που διέπραξε.

    Επιπροσθέτως (χαχαχα! τι λέξη!) πρέπει να παίζεται κάτι πολύ μεγάλο... αν θυμάμαι καλά, σε όλους έπαιρναν αίμα, σωστά; μήπως δεν βρήκαν ουσιαστικά τα πτώματα αλλά με εξέταση DNA (που "οι άλλοι" είχαν τα μέσα to pull something like that off)ταυτοποιούσαν τα δείγματα αίματος με τα πτώματα (που φυσικά θα ήσαν μη αναγνωρίσιμα).

    Βέβαια αυτή η τελευταία θεωρία είναι παντελώς παρανοϊκή, το ξέρω...

    Βέβαια οφείλω να πω πώς έχω φρικάρει με τον Jacob. Μιλάμε λοιπόν για κάτι εντελώς υπερφυσικό ή κάτι παρεμφερές... τέλος πάντων.. αν αρχίσω να μιλάω για Lost, σταματημό δεν έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ε και; Ας μην έχεις, ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι, γι'αυτό είμαστε εδώ!

    Έβλεπα μόλις το recap επεισοδιάκι που παίχτηκε χθες στο ABC και, το ξέρω οτι αυτό είναι παλιό, αλλά ο τυπάς στο σαθμό που βρήκανε τις συντεταγμένες του νησιού, ΕΙΝΑΙ ο Jack, δηλαδή χέστε με! Και δε θα το ξανάφερνα στην επιφάνεια, αλλά έμοιαζε το recap να επιμένει πολύ σε αυτόν.

    Και αν μέχρι το τέλος της σειράς όλοι πεθαίνουν εκτός από τον Jack ο οποίος ψάχνει τώρα μαζί με την Πένυ τις συντεταγμένες του νησιού για να στείλει εκεί την Ναόμι να τους προειδοποιήσει οτι θα πεθάνουν ώστε, well, να μην πεθάνουν? Σας λέω, το time delay εξηγεί τα πάντα! (LOL)

    Re: Michael. Ποιος μας λέει οτι έφτασε στον έξω κόσμο? Τι είδαμε εμείς? Τους Others να του δίνουν κάτι οδηγίες. Και τους πιστεύουμε επειδή...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δεν ειναι ο τζακ ρε παιδια! ιδου και η αποδειξη http://www.imdb.com/name/nm0502653/

    αν και με την αξυρισια μοιαζουν υπερβολικα πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δε μπορεί να είναι τυχαίο αυτό το πράγμα, μην τρελαθούμε τώρα! Δίδυμος αδερφός, ίσως? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είδα σήμερα και το 21ο επεισόδιο. Το πιο συγκινητικό ως στιγμής.


    Επίσης, τι στο καλό παίζει με εκείνον τον τύπο που έδειξε τον φάκελο του Sawyer στον Locke έτσι ώστε ο πρώτος να σκοτώσει τον πατέρα του Locke; ήταν ο ίδιος που βρήκε μικρό τον Ben στο δάσος που είχε χαθεί και ο ίδιος αφότου έριξαν το αέριο και σκότωσαν τους πάντες από το Dharma Project.
    Δεν είναι δυνατόν να έχει παραμείνει αναλοίωτος μέσα στον χρόνο, εκτός πια... τι να πω.

    Το αν θα πεθάνει ο Charlie ή όχι δεν το ξέρουμε ακόμα και δεν αναιρεί ντε και καλά τα flashes του Desmond. Καταρχάς ο ίδιος δεν είχε αναφέρει ότι στον υποβρύχιο σταθμό θα υπήρχαν κάποιοι εκεί. Οπότε μπορεί να μην ήταν "ολοκληρωμένο" το flashback του και τα γεγονότα να αλλάξουν.

    Επίσης, δεν νομίζω ότι ο Desmond έλεγε ψέμματα στον Charlie για το ελικόπτερο και τον τρόπο που θα πεθάνει. Άλλωστε αν θυμηθούμε, προσφέρθηκε να πάει ο ίδιος στην θέση του, δηλ. να πεθάνεις αυτός αντί του Charlie.

    Πάντως, χίλια συγγνώμη γι' αυτό που θα πω, σε όλο το Lost με χάλασε πολύ η υπόθεση με την έκρηξη του σταθμού και τον Desmond να έχει από εκείνη την στιγμή "αναμνήσεις" από το μέλλον. Μου θυμίζει εντελώς το "Βλέπω τον θάνατό σου" (Final Destination). Μην κάνεις εκείνο γιατί θα πεθάνεις, μην κάνεις το άλλο γιατί ένα πιάνο θα πέσει στο κεφάλι από το δέντρο, κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε σεις.... τι σχέση έχει αυτός o Len Cordova και γιατί αναφέρεται από το IMDB ως Mathias και Jack? Στο Live togethere die alone που στο καλό έπαιξε;;;

    Δηλαδή λίγο το'χαμε, μην το χάσουμε και αυτό!!!

    Και τι σατανική ομοιότητα είναι αυτή με τον Jack;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο φίλος μας ο Len έπαιξε εκείνο τον ερευνητή στο σταθμό όπου αναγνωρίστηκε η ηλεκτρομαγνητική έκρηξη του περσινού φινάλε. Βασικά παίζει και να ήταν η τελευταία φάτσα που εμφανίστηκε στην περσινή σεζόν.

    Re: Desmond. Το θέμα είναι όμως οτι δε βλέπει μόνο το μέλλον ή τελοσπάντνω ποιος θα πεθάνει και πώς. Όπως φάνηκε στο 3x08 επεισόδιο, ο brotha μοιάζει να έχει ένα γενικότερο awareness του χωροχρονικού συνεχούς, "ζώντας" την ίδια στιγμή τη ζωή του στο νησί, τις φλασιές του μέλλοντος και (για παράδειγμα την ημέρα που έβαφε το σπίτι του με την Πένυ. Δε νομίζω οτι έχει εξηγηθεί πλήρως το θέμα, όμως, οπότε θα τα ξαναπούμε πάνω σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μα, τι ακριβώς λέτε; Έχω χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μεταφερθήκαμε 12 μήνες πίσω στο χρόνο, α λα Ντέζμοντ, στο περσινό σίζον φινάλε, και εξετάζουμε την πιθανότητα ο επιστήμονας που πήρε τηλέφωνο την Πένυ να είναι ο Τζακ, γιατί βασικά ήταν ΙΔΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βλαμμένα πλάσματα, εγώ μετά βίας σήμερα που πέρασε μια μέρα, θυμάμαι τι έγινε στο προχτεσινό 21ο επεισόδιο. Ανωμαλάρες, μην μου το χαλάτε, απαιτώ πλήρη κείμενα, με σαφείς αναφορές για εμάς τους αμνήμονες :Ρ
    Εγκεφαλογράφημα βοηθάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. BTW, 31 COMMENTS? Γιες, λοστ ιτ ιζ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. to 20 itan to korifeo eos tora
    gia tous ekseis logous
    mas dinete mia kapia ikona gia to ti sinevene sto nisi
    toulaxiston apo thn imera parousias tou mikrou ben sto nisi
    mathenoume oti sto nish ipirhan oi DHARMA KAI oi inhabitants-autoxthones oi opioi
    htan se kapiou idous maxh metaksh tous.
    O jacob hte san dhmiourgia ths fantasias tou ben hte san pragmatikothta (ego etsi pisteuo) iparxei.
    O Lock sigoura einai special afou ton akouse, kai an thimaste o ben xestike pano tou otan katalave
    oti akouse o lock th fonh toy jacob Aloste gia auto "apopirathike" na ton skotosei.
    Ta rouxa pou vlepoume se auta ta 5-6 frames na foraei o jacob, kathos kai h perivolh tou
    "agerastou" jason, arxisoun na bazoun sto pexnidi ths theorias tous anthropous tou "black rock".

    Kapioi parapano arxizoun na anaferoun gia "pexnidia tou xronou", kati tetio pisteuo oti tha ine kai o epomenos kiklos, an den kanoun lathos ta spoilers sta ksena site, oi dimiourgh tha anagastoun na dosoun mia tetia troph sta meloumena.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είμαι όλο και πιο σίγουρος οτι η game-changing ανατροπή θα έχει απολύτως να κάνει με το χρόνο.

    (By the way, εδώ εικάζω απλώς. Αν κάποιος γνωρίζει από spoilers τι θα συμβεί, μην το αναφέρει.)

    Η θεωρία οτι ο Jacob ήταν κι αυτός ένας άνθρωπος περασμένου αιώνα που με κάποιο τρόπο ζει ακόμα σήμερα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Οπότε θα είχε ενδιαφέρον να δούμε γιατί αυτός είναι πνεύμα (σε αντίθεση με τον Ρίτσαρντ) και για ποιο λόγο επέλεξε τον Μπεν αντί για κάποιον ντόπιο.

    Εκτός κι αν οι ντόπιοι τον φυλάκισαν, οπότε θα είχε νόημα να μην μιλάει σε αυτούς. Ίσως ο καπνός γύρω από την καλύβα του να είναι τα δεσμά του. Ελπίζω στο season finale να μάθουμε τίποτα παραπάνω, αν και φοβάμαι πως θα πρέπει να περιμένουμε παραπάνω. Όχι οτι με ενοχλεί, έχουμε πολλά πράγματα να συμβαίνουν αυτή τη στιγμή έτσι κι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όντως το 20 επεισόδιο ήταν και το πιο αποκαλυπτικό. Τα πράγματα κάπως δείχνουν επιτέλους να παίρνουν μορφή, αποδεικνύοντας πως στο νησί συμβαίνει κάτι το εντελώς υπερφυσικό. To smoke monster δεν εξηγείται λογικά πλέον (όχι πως ποτέ θα μπορούσε...) δεν μπορεί ένα "σύννεφο" καπνού να έχει δικό του μυαλό και να επιλέγει ποιους θα σκοτώσει (και ποτέ δεν κατάλαβα για ποιον σκοπό έβγαλε από την μέση τον mr. Echo). Ούτε και για ποιες "θυσίες" απαιτεί (όπως λέει ο Locke). Το γεγονός ότι ο Jacob δεν είναι σωματικά υπαρκτό πρόσωπο παρά μόνο πνεύμα, είναι γεγονός.

    Βέβαια στο Lost τίποτα δεν είναι ό,τι φαίνεται...

    Δεν ξέρω αν πρόκειται περί time delay το όλο πράγμα (θα με κάνετε τώρα να δω πάλι το φινάλε του δεύτερου κύκλου για να σιγουρευτώ ότι ο τύπος που μοιάζει στον Jack, δεν είναι ο Jack!) αλλά σίγουρα το νησί προστατεύεται από τον έξω κόσμο έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να το δει. Ίσως μια πύλη; μια άλλη διάσταση; εξελιγμένη τεχνολογία;

    Πάντως αν σύμφωνα με το επεισόδιο στο οποίο ο Desmond προσπαθούσε να διορθώσει λάθη του δικού του παρελθόντος για να είναι με την Penny και δεν μπορούσε (η κυρία στο κοσμηματοπωλείο συνέχιζε να του λέει ότι αυτό είναι αδύνατον) έτσι ώστε άφησε εν τέλει τα πράγματα να πάρουν την φυσική τους τροπή, τότε ο ίδιος νόμος δεν μας λέει ότι κι αν αυτός ήταν ο Jack που ανίχνευσε την έκρηξη του Dharma station, πως δεν θα μπορούσε ουσιαστικά να κάνει το οτιδήποτε για τους υπολοιπόμενους ναυαγούς στο νησί; εφόσον you cannot undo what was done in the past (σόρρυ αλλά δεν μου βγαίνει η έκφραση στα ελληνικά)

    Οπότε ποιος και ο σκοπός να προσπαθεί να τους προειδοποιήσει, ΑΝ είναι αυτός....

    Κανείς άλλος καμμία σκέψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ναι, είναι αυτά τα αγαπημένα χωροχρονικά παράοξα που αποτελούν αιωνίως αγαπημένο θέμα του popular fiction. Κατά σύμπτωση το ίδιο ακριβώς θέμα παίζει τώρα και στο Heroes, όπου επί μια ολόκληρη σεζόν, αμέτρητες προφητείες, προβλέψεις, ταξίδια στο μέλλον κτλ, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει καταφέρει να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ αλλά παρ'όλ'αυτά εξακολουθούμε να περιμένουμε πως θα τα καταφέρουν στο φινάλε.

    Κάπως έτσι κι εδώ, ίσως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή