Lost Season 3 Finale

Συναντήστε με μετά το άλμα...

(Και, για όνομα του θεού, απομακρυθείτε ΤΩΡΑ αν δεν έχετε δει αυτό το season finale, και τσακιστείτε να το δείτε!)

Συγχωρέστε με που δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Συνέβησαν τόσα πολλά πράγματα σε αυτό το δίωρο, τόσα mind-blowing πράγματα σε αυτό το δίωρο που δε βρίσκω άλλο τρόπο να το κάνω αυτό πέραν του να απαριθμήσω όλα τα payoffs, όλες τις ανατροπές, όλες τις νέες ερωτήσεις... Αλλά πρωτού πω οτιδήποτε πρέπει να ξεκινήσω από το τέλος.

Νιώθω πως χρωστάω μια μεγάλη υπόκλιση στον Damon Lindelof και τον Carlton Cuse γιατί με έπιασαν κορόιδο με πανηγυρικό τρόπο. Με είχαν ξεγελάσει (και πολύ ακόμα κόσμο όπως βλέπω στην περιήγησή μου στα ίντερνετς) πως όλα θα είχαν να κάνουν με περίπλοκα ταξίδια στο χρόνο, με τρίγωνα των βερμούδων, με τρύπες στο χωροχρονικό συνεχές, και όλα αυτά τα λόγια περί game-changing twist με έκαναν απόλυτα βέβαιο για το τι θα βλέπαμε στο season finale. Μέχρι που η Kate βγήκε από τις σκιές και ξαφνικά μαζεύαμε ομαδικά τα σαγόνια μας από το πάτωμα.

Πόσοι από εσάς το είχατε μυριστεί πως αυτό που βλέπαμε δεν ήταν flash-back αλλά flash-forward? Στοιχεία υπήρχαν πολλά-- η κατάθλιψη και ο αλκοολισμός του Jack δεν ταίριαζαν σε καμία περίοδο της ζωής του (και πραγματικά το πιστεύω πως τις έχουμε δει ΟΛΕΣ), η γυναίκα του εμφανίστηκε έγκυος στη μέση του επεισοδίου χωρίς να έχει ιδέα για την κατάσταση του Jack (άρα σε άλλη είχε τηλεφωνήσει από τη γέφυρα), το κινητό που χρησιμοποίησε σίγουρα δεν υπήρχε πριν το 2004, και διάφορα άλλα. Μόνο που με το γενικότερο μίσος μου για το χαρακτήρα, τα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που συνέβαιναν στο νησί (θα τα πιάσω σε μια στιγμή), και την απόλυτη αδιαφορία μου για ιστορίες κατάχρησης, ομολογώ πως δεν έδινα πολλή σημασία. Κάποια στιγμή είπαμε ειρωνικά πως θα πρέπει να δένει με κάτι πολύ γαμάτο για να μην είναι για κλωτσιές αυτό το κομμάτι του επεισοδίου, και... ιδού.

Αυτή ήταν λοιπόν η σπάνια φορά που οι showrunners δεν έκαναν overhype το προϊόν τους. Game-changing όσο δεν πάει άλλο ήταν αυτό το twist, κυρίως γιατί απελευθερώνει τη σειρά από τον αυτοπεριοριστικό χαρακτήρα που εμπεριείχε το concept της. Και στο επόμενο επεισόδιο να φύγουν από το νησί, η ιστορία θα συνεχίσει να πηγαίνει, γιατί apparently έκαναν μεγάλο λάθος που έφυγαν, δεν έχουν πει σε κανέναν την αλήθεια, και κατά τον Jack πρέπει να γυρίσουν πίσω. (η Kate μάλλον πήρε τη συμβουλή του και σταμάτησε να τρέχει, αλλά νομίζω το έκανε ακριβώς όταν δεν έπρεπε.) Ένα πρώτο σετάκι ερωτήσεων που προκύπτουν από αυτό το απίθανο κλείσιμο:
  • Ποιος πέθανε? Κανείς άλλος δεν νοιάστηκε να αποδώσει τιμές άρα βασικά όλοι μισούσαν τον μπάσταρδο, εκτός του Jack που είτε ξέρει μια αλήθεια που οι υπόλοιποι αγνοούν, είτε δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το Νησί σε αντίθεση με όλους τους άλλους. (όπως φάνηκε και από την αδιαφορία της Kate). Ben? Locke? Michael?
  • Ή μήπως κάποιος που δεν έχουμε δει ακόμη? Και πόσο τέλειο θα ήταν να μας συστήσει η σειρά χαρακτήρα με τον θάνατό του?
  • Ποιος περιμένει την Kate? O Sawyer? O Nathan Fillion?
  • Τι ψέμματα βαρέθηκε να λέει ο Jack? Για ποιο λόγο δε μπορεί να μιλήσει σε κανέναν για ό,τι συνέβη στο νησί?
  • Γιατί θέλει να γυρίσει πίσω? Τι να διορθώσει, και πώς? Μπορεί να έχουν διασωθεί κάποιοι μόνο, αλλά πολλοί από τους πρωταγωνιστές να ξέμειναν πίσω? Ή είναικάτι πολύ μεγαλύτερο?
  • Κυρίως, πόσο ακριβώς game-changing ήταν αυτό το φινάλε? Μέχρι σημείου που όντως η Claire θα ανέβει σε ένα ελικόπτερο όπως προέβλεψε ο Desmond? Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά όλα τα επεισόδια της σειράς ανοίγουν ή κλείνουν στο παρόν, φλασάροντας στο παρελθόν ενδιάμεσα. Δε θυμάμαι ποτέ να έχει αρχίσει ούτε τελειώσει επεισόδιο έξω από το νησί (πόσο μάλλον στο μέλλον), άρα πρέπει να το διαβάσουμε αυτό ως μια ολοκληρωτική αλλαγή στο φορμάτ του show? Πρέπει να θεωρήσουμε πως από αυτό το επεισόδιο, οι σκηνές του νησιού γίνονται το flashback? To μέλλον θα γίνει το νέο παρόν, με τους χαρακτήρες στον έξω κόσμο να προσπαθούν να διορθώσουν το λάθος τους, το οποίο θα μαθαίνουμε σταδιακά με flashbacks στο νησί?
  • Άσχετο, αλλά συγκρίνετε ελεύθερα με τον Hiro στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα. Όχι, σας προκαλώ!
  • Kαι φυσικά η ερώτηση που όλοι περιμένατε. Kate: hotter ως ατημέλητη ναυαγός ή ως polished σύζυγος?
Και τώρα έχω αναλύσει ένα σεντόνι για 3 από τα 83 λεπτά του φινάλε, αλλά διάολε, ήταν τόσο σημαντικά. Προσπερνάω την τρελή χαρά μου που έτσι τελειώσε η επίσημη φετινή τηλεοπτική σεζόν και πιάνω τα υπόλοιπα 80 λεπτά του επεισοδίου.

Πρέπει να ομολογήσω, θα αφήσω να περάσει κάποιο διάστημα πριν τα πάρω ξανά με τους Lindelof/Cuse, γιατί εδώ κλείσανε πολλά στόματα (μεταξύ των οποίων και το δικό μου) φέρνοντας σε ικανοποιητική κατάληξη έναν μεγάλο αριθμό plot threads. Η season-long (series-long?) αντιπαράθεση των survivors με τους Others έκλεισε αιματηρά και εντυπωσιακά, με το σχέδιο του Jack να έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο των περισσότερων και την cheer-worthy έμπνευση του Hurley να ξεκάνει τους υπόλοιπους (με λίγη βοήθεια από τον resident Jack Bauer, τον λατρεμένο Sayid) στη σκηνή που ξεσήκωσε τα πιο έντονα χειροκροτήματα εδώ στην προβολή στα γραφεία του US TV.

H Danielle γνώρισε επιτέλους την Alex σε μια διακεδαστική και ταυτόχρονα συγκινητική στιγμή (που μου έφερε στο μυαλό τις εποχές του "Alias" και τα εγγυημένα entertaining reunions των Bristows) η οποία μάλιστα έδειξε, σε μια μίνι-ανατροπή, μια πιο ανθρώπινη πλευρά του Ben. Αυτή επιβεβαιώθηκε αργότερα, όταν ο ηγέτης των Others -αντίθετα σε αυτό που εμφανώς ήταν το popular opinion μεταξύ των ανθρώπων του- δεν δολοφόνησε τους 3 caballeros. Και πόσο με χαροποιεί το οτι δεν έφεραν πίσω τον Bernard μόνο για να τον σκοτώσουν.

Μετά, ο Charlie. Wow. Ο πιο αντιπαθητικός και ενοχλητικός original cast-member πέθανε κι εγώ τον λυπήθηκα τον μπασταρδάκο. Μπορούμε να κάνουμε debate ως αύριο για τη σκηνή του θανάτου του (κοιτάζοντάς τη ξανά φαίνεται να μην υπάρχει πράγματι εξωτερικό χερούλι στην πόρτα, οπότε έχει νόημα η ενέργειά του) αλλά όπως και η αντίστοιχη σκηνή από το φινάλε του "Heroes," εκτιμώ το οτι δούλεψε τουλάχιστον σε ένα συναισθηματικό επίπεδο.

(Εκεί που γίνεται όμως η διαφορά ανάμεσα στις δύο σκηνές (και γενικότερα ανάμεσα στα δύο shows, κι τώρα καθίστε πίσω γιατί ξεκινάει rant που περίμενα τόσους μήνες να το κάνω κι επιτέλους έχω την ευκαιρία) είναι στο πως οι δύο σειρές διαφέρουν ριζικά στο πόσο νοιάζονται για τους χαρακτήρες τους. Όχι πάντα με καλά αποτελέσματα, αλλά σίγουρα πάντα προσπαθεί το "Lost" να μας θυμίζει τι είναι αυτό που κάνει τους ήρωές του να σηκώνονται κάθε πρωί και να ζουν τη ζωή τους. Καλή η πλοκή του "Heroes," αλλά κατά πρώτον το payoff ήταν γενικότερα απογοητευτικό και κατά δεύτερον άφησε ελάχιστο χώρο για αληθινή ανάπτυξη χαρακτήρων, σε αντίθεση με το "Lost". Όταν βλέπουμε τον Charlie να θυσιάζεται έτσι, αναρωτιόμαστε γιατί δεν σώθηκε και ο ίδιος, αλλά σκεφτείτε το λίγο. Το show έχει πειστικά διαμορφώσει τον πολύ θρήσκο αυτό χαρακτήρα κατά τέτοιο τρόπο που να πιστεύει πως πρέπει να υπακούσει στη μοίρα. Επιπλέον, ξέρουμε πόσο αγαπάει την Claire, και ξέρουμε πώς βλέπει τον Aaron ως γιο του-- θα έκανε τα πάντα για αυτούς τους δύο. Όταν λοιπόν ο Desmond του λέει πως βασικά αν πεθάνει, η Claire και o Aaron θα διασωθούν, ο Charlie απλώς σιγουρεύεται πως δε αλλάξει ούτε τελεία από αυτό το μέλλον. Συνέβη τίποτα από όλα αυτά για την αντίστοιχη σκηνή στο "Heroes"? Γενικότερα, νομίζω πως αυτή την εβδομάδα απεδείχθη περίτρανα το οτι πολύς κόσμος βιάστηκε πάρα-πάρα πολύ να ξεγράψει το "Lost," χρίζοντας ανώτερο το "Heroes". Πόδι, στόμα, γνωριστείτε.)

Και φτάνω επιτέλους στο μεγάλο γεγονός στα επί του νησιού. Έχουμε επαφή με τον έξω κόσμο! Αλλά τώρα δεν ξέρουμε τι στα κομμάτια θα σημαίνει αυτό, διότι η Penny εν τέλει δεν είχε καμία σχέση και ο Ben είχε δίκιο. Αλλά φιλαράκο, τον ψεύτη βοσκό τον έχεις ακουστά? Ο Locke σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθειά του να αποτρέψει τη μεγάλη έξοδο σκότωσε εν ψυχρώ τη Naomi, αλλά δε μπόρεσε να κάνει το ίδιο με τον Jack, και ευτυχώς γιατί ο Matthew Fox ήταν φανταστικός σε αυτό το επεισόδιο και με βρίσκω (παρά τη θέλησή μου για το αντίθετο) να τον συμπαθώ ξανά από τον αρχή.

Απορίες-απορίες-απορίες, πέραν των παραπάνω:
  • Αν όχι τα σωστικά της Penny, τότε ποιος/ποιοι έρχονται στο νησί? Και γιατί ο Ben είχε πάθει τέτοιο σοκ?
  • Instant θεωρία του iliask: η Dharma επέστρεψε για να πάρει πίσω το νησί. Heh.
  • Μπορεί όντως ό,τι συνέβαινε στο νησί να είχε να κάνει με τη σωτηρία του κόσμου και ο Jack να το κατέστρεψε αυτό, εξ ου και οι ενοχές του στο τέλος?
  • Πλύση εγκεφάλου ώστε να σιγουρευτεί πως η Alex δε θα μείνει έγκυος και άρα δε θα πεθάνει? Πρώτον, ξεκαρδιστική ατάκα, δεύτερον, ένα ακόμα δείγμα ανθρωπιάς από τον Ben. Μπορεί να είναι τελικά ο τραγικός παρεξηγημένος ήρωας αυτής της ιστορίας? Αν μη τι άλλο αυτό το φινάλε δούλεψε πολύ καλά στο να τον κάνει πιο συμπαθή στα μάτια μας, ενώ ταυτόχρονα δεν προσποιήθηκε πως οι υπόλοιποι Others ήταν άγιοι. Ευτυχώς, γιατί αυτή η προσπάθεια της σειράς να μας πείσει πως ήταν όλοι τους παρεξηγημένοι ήταν από αυτά τα στοιχεία που με ενοχλούσαν πιο πολύ.
  • Mikhail: άλλο ένα hint πως είναι αθάνατος. Αναρωτιέμαι αν οι σεναριογράφοι θα εφευρίσκουν τακτικά τρόπους να τον σκοτώνουν δημιουργικά πριν αναγεννηθεί μετά από λίγα λεπτά!
  • Πόσο random ήταν η εμφάνιση του τρομακτικά μεγαλύτερου Walt?
  • "Because I love you": η νέα pet ατάκα-πασπαρτού? Νοιάζεται κανείς για την ομολογία αγάπης του Jack προς την Kate λίγο αφού φιλήθηκε με την Kate? Εγώ το βρήκα ενδιαφέρον στα πλαίσια του κλεισίματος, όπου είδαμε την Kate να ζει ήρεμα με κάποιον άλλον, και τον Jack να αυτοκαταστρέφεται μακριά της.
  • Και πάλι, οι ερωτήσεις-κλειδιά ενόψει του αποκαρδιωτικά μεγάλου hiatus: τι συμβαίνει στο νησί? Γιατί θέλει ο Jack να γυρίσουν πίσω? Γιατί δεν έχουν πει σε κανέναν για την περιπέτειά τους? Ποιοι είναι οι εισβολείς που δεν είδαμε?
Και κυρίως: πόσο μεγάλο, απίστευτο και ανεπανάληπτο mindfuck ήταν αυτό το season finale?

42 σχόλια:

  1. Den exw ti allo na pw. Perimena pws k pws na diabasw ayto pou 8a egrafes. Emeina pragmatika afwnos me to epeisodio, oso ki an to katalaba eks arxhs oti htan flash-forward. H' mhpws to nhsi pleon htan flashback? Yperoxo. Kai h skhnh sto telos... Poios pe8ane omws? Eimai anamesa se John Locke kai Ben... Xmmm. H Kate na ta eftiakse me to Sawyer 8elwww :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Telika sorry gia to douple post, alla eipa na anaptyksw th dikh mou KOULH 8ewria :D

    Loipon yparxei ena time-bending loop-hole, wormhole h' oti sto kalo einai, opou oi eisboleis pou erxontai kseroun pws se ena parallhlo xwroxrono oi Losties zoun/pe8anan kai ta double tous ksemeinan sto nhsi. Kai aytoi pou 8a er8oun, exoun skopo na ftiaksoun to problhma sto xwroxrono kai na ksepastrepsoun ta doubles. Xa8hkate h' akomh? Anyways, den exw idea ti mporei na symbainei, alla eimai sxedon pepeismenos pws o Locke kserei ti tous perimenei an fygoun apo to nhsi (prophet Jacob mode: ON) kai gi ayto 8elei na tous apotrepsei. Idea den exw ti lew, eimai psycho, I know, 8elw TWRA to season 4! Afou skeftomai na agorasw to s3 tou Lost se DVD anti to s1 tou Heroes pia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ένα γρήγορο comment πριν ξεσπαθώσω με μεγαλύτερο: αφού ο Charlie έμαθε ότι το ελικόπτερο δεν είναι της Penny, πόσο σίγουρος είναι ότι θέλει να αφήσει την Claire να μπει μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AYTA EINAI!!! Akoma den mporo na kseperaso to sok tis apokalypsis tou flash forward kai genika to poso awesome itan to epeisodio (kai oi synthikes probolis... me eksairesi the one on my right.) I say oti o εν φερέτρω (yo yo check out my grammar skillz) einai o Sawyer. Those are my two cents, kathos eimai kai poly xazi gia na katso na skefto olokliri theoria. And just like that, oi elpides gia to Lost anapteronontai opos kanei kathe brady o FJFJ (Flight Junkie Future Jack).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά εχω τρελαθεί δεν μπορώ άλλο..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρος.Τώρα ξέρω πως αυτή η σειρά θα περάσει στα εγγόνια,στα δισέγγονα μου και σε όλες τις επόμενες γενιές σαν σημείο αναφοράς των τηλεοπτικών 00's!Πραγματικά αριστουργηματικό season's finale με σημαντικότερο πλεονέκτημα οτι σε αφήνει τόσο άφωνο που δεν πνίγεσαι απο τα ερωτηματικά.Σε αντίθεση με τα προηγούμενα 2 πλέον δεν βρίσκω κανέναν λόγο να μαντέψω ή να βρώ απαντήσεις.Moυ έκλεισαν το στόμα.Πραγματικά μπράβο στα παιδιά(Damon Lindelof και τον Carlton Cuse)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύο-τρία πραγματάκια:

    Όταν ο future Jack απαντά στο γιατρό για το αν είναι μεθυσμένος, λέει "Κατέβασε τον πατέρα μου να δούμε ποιός είναι μεθυσμένος". Δηλαδή είναι τόσο κομμάτια που έχει ξεχάσει ότι ο πατέρας του είναι νεκρός, ή δεν είναι? Μεγάλη απατεωνιά αυτή από τους δημιουργούς για να μην ψιλιαστείς το flash-forward.

    Το φέρετρο μάλλον μόνο σε μένα φάνηκε μικροκαμωμένο?

    Με μία κουβέντα: ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ season finale. Γκρίνιαζα όλη τη χρονιά, αλλά την ανατριχίλα χθες το βράδυ όταν η Πένυ ήταν στο μόνιτορ και ο Τσάρλυ φώναζε τον Ντέσμοντ και αυτός δεν άκουγε ήταν ανεπανάληπτη.

    Φλεβάρης 2008???? Σοβαρολογούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέσσερα σημεία προς συζήτηση:

    * Το "Because I love you" δεν είμαι σίγουρος αν μεταφράζεται ως "επειδή σε αγαπώ" ή "επειδή σας αγαπώ".

    * Στο flash-forward (ή flash-front όπως μου ήρθε ο όρος μόλις είδα την Κέιτ), ο πατέρας του Τζακ ζη ακόμα, και πίνει ακόμα.

    * Ο κύριος λόγος που είχαν βάλει το επεισόδιο με το φορτηγάκι, τελικά, ήταν για να μας την παίξουν στο φινάλε («φάτε τη μπλόφα, τσογλάνια, που θα το νομίσετε για φίλερ»), όχι για τον Ρότζερ.

    * μια πολύ μικρή τρύπα: το νερό που έπνιξε τον Τσάρλι, εφόσον μόνο το φινιστρίνι έσπασε, έπρεπε να σταματήσει λίγο πάνω από το φινιστρίνι. Αλλά χαλάλι.

    * Δεν ξέρω να μετράω :)

    Ναι, το flash-forward δεν το φαντάστηκα καθόλου, μέχρι που είδα την Κέιτ, και συνειδητοποίησα τι έβλεπα.

    Απλά θέλω να πω πως το high-point του επεισοδίου ήταν το επεισόδιο «Τομ—Σώγιερ» (παρακαλώ προσέξτε την παύλα :), όταν έγινε πραγματικότητα σχεδόν όπως την ήθελα μια επιθυμία μου που είχα καταγράψει αλλού.

    Το παρόν διπλό επεισόδιο με έκανε να ξανανιώσω ταραχή όπως ένιωθα στον πρώτο κύκλο και καθόλου έκτοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α, ναι, και να πω πως ποντάρω στον Σώγιερ να έχει ζευγαρώσει με την Κέιτ, όχι τίποτα άλλο, αλλά όπως αποδείχτηκε ο Σώγιερ είναι μπεσαλής ergo παιδί για σπίτι.

    Όταν δίνει μια υπόσχεση, την τηρεί. Το είδαμε με τον πατέρα του Λοκ, το είδαμε και με τον Τομ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nai kala kai mena me sygkinise o Charlie me tin autothysia tou... toso pou skeftika mipos prepei na aisthantho asxima pou euxomoun na pethanei se oliti diarkeia tis season. O Charlie itan Des/Penny shipper, God rest his soul. :D

    Plus, Beach Boys!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. den prolava na to do xtes, to katevasa omos. teleiosa apo tin douleia simera kai xothika sto krevati na to do. to eida. eipa na se paro tilefono alla etreksa kateftheian sto blog :D
    odos gamato.
    tha eimai para poli efxaristimenos an to season 4 tha einai sto mellon kai ta flashbacks tou kathe iroa na einai oti kanoun sto nisi meta apo afto to epeisodio (kai sto finale tou season 4 na epistrefoun se nisi kai na ksanaginetai toumpalin ta flashbacks opos se season 1,2 k 3). Afto tha itan gamo!
    genika pados nomizo pos akoma den exoume dei tipota sxetika me to ti einai afto to koloniso. sigoura iparxei kati pou oute kan to exoume skeftei, kai afto me krataei se agonia na sinexiso na vlepo tin seira.
    erotimata:
    - to oti to gomenaki me ton asirmato (pou skotose sto telos o locke) eipe pos exoun pethanei oloi tous, den epirease to flash-future ton iroon??? O Jack egine iroas mesa se ena vradi epeidi esose mia ginaika kai to paidi tis kai oxi epeidi telika itan epizon tis ptisis oceanic??? san na min sinevei tipota?
    - isos to flash-future na einai apla ena parallilo simpan "what if?" fasis (ok, nai, kano anafora se marvel titlo... lol) kai oxi oti prokeite alitheia na simvei (an kai den elpizo se kati tetoio).
    - to feretro nomizo pos anikei H' ston Sawyer H' ston Ben H' ston walker (to mikro feretro pou paratirise kai kapoios allos kai egrapse comment).
    kai alles polles apories pou kapote tha lithoun...
    viva lost!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. same here...
    αλλά αυτό με τον πατέρα του τζακ που και μετά θάνατον μεθάει, κι εγώ το χω απορία...
    όλα τα άλλα...WOW!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. episis kati allo pou tora skeftika???
    ti kan an afto pou eidame itan odos flash-back???
    to "we have to go back" na einai to planecrash tis ptisis oceanic s1 e1???? to exeis skeftei afto? nomizo pos paizei poli... ksanaeida to finale tou 3ou season (ta teleftaia lepta) kai tipota den einai ksekatharo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ti eipes toraaaaa... wow, dude :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. akougetai paratravigmeno, alla apo tin alli den iparxei kati pou na to anairei... (kai min akouo vlakies gia to tilefono tou Jack oti einai modelo apo to mellon...lol)...

    H seira mas exei deiksei pos ola "paizoun" sto lost, opote giati oxi?
    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να επαυξήσω (huh) κι εγώ για τη σκηνή όπου ο Sawyer σκοτώνει τον Tom γιατί "δεν τον πίστεψε". Απλά τέλειο, και πολύ συνεπές με την εξέλιξη του Sawyer καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

    Το λεωφορειάκι από φίλλερ έχει όντως γίνει μέσα σε 2 εβδομάδες α) κομμάτι της μυθολογίας του νησιού και β) το πιο cool φονικό όπλο στα 3 χρόνια της σειράς. Not bad!

    H θεωρία για την αρχή της σειράς ως επιστροφή σκαλώνει καταρχάς στο οτι ο Jack δεν γνώριζε την Kate στην αρχή της σειράς.

    Το εναλλακτικό μέλλον ακούγεται γενικά αρκετά, και πλέον έχω μάθει να μην αποκλείω τίποτα σε αυτή τη σειρά. Αλλά πρέπει να πω οτι μου μοιάζει αληθινότατο το μέλλον αυτό. Δε νομίζω να μπουν στον κόπο να αλλάξουν τόσο θεμελιωδώς τη σειρά μόνο και μόνο για να μας πουν το "Days of Future Past" στην Lost εκδοχή του.

    Φυσικά και μπορεί ο Jack να ήταν τόσο τύφλα που να αναφέρθηκε στον πατέρα του σα να ήταν ζωντανός, αλλά ρε παιδιά, δεν κάνετε στον εαυτό σας την πιο λογική ερώτηση: Ποιος μας είπε οτι ο Christian Sheppard είναι νεκρός? (LOL) Σοβαρά, από την αρχή της σειράς χτυπιόμαστε πως θα τον ξαναδούμε, ποιος μας λέει οτι αυτό δεν ήταν ένα πρώτο hint?

    Μέχρι το Φλεβάρη νομίζω πως το πίσω μισό της σειράς θα έχει γραφτεί ολόκληρο νοητικά 3 φορές από τον κάθε φαν. Ωιμέ, θα είναι μακρύ το διάστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. eeetsi eeeeetsi

    mindfuck teleiws, kai polu kalo write-up kurie mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να επαυξήσω (huh) κι εγώ για τη σκηνή όπου ο Sawyer σκοτώνει τον Tom γιατί "δεν τον πίστεψε". Απλά τέλειο, και πολύ συνεπές με την εξέλιξη του Sawyer καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

    Ταίλερ, με το που πετάει την ατάκα ο Σόγιερ, ρίχνω ένα τίναγμα καυ@$#%μένος και λέω Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΤΑΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ στην εξ αριστερών γουρλωμένη παρέα μου. Φίλε, δεν κρύβεται εκεί όλη η δύναμη του lost? Τι διάολο, είναι το πιο μεγάλο βήμα που έγινε ποτέ!

    Το κείμενο σου ήταν καταπληκτικό, σ'το έχω ξαναπεί ότι γράφεις γαμιστερά. Τα λέμε.

    Υ.Γ.: Συνεχίστε να γράφετε μαλακίες θεωρίες, έχει πλάκα. Στο κάτω κάτω, κάποιες πέρασαν κι από το δικό μου πελαγωμένο μυαλό. :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. επίσης πολύ σούπερ που το μέλλον τους είναι Τόσο δυσοίωνο...

    (ο μπαμπάς του τζακ να ζει; γεννήθηκε κι αυτός στο νησί και είναι απέθαντος σα τον μικαέλ δλδ;; ε, τότε αυτός είναι που φοβάται η μόλυ στο heroes! χαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα δεν τον έχουμε δει ποτέ νεκρό τον Christian, έτσι δεν είναι?

    Όντως γαμάτο που το μέλλον είναι ΤΟΣΟ δυσοίωνο, και αυτό κάνει ένα βήμα στο να εξηγήσει και παραπάνω απορίες όπως το γιατί δεν έχουν μιλήσει σε άλλους για το νησί. Τι μπορεί να είναι τόσο φοβερό που έγινε εκεί και αναγκάζονται να λένε ψέμματα σε όλους? Τι ήταν τόσο τρομακτικό που έχει αφήσει τον Τζακ σακατεμένο από τις ενοχές?

    Μήπως πράγματι κάτι έχει να κάνει με τη σωτηρία του κόσμου και κάνοντας ΚΑΤΙ λάθος, ο Τζακ και η παρέα του καταδίκασαν τον κόσμο σε καταστροφή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δε θα ταν φοβερο να βλεπουμε του χρονου απο τη μια το Φλας μπακ στο νησι οπου ολοι προσπαθουν να φυγουν κι απο την αλλη το παρον οπου προσπαθουν να ξαναγυρισουν!

    οι αποριες οι δικες μου ειναι:
    Γιατι στην κηδεια δεν πατησε κανεις και γιατι η κειτ ειπε τοσο απαξιωτικα οτι δεν παει!

    Με ποιον ειναι η βαριαρχιδούσα Κειτ που την ελεγχει κιολας, που παει και τι κανει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μια παρατηρηση που μολις εκανα! Η Oceanic τους εδωσε Golden Pass ως μερος της αποζημιωσης, που σημαινει οτι ειναι επισημως οι διασωθεντες της συγκεκριμενης πτησης!Ωστοσο φαινεται να μην εχει δοθει καθολου δημοσιοτητα στο γεγονος! δεν ειναι πολυ περιεγο?
    κι αυτο μηπως βαζει τις θεωριες περι χρονου σε μια ταξη?Επεσαν, τους εψαξαν και τελικα βρεθηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σωστή παρατήρηση, αλλά επειδή βρέθηκαν δε σημαίνει πως είπαν σε κανέναν την αληθινή ιστορία (για λόγους που θα μάθουμε).

    Αυτό που μόλις μου ήρθε είναι ο Μάικλ. Αναρωτιέμαι με την επιστροφή του ο Τζακ αν θα τον έψαξε για να του ζητήσει τα ρέστα για αυτά που έκανε στο νησί. Εκτός κι αν είναι αυτόςστο φέρετρο οπότε θα δικαιολογούσε την αδιαφορία της Κέιτ.

    Πάντως όλο και πιο πολύ μου αρέσει η θεωρία της gobias οτι ο νεκρός είναι ο Σώγιερ. Αυτό κι αν θα γεννούσε ένα κάρο νέα ερωτήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Shmera ta ksanaeida gia 2h fora. Loipon h 8ewria mou (oxi h tragikh ekeinh einai eleos :P) einai mia kai gia asxeto pragma, alla eimai sxedon sigouros. To super duper nhsi pou exei healing powers, einai ayto pou psaxnoun oloi, h phgh ths neothtas. Osoi zoun ekei, DE GERNANE, gi ayto kai oi "aytox8ones" (?) den exoun allaksei ka8olou (opws o eye-liner guy). Kai gia ton anti8eto logo, gia na gernane kanonika kai na mhn ephrreazontai apo ayth thn idiothta tou nhsiou, oi Others xtypiountai me eneseis prwiniatika (8ymaste h Juliette? h' kai o Desmond, h Dharma to hksere k aneptykse vaccine). Eksou k h Juliette eixe dei mia mhtra 75xronhs pou eixe to swma mias 25xronhs. 8a zouse sto nhsi gia 50 xronia xwris na exei perasei mera apo panw ths. Oso gia to -mikro- feretro, telika klinw se Locke-xwris-podia, neo xarakthra (kata Tyler - how cool would that be? seriously) h' akomh k Sawyer (wow gobias 8a htan 8eiko - alla ton 8elw hubby ths Kate!).

    Alytes mou apories:

    -Ti soi "temple" einai aytos pou 8a pane oi alloi? Ti kanei to tetradaxtylo podi?
    -Giati eftiaxnan runway apo petres? -Ti einai o Jacob? Syndeetai me to Black Rock?
    -8a mas deiksoun EPITELOUS thn istoria ths Rousseau?

    Aganakthsa giati to ksanaeida k o Febrouarios einai POLY makria. F*ck!

    P.S. Sorry k pali gia to sentoni, alla mhpws oi alloi -neoi- kakoi erxontai giati epsaxnan apegnwsmena to "fountain of youth" kai kserontas oti einai o Desmond ekei (kati mou leei pws egkefalos einai o mpampas ths Penny) 8a skotwsoun tous pantes gia na mhn poun to mystiko se kanenan? Nea koulh theory mou :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. to "fountain of youth" (parolo pou exei perasi tora me "fountain" kai "piretes of the caribean III") den nomizo pos einai, giati mporei stous megalous na min fainetai H allagi, fainetai omos sto paidi tis Claire, pou megalonei fisiologika...

    sinexizo na pistevo pos to flashback ton 2 teleftaion epeisodion einai odos flashback kai pos oi Kate kai Jack gnorizontan prin apo tin sigrousi tis ptisis sto nisi... (toulaxiston mou fainetai arketa pithano kati tetoio...)

    episis sinexizo na pistevo mia arxiki mou theoria pos ola afta einai ena paixnidi (se fasi "the game") pou piso apo ola afta krivetai o disekatomioriouxos xodros (o Hewly... H' opos skata grafetai)... eksou kai H emfanisi tou os apomixanis theos me to aftokinito sto teleftaio epeidosio (kai kati to opoio epivevaione kai o thanatos tis Lisey pou apo oso kseroume eixan kapoio parelthon sto psixiatrio)...

    to "lost" einai gamo! :D

    ps. poso gamo tha itan o "he" pou leei sto telos H Kate pos prepei na epistrepsei se afton, na einai telika o Ben???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ma, t-drom, ston Aaron, ekanan eneseis polles fores, mesw ths Claire, kai otan arrwsthse epishs efage eneseis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kαι φυσικά η ερώτηση που όλοι περιμένατε. Kate: hotter ως ατημέλητη ναυαγός ή ως polished σύζυγος?

    καλές όλες οι θεωρίες, αλλά μην ξεχνάμε και την ερώτηση που όλοι περιμέναμε :-ρρρ
    μιας και δεν απάντησε κανείς, θα το κάνω εγώ:
    όπως είπα άλλωστε μόλις την είδα βαμμενο-φτιαγμένη στο φλασ-front, χίλιες φορές ατημέλητη ναυαγός.

    για να δω πόσοι διαφωνούνε ;-)

    όσον αφορά τον τσάρλι, παρά την αντιπάθεια των περισσοτέρων, εγώ κρατάω ότι συμμετείχε σε 2 από τις πιο συγκινητικές στιγμές που μας χάρισε η σεζόν (μην πω η σειρά): ο αποχαιρετισμός του με τον Χερλι, κανα (δυο;) επεισόδιο πριν, και φυσικά η τελική σκηνή του σε αυτό το επεισόδιο.

    τέλος, στο φέρετρο, απ' όσες εκδοχές άκουσα μέχρι στιγμής, θα μου άρεσε πιο πολύ να ήταν ο Σόγιερ. όχι επειδή τον θέλω να πεθάνει (άλλωστε η μετάβασή του, με κορύφωση τη συνολική συμπεριφορά του μετά το The Brig, είναι από τις πιο ενδιαφαρέρουσες εξελίξεις των τελευταίων επεισοδίων). απλά λοιπον, θα τον ήθελα να είναι στο φέρετρο, γιατί σε αυτή την περίπτωση η συμπεριφορά της Kate απέναντί του, on the island vs. στο μέλλον (;) - εντελώς απαξιωτική -, θα αποτελεί μια πολύ intriguing αντίθεση, to be resolved.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. t-drom, λες ότι σου φαίνεται αρκετά πιθανό να γνωρίζονταν εκ των προτέρων Τζακ και Κέιτ, αλλά ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής, δηλώνει ότι δεν γνωρίζονταν, και ξεκίνα αν θέλεις με το πρώτο-πρώτο επεισόδιο. Επίσης, δε θυμάμαι τον Τζακ να είχε χρυσό εισιτήριο όταν πέταγε παρέα με το φέρετρο του πατέρα του.

    Τώρα, παρότι κάναμε πλάκα περί γάμου Κέιτ και Σώγιερ, είναι σαφές πως δεν ξέρουμε ποιος θα ψάχνει την Κέιτ αν την δει να λείπει. Οι μεγάλύτερες πιθανότητες, όμως, είναι πως πρόκειται ή για τον σύζυγο/γκόμενό της, ή για κάποιον πλούσιο που την έχει υπό την προστασία του… ο Hurley ας πούμε, αφού ο Μπεν ουσιαστικά είναι φτωχαδάκι :)

    Και παραδοσιακά στους ανά τον κόσμο μύθους, η πηγή της νεότητας σταματάει τη γήρανση, όχι την ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ξέρει κανείς αν στους μύθους για τη Χαμένη Ατλαντίδα αναφέρεται κάποια πηγή της νιότης ή κάποια επιστημονική γνώση τω νντόπιων γιατρών που γιάτρευε όλες τις ασθένειες κτλ? Γιατί ο συνδυασμός αγάλματος απόπέρσι, χαμένου νησιού, και αθανάτων κατοίκων μου κάνει για κάτι τέτοιο...

    Η γήρανση από πότε θεωρείται πως επέρχεται? Αν η κορύφωση της φυσικής κατάστασης ενός ανθρώπου είναι κοντά στα 35 ξέρω γω, τότε αυτό θα δικαιολογούσε γιατί ο Aaron συνεχίζει να μεγαλώνει αλλά ο Richard έχει μείνει ίδιος.

    Αυτό, στα πλαίσια του worldview της σειράς, θα μπορούσε να δικαιολογεί και γιατί καμία γυναίκα δε μπορεί ναγεννήσει στο νησί. Αν η φύση του νησιού προσφέρει στους κατοίκους του την αιώνια ζωή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναπαράγονται, οπότε "αφαιρεί" αυτή τη δυνατότητα με το ζόρι. Κάργα θεοκρατικό, αλλά για το Lost μιλάμε. (Kαι είναι και αρκετά cool.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για το πότε αρχίζει η γήρανση, δεν έχω υπόψη μου (αν και για να το παίξουμε σοβινιστές, η γυναίκα μετά τα 25 έχει λήξει --flame away, ladies ;-) Ίσως όταν παύει η ανάπτυξη, να μπορούμε να θεωρήσουμε πως περαιτέρω αλλαγές αναγκαστικά θα είναι φθορά, άρα γήρανση, αλλά επαναλαμβάνω δεν ξέρω.

    Η ανάπτυξη, όμως, κατά μέσο όρο, στον άντρα σταματάει γύρω στα 23-25 και στη γυναίκα στα 20-21.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έχω μείνει πραγματικά άφωνος...

    Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη στην σειρά. Η μεγαλύτερη πλάκα ξέρετε ποια είναι; ότι τελικά θα βγει ότι παρ' όλα όσα έκανε, ο Ben ήταν ο καλός της υπόθεσης.

    Γεγονός είναι πως έχουμε πολλά να δούμε ακόμα στον νέο κύκλο. Θα μπορούσα να αρχίσω να κάνω πολλές εικασίες για το τι πραγματικά έγινε στο νησί και μετά, αλλά θα ήταν άτοπο μιας και μόλις ολοκλήρωσα το τελευταίο επεισόδιο. Είμαι ακόμα σε απίστευτη σύγχυση!

    Ο πατέρας του Jack ζει;;
    H Kate δεν κρύβεται;
    To φέρετρο γιατί ήταν τόσο μικρό;
    Έδωσαν έμφαση ότι το κινητό ήταν νέας τεχνολογίας

    Τέλος πάντων... θα επανέλθω κάποια άλλη στιγμή όταν θα έχουν καταλαγιάσει τα δύο τελευταία επεισόδια μέσα μου!......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Egw eimai k pali! Enas filos mou molis mou epishmane kati...

    Prin o Jack bgei apo to amaksi gia na paei sto funeral home, deixnei thn onomasia...

    HOFFS/DRAWLAR

    Einai anagrammatismos... FLASH FORWARD ;)

    Opote (an k pote den to pisteya) to 8ewrw pleon sigouro pws DEN einai flashback opws eipan merikoi alla flash-forward. Kai epishma :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Nαι ρε!

    Btw: τον Walt τον έχουμε αναφέρει ως πιθανό ένοικο του φερέτρου? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. εχει προσπαθησει κανεις να δει τι λεει το χαρτακι που κραταει ο Τζακ? φαινεται ενα Bernard εκει η θελω τοσο πολυ να ανακαλυψω ποιος ειναι που το πλαθει η φαντασια μου? το pause μου τα κανει λιγο θολα αλλα κατι φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Kάπου βρήκα ένα καλό screen cap αλλά το μόνο που γινόταν σαφές είναι πως πρόκειται για άντρα. Από εκεί και μετά, η gobias επιμένει πως το πρώτο γράμμα του ονόματος είναι "J", επιβεβαιώνοντας έτσι τη θεωρία της για τον Sawyer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Στο χαρτακι το μονο που εβγαλα ήταν "man found dead in Los angeles".
    Φανταστηκα οτι ειναι ο Sawyer στο φερετρο.
    Κι εγω προς το εναλλακτικο μελλον προσανατολιζομαι γιατι θεωρω οτι ο πατερας του Jack ζει. Την Juliet ποιος θα την καθαρίσει να ησυχαζουμε;
    Ο Sawyer ολα τα λεφτα οταν καθαρισε τον other...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ψιλιάστηκα ότι βλέπαμε flash-forward από την αρχή και οι υποψίες μου ενισχύθηκαν σημαντικά μετά το επίμονο πλάνο στο κινητό. Τέτοιου είδους σκηνές ο Steven Johnshon τις ονομάζει "flashing arrows" -- χαρακτηρισμός αρκετά εύστοχος. Το θέμα είναι ότι θεώρησα το επεισόδιο εξαιρετικό παραταύτα. Είναι τόσο game-changing η συγκεκριμένη κίνηση που αφήνει το στίγμα της είτε την κατάλαβες από το πρώτο λεπτό, είτε όχι. Και αυτό λέει πολλά.

    Ορισμένα σχόλια, καθότι τα περισσότερα καλύφθηκαν:

    1. Στο τελευταίο ερώτημα του post θα διαφωνήσω! Το έγραψε καλύτερα από εμένα άλλος: "Όχι μόνο είχε καλό ρυθμό και όλα όσα θα περίμενε κανείς από ένα καλό Lost, αλλά και ο τρόπος που τέλειωσε είναι πολύ προτιμότερος από ένα κλασσικό cliffhanger που σου σπάει τα νεύρα γιατί πρέπει να περιμένεις μήνες για να δεις τι γίνεται τελικά (όπως με το hatch στο season 1 και φυσικά σε όλες τις άλλες σειρές)." Ditto.

    Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που μου άρεσε το EP: σεβάστηκε το θεατή. Ναι μεν δημιουργεί πολλές απορίες, αλλά έφτασε εκεί χτίζοντας (έστω στο διπλό αυτό EP), κι όχι πετώντας μας μια άσχετη σκηνή 1 λεπτό πριν το τέλος.

    2. "Μα δεν τον έχουμε δει ποτέ νεκρό τον Christian, έτσι δεν είναι?"

    Αν δεν τον έχουμε δει, τότε είμαι τρομερός CG artist!

    3. Κανείς δε σχολίασε ότι το να περιμένει η Penny μπροστά σε μια οθόνη για κάποιον να απαντήσει είναι γελοίο! Περνάει τα 24ωρά της μπροστά σε μια κάμερα;

    4. Ο Giacchino έδωσε ρέστα με το score -- ιδίως στο πρώτο EP (μετά τους τίτλους αρχής) η μουσική είναι εξαιρετική.

    5. "Ευκρινές" screencap της εφημερίδας μπορεί να βρεθεί εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 1. Με την καλή έννοια το είπα, παιδί μου! Είναι δυνατόν να υμνώ το επεισόδιο για το μεγαλύτερο σεντόνι που έχω γράψει στο μπλογκ και στο τέλος να λέω κακό λόγο? Χεχε.

    2. Αχ, το είχα ξεχάσει αυτό. Αυτό εξακολουθεί βέβαια να μη σημαίνει τίποτα. For all we know, o Christian μπορεί να είναι κι αυτός ντόπιος του νησιού (*) και επιστρτέφοντας σε αυτό να ζωντάνεψε α λα Mikhail, εξ ου και το κενό φέρετρο.

    3. LOL

    4. NAI! Eίναι τρελή μου pet αδυναμία ο Giacchino, λατρεύω όλες τις δουλειές του, και μάλιστα είχα προβλέψει τη νίκη του στα προπέρσινα Έμμυ (για τη δουλειά του στην πρώτη σεζόν του Lost) πριν καν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες! Λατρεία!

    5. Τhanks, δε θυμόμουν πού το είχα βρει!


    (*) Στην πιο γαμάτη post-finale θεωρία που άκουσα, η Annie του Ben είναι η μητέρα της Kate. H θεωρία συνοδευόταν από τα σχετικά πειστήρια, κι αν ισχύει σημαίνει βασικά οτι οι evil parents του Lost-verse μπορεί να μην είναι τόσο τυχαίοι after all.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. RE #1: Όχι! Και με τι θα διαφωνήσουμε αυτή την εβδομάδα τότε; :P

    Για την post-finale θεωρία αν βρεις link στείλε, ακούγεται ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. isos to kalitero episodio tou lost.
    siglonistiko.apistefto.ARISTOURGIMA.
    idika to telos itan ola ta lefta!
    ke btw i Kate thea!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Adikh h sygkrish tou Heroes me to Lost, afou to Heroes einai sthn 1h season kai to Lost sthn 3h, opou eixe polu perissotero xrono na anaptyxthei.Ama thes sygkrine ta finale twn prwtwn seasons. To teleutaio episodio ths 1hs season tou Heroes htan arketa adynamo, alla kai tou Lost den elege kai polla. Epishs ola ta episodia tou Heroes htan poly kala kai proxwrouse grhgora h plokh. To Lost exei arketa nekra shmeia eidika stous 2 prwtous kyklous alla kai ston trito (to epeisodiome ton Paolo kai thn gkomena tou pws thn lene, who cares). Sto katw katw kales seires einai kai oi dyo, giati na paroume to meros ths mias h ths allhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εγώ προσωπικά δεν είχα απογοητευτεί καθόλου από το φινάλε της πρώτης σεζόν Lost και νιώθω οτι σε κάθε περίπτωση είχε φιλοσοφικές διαστάσεις που το Heroes δε διαθέτει, ακόμα κι όταν η πλοκή κινείται γρηγορότερα.

    Συμφωνώ πάντως οτι η σύγκριση είναι άτοπη, κάνοντας την απόλαυσή μας να μοιάζει με ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Η μόνη υπεράσπιση που έχω γι'αυτή τη γενικευμένη συστράτευση του geekdom σε ένα εκ των δύο στρατοπέδων, είναι οτι και οι δύο σειρές στοχεύουν πρακτικά στο ίδιο κοινό (οπότε άμεση και αυτόματη η σύγκριση) αλλά και οτι σε διαφορετικά σημεία της σεζόν η μία εκπλήρωνε κάτι που στην άλλη έλειπε ξεκάθα για μια δεδομένη περίοδο.

    Δηλαδή, όταν στην αρχή το Lost κινείτο σα σαλιγκάρι το Heroes ξεπέταγε story arcs με ρυθμό πολυβόλου. Και όταν στο τέλος το Heroes δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, το Lost έδωσε το πιο ανατρεπτικό φινάλε της χρονιάς. Ας πούμε απλά οτι κατανοώ την ενστικτώδη αντίδραση πολλών (κι εμένα μεταξύ αυτών) να κάνουν κάποιες τέτοιες συγκρίσεις, έστω κι αν δεν ήταν πάντα δόκιμες.

    Thanks για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή