Entourage: Season 3 Finale

Σύντομες σκέψεις και spoilers για το "season finale" της σειράς, η οποία επιστρέφει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Πρέπει να αγαπάει κανείς τον προγραμματισμό του ΗΒΟ ώρες-ώρες.

Νομίζω πως όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα από τη στιγμή που επιτέλους ο Vince θα ξαναδουλέψει. Δεν περιμένω φυσικά η "Medellin"-centered 4η σεζόν να προσφέρει παρόμοιες συγκινήσεις με την "Aquaman"-centered 2η, αν μη τι άλλο γιατί η οπτική του Vince και του show παραείναι σαχλοιδεαλιστική. Ακόμα δηλαδή κι αν ως παραγωγοί, οι δύο πρωταγωνιστές έρθουν σε κάποιο δίλημμα, ξέρουμε πώς θα καταλήξουν όλα οπότε για ποιο λόγο να σκάμε?

Πρέπει πάντως να παραδεχτώ πως η ιδέα του σταρ ως ισχυρού αυτή τη φορά, σε ένα καθρέφτισμα του κύριου μοτίβου της 2ης σεζόν, με ιντριγκάρει. Πολλές ευαίσθητες ισορροπίες, με τον Nick Rubin και με τον ασταθή Walsh πίσω από την κάμερα, και για αυτό το λόγο δεν πολυσκάω για την επιστροφή ενός από τους πιο αντιπαθείς χαρακτήρες στην ιστορία της σειράς. Το "Queen of Boulevard" έμοιαζε, για να είναι ειλικρινής, σαν την προσπάθεια ενός Ron Howard να το παίξει Scorsese, παρά με actual Scorsese, και φοβάμαι πως το build-up για το "Medellin" θα αποτελέσει πρόβλημα-- δεν υπάρχει περίπτωση ό,τι δούμε να φτάσει το hype που έχει δημιουργηθεί, ένα εμπόδιο που η σειρά απέφυγε εντέχνως με το "Aquaman" αλλά εδώ δεν βλέπω πώς θα το καταφέρει.

Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει αφορμή για προβλήματα στον παράδεισο, αλλά μόνο σε μια πιο complex σειρά. Εδώ, είμαι βέβαιος πως τα προβλήματα του Vince τελείωσαν τη στιγμή που βρήκε δουλειά, και η actual ταινία θα είναι φυσικά ιδιοφυής και συγκλονιστική και τα λοιπά. Εγώ απλά περιμένω τη στιγμή που θα παίξει και σε μια μαλακία ο άνθρωπος, αλλά φοβάμαι πως θα μείνω με την όρεξη.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα τελευταία επεισόδια έδωσαν αυτό που η σειρά ξέρει να κάνει καλύτερα (έστω κι αν τη λύση έδωσε ένας σχεδόν ενοχλητικά deus ex machina στη μορφή του Nick Rubin) και ρεαλιστική ή μη, έχω κάθε ελπίδα πως η επερχόμενη 4η σεζόν θα αποτελέσει την οριστική επιστροφή του "Entourage" στις ρίζες του. Δεν ξέρω, ίσως η επιστροφή της Shawna (που παρεμπιπτόντως υπερκάλυψε οτιδήποτε άλλο με μια μόλις δίλεπτη σκηνή) να αποτελεί κάποιου είδους σημάδι.

Τα ξαναλέμε σε 10 μέρες.

1 σχόλιο: