Pilot Watch '07: Bionic Woman (NBC)



Συντελεστές. David Eick ("Battlestar Galactica'), απλά, πολύ απλά. Χρέη showrunner θα εκτελεί ο Jason Smilovic ("Kidnapped", "Lucky Number Slevin", "Karen Sisco"), παραγωγός είναι ο Glen Morgan ("The X-Files", "Final Destination"), ενώ το σενάριο του πιλότου έχει γράψει η Laeta Kalogrides ("Birds of Prey", "Alexander"...). Νέα Bionic Woman είναι η Michelle Ryan ("Jekyll") και παλιά η Katee Sackhoff ("Battlestar Galactica"), ενώ στο καστ συναντάμε και τους Miguel Ferrer ("Twin Peaks") και Mae Whitman ("Arrested Development", "Thief"), που δυστυχώς μετέπειτα έχασε το ρόλο από τη Lucy Hale (η αδερφή της Robin στο "How I Met Your Mother"). Ουφ.

Premise. Μπαργούμαν στο San Fransisco, έγκυος στο παιδί ενός διακεκριμένου πανεπιστημιακού ερευνητή, η Jamie Sommers χάνει σε αυτοκινηστικό δυστύχημα σχεδόν όλα της τα μέλη, για να αντικατασταθούν από βιονικά αντίχτοιχα ύστερα από χειρουργική επέμβαση του φίλου της. Μυστηριώδης οργάνωση υπεύθυνη για τη σχετική τεχνολογία προσπαθεί να την ελέγξει, και σε όλα αυτά προσθέστε και ένα παλαιότερο Bionic Woman μοντέλο που βασικά προσπαθεί να σαπίσει τους πάντες στο ξύλο.

Yada-Yada. Για ένα τόσο εξωφρενικό και kitschy premise, είναι απίστευτο το πόσο σοβαρά παίρνουν τον εαυτό τους οι πάντες εδώ. Και το ακόμα πιο απίστευτο, είναι το πώς αυτό δουλεύει χωρίς να βγαίνεις από το κλίμα κάθε φορά που κάποιος αναφέρεται σε νανομπότ και βιονικά μάτια. Το σενάριο του πιλότου κυλάει πολύ πιο στρωτά από ό,τι θα περίμενα από την Kalogrides (η γυναίκα διαθέτει μερικά από τα χειρότερα credits που έχω δει σε αυτή την pilot season) και αυτό μάλλον χρεώνεται εν πολλοίς στον θαυματουργό Eick. Η πρόσληψη του αλάνθαστου Smilovic για να τρέξει το show βοηθάει επίσης τις προοπτικές της σειράς όσο ο Eick θα είναι απασχολημένος με ένα μικρούλι side-project που έχει για τον ελεύθερο χρόνο του.


Η Katee Sackhoff δίνει ρέστα στο ρόλο μιας μάλλον ασταθούς παλαιότερης βιονικής γυναίκας που μοιάζει κάτι μεταξύ νέμεσης και μέντορα για την καινούρια. H Michelle Ryan με κέρδισε άμεσα παρ'ότι δεν έχει εξίσου αβανταδόρικο ρόλο, αλλά δυστυχώς η φανταστική Whitman δε θα είναι εκεί και για τη συνέχεια, πετώντας στα σκουπίδια την πολύ καλή τους χημεία από τον πιλότο. Η ιστορία μοιάζει να μπορεί να πάει οπουδήποτε, και για οσοδήποτε: επιτέλους, ένα show που δείχνει να πιάνει σωστά την Μεγάλη Συνομωσία ™ και να μην την κάνει να μοιάζει απλώς με ένα ξεδιάντροπο σεναριακό όχημα επιμήκυνσης του lifespan της σειράς. Εδώ, θέλω πραγματικά να μάθω περισσότερα για την οργάνωση που κρύβεται πίσω από τα enhancements, και έχω αληθινή περιέργεια να δω πώς θα εξελιχθεί η σχέση της Jamie με αυτούς, και κυρίως με την Sarah. Speaking of, οι σκηνές μάχης φυσάνε, και το τελευταίο δεκάλεπτο στη βροχή είναι ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να είναι πάντα το action sci fi: καλοί ηθοποιοί, καθηλωτική χορογραφία, σπιρτόζικες ατάκες. Το μόνο μου πρόβλημα με τον πιλότο ήταν τα εφέ σε ορισμένα σημεία, που επιλέγω να θεωρώ πως ήταν απλώς ατελή. Α, και αν δεν ήταν τόσο ξυλάγγουρο ο γκόμενος της Jamie θα ήταν όλα λίιιγο πιο πιστευτά. No worries, πάντως: θα περάσουμε καλά με αυτό το show.

2 σχόλια:

  1. Kαι για όποιον είχε την παραμικρή αμφιβολία για την κατεύθυνση του show: o Jason Smilovic δίνει μια μικρή συνέντευξη όπου βασικά κάνει απόλυτα ξεκάθαρο οτι ανήκει στη σχολή Joss Whedon.

    Συνδυασμός μυθολογίας και self-contained επεισοδίων, big bads, character over plot, sci fi ως μέσο και όχι ως αυτοσκοπός, και παραδοχή πως, duh, η "Buffy" αποτελεί επιρροή.

    Ας μην κοπεί αυτό το show, ας μην κοπεί αυτό το show...

    ΑπάντησηΔιαγραφή