Dirty Sexy Money


Μια εβδομάδα πριν δεν είχα καν εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να παρακολουθήσω το νέο οικογενειακό δράμα του ABC, γιατί μέσα στην γενικότερη πρόσφατη βαρεμάρα μου για το genre απέρριψα στο μυαλό μου όλες τις φετινές αντίστοιχες σειρές χωρίς πολλά-πολλά. Αυτό που μεσολάβησε ήταν η παρακολούθηση του Brothers & Sisters (για το οποίο ελπίζω να γράψω δυο λόγια μέσα στο weekend πριν την πρεμιέρα της 2ης σεζόν) το οποίο βασικά ανανέωσε τις ελπίδες μου για τη σαπουνόπερα.

Οι δυο αυτές σειρές μοιράζονται executive producer τον Greg Berlanti του Everwood, το οποίο δε βρήκα ποτέ μου κακό αλλά από την άλλη ούτε αρκετά συναρπαστικό για να καταφέρω να το παρακολουθήσω με συνέπεια. Δεν ξέρω αν το Dirty Sexy Money θα γείρει προς την πλευρά του Everwood ή του Brothers & Sisters, αλλά ο πιλότος του με έπεισε τουλάχιστον να του δώσω αρκετό χρόνο. Μερικά σύντομα σχόλια μετά το άλμα.

Oι Darlings είναι μια πανίσχυρη και πάμπλουτη οικογένεια της Νέας Υόρκης της οποίας κάθε μέλος αποτελεί δημόσια φιγούρα για κάποιν διαφορετικό λόγο. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, ιερείς, It girls... αυτή η οικογένεια έχει τα πάντα. Εκτός από δικηγόρο. Έτσι, όταν ο Dutch George σκοτώνεται υπό μυστήριες συνθήκες (που πολύ φοβάμαι οτι θα αποτελέσουν αντικείμενο ενός κουραστικού, Ugly Betty/Fey Summers-like ongoing storyline για μια σειρά που δεν το χρειάζεται) o γιος του προσλαμβάνεται από τους Darlings για να συνεχίσει το έργο του.

Ο Peter Krause είναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς της γενιάς του και στον πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ αποτελεί λίγο-πολύ τον straight man μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο παλαβούς χαρακτήρες που έντεχνα ακροβατούν στα όρια καρικατούρας και αντιπροσώπους quirky dramedy. Από τη μία δε με ενθουσιάζει να βλέπω ουσιαστικά τους Walkers του Brothers & Sisters απλώς με περισσότερα λεφτά, αλλά από την άλλη η οικογενειακή δυναμική που έχουν πετύχει με αυτούς οι Craig Wright & Greg Berlanti είναι εξαιρετική και δε θα διαμαρτυρηθώ αν τη δω να αναπαράγεται στα ίδια επίπεδα σε ένα άλλο show.

Oι προσωπικές ιστορίες των χαρακτήρων για τις οποίες πήραμε εδώ δείγματα μοιάζουν αρκετά υποσχόμενες για το μέλλον, και η ισορροπία χιούμορ και δράματος προσδίδει έναν τόνο ελαφρότητας που δεν επιτρέπει στη σειρά να πάρει τόσο σοβαρά τον εαυτό της διότι, στην τελική, παραμένει μια σαπουνόπερα για μια οικογένεια τόσο ισχυρή που δε θα ήταν ποτέ δυνατόν να αποτελείται από τόσο συμπαθείς χαρακτήρες.

Έχω μόνο ένα αληθινό πρόβλημα με τον πιλότο που παρακολούθησα, κι αυτό είναι η φρικτή ερμηνεία της συμαπθέστατης κατά τα άλλα Samaire Armostrong στο ρόλο της Paris Hilton-like κόρης της οικογένειας. Overplayed μέχρι χαζομάρας, αλλά όχι αρκετό για να με στραβώσει απέναντι στο show.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου