Weeds: He Taught Me How to Drive By


Ποιοι είναι οι Individuals και τι δουλειά έχουν να διασκευάζουν το "Little Boxes"? Φέρτε πίσω τους Shins! Anyway, spoilers για το actual επεισόδιο μετά το άλμα.

Καταρχάς σε ευχαριστώ Showtime που μας έδειξες την προτελευταία σκηνή του επεισοδίου την περασμένη βδομάδα. Αυτό έκανε την παρακολούθηση τόσο πιο... ανούσια. Η τελευταία όμως, ε? Βασικά κάτι έσπασε μέσα μου όταν είδα το πτώμα να αναδύεται, γιατί σε περίπτωση που δεν το είχατε εμπεδώσει, περίμενα τον Peter να εμφανιστεί και πάλι, ολοζώντανος. Παραδέχομαι όμως αυτό που είχε σημειωθεί και σε σχόλια προηγούμενων επεισοδίων, οτι ως χαρακτήρας είχε κλείσει τον κύκλο του, οπότε ας πάει στο καλό, ας δούμε και την κηδεία του, κι ας πάμε σπίτια μας. By the way, το timing ήταν τόσο βολικό που ένιωσα πως κάποιος συγκρατούσε το σκελετό στο βυθό μέχρι να λάβει το ΟΚ από τον Martin οτι η Nancy ξεμπέρδεψε οριστικά με τον U-Turn.

Kαι πολύ χαίρομαι που ξεμπέρδεψε, γιατί δεν ήθελα να τραβήξει άλλο αυτή η πλοκή- ήδη οι υπόλοιποι χαρακτήρες ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους κάνοντας τη Nancy σε αυτό το επεισόδιο να μοιάζει με guest στο ίδιο της το show. Όμως το χαμόγελό της λίγο πριν ριχτεί στον Modine υποδείκνυε πως έχουμε νέες συναρπαστικές και αρκετά σέξι κατευθύνσεις να εξερευνήσουμε τους ερχόμενους μήνες. Ομολογώ όμως πως αυτή τη στιγμή δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είδα σε αυτό το τελευταίο δίλεπτο. Η Nancy γούσταρε τον τύπο που την είχε βάλει να χορέψει? Πήγε με τον Majestic επειδή είχε τις κάψες της? Επειδή ήθελε να τσαντίσει τη Celia? Discuss.

Κατά τα άλλα, ο Kevin Nealon παραμένει χρυσός είτε τσακώνεται με την Elizabeth Perkins είτε μαλακίζεται (και ξέρετε οτι είναι πολύ ταιριαστή η χρήση αυτής της λέξης εδώ!) μαζί με τον Andy. Αλλά πιο πολύ μου άρεσε εδώ ο Silas, τόσο με τις συνεχείς προβλέψεις του ("Judas") όσο με την αποστόμωση του δασκάλου του ακουλουθούμενη από τη στιχομυθία του με την Isabelle. ("Jesus Christ." "Exactly.") Όλα τα λεφτά όμως ήταν το τελικό πλάνο της κόρης της Celia καθώς απομακρυνόταν στο ηλιοβασίλεμα με το χέρι της στον πισινό της παρ'ολίγον σωτήρα του Silas. (Kαι το οτι είδα αυτό το επεισόδιο την ίδια μέρα με αυτή την ταινία θα το εκλάβω απλά ως ένα αρρωστημένο αστείο.)

3 σχόλια:

  1. Κι ας το έδειξαν στο preview: ήταν τα καλύτερα 40 τηλεοπτικά δευτερόλεπτα της χρονιάς...

    Ήταν ένα πήδημα εκτόνωσης, νομίζω• σκέψου: ξαφνικά καθάρισε με τα προβλήματα μιας ολόκληρης σεζόν! Και δεν νομίζω ότι gives a fuck για τον Mr. Modine (ποιός δίνει, άλλωστε;). Στο preview του επόμενου επεισοδίου πηδάει τη Celia -συγκινείται κανείς;

    Πάντως χαίρομαι που τίποτε δεν λύθηκε ως δια μαγείας, αν θυμάσαι τι συζητούσαμε λίγο καιρό πριν. Το arc των μπελάδων της Nancy έκλεισε τον κύκλο του θαυμάσια και χωρίς να κουράσει, σε επτά μόνο επεισόδια, ώστε να ανοίξει τώρα άλλο με το πτώμα.

    Όλα τα λεφτά, η ατάκα του τίτλου του επεισοδίου, στην κηδεία. "He taught me how to drive by"... Τι άλλο να πεις παρά "Respect";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Heh, talk about legacy, ε?

    Σα να έχεις δίκιο για το πήδημα, απλά αυτός τώρα θα θέλει κι άλλο. (Who wouldn't, βασικά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή