Grey's Anatomy: Kung Fu Fighting


Well, it's alive. Grey's Anatomy is alive. Spoilers μετά το άλμα.

Δεν είναι οτι δεν είχα τις συνήθεις γκρίνιες μου με το επεισόδιο (κατά κύριο λόγο τη Meredith και τα "issues" της... τα οποία μόλις τώρα καταλαβαίνει?) αλλά ήταν γενικά το τρίτο σερί ικανοποιητικότατο installment για τη σειρά, που δείχνει οτι έχει βρει ξανά το πάτημά της.

Κι ενώ της έδωσα μπόλικο credit από την προηγούμενη εβδομάδα, τώρα έγινε ακόμα πιο σαφές το πόσο βοηθά η παρουσία της Brooke Smith ως Erica Hahn. Δεν έχω αμφιβολία οτι αργά ή γρήγορα η Shonda θα την κάνει κι αυτή κλαψιάρα (εδώ το κατάφερε με την Addison) αλλά για την ώρα γουστάρω αυτή τη no-nonsense τύπισσα που δε θα διαστάσει με το καλημέρα να ξεκόψει κόσμο επειδή έτσι, που θα συμμετάσχει με τον τσαμπουκά σε μια gentlemen's night, που στην πρώτη της σκηνή ως series regular καυτηρίασε το γελοίο επίπεδο good-lookingness του Seattle Grace, και που συν τοις άλλοις είχε και την πιο αστεία σκηνή της βραδιάς: "Are you two... a couple?" προς το δίδυμο της χαράς Derek και Mark.

To oποίο με φέρνει στο άλλο στοιχείο που λατρεύω συνεχίζομενα σε αυτά τα φετινά επεισόδια, που είναι η σχέση ανάμεσα στους δυο άσπονδους φίλους. Χαίρομαι αφάνταστα που οι δυο τους άφησαν κατά μέρους τις διαφορές τους και αποδέχτηκαν ο ένας τον άλλον για αυτό που είναι, δηλαδή αδελφικοί φίλοι που έχουν μοιραστεί εμπειρίες μιας ζωής. Το φιλικό στήριγμα του Mark στον Derek πέρσι ενώ η Meredith ήταν σε κώμα, ήταν πιθανότατα η ωραιότερη στιγμή όλης της σεζόν, και φέτος η Shonda βασίζεται σε αυτό για να ξαναχτίσει από την αρχή μια υπέροχη φιλία. Κοινώς, οι δυο τους εξελίσσονται σε μια πιο manly version του J.D. και του Turk από το Scrubs, και πάντα έτσι έπρεπε να είναι τα πράγματα. Η χημεία τους είναι φοβερή, και κάθε σκηνή που είχε και τους δυο τους μέσα, χρυσός. Ανεξαιρέτως.

Ο Mark μάλιστα σηκώνει σκηνές και μόνος του πλέον, όπως όταν έκανε το απολαυστικότατο καψώνι στον George. Κίνηση που φυσικά θα τον οδηγήσει απευθείας στο προσφάτως άδειο κρεβάτι της Callie, φέρνοντας μαζί ίσως τους δύο τελευταίους χαρακτήρες που έχουν μείνει αμόλυντοι από την Shondiasis, ίσως επειδή εμφανίστηκαν με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση σε σχέση με τους άλλους.

Αυτό σημαίνει οτι η Lexie θα εξακολουθήσει να είναι awesome για καναδυό χρονάκια ακόμη, αν και η πείρα (λέγε με Melrose Place) αναφέρει πως η κάθοδος ενός χαρακτήρα επιταχύνεται εκθετικά συναρτήσει του σε πόσο προχωρημένη σεζόν εμφανίζεται. Αλλά για την ώρα, αγαπώ! Και πρέπει να πω οτι ο Alex είναι ο ξεκάθαρος κερδισμένος από το non-event της σχέσης του με την Izzie που δεν έγινε ποτέ. Αυτός βρίσκεται ανάμεσα στην Lexie Grey και στην Ava την ίδια ώρα που η Izzie έχει καταλήξει να κλαίει σα σπαστικό λίγο πριν δεν κάνει σεξ με τον George, of all people. Tον George!

Also, μου άρεσε πολύ η σκηνή με τις περιγραφές πτηνών την ώρα της εγχείρησης, και τέλος η ατάκα της Cristina 'You know, being aware of your crap and actually overcoming your crap are two very different things' μπορεί να είναι κάπως on the nose, αλλά την λατρεύω και την κάνω πλακάτ σε κάποιον εκ των non-poster-packed τοίχων μου. Grey's Anatomy, it's so good to have you back!

2 σχόλια:

  1. Μια ζεστή καλησπέρα από την Αθήνα που απόψε οπως καθε Σαββατο το παίζει ελευθεριάζουσα.
    ριτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H skhnh me thn Christina sto gallery na kanei tis kinhseis ths egxeirishs kai na paromoiazetai ap ton as8enh me "fighter" pthno htan poly kalh :P

    H Izzie de mporei na brei kalytero gkomeno? Please!

    P.S. Den perimena h Lexie na paei me ton Alex. Thn eixa gia pio par8enopipitsa... Me xalase ligo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή