House & Pushing Daisies


Για διάφορους λόγους έχω δυο μέρες να δω οτιδήποτε, και επί δυο μέρες προσπαθούσα να συρθώ να γράψω. Τώρα με μεγάλη μου λύπη θα ξεπετάξω τις δυο πιο λατρεμένες μου σειρές αυτή τη στιγμή, γιατί από σήμερα πιάνουν και τα shows της Πέμπτης και ελπίζω να ξαναμπώ σε ρυθμό κάπου εδώ κοντά. (Κι έχω κι ένα Nip/Tuck να δώ.) Πάρα πολύ σύντομα και καθυστερημένα spoilers για House και Pushing Daisies.

House:
Δεν το αγάπησα αυτή τη βδομάδα, και φταίει φυσικά αυτό το shortcut που πήραν οι συγγραφείς στην ανάπτυξη χαρακτήρων. Bέβαια από το να υπάρχει ένας Wilson που απλά εξηγεί στον κάθε χαρακτήρα τα traits του είναι πολύ προτιμότερη αυτή η οδός, γιατί ήταν κάπως διασκεδαστικό να βλέπουμε τις αβίαστες αντιδράσεις του κάθε υποψήφιου, κι επιπλέον οδήγησε η ύπαρξη αυτού του ασθενή στο House/Cuddy showdown του τέλους. (μα πίστεψε αλήθεια οτι θα τον κέρδιζε?) Επίσης, χρειαζόταν ο ασθενής-psychic για να καταλάβει η #13 οτι τη γουστάρει ο House?

Όμως η πρόσληψη του Foreman σήμανε την επιστροφή στο μέσον της σειράς του μοναδικού άλλου χαρακτήρα της που με νοιάζει πλην του ίδιου του House, και το ευχάριστο είναι πως η χημεία που είχε με το αφεντικό του προ απόλυσης, εξακολουθεί να είναι εκεί. Με μεγάλη μου χαρά είδα επίσης την ιστορία να κυλά οργανικά με όλο αυτό τον τεράστιο αριθμό χαρακτήρων, με στιγμές για όλους, κάτι που απομακρύνει τις όποιες μου έγνοιες για το πώς θα λειτουργεί χωρίς προβλήματα στο μέλλον η σειρά με 6 regulars στην ομάδα του House.

Pushing Daisies:
Ένα ακόμα φανταστικό επεισόδιο, που θα σημαδεύεται για πάντα στο μυαλό μου από τη στιγμή που ο Digby χασμουρήθηκε κατά τη διάρκεια της διήγησης του Ned. Ο Chi McBride είχε λίγες αλλά ως συνήθως scene-stealing σκηνές, η Kristin Chenowith βρέθηκε για πρώτη φορά τόσο έντονα στο προσκήνιο (και ΦΥΣΙΚΑ ήταν jockey! Ιδιοφυές!), η Ellen Greene επιτέλους έλαμψε κι αυτή δίπλα στην Swoosie Kurtz (ίσως επειδή ακριβώς εδώ γράφτηκε ως κάτι παραπάνω από απλή straight woman, ένα χαρακτηριστικό που έτσι κι αλλιώς εκπληρώνεται τόσο τέλεια από την Kurtz) και γενικά αυτή η Halloween-ιάτικη ιστορία τρόμου, εκδίκησης και αγάπης έκανε για ένα ακόμα λατρεμένο installment.

Είναι φοβερό οτι 5 επεισόδια μέσα στη σειρά, και ακόμα όχι μόνο δεν έχει κάνει ένα μη-έξοχο επεισόδιο, αλλά επιπλέον θυμάμαι με σχετικη λεπτομέρεια τους χαρακτήρες και τις ιστορίες και από τα πέντε από αυτά, κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ και για κανέναν απολύτως λόγω σε άλλα procedurals.

7 σχόλια:

  1. To House kai gia mena ayth th bdomada htan ligo... meh.

    Alla en8ousiazomai me to Pushing Daisies kai th dynatothta tou na einai toso mageytiko eite einai Halloween eite oxi. Periergws, htan to series-low ayto to epeisodio. Kahmenoula Olive Snook (sp?) se symponw!

    P.S. Kalyterh skhnh sto PD otan o Ned phgainei gia trick-or-treat-ing sto mpampa tou kai exei ntysei k to skylo tou. So cuuuute! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο House, ήταν προφανές ότι ήθελαν να προβάλλουν με κάποιο τρόπο κσι τους λιγότερο προβεβλημένους χαρακτήρες. Γι'αυτό ακι είχαμε και το σεναριακό κολπακι που έστειλαν τον Μορμόνο και την 13 για το αμάξι και έλειπαν σχεδόν σε όλο το επεισόδιο.

    Έπρεπε κάπως να φανεί και ο άλλος ο τύπος, ούτε το όνομά του δεν θυμάμαι που ήθελε να φύγει.

    Α, και προσοχή λίγο με spoilers κλπ, επειδή δεν έχω μάθει ακόμα ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν.

    Για Pushing Daisies, OK, δεν έχω να πω πολλά συνεχίζουμε να το λατρεύουμε και τα δύο τελευταία είχαν εμφανώς πιο thick detective plot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. akoma ena katapliktiko episodio Pushing Daisies.
    sinexizi na mas magevi i sira. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια που το ανέφερε ο Cotsos, για το House επειδή όντως μπορεί να διαβάζει κάποιος που δεν ξέρει ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν, ας μην αναφερθεί ούτε μελλοντικά κάτι σχετικό. Εγώ δυστυχώς το έμαθα από τα press releases με τα οποία το FOX ανηλεώς spoil-άρει όλα τα shows του, αλλά έχω αποφύγει να συμπεριλάβω τις πληροφορίες σε κάποιο post, γι'αυτό το λόγο.

    Για το Pushing Daisies τι να πω... Όλοι τη συμπονούμε την Olive... (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Kalyterh skhnh sto PD otan o Ned phgainei gia trick-or-treat-ing sto mpampa tou kai exei ntysei k to skylo tou. "
    έλιωσα στο γέλιο με τη μεταμφίεση του σκύλου σε μπάμπουσκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω στο House παντως γελασα αρκετα και περασε ευχαριστα η ωρα, οσο για το PD θα το δω σε καμια ωριτσα δεν το εχω δει ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. den einai kai to pio teleio meros, gia post, alla endiaferei:

    Απεργία σεναριογράφων στο Χόλιγουντ

    Με τον κίνδυνο της ακύρωσης απειλούνται ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης, εάν τελικώς πραγματοποιηθεί η γενική απεργία διαρκείας των σεναριογράφων, που έχουν εξαγγείλει να ξεκινήσει την Τετάρτη.

    Οι τηλεοπτικοί σεναριογράφοι βρίσκονται σε διαμάχη με τα μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ εξαιτίας των πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς απαιτούν να λαμβάνουν μεγαλύτερο ποσοστό από τα κέρδη που προέρχονται από την αναπαραγωγή των έργων τους σε DVD, στο Διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

    Σε πρόσφατη ψηφοφορία που πραγματοποίησε η Συντεχνία Συγγραφέων της Αμερικής, η συντριπτική πλειοψηφία από τα 5.000 μέλη της τάχθηκε υπέρ της πραγματοποίησης των κινητοποιήσεων.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές οι επιπτώσεις από την απεργία θ' αργήσουν να γίνουν αισθητές στη βιομηχανία του θεάματος, καθώς οι τηλεοπτικοί σταθμοί διαθέτουν απόθεμα υλικού που θα διαρκέσει για μήνες. Ωστόσο, εάν η απεργία συνεχιστεί, τότε δημοφιλείς σειρές όπως «Νοικοκυρές σε απόγνωση», «Ugly Betty» και «CSI» θα ολοκληρώσουν την προβολή τους την άνοιξη και δεν θα συνεχιστούν. Πολλοί σεναριογράφοι φοβούνται μάλιστα πως τα τηλεοπτικά δίκτυα θα στραφούν στις επαναλήψεις και στις εκπομπές ριάλιτυ προκειμένου να καλύψουν το κενό.

    Επισημαίνουν επίσης, ότι η απεργία θα επηρεάσει και την ποιότητα των τηλεοπτικών σειρών και των ταινιών που αναμένεται να γυριστούν σύντομα και για τα οποία υπάρχουν ήδη έτοιμα σενάρια, καθώς δεν θα υπάρχει κανείς να κάνει διορθώσεις της τελευταίας στιγμή.

    Η τελευταία μεγάλη απεργία των σεναριογράφων ήταν το 1988, όταν από τις 7 Μαρτίου έως τις 7 Αυγούστου 1987, επί 22 συνεχής εβδομάδες, σταμάτησε η οποιαδήποτε παραγωγή προγράμματος για την τηλεόραση. Οι επιπτώσεις ήταν σημαντικές, καθώς μετά το τέλος της απεργίας τα τηλεοπτικά δίκτυα, κατάφεραν να λανσάρουν τη νέα σαιζόν μόλις τα Χριστούγεννα και εν τέλει να χάσουν το 9% της συνολικής τηλεθέασης.

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC και abc

    ΑπάντησηΔιαγραφή